Az elmeorvos (2018–2020) 72

1 díj · 7 jelölés

Dr. Laszlo Kreizler, a magyar származású pszichológus, John Moore újságíró és Sara Howard, New York rendőrségének első női alkalmazottja a 19. század végén együtt nyomoz egy brutális sorozatgyilkos után.

angol
angol

Képek 8

Szereposztás

Daniel BrühlDr. Laszlo Kreizler
Luke EvansJohn Moore
Dakota FanningSara Howard
Antonio MagroPaul Kelly
Douglas SmithMarcus Isaacson
Matt LintzStevie Taggert
Martin McCreadieDoyle őrmester
David WilmotConnor kapitány
Ted LevineThomas Byrnes
Jackson GannJoseph

További szereplők

Kedvencelte 29

Várólistára tette 287


Kiemelt értékelések

Pandalány

Nem semmi történet!
A téma, a kor, a díszlet, a ruhák, minden remek és meggyőzött arról, hogy érdemes erre a sorozatra odafigyelni. (Nemcsak Luke Evans miatt :D).
A színészek, a karakterek teljesen összepasszolnak, a történet eredeti, sokszor szinte rémisztő. Nincsenek felesleges jelenetek és párbeszédek benne, csak pont annyi, amennyi szükséges.
Dakota, Daniel és Luke triója szerintem remek lesz, bár egy rész alapján persze nem tudok még sokat mondani róluk. Dakota és Luke között egyértelműen megvan az összhang, Daniel kissé külön utakon jár, elvontabb a karaktere. De így, hárman jók lesznek együtt.
Úgy örülök, hogy mi is láthatjuk és elérhető itt is ez a sorozat, régóta kíváncsian vártam.

ananiila

10 pontot megkapja, de nem hibátlan (mint ahogy a könyv sem).
Aki ráérez a hangulatára, annak jó élményt tud nyújtani. Teljesen lezárt a sztori, érdemes rá időt szentelni, különösen annak, aki kedveli a sorozatgyilkosos krimiket. Elég naturalisztikus az ábrázolás, széplelkűeknek nem való.
Jó a történet, a szereplők, a sorozat kicsit eltér a könyvtől, de nekem talán így még jobban tetszik.
Kedvelem Dakotát szimpi a csaj, de szerintem túl fiatal erre a szerepre, aki még nem tetszett az a Rooseveltet játszó színész, sajnos olyan volt nekem, mintha pincsikutya erőlködne farkasok között.
Brühl és Evans hozták a figurákat.
Nagyon remélem, hogy berendelik a 2. évadot is, nekem könyvben jobban tetszett, mint az első. Nehéz lesz összehozni ezeket a színészeket újra, remélem sikerül ismét Budapesten forgatni. Luke úgyis már hazajár ide. :)

L_Reggie 

Sajnálatos hogy nem kap annyit visszhangot ez a sorozat, és ennek szerintem csak annyi az oka, hogy nem a Netflix az HBO gyártotta. Pedig bizony a TNT-nél nem spóroltak semmin! Olyan jól kivitelezett és minőségű sorozat ez, hogy a fent említett cégek legtöbb gyártmányát magasan kenterbe veri.
A történet rettentő ötletes. Szép lassan halad a maga tempójában, fokozatosan adagolva az információkat, és egy csöpp izgalmat amikor kell. Bár a nyomozásé a fő szál, ezt főleg úgy teszik hogy a gyilkos személyiségére fókuszálnak, a beteg elme rejtelmeit próbálják felfedni. Ebben a tekintetben, a sorozat szereplői olyan módszereket használnak mint amit a Mindhuter-ben, és a Gyilkos elmékben láthattunk, (vagy akár a Bárányok hallgatnak-ban.), de mindezt a 20. században, mikor ezeket a pszichológia módszereket humbugnak tartották.
A látvány igazán gyönyörű igényes. Látszik hogy sok gonddal készítették a ruhákat, díszleteket, jól adja vissza azt a kort. És nem csak a gazdagságot, a pompát, hanem a szegénységet és a mocskot is.
Amitől igazán kiemelkedő lesz még a The Alienist, az a nyomozó csapat. A 3 főszereplő, Laszlo, Sara és John mind érdekes, komplex karakterek. Lehet velük szimpatizálni, főleg Johnnal, de van olyan is mikor ellenszenvesek, és hibákat követnek el. Daniel Brühl és Dakota Fanning jó színészek itt is, de külön kiemelném azért Luke Evans-t is. Mikor lehetőséget kap, mint itt, igenis bebizonyítja hogy egy igen remek színész ő is. De a főszereplők mellett a mellék karaktereket is szuperek, és ők is kiveszik a részüket a munkából.
Összességében azt mondanám hogy ez egy kötelező darab, főleg azoknak akik szeretik a krimi, thriller, sorozatgyilkosos témákat, de még az olyanoknak is, akik csak egy igazán minőségi sorozatra vágynak.

Juci

Többet vártam ettől a sorozattól, a külsőségek megvoltak (a központi Szabó Ervin Könyvtár még mindig a legkirályabb forgatási helyszín), de valahogy a hangulata nem volt nekem az igazi, valami hiányzott. Mintha egy kis távolságtartással szemléltük volna a szereplőket is, a történetet is, nem tudott beszippantani. Az utolsó epizód kifejezetten gyenge volt csúcspontnak. Kár érte. Azért bele fogok nézni a második szezonba is, ha lesz.

piciszusz 

A könyvet nem ismerem, hallottam róla, de nem olvastam, nem tudom ezek után fogom-e. A hangulata, a zenék nagyon tetszettek, érdekes volt a nyomozás része is, de a karakterek közül senki se volt szimpatikus. Ennyi pont elég volt, jobb is hogy nem folytatják.

1 hozzászólás
iamwiki 

Nagyon jó sorozat volt. Megérte megnézni.

Martina_Potro

Számomra tökéletes! Egymás után pörgettem a részeket. Iszanyot jól eltalálták Kreizler karakterét. Kedvenc lett!


Népszerű idézetek

Pandalány

dr. Laszlo Kreizler: – Úgy hiszem, mindannyiunkban megvan a rémségek elkövetésének nyersanyaga, csak az események jó vagy rossz kombinációja szükséges, hogy a nyersanyag lángra kapjon.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján