V, mint Vérbosszú (2005) 281

V for Vendetta
132' · amerikai, angol, német · akció, dráma, thriller 16

Anglia diktatúrától szenved a nem is olyan távoli jövőben. A tévéből dől a propaganda, a titkosrendőrség pribékjei mindenkit rettegésben tartanak. Evey-t, a fiatal lányt egyik este elkapják az utcán, a halál torkából egy titokzatos alak, V szabadítja ki. A férfi a négyszáz éve kivégzett lázadó,… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Natalie PortmanEvey
Hugo WeavingV
Stephen ReaFinch
Stephen FryDeitrich
John HurtAdam Sutler
Tim Pigott-SmithCreedy
Rupert GravesDominic
Roger AllamLewis Prothero
Ben MilesDascomb
Sinéad CusackDelia Surridge

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 130

Várólistára tette 131


Kiemelt értékelések

Banditaa

Dc Comics, Vertigo, Alan Moore… Ezek már mind sejtették előre, hogy olyan rossz nem lehet ez a film. Nem is volt az. Egyszerűen fantasztikus volt. Voltak részek, amikor percekig kontrollálhatatlanul zokogtam… Nem sok film van rám ilyen erőteljes hatással. Sajnálom, hogy nem láttam már korábban, illetve az is biztos, hogy többször meg fogom nézni újra.
De jó lenne, ha ezt minél többen látnák, ma, 2018-ban, főleg itt Magyarországon…

kkatja

Abszolút kedvenc!!! A szövegek, a színészi játék, a mondanivaló mind zseniális! Több V-t a világnak!! :)
„E maszk mögött nem csak hús van, e maszk mögött egy eszme él, Mr. Creedy. És az eszmék golyóállóak.”

Gizmoo0707

Még most is emlékszem milyen volt először látni ezt a filmet. Teljesen lesokkolt. Nem is tudom szavakba önteni. Nagyon jól van felépítve és nagyon érdekes hogy jutott oda a társadalom ahova és mik lettek a következmények és persze a párhuzam a való világgal szerintem nagyon elgondolkodtatja az embert. Továbbá, hogy az egészet egy „átlagos” nő szemszögéből nézzük végig szerintem nagyon jól bele tudja élni magát az ember. Mindenképpen ajánlom megnézésre! Nem mondom, hogy mindenkinek tetszeni fog, de akit megfog azt egy életre magával ragad.

AniTiger

Újra meg újra megnézem, ha megy. Stephen Fry az abszolút kedvencem, ha nem tekintjük V szövevényes szócsavarását.

KyKy

Hűha. És hű meg ha. Szóval nagyon régóta rágta a fülem a párom, hogy miért is nem láttam még a kultfilmnek számító V, mint vérbosszút, de valahogy sosem kaptam kedvet hozzá a plakát és a maszk láttán. Egyszerűen nem akartam valami gagyi szuperhősös vagy tudomisén milyen maszkos hülyeséget nézni, mert azok nem érdekelnek. Aztán tegnap erőt vettem magamon, és talán pont azért, mert nem számítottam élvezhető filmre, úgy megfogott, hogy magamat is megleptem. Nagyon tetszett, érdekes és izgalmas volt, végig fenntartotta a figyelmemet, bár tény, hogy sok jelenetet így utólag kicsit értelmetlennek vagy hosszúnak ítéltem meg, míg mást jobban kifejthettek volna, de a lényeg, hogy teljes pozitív csalódás volt.
Komoly témát dolgoz fel, remek és egyedi történettel, no meg persze zseniális színészi játékokkal. Kicsit már bánom, hogy szinkronnal néztem meg, de legközelebb (merthogy szerintem lesz legközelebb majd egyszer) biztos eredeti hangon nézem.
Örülök, hogy megnéztem.

desertangelable 

Nagyon sokára néztem meg ezt a filmet, mert sokáig úgy gondoltam, hogy ez is valami elcseszett maszkos szuperhősös baromság. Aztán egyszer adta a tévé és véletlen odakapcsoltam és aztán csak azt vettem észre, hogy nem tudom levenni a szemem a tévéről. Azóta többször is láttam már és a mai napig szükségét érzem, hogy újra és újra megnézzem.

1 hozzászólás
DoreenShitQ

Annyira badass ez a film, de miért kellett bele az a borzalmas szerelmi szál?

Zea

Sokat mond a történetről, hogy Natalie Portman gondolkodás nélkül hagyta, hogy leborotválják a haját. Hihetetlen ez a film. Sokkolt amikor először láttam, de vannak filmek amiket nem szabad agyonnézni, ez is egy ilyen. Darabjait nézem csak meg néha néha, főleg november 5.én :D Nagy hatással volt rám az egyszer biztos.

StAngela

Lenyűgöző alkotás! Szavakkal leírhatatlan a nagyszerűsége. Imádtam V-t, Eveyt, azt amiért kiálltak és küzdöttek, a zenegépet, az egész film hangulatát. Már tudom, hogy miért ez életem szerelmének kedvenc filmje!
Az én kedvencem is lett.


Népszerű idézetek

kkatja

V: E maszk mögött nem csak hús van, e maszk mögött egy eszme él, Mr. Creedy. És az eszmék golyóállók.

kkatja

V: A népnek nem szabadna félnie a kormánytól. A kormánynak kellene félnie a néptől.

kkatja

V: Biztosíthatom. Tőlem nem kell tartania.
Evey: Ki maga?
V: Ki?? A forma követi a funkciót. Így vagyok én a maszkot viselő ember.
Evey: Igen, azt látom.
V: Természetes. Nem kételkedem megfigyelése helyességében. De lássa be, paradox megkérdezni a maszkos embertől, hogy kicsoda.
Evey: Oh. igaz.
V: Ezen a rendkívül kellemes estén engedelmével nem untatom egy hétköznapi névvel, inkább ismerje meg e különös, drámai alakot. Voilá. Ránézve avatott verselőművész, ki váltakozva játszik vértanút és vétkest, mikor mit rendel a végzet. E jelmez nem vajmi világi hiúság, hanem végső véleménynyilvánítás, mely veszőben van. Viszont íme visszatért váratlana letűnt vitézség. Vivát. Megfogadta hogy végez a hitvány veszett varanggyal. Elveszejti a vétkes vezetést, mely vasra ver vihogva, s vérbefojtja a változás viharát… Az egyetlen válasz a vérbosszú, a vendetta, végleges változás. Vakmerő, vitézi és végül a várva várt rég vágya törvényes világba vezet. Haha.. Való igaz, ez a verbális lavina védtelenné vált, így azzal fejezem be, örvendek a szerencsének, szólítson V-nek.
Evey: Maga talán elmebeteg?
V: Biztosan annak mondanak majd.

csartak 

Ha sokáig viselünk egy maszkot, elfelejtjük, hogy ki van alatta.

kkatja

Creedy: Mit fog csinálni? Átkutattuk a helyet. Nincs semmije a rohadt késein és a flancos karate mozdulatain kívül. Nekünk puskáink vannak.
V: Nem. Csak töltényeik vannak és remélik, hogy mire a fegyverük kiürül, már nem élek. Mert ha mégis, mindannyian halottak mielőtt újratölthetnének.

kkatja

V: Ne feledd, ne feledd az összeesküvést és november ötödik napját. Okod nincs feledni, emléket temetni, őrizd az emléket tovább.

kkatja

V: Nem hiába mondják. Sok példa van rá, hogy ájtatos arccal, kegyes gyakorlattal becukrozzuk magát az ördögöt.

Buzánszky_Dávid

Fényes volt, mint a csillag,
forró volt, mint a tűz,
fehér volt, mint a hó
s édes volt, mint a méz.
(…)
Lehullott, mint a csillag,
elhamvadt, mint a tűz,
elolvadt, mint a hó
s megromlott, mint a méz.

Zakuro 

– Már késő bocsánatot kérni?
– Soha nem az.

Zakuro 

Ha sokáig viselünk egy maszkot, elfelejtjük, hogy ki van alatta.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján