Volt egyszer egy… Hollywood (2019) 421

Once Upon a Time... in Hollywood
161' · amerikai · dráma, vígjáték, thriller 18

6 díj · 20 jelölés · Snitt-díj-győztes 2020

1969-ben, a Manson-gyilkosságok idején járunk. Egy televíziószínész és a kaszkadőre kalandos útra indul Los Angelesben, hogy hírnevet szerezzenek maguknak a filmiparban.

magyar
angol
magyar

Képek 13

Szereposztás

Leonardo DiCaprioRick Dalton
Brad PittCliff Booth
Margot RobbieSharon Tate
Emile HirschJay Sebring
Rafal ZawieruchaRoman Polanski
Margaret QualleyPussycat
Dakota FanningSqueaky Fromme
Al PacinoMarvin Schwarz
Damian LewisSteve McQueen
Luke PerryWayne Maunder / Scott Lancer

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 46

Várólistára tette 294


Kiemelt értékelések

Laren_Dorr 

Adja a fílinget.

Kicsit bővebben, mert megérdemli:
Úgy vélem, ez egy erősen rétegfilm lesz. Akik nem ismerik ennek a korszaknak a filmes miliőjét, nem a brúszli filmeken, spagettiwesterneken, Steve McQueen filmeken nőttek fel, talán nem igazán fogják érteni, miről is szólt ez a film, ahogy azt a moziból kifelé jövet elcsípett beszélgetések alá is támasztották.
És valóban, ennek a filmnek nincs is lényegi története, semmi más nem akar elmesélni csak a fílinget, és valami mást, de erről később.
A két legkedvencebb színészem játszik benne egymás mellett és igazi jutalomjáték ez nekik. Egyre öregebbek már, de mintha a ráncaikkal a karizmájuk is mélyülne. Öröm nézni őket, minden mozdulatukat. Affene, senki nem tud úgy cigire gyújtani, mint Brad vagy Leo egy Tarantino filmben. Talán csak Steve McQueen. Szinte ki akartam menni a teremből, hogy rágyújtsak, kifaroljak a kocsival és meg se álljak az első bárig egy gintonicra. Fíling, b@sszameg.
Ha pedig valaki tudja, ki volt Sharon Tate, kik voltak a Manson család, és hogy volt az a „disznóölés”, annak a film már az elején felvesz egy baljós atmoszférát, eleinte csak mellékesen sejtetve, majd egyre inkább fokozva a feszültséget, ahogy közeledik az esemény, amit Tarantino, a saját karcos stílusában, de egy gyönyörű gesztussal old fel, amiről spoilerek nélkül nem is lehet beszélni.
Tarantino eddigi legérettebb filmje.

3 hozzászólás
Bence211 

A Volt egyszer egy… Hollywood egyben szerelmes levél és a rendező személyes vallomása, egy óda a hanyatló aranykornak, amit egy Cadillac hátsó üléséről végignézve ugyanolyan hatalmas élményt tudna nyújtani. Hibái ellenére egy olyan utazásra invitál minket Tarantino, amivel nem találkozhatunk bármikor. A megrögzött rajongóinak pedig teljesen mindegy, hogy mi pattan ki a mester fejéből és kezei közül, mert úgyis imádni fogják minden egyes pillanatát. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

2 hozzászólás
Lili98

A film megnézése előtt én ajánlom ennek a cikknek az elolvasását!
https://www.buzzfeed.com/daniellaemanuel/manson-murder-facts

A cikkel nem spoilerezek le nagyjából semmit, csak szerintem hasznos infók a film megnézése előtt!

Nekem nem minden volt tiszta a filmben, mert nem tudtam ezekről a dolgokról. Keresztanyukám világosított fel, hogy most ki kicsoda meg hasonlók.
Mivel már tudom ezeket az információkat így már nagyon tetszett a film!
És ahogy Leo mondta, ez valóban egy szerelmes levél Hollywoodnak!

Törpillaa 

Már nem is számoltam hányszor álltam neki ennek a filmnek, de azért tetszett. Többször is elkezdtem nézni, de vagy bealudtam rajta vagy félbe kellett hagynom, mert nem tudtam rá odafigyelni rendesen, de most végre végig néztem. Voltak benne jó jelenetek, és poénok, a szereplők is eléggé jók voltak. De nekem jobban tetszett Leonardo DiCaprio karaktere, mint Brad Pitté. Bár a kutyája nagyon cuki volt, de a pasit nem bírom. :-D

4 hozzászólás
Pnikolett

Ez a film számomra borzalmas volt,alig vártam,hogy vége legyen….de sajnos elég hosszú is.
A színészi játékok egyébként nem voltak rosszak,habár kétlem,hogy ők maguk el tudták volna mondani teljes egészében a film lényegét,vagy hogy merre haladt a karakterük…vegyük pl Margot Robbie szerepét
…mosolygott meg mozizott.. azta :O semmi értelme nem volt az egésznek,egy nagy kuszaság… a 4 pont Brad Pittnek és DiCaprionak jár…

AeS

Nem tudom, most úgy csinálnék egy vájdling margaritát.

TLD 

Nincs valami összetett története filmnek, de egy QT-munkában nem is ez a fontos. A mester egyszerűen megalkot néhány fantasztikus karaktert (akiket akkor is szívesen követek a vásznon, ha nem csinálnak nagyon semmit, csak tépnek és koktélt kevernek), majd engedi őket összevissza kolbászolni, tenni-venni, téblábolni, seggeket szétrúgni, meg ilyenek. Elég ez közel 160 percen keresztül? Nagyonis.

De azért mondanivaló is van itt. spoiler Imádtam QT ezen húzását.

A rendező folyamatosan emlékeztet arra, hogy ez az egész fikció. spoiler

2019 filmes terméséből az egyik kedvencem eddig.

Samuel motherf*ckin' Jackson hiányzott a filmből, de más kifogásom nincs.

5 hozzászólás
Kevin_Krall

Avagy, csupán az év filmje, és minden idők egyik legőszintébb szerelmi vallomása egy – már letűnt, de rendkívül magával ragadó – korszakról és filmvilágról. 10/10

Márta_Péterffy 

Nem volt olyan könnyű végignézni, mint korábban gondoltam. Itt is volt „töredezettség”, ami a Ponyvaregényből már ismerős volt. A rendező filmjeit többnyire szeretem, de továbbra is a Ponyvaregény és a Django elszabadul marad számomra a legjobb. Szerintem az Aljas nyolcas pedig egyszerűen rossz lett, nem sikerült, a Kill Bill filmek nem jöttek be nekem, nem szerettem. A Kutyaszorítóban c. opus nem kedvenc, bár nagyot ütött a maga idejében, talán újra kéne néznem.
A Hollywood hangulatát érdekesnek találtam, ugyanakkor nem hiszem, hogy igazán korhű akart lenni Tarantino. Ez az ő alternatív világa, ahol ironizál az ismert és tipikus figurákkal, remek színészeket toborozva még a legkisebb szerepekre is. A befejezés miatt érzem leginkább az alternatív megjelenítésre való törekvést, de lehet tévedek ebben.
Aki valamennyire is kedveli a rendezőt, ezt a filmet se hagyja ki!

Ascyra 

Imádom a mai fiatalokat, akik beülnek a moziba, és krva jól elszórakoznak Tarantino idióta poénjain, pattogatott kukoricát rágcsálva és nagy műértőként tekintve önmagukra, csak épp azt nem vágják, hogy ki az a Sharon Tate. Cuki, jopofa? Felháborító…

A filmről: ez egy emlékfilm. És ahogy azt kell, a végén leginkább felsóhajtott a mozi, már aki ismeri a sztori lényegét és Tarantino ezen filmjének értelmét felismerni vélte: óh bár csak így végződött volna. De sajnos nem így lett. A film is ezért készült el. Gyászol egy érát, amelyre – már akik ismerik – nagyon érzékeny a társadalom jó része. Sokkal több, a mondanivalója, mint ami a filmből elsőre látszik, de gondolom ez azért talán magától értetődő.
Egyébként a felvezetés csapnivaló volt és a felénél el akartunk jönni: tömény, száraz unalom, néhány megfáradt, erőtlen poénnal, túlhúzott karakterekkel. A kémia full hiányzott DiCaprio és Pitt kettőséből, (annak ellenére hogy mindketten életük egyik maximumát hozták), és ez nem az ő bűnük. Tarantino nagyot akart durrantani de túllőtt a célon két ilyen erős színész bevonásával, egyszerre. Lena Dunham felbukkanásakor meg majdnem felsikítottam. Mi a …szt keres „ez” itt? Al Pacino pedig maximállisan alulmúlta önmagát. Azt gondolta szerintem, széles vállal, hogy én a nagy gengszter, igazából nem kell semmit letegyek az asztalra, én csak itt vagyok és emelem a mozi minőségét a puszta jelenlétemmel. Hát rohadtul nem így lett. Amúgy, olyan érzésem volt, hogy Tarantino konkrétan hatásvadászatra „használja” a színész-óriásokat, adva nekik egy két emlékezet nélküli mondatot, de valamiért iszonyúan feszengtem emiatt és hatalmas mellényúlásnak érzem. (A kevesebb több, akkor is, ha Tarantino sajátja a sztárparádé – most ezt nem sikerült elkapnia).
Én nagyon nagyot csalódtam és őszintén szólva a kövi Tarantinoért nem teszem be a lábam a moziba. Egyfelől nem ér ennyit a film, másfelől a közönség egyre unintelligensebb és ez rohadtul zavaró.
Még annyit hozzátennék, hogy Tarantino mozijai nagyon hasonlóak egymáshoz, szépen elkezdi kiépíteni a sztorit, bokától a feje búbjáig karaktert fejleszt, majd elszabadul a pokol, még a dráma előtt (vagy közvetlenül utána lásd: Alkonyattól pirkadatig), ez itt ugyanígy van. Mondhatnám azt is, hogy sablonos, de azért nem mondom, mert ha Tarantino-sablon lett volna, akkor még élveztük volna. De sajnos, két óra teljes csend és méltatlan hallgatás után kapsz kb. tíz perc ízelítőt abból, amit annyira vártál.
A Tarantino-imádóknak (mint én is) nyilván alapvetés, hogy megnézik, másnak nem ajánlom. Sokkal jobb filmeket is talál. Javaslom a témában készült dokumentumfilmeket.
Isten nyugosztalja Sharon Tate-et! <3 (És vele Hollywood aranykorát, és mindazt, amit DiCaprio olyan szépen és elnyújtottan bemutat).

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

InterCity

Cliff Booth: And you were on a horsey! Yeah…you are?
Tex: I'm the Devil. And I'm here to do the Devil's business.
Cliff Booth: …Nah, it was dumber than that. Something like Rex?

InterCity

When you come to the end of the line, with a buddy who is more than a brother and a little less than a wife, getting blind drunk together is really the only way to say farewell.

InterCity

Oh, shit, that's… that's too hot. Anything we can do about that heat? – Rick… it's a flamethrower.

InterCity

Bruce Lee: My hands are registered as lethal weapons. We get into a fight, I accidentally kill you? I go to jail.
Cliff Booth: Anybody accidentally kills anybody in a fight, they go to jail. It's called manslaughter.

InterCity

Cliff Booth: All right, what's the matter partner?
Rick Dalton: It's official old buddy, I'm a has-been.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján