Világvége (Cornetto-trilógia 3.) (2013) 150

The World's End
109' · egyesült királysági · akció, sci-fi, vígjáték

Összetartás, könnyed humor, nagy ivászat, megkérdőjelezhető választások, némi verekedéssel és robbanó ajándékkal fűszerezve – ez jellemzi Edgar Wright új filmjét, melyben ismét felbukkan Simon Pegg és Nick Frost. A történet 1990 június 22-én kezdődik. Newton Haven-ben, ahol öt tini srác… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Simon PeggGary King
Nick FrostAndy Knightley
Eddie MarsanPeter Page
David BradleyBasil
Martin FreemanOliver Chamberlain
Rosamund PikeSam Chamberlain
Pierce BrosnanGuy Shepherd
Paddy ConsidineSteven Prince
Bill Nighya hálózat (hang)
Sophie EvansBecky Salt

További szereplők

Kedvencelte 20

Várólistára tette 92


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

A film legelején azt hittem, ez is egy olyan szimpla, kretén vígjáték, amiben a középkorú, szánalmas férfi visszaidézi ifjúságát a haverjaival és még mindig tizennyolcnak képzeli magát. Ennek értelmében az első háromnegyed, iszonyatosan sótlan órát halálra untam és konkrétan azon gondolkodtam, hogy nem szenvedek tovább, feladom. Aztán bumm, történt valami, amire nem számítottam, mert nem tájékozódtam, hogy miről is szól a film és igen-igen meglepődtem. Kicsit kikerekedett a szemem a váratlan fordulattól és onnantól érdekelni kezdett a cselekmény is. A humorra most nem feltétlenül voltam vevő és nem igazán tudtam mit kezdeni a történettel sem, de legalább nézhető volt. De ez így, ebben a formában kegyetlenül nem az én világom.

Szeszj 

Az első rész sokkal jobb volt, nekem ez is tettszett csak nem tudom úgy érzem a második felére már nagyon sok volt, annyira össze vissza volt, meg ez az egész spoiler, ez fura szerintem. De azért nem volt vészes film, az elején nagyon jó poénok voltak, meg a végén mikor a fővezérrel veszekedtek az tettszett! A legeslégvégét nem nagyon értettem hogy Gary mégis mit csinált ott. Azért jó volt, és nagyon jó zenék voltak benne.

Zahra 

Nekem ez a rész is tetszett, főleg az első fele, a második fele már kicsit laposabbra sikeredett.

Coralie 

Nem gondoltam, hogy ezt lehet még fokozni, de azért sikerült nekik. :D Az első fele nagyon tetszett, azokon a poénokon sokat nevettem, de ez az spoiler dolog elborultabb lett, mint a másik két rész együtt. A második fele nekem már egy kicsit túl sok volt, az utolsó percet meg nem is értettem, szerintem az nem illett bele.
Örülök, hogy megnéztem ezt a trilógiát. Elismerésem az alkotóknak, ennyi hülyeséghez igazi kreativitás és humorérzék kell. :D

Popovicsp87 

Ez de rossz és unalmas volt, te jó Isten!
Meg sem közelíti a Vaskabátok, de még a Haláli hullák szintjét sem.
Persze nézőpont kérdése, akinek bejön az angol humor és ez a kocsmatúrás történet, megfejelve egy kis Ki vagy, Doki?-val, az még élvezheti is.
Simon Pegg infantilis megnyílvánulásai nagyon fárasztóak voltak, egyébként az előző két rész összes főbb szereplője visszatér ilyen-olyan szerepben.

Hippoforaccus 

Az elején egy kicsit elkámpicsorodtam, hogy ez nem valami jó film, minden második poénon tudtam csak nevetni, a többinél csak fogtam a fejem, hogy ez milyen ciki már. Ez tartott háromnegyed óráig, utána beindultak az események, nekem meg begörcsölt a rekeszizmom a röhögéstől. Zseniális történet az emberi kitartásról, konokságról és hülyeségről. A vége igen elgondolkodtató, de néha azt is kell egy kicsit.

ViraMors 

Az indítás elég szánalmasnak hatott, aztán egyik pillanatról a másikra meglehetősen bizarr lett minden. Maradjunk annyiban, hogy ez nem az én műfajom, és egy darabig megint nem szeretnék vígjátékot nézni.
Viszont Simon Pegg-nek jól áll a fekete.

desertangelable 

Még mindig nagyon bírom ezt a trilógiát, de a harmadik részre egy kicsit vesztett a humorából, meg egy kicsit túltolták az akciót is, de még mindig nagyon értékelem az ötleteit és az eredetiségét.

1 hozzászólás
Novecento

Ahhoz képest, mekkora baromság, nagyon szórakoztató, és meglepően szellemes. Végülis, min csodálkozom, angolok.


Népszerű idézetek

Londonna 

– Five guys, twelve pubs, fifty pints!
– Sixty pints.
– Oh hoo, steady on you alky!

Londonna 

We're going to see this through to the bitter end. Or… lager end.

Londonna 

– I haven't had a drink for sixteen years, Gary.
– You must be thirsty then.


Hasonló filmek címkék alapján