Volt egyszer egy… Hollywood (2019) 97

Once Upon A Time In Hollywood
161' · amerikai · dráma, vígjáték, thriller, krimi 18

1969-ben, a Manson-gyilkosságok idején járunk. Egy televíziószínész és a kaszkadőre kalandos útra indul Los Angelesben, hogy hírnevet szerezzenek maguknak a filmiparban.

magyar
angol
magyar

Képek 12

Szereposztás

Margot RobbieSharon Tate
Leonardo DiCaprioRick Dalton
Brad PittCliff Booth
Dakota FanningSqueaky Fromme
Al PacinoMarvin Shwarz
Damian LewisSteve McQueen
Emile HirschJay Sebring
Luke PerryWayne Maunder / Scott Lancer
Mike MohBruce Lee
Samantha RobinsonAbigail Folger

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 14

Várólistára tette 338


Kiemelt értékelések

Laren_Dorr 

Adja a fílinget.

Kicsit bővebben, mert megérdemli:
Úgy vélem, ez egy erősen rétegfilm lesz. Akik nem ismerik ennek a korszaknak a filmes miliőjét, nem a brúszli filmeken, spagettiwesterneken, Steve McQueen filmeken nőttek fel, talán nem igazán fogják érteni, miről is szólt ez a film, ahogy azt a moziból kifelé jövet elcsípett beszélgetések alá is támasztották.
És valóban, ennek a filmnek nincs is lényegi története, semmi más nem akar elmesélni csak a fílinget, és valami mást, de erről később.
A két legkedvencebb színészem játszik benne egymás mellett és igazi jutalomjáték ez nekik. Egyre öregebbek már, de mintha a ráncaikkal a karizmájuk is mélyülne. Öröm nézni őket, minden mozdulatukat. Affene, senki nem tud úgy cigire gyújtani, mint Brad vagy Leo egy Tarantino filmben. Talán csak Steve McQueen. Szinte ki akartam menni a teremből, hogy rágyújtsak, kifaroljak a kocsival és meg se álljak az első bárig egy gintonicra. Fíling, b@sszameg.
Ha pedig valaki tudja, ki volt Sharon Tate, kik voltak a Manson család, és hogy volt az a „disznóölés”, annak a film már az elején felvesz egy baljós atmoszférát, eleinte csak mellékesen sejtetve, majd egyre inkább fokozva a feszültséget, ahogy közeledik az esemény, amit Tarantino, a saját karcos stílusában, de egy gyönyörű gesztussal old fel, amiről spoilerek nélkül nem is lehet beszélni.
Tarantino eddigi legérettebb filmje.

3 hozzászólás
Bence211 

A Volt egyszer egy… Hollywood egyben szerelmes levél és a rendező személyes vallomása, egy óda a hanyatló aranykornak, amit egy Cadillac hátsó üléséről végignézve ugyanolyan hatalmas élményt tudna nyújtani. Hibái ellenére egy olyan utazásra invitál minket Tarantino, amivel nem találkozhatunk bármikor. A megrögzött rajongóinak pedig teljesen mindegy, hogy mi pattan ki a mester fejéből és kezei közül, mert úgyis imádni fogják minden egyes pillanatát. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

Lili98

A film megnézése előtt én ajánlom ennek a cikknek az elolvasását!
https://www.buzzfeed.com/daniellaemanuel/manson-murder-facts

A cikkel nem spoilerezek le nagyjából semmit, csak szerintem hasznos infók a film megnézése előtt!

Nekem nem minden volt tiszta a filmben, mert nem tudtam ezekről a dolgokról. Keresztanyukám világosított fel, hogy most ki kicsoda meg hasonlók.
Mivel már tudom ezeket az információkat így már nagyon tetszett a film!
És ahogy Leo mondta, ez valóban egy szerelmes levél Hollywoodnak!

Pnikolett

Ez a film számomra borzalmas volt,alig vártam,hogy vége legyen….de sajnos elég hosszú is.
A színészi játékok egyébként nem voltak rosszak,habár kétlem,hogy ők maguk el tudták volna mondani teljes egészében a film lényegét,vagy hogy merre haladt a karakterük…vegyük pl Margot Robbie szerepét
…mosolygott meg mozizott.. azta :O semmi értelme nem volt az egésznek,egy nagy kuszaság… a 4 pont Brad Pittnek és DiCaprionak jár…

Kevin_Krall

Avagy, csupán az év filmje, és minden idők egyik legőszintébb szerelmi vallomása egy – már letűnt, de rendkívül magával ragadó – korszakról és filmvilágról. 10/10

Ascyra 

Imádom a mai fiatalokat, akik beülnek a moziba, és krva jól elszórakoznak Tarantino idióta poénjain, pattogatott kukoricát rágcsálva és nagy műértőként tekintve önmagukra, csak épp azt nem vágják, hogy ki az a Sharon Tate. Cuki, jopofa? Felháborító…

A filmről: ez egy emlékfilm. És ahogy azt kell, a végén leginkább felsóhajtott a mozi, már aki ismeri a sztori lényegét és Tarantino ezen filmjének értelmét felismerni vélte: óh bár csak így végződött volna. De sajnos nem így lett. A film is ezért készült el. Gyászol egy érát, amelyre – már akik ismerik – nagyon érzékeny a társadalom jó része. Sokkal több, a mondanivalója, mint ami a filmből elsőre látszik, de gondolom ez azért talán magától értetődő.
Egyébként a felvezetés csapnivaló volt és a felénél el akartunk jönni: tömény, száraz unalom, néhány megfáradt, erőtlen poénnal, túlhúzott karakterekkel. A kémia full hiányzott DiCaprio és Pitt kettőséből, (annak ellenére hogy mindketten életük egyik maximumát hozták), és ez nem az ő bűnük. Tarantino nagyot akart durrantani de túllőtt a célon két ilyen erős színész bevonásával, egyszerre. Lena Dunham felbukkanásakor meg majdnem felsikítottam. Mi a …szt keres „ez” itt? Al Pacino pedig maximállisan alulmúlta önmagát. Azt gondolta szerintem, széles vállal, hogy én a nagy gengszter, igazából nem kell semmit letegyek az asztalra, én csak itt vagyok és emelem a mozi minőségét a puszta jelenlétemmel. Hát rohadtul nem így lett. Amúgy, olyan érzésem volt, hogy Tarantino konkrétan hatásvadászatra „használja” a színész-óriásokat, adva nekik egy két emlékezet nélküli mondatot, de valamiért iszonyúan feszengtem emiatt és hatalmas mellényúlásnak érzem. (A kevesebb több, akkor is, ha Tarantino sajátja a sztárparádé – most ezt nem sikerült elkapnia).
Én nagyon nagyot csalódtam és őszintén szólva a kövi Tarantinoért nem teszem be a lábam a moziba. Egyfelől nem ér ennyit a film, másfelől a közönség egyre unintelligensebb és ez rohadtul zavaró.
Még annyit hozzátennék, hogy Tarantino mozijai nagyon hasonlóak egymáshoz, szépen elkezdi kiépíteni a sztorit, bokától a feje búbjáig karaktert fejleszt, majd elszabadul a pokol, még a dráma előtt (vagy közvetlenül utána lásd: Alkonyattól pirkadatig), ez itt ugyanígy van. Mondhatnám azt is, hogy sablonos, de azért nem mondom, mert ha Tarantino-sablon lett volna, akkor még élveztük volna. De sajnos, két óra teljes csend és méltatlan hallgatás után kapsz kb. tíz perc ízelítőt abból, amit annyira vártál.
A Tarantino-imádóknak (mint én is) nyilván alapvetés, hogy megnézik, másnak nem ajánlom. Sokkal jobb filmeket is talál. Javaslom a témában készült dokumentumfilmeket.
Isten nyugosztalja Sharon Tate-et! <3 (És vele Hollywood aranykorát, és mindazt, amit DiCaprio olyan szépen és elnyújtottan bemutat).

3 hozzászólás
balika88

Sajnos ez 1 hatalmas csalódás volt… konkrétan nem volt értelmes története ennek a valaminek… Nem vártam eget rengető nagy dolgot, de azért ettől kicsit többet.. A vége kaphat 1 csillagot, meg a kutya… nagyjából ezzel össze is lehet foglalni :-(
Margot Robbie a díszlet szerepét töltötte be, neki sem volt nagyjából semmi haszna.
Nem fogom ezt többé megnézni..

dulkap 

Először is leszögezném, hogy valamiért az összes QT film nálam második nézésre üt be, de akkor jellemzően nagyon és kedvencé válik. Talán első alkalmakkor túl nagy elvárásokkal ülök be rájuk. Így két részre bontom a véleményemet: első megtekintésre és majd valamikor egy másodikra spoilerek nélkül.

1. MEGTEKINTÉS:
Az első gondolatom a film után az volt, hogy élményben és felépítésben is hasonlít nekem az Aljas nyolcasra. 2 óra duma és tulajdonképpen semmi érdemleges, aztán fél óra zsenialitás. Itt is csordogálnak az események, kicsit ugrálva az idősíkok közt, de igazából nem sok történik a vásznon. Miközben azért nem érzed, hogy ólomlábakon járna az idő, mert ezek ellenére nem válik unalmassá. Kicsit olyan érzésem van, mintha az egész főhajtás lenne a 70-es évek Hollywood-ja felé, de olyan stílusban, mintha QT magának csinálta volna a filmet. Biztos jobban átjön a feeling, ha akkor és ott éltél, de nálam nem mindig jött át az érzés. Tele van pakolva ismert nevekkel, de némelyikük szerepe olyan rövidke vagy épp semmilyen, hogy nagyon a nevükön kívül nem is kellett mást hozzáadniuk. A színészek rendben vannak, ami a neveket nézve nem is meglepő. Leonardo szerencsére nem a harsány stílusát hozza, hanem inkább a Visszatérő visszafogottságát, ami nekem sokkal szimpatikusabb és hatásosabb is.
Brad Pitt még így 55 évesen (ami csak az arcán kezd látszani…) is a laza machot hozza, pont olyan lazasággal és humorral, amire kevesen lennének képesek. Margot Robbie ezúttal csak biodíszletként szolgál a filmben. Cukin néz, mosolyog és táncikál leginkább a karaktere, amit valljunk be még sok más színésznő is megoldott volna.Nem Robbie hibája, egyszerűen ilyen a karakter.
Összességében még nem tudom eldönteni, hogy jó-e vagy sem a film. Akár még azt is gondolhatnám, hogy az Akadémiának készült, akikről lehet tudni, hogy imádják a róluk szóló filmeket. Egyben első nézésre is biztos vagyok, hogy bármennyiszer is nézem meg majd a filmet, nem ez QT legjobbja, de nem is a legrosszabb. Majg az újranézések és az idő eldönti. Addig is…
TO BE CONTINUED….

1 hozzászólás
hashtagHetiMozi 

Tarantino 9. filmje visszarepít a múltba, egy kivételes atmoszférával, ami a végletekig kidolgozott és aprólékosan van felépítve. Történet nagyon nincs, helyette mesélnek a képsorok és karakterek. Lenyűgöző színészi játékok, ezt talán nem is kellene említeni. Egyszerre megnevettet és elborzaszt néhol, miközben még görbe tükröt is mutat Hollywoodnak. Minden pillanatát imádtam.

Damien_Lambert

Első Tarantino filmem, de nem az utolsó. Ahhoz képest, hogy 2 óra 40 perces nekem nem tűnt többnek 90-él. Dicaprio és Pitt bebizonyították, hogy ott a helyük a kedvenc színészeim között, között imádtam mindkettőjük karakterét. (Az viszont kicsit nevetségesen hatott, hogy Rick Dalton csak mellékszerepeket és Pilot epizódok gonosztevőit kapja meg mindig, hiszen látványosan lejátszott mindenkit a filmezős jeleneteknél.) spoiler


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján