Süssünk, főzzünk, filmezzünk! zóna

Keikorca
Süssünk, főzzünk, filmezzünk!

Bruschetta egy kis nyári kalandhoz :-)

Ezt a könnyű és nagyon finom paradicsomos finomságot Gábor (Héricz Patrik) eszegette a 2. évad elején, így @Bogas-sal egyértelmű volt, hogy a következő rész nézésekor nekünk is ezt kell fogyasztanunk.

Hozzávalók:
– 7-8 szép nagy paradicsom
– 3-4 gerezd fokhagyma
– zöld olivabogyók
– olivaolaj
– só
– bors
– mozzarella
– bazsalikom (ízlés szerint a díszítéshez)
– kenyér

Elkészítés:
Ízlések és pofonok, szóval a paradicsommal bőrével bánjunk ahogy jól esik. Ha el akarjuk távolítani, akkor forrásban lévő vízbe tesszük őket pár másodpercre, majd megnyúzzuk őket. Nem szabad sokáig benne lenniük, különben elkezdenek megfőni, és az nem jó. De ha valakinek jobban tetszik, akár rajta is maradhat a bőre. Mindenesetre, a paradicsomokat félbevágjuk és eltávolítjuk a magházukat, majd a húsát apró kockákra vágjuk. Egy tálban sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a sintén felkockázott olivabogyókat, majd szépen meglocsoljuk az olajjal. Hagyjuk hűlni a hűtőben, majd pirított kenyérre halmozzuk és ízlés szerint pl. mozzarella kockákkal fogyasztjuk el.
Nagyon finom!

Kapcsolódó filmek: Egynyári kaland (2015–2019)

Egynyári kaland (2015–2019)

Kapcsolódó művészek: Héricz Patrik

2 hozzászólás
Bogas 
Süssünk, főzzünk, filmezzünk!

A képen Princess Emma épp megküzd Darth Vaderrel a kakaós csigák uralmáért.
(Ezek a csigák olyan leveles tésztából vannak, amit én gyúrtam és hajtogattam, @macs haja pedig Leia frizurája a Hoth bolygóról.)

Kapcsolódó filmek: Csillagok háborúja V. – A Birodalom visszavág (1980)

Csillagok háborúja V. – A Birodalom visszavág (1980)

1 hozzászólás
Bogas 
Süssünk, főzzünk, filmezzünk!

Citromos csirke

Ez most inkább receptmegőrző karc lesz, mert nem konkrét filmhez készült, hanem mert karanténkonyha van és indiai ízekre vágytam.

Hozzávalók:
1 csirkemell filé
10 dkg vaj
3 teáskanál curry
1 citrom
1 kis pohár natúr joghurt
1 gerezd fokhagyma

fehérbors
friss gyömbér

A csirkemellet felkockázzuk, és a vaj felén fehérre pirítjuk. Egy tűzálló tálba tesszük, a pirításhoz használt serpenyőben pedig a maradék vajat, joghurtot, citrom levét, fokhagymát, friss gyömbért ízlés szerint és a fűszereket pár perc alatt összerottyantjuk. Ezután hozzákeverjük a húshoz, majd 170 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt összesütjük. Amíg elkészül, addig megfőzzük hozzá a köretet – ez jelen esetben, kérésre, kukoricás rizs volt, de a kuszkusz és a bulgur is jól illik hozzá.

Vallomás: az eredeti receptben két evőkanál curry szerepel, de mivel én gyömbért is akartam tenni bele, kicsit mérsékeltem a curry adagot. Aki bírja az igazán csípős ízeket, az bátran mérje evőkanállal.
Aztán jöhet Bollywood.

Bogas 
Süssünk, főzzünk, filmezzünk!

@macs úgy érezte, megérett az idő élete első Star Wars maratonjára, szóval megtartottuk az első felvonást – stílusosan brióssal.

Kapcsolódó filmek: Csillagok háborúja IV. – Egy új remény (1977) · Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet (2016)

Csillagok háborúja IV. – Egy új remény (1977) Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet (2016)

1 hozzászólás
Bogas 
Süssünk, főzzünk, filmezzünk!

Ugyan a „Karácsonyi lidércnyomás kontra Blair Witch” meccset elvesztettem, de a nasit én választottam hozzá.
Rémesen egyszerű: főzünk egy adag csokoládépudingot, kekszet morzsolunk a tetejére a földesebb hatás kedvéért, és pókokkal/gilisztákkal (milyen gumicukor van éppen a boltban) dobjuk fel az összhatást. (Ha nem lettem volna túl fáradt, kekszből és olvasztott csokiból még sírköveket is lehetett volna készíteni.)

Hirdetés
Keikorca
Süssünk, főzzünk, filmezzünk!

Cosette álma

Hozzávalók:

20 dkg liszt
10 dkg cukor
10 dkg vaj
csipet só
1 dl hűtőhideg víz
3 körte
1 csomag puding (ízlés szerinti íz, mi vaníliát használtunk)
fél liter tej
2 ek. cukor

Elkészítés

A lisztet cukrot, sót és vajat összemorzsoljuk egy nagyobb tálban, majd hozzáöntjük a vizet (amennyit szépen felvesz). A tésztát fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. Ezalatt elkészítjük a pudingot, a porhoz hozzáadjuk a 2-3 ek. cukrot és csomómentesre főzzük a tejjel. A három körtét megpucoljuk és felkockázzuk.
A tésztát a pihenés után kerekre nyújtjuk, akkorára, hogy szépen beleférjen egy pitesütőbe. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük, majd ráöntjük a pudingot és egyenletesen rászórjuk a körtét. Az egészet újabb negyed órára visszatesszük a sütőbe és várjuk, hogy jöjjenek a finom illatok.
Melegen és hidegen is kiváló, ajánlott hozzá a BBC Les Misérables című sorozatot nézni és csodálni Jean Valjean és Javert csodás kettősét. :-)

Kapcsolódó filmek: A nyomorultak (2018–2019)

A nyomorultak (2018–2019)

2 hozzászólás
TribeBubu 
Süssünk, főzzünk, filmezzünk!

Aszongyák, úgy kell reggelizni, mint a királyok…

Kapcsolódó filmek: The Doors (1991)

The Doors (1991)

TribeBubu 
Süssünk, főzzünk, filmezzünk!

Ezt mondjuk, nem én csináltam, csak megvettem, de jó kis vacsi horror mellé :D

Kapcsolódó filmek: Mesék a kriptából (1989–1996)

Mesék a kriptából (1989–1996)