Tőrbe ejtve (2019) 461

2 díj · 11 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2020

A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában. A partit követő napon a tett helyszínére érkezik a híres magándetektív, Benoit Blanc, akit egy titokzatos személy bérelt fel a szenzációs bűncselekmény felderítésével. Ahogy a nyomozó elkezdi felgöngyölíteni az ügyet,… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 3

Szereposztás

Daniel CraigBenoit Blanc
Ana de ArmasMarta
Jamie Lee CurtisLinda Drysdale
Don JohnsonRichard Drysdale
Toni ColletteJoni Thrombey
Chris EvansRansom Drysdale
Christopher PlummerHarlan Thrombey
Keith StanfieldTroy Archer nyomozó
Michael ShannonWalt Thrombey
Riki LindhomeDonna Thrombrey

További szereplők

Kedvencelte 62

Várólistára tette 260


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez nagyon jó krimi lett, izgi és fordulatos, jó szereplőkkel, nekem tetszett. :-) Chris Evans, Daniel Craig, Jamie Lee Curtis és Ana de Armas nagyon szimpatikusak, szórakoztatóak voltak, tetszettek a karaktereik, főleg Chris-é, imádom a pasit. :-D Az egész sztori érdekes volt, szórakoztató volt, és fordulatos, kihozták belőle a maximumot a szereplők, egyáltalán nem volt unalmas. :-) Voltak halvány sejtéseim, hogy ki lesz az igazi tettes, de ő rá egyáltalán nem számítottam. spoiler Egy kicsit meglepett, hogy pont ő, de nagyon tetszett, hogy nem csak jófiúkat alakít a filmekben, hanem rosszfiú is néha. :-D Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt a filmet. :-)

LoneWolf 

A film, melyben a 007-es ügynök ezúttal Amerika Kapitány és Zod Tábornok után nyomoz…
A viccet félretéve, a Tőrbe Ejtve valószínűleg 2019 egyik legnagyobb meglepetése, (Hiába idén mutatták be nálunk, attól még tavalyinak számít.) hisz mind jól tudjuk mit készített legutóbb Rian. Ennek ellenére, most csak dicsérni tudom. Stabil rendezés, megfelelően adagolt rejtély részletek, csipet, mégis szépen működő humor és persze remek színészi játékok. Legfőképp ezek jellemzik a filmet, ugyanakkor kiemelendők a klasszikus krimiket tökéletesen megidéző zenék is, melyek végigkísérik a teljes cselekményt. Ha a történetben foglalt eset összetettségét kéne értékelnem, azt mondanám: Nem túl bonyolult, mégis rengeteg jóval egyszerűbb darabot láttunk már. Ha tehát jól figyelünk a jelekre és Blanc nyomozóhoz hasonlóan rakosgatjuk egymásra a puzzle részleteit, akkor bőven idő előtt rájöhetünk a tettes kilétére / tervére. Egyébként talán picit túl gyorsan kizárja a karakterek nagyját, de így is végig érdekes és feszült tud maradni. A műfaj kedvelőinek egyértelműen ajánlott darab!

3 hozzászólás
pvik13 

Nagyon fordulatos, fergeteges szereplőgárda és fhuhhaa kiemelném Daniel Craiget Blanc szerepében!

1 hozzászólás
dulkap 

Nem teljesen azt kaptam, amit vártam, de ettől még jól szórakoztam rajta. Van egy pont, ahol kicsit más irányt vesz a film és bizony időnként kicsit kuszának is tűnt, de a jól felépített forgatókönyvnek hála a végére összeállnak az apró kis részletek egy teljes egésszé. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy a tavalyi év egyik legjobb filmje számomra, főleg mert a 2019-es felhozatalból nagyon sok film nem hozta azt a szintet, amiben bíztam.

MrsCumberbatch 

Őszintén szólva, amikor elkezdődött, azt hittem, hogy ez nem más mint a Downton Abbey és a Sherlock összevonásával megalkotott film paródiája. Nem számítottam semmire csak egy gagyi paródiára.

Ehelyett viszont egy jól felépített filmet kaptunk. Lehet mondani a végére, hogy kiszámítható – főleg, aki minimum annyi nyomozós filmet/sorozatot nézett már, mint én vagy akik ahelyett, hogy élveznék a filmet fellengzősen találgatnak, hogy ki a gyilkos, csak hogy a végén azt mondhassák: Én megmondtam!! De ettől függetlenül szerintem teljesen élvezhető és mégsem teljesen egyértelmű. Legalább is nem minden lépés. spoiler

Szóval szerintem egy izgalmas, szórakoztató, kicsit ugyan klisés, laza kikapcsolódós film.

sfox33 

Egyetlen hibája volt: nem éreztem azt a feszültséget amitől bizseregni kezd a tarkóm és elönt adrenalinnal. Mint film: egész élvezhető, mint krimi: kicsit foghíjas, de legnagyobb nevek (pl. Agatha Christie) is produkált már rosszabbat. Összegezve egy jó film, jó fordulatokkal, de hiányzik az a plusz amit az előzetes légköre sulykolt belém.

UViki 

Meglepően jól sikerült film volt, bár nagyon sokat vártam tőle és kicsit alul teljesített, de tetszett. Érdekes volt más szerepben látni Chris Evans – t, nagyon jól játszott.
Nagyon meglepett, hogy Ana de Armas – t nem akartam egyetlen egyszer sem agyonverni valamivel, nem idegesített, sőt egészen rendben volt vele minden.
Örülök, hogy sort kerítettem rá, ez most teli találat volt. Voltak hibái, néhol ellaposodott és annak ellenére, hogy végig sejtettem, hogy ki a gyilkos, okozott pár meglepetést.

Rémálom 

Egy gyönyörű látványvilággal rendelkező cozy krimi – mondhatom paródiának? Legyen az. Imádtam minden jelenetét! Teljesen jól humorral és a már megszokott krimi elemek kifigurázásával nagyon jó szórakoztatást nyújtott. És wow, Daniel Craig végre egy szerepben, ahol szerettem a karakterét!

3 hozzászólás
LucaWolf

Nem nézek/olvasok sok krimit, de így is feltűnt, hogy mennyire üdítő ez a film. Szerettem, hogy a klasszikus detektívtörténetekhez visszanyúlva nem egy véres, a nyomozót szuperhőssé emelő sztorit kaptunk, hanem egy gondolkodós, a tetthelyen nézelődős, beszélgetős nyomozást, ami ilyen fantasztikus színészekkel hibátlanul működik. A csavarokra könnyű rájönni, de a helyenként már-már parodisztikus humor, a látvány és a remekül eltalált ritmus gond nélkül elviszi a hátán az összes klisét, még ha rá is jön az ember, hogy mi történik, egy pillanatra se unatkozik. Az már csak hab a tortán, hogy a poénok mellett a drámai részek is hibátlanul sikerültek: szerintem egyetlen krimiben se akartam annyira feltámasztani az áldozatot, mint most Harlant.

spoiler

eNNBeus 

Igazán üdítő vasárnap délutáni nyomozósdi, végig leköt, élveztem :)


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Benoit Blanc: Említettem a kocsiban a lyukat a fánkoknak a közepén. Amit Harlannel csinált azon a szörnyű estén, első látásra tökéletesen illik is a lyukba. Egy fánkgolyó egy fánk közepén. De közelebbről is meg kell néznünk. Ha ezt tesszük, azt látjuk, hogy a fánkgolyó közepében is van egy lyuk. Tehát nem is fánkgolyó, hanem egy kisebb fánk, ami szintén lyukas, így a mi fánkunk nem is kerek egész.

strangelove 

Kettévágtad az arcát és hagytad elvérezni, mint egy disznót!
Szétzúztad a fejét egy targoncával, és leégetted az ujjlenyomatait!

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján