Filmes Könyvek zóna

LukeSkywalker 
Filmes Könyvek

Peter Benchley: Cápa

A Long Island-i nyaralóhely partjainál emberevő cápa tűnik fel. Tart a szezon, az első halálesetet még valahogy sikerül eltussolni, de amint szaporodnak a támadások, nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos hallal meg kell küzdeni.

Hamarosan kiderül, hogy Martin Brody rendőrtisztnek nem a fenevad az egyetlen ellensége…

Generációk nőttek fel Benchley klasszikus, szikár prózáján. A mesterien lecsupaszított történetből 1975-ben Steven Spielberg filmet rendezett, mely a horror klasszikusává vált.

Megjelenés: november 27.

Kapcsolódó filmek: A cápa (1975)

A cápa (1975)

Kapcsolódó művészek: Peter Benchley

LukeSkywalker 
Filmes Könyvek

Michael Ondaatje: Az angol beteg
(nemrég megjelent új kiadás)

Költői, intelligens, törékeny szépségű alkotás – Ondaatje regénye négy szerencsétlen ember sorsát követi végig, amelyek a második világháború végén egy elhagyatott olasz villában keresztezik egymást.

Hanát a teljes kimerültségbe hajszolta a rengeteg haláleset és most kényszeresen ápolja az utolsó túlélőt. Caravaggio tolvaj volt – a felismerhetetlenségig összeroncsolódott mindkét keze, így aztán munkaeszköz nélkül maradt. Kip, az indiai tűzszerész a környéken elrejtett aknák és robbanószerkezetek után kutat. A negyedik pedig nem más, mint az angol beteg, akinek a nevét sem ismerik. Az összeégett férfi jelenléte rejtély és provokáció a másik három számára. Izzó villanásokként ragyogják be a könyvet a férfi emlékei, amelyekből kirajzolódnak szenvedései, megmenekülése és az árulás, amelyben része volt.

Michael Ondaatje kanadai író, 1943-ban született Sri Lankán, jelenleg Torontóban él feleségével. Legismertebb műve Az angol beteg. 2018-ban elnyerte a Golden Man Booker díjat és egy kilenc Oscar-díjat elnyert filmadaptáció készült belőle. Ondaatje összesen hét regényt írt. Legújabb műve A háború fényei, amely magyarul 2018-ban jelent meg a 21. Század Kiadónál.

Kapcsolódó filmek: Az angol beteg (1996)

Az angol beteg (1996)

Kapcsolódó művészek: Michael Ondaatje

LukeSkywalker 
Filmes Könyvek

Stephen King: Álom doktor
(Filmes, puhaborítós új kiadás)

“Nem tudom elzárni: nem egyszerűen bennem van, hanem magam vagyok a ragyogás.”

“- Tudom, mit szeretnél, cukorfalat. Gyere vissza, és megkaphatod.
– Száját közelítette Andiéhoz, nyelvével addig simogatva annak felső ajkát, amíg az köddé nem foszlott. A szeme azonban kitartott, s Rose tekintetébe kapcsolódott.
– Sabbatha hanti – danolta a kórus. – Lodsam hanti. Cahanna risone hanti.
Andi visszajött, kimeredő, fájdalmas szeme köré megképződött az arc, melyet aztán a test is követett. Rose egy pillanatig látta karcsontjait és az ő ujjait szorító ujjakéit, majd ismét rájuk nőtt a hús.
Rose újból megcsókolta. Andi még kínjai között is reagált, Rose pedig a fiatalabb nő torkába lehelte saját lényegét.
Kell nekem ez a nő. És ami kell nekem, azt meg is kapom.
Andi újra lenullázódóban volt, de Rose érezte, hogy küzd ellene, és felülkerekedik. A tüdejébe szívott, jajongó életerőből táplálékot merített, ahelyett hogy megpróbálta volna eltaszítani.
Szuflát gyűjtött – most először.”

A Ragyogás folytatásában a gonosz ismét visszatér közénk. A kisfiú, aki annak idején annyi rémséget élt át a Panoráma Szállóban, immár felnőttként, miután kigyógyult alkoholbetegségéből, egy New Hampshire-i hospice-házban dolgozik ápolóként, ahol a betegek Álom doktornak kezdik szólítani. Dan Torrance különleges képessége felnőttkorában is fontos szerephez jut. Régóta kísértő szellemek, az Igaz Kötés nevű baljós, vándorló kompánia és egy Abra nevű, még Danénél is erősebb ragyogással bíró kislány körül bonyolódik a lidérces, borzongató történet.

Fordította: Szántó Judit

Megjelenés: november 4.

Kapcsolódó filmek: Álom doktor (2019)

Álom doktor (2019)

Kapcsolódó művészek: Stephen King

LukeSkywalker 
Filmes Könyvek

Susanna Jones: A csendmadár
Megjelenés: november 14.

November 15-étől látható a Netflixen Wash Westmoreland (Still Alice, Colette) filmje Susanna Jones többszörös díjnyertes regényéből, A csendmadárból. A főszerepben Alicia Vikandert láthatjuk majd.

Ennek alkalmából új szerkesztésben jelenik meg a regény, ami először 2004-ben jelent meg magyarul, és hatalmas olvasói és kritikai sikert aratott, többek közt az Elle magazin az év könyvének választotta.

A kötet ezúttal a Netflix borítójával érkezik, a fehér plecsni természetesen leszedhető matrica formájában kerül rá.

Előrendelés hamarosan.

Kapcsolódó filmek: A csendmadár (2019)

A csendmadár (2019)

Bubu 
Filmes Könyvek

Készítettem egy kihívást olyan filmekhez, amiket már olvastunk könyvként. Remélem, nem baj, ha itt is megosztom :)
https://snitt.hu/kihivasok/elolvasva-johet-a-film

LukeSkywalker 
Filmes Könyvek

Anthony McCarten: A két pápa
megjelenés: december 3.

Új könyvvel és filmmel jelentkezik A legsötétebb óra Oscar-díjra jelölt forgatókönyvírója, Anthony McCarten. A két pápa egy korábban példa nélküli hatalomátvételről, a világ legerősebb vallási intézményéről és két nagyon különböző férfiról szól – akik történetesen mindketten a Vatikánban élnek.

A film december 20-tól lesz látható a Netflixen Jonathan Pryce és Anthony Hopkins főszereplésével, és állítólag komoly esély van rá, hogy Oscar-díjra jelöljék. A trailere már megtekinthető: https://m.youtube.com/watch…

2013 februárjában az őskonzervatív XVI. Benedek pápa döbbenetes bejelentést tett: benyújtotta a lemondását. Több mint 700 éve ő volt az első pápa, aki önként mondott le a hatalomról. A bíborosi kollégium a hírtől szédelegve sietett a római Sixtus-kápolnába, hogy kiválasszák az utódját. És, meglepő módon, kit választottak? Ferencet, 1200 éve az első nem európai pápát, aki egykor egy tangóklub kidobóembereként dolgozott, továbbá lelkes focidrukker volt, és értett a nép nyelvén.

Miért lépett vissza Benedek a pályája csúcsán annak tudatában, hogy az utódja olyasvalaki is lehet, aki ellentétes nézeteivel akár semmissé is teheti az örökségét? És hogyan alkalmazkodott Ferenc – aki szülővárosában, Buenos Airesben busszal járt a munkahelyére – egy olyan élethez, amelyben egymilliárd híve van? Ha – mint azt az Egyház állítja – a pápa tévedhetetlen, akkor hogyan lehet két eleven pápának, akik szinte mindenben ellentétes nézeteket vallanak, egyaránt igaza?

Anthony McCarten alapos kutatómunkával vizsgálta az életüket, hogy megírhassa A két pápát, és mesterien fonja a történetüket egyetlen lebilincselő narratívává. Ebben a könyvben megismerhetjük Benedek és Ferenc jellemformáló élményeit a háború dúlta Németországban és Argentínában, és betekintést kapunk a vatikáni intrikák és komédiák egyszerre sötét és izgalmas világába, valamint a szexuális bántalmazási botrányokba, amelyek az alapokig rengették meg a világ egyik legátláthatatlanabb, ugyanakkor legfontosabb intézményét.

Kapcsolódó filmek: A két pápa (2019)

A két pápa (2019)

Hirdetés
LukeSkywalker 
Filmes Könyvek

Cristiana Pedersoli: Apám, Piedone

Ki ne ismerné Piedonét, az óriás termetű, dörgő hangú nápolyi zsarut, aki vasöklével rendszabályozta meg a rosszfiúkat, és ha úgy esett, megvédte a rosszlányokat is. Aki nagykanállal falta a hagymás babot, és két kézzel osztotta a pofonokat. Filmjein generációk nőttek fel, huncut tekintete és feneketlen étvágya milliók arcára csalt mosolyt szerte a világon.
Az egykori élsportoló – úszóbajnok és válogatott vízilabdázó –, majd világsztár Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli odaadó, bölcs és támogató apa is volt. Lánya, Cristiana – akivel hajdanán nem egy pusziversenyt rendezett – három évvel imádott apja halála után érzett magában elég erőt, hogy papírra vesse emlékeit.

E fotókkal illusztrált, szeretetteli, kedves, humoros, olykor fájdalmas epizódokkal teli könyvből megismerhetjük a család történetét, és megtudhatjuk, milyen ember volt ez az aranyszívű, nagy mackó a hétköznapokban.

NOVEMBER 4.

Kapcsolódó művészek: Bud Spencer

LukeSkywalker 
Filmes Könyvek

Stranger Things: Worlds Turned Upside Down: The Official Behind-The-Scenes Companion
(A Stranger Things kifordított világai: A hivatalos kulisszatitkok)
október 30.

Welcome to Hawkins, Indiana.

The official behind-the-scenes companion guide to the first two seasons of Stranger Things and beyond, brought to life with exclusive photos and stunning concept art.

Stranger things have happened. . . .

When the first season of Stranger Things debuted on Netflix in the summer of 2016, the show struck a nerve with millions of viewers worldwide and received broad critical acclaim. The series has gone on to win six Emmy Awards, but its success was driven more than anything by word of mouth, resonating across generations. Viewers feel personal connections to the characters. Now fans can immerse themselves in the world―or worlds―of Hawkins, Indiana, like never before. Inside you’ll find

· original commentary and a foreword from creators Matt and Ross Duffer
· exclusive interviews with the stars of the show, including Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, and David Harbour
· the show’s earliest drafts, pitches to Netflix, and casting calls
· insights into the Duffers’ creative process from the entire crew―from costume and set designers to composers and visual-effects specialists
· deep dives into the cultural artifacts and references that inspired the look and feel of the show
· a map of everyday Hawkins―with clues charting the network of the Upside Down
· a digital copy of the Morse code disk Eleven uses, so you can decipher secret messages embedded throughout the text
· a look into the future of the series―including a sneak preview of season three!

Adding whole new layers to enrich the viewing experience, this keepsake is essential reading for anyone and everyone who loves Stranger Things.

sn apisui si umop apisdn

Kapcsolódó filmek: Stranger Things (2016–)

Stranger Things (2016–)

LukeSkywalker 
Filmes Könyvek

“Talán, gondolta, nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát – talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, őértük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akikkel együtt akarsz lenni, akikkel együtt kell lenned; olyan emberek, akik házat építenek a szívedben.“
– Stephen King: Az

https://moly.hu/konyvek/stephen-king-az

Kapcsolódó művészek: Stephen King