Tőrbe ejtve (2019) 122

Knives Out
130' · amerikai · dráma, vígjáték, thriller, krimi 12

0 díj · 3 jelölés

A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában. A partit követő napon a tett helyszínére érkezik a híres magándetektív, Benoit Blanc, akit egy titokzatos személy bérelt fel a szenzációs bűncselekmény felderítésével. Ahogy a nyomozó elkezdi felgöngyölíteni az ügyet,… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 3

Szereposztás

Daniel CraigBenoit Blanc
Keith StanfieldTroy Archer nyomozó
Don JohnsonRichard Drysdale
Shyrley RodriguezAlicia
K CallanNana
Kerry FrancesSally
Chris EvansRansom Drysdale
Jamie Lee CurtisLinda Drysdale
Michael ShannonWalt Thrombey
Riki LindhomeDonna Thrombrey

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 15

Várólistára tette 265


Kiemelt értékelések

pvik13 

Nagyon fordulatos, fergeteges szereplőgárda és fhuhhaa kiemelném Daniel Craiget Blanc szerepében!

1 hozzászólás
LoneWolf 

A film, melyben a 007-es ügynök ezúttal Amerika Kapitány és Zod Tábornok után nyomoz…
A viccet félretéve, a Tőrbe Ejtve valószínűleg 2019 egyik legnagyobb meglepetése, (Hiába idén mutatták be nálunk, attól még tavalyinak számít.) hisz mind jól tudjuk mit készített legutóbb Rian. Ennek ellenére, most csak dicsérni tudom. Stabil rendezés, megfelelően adagolt rejtély részletek, csipet, mégis szépen működő humor és persze remek színészi játékok. Legfőképp ezek jellemzik a filmet, ugyanakkor kiemelendők a klasszikus krimiket tökéletesen megidéző zenék is, melyek végigkísérik a teljes cselekményt. Ha a történetben foglalt eset összetettségét kéne értékelnem, azt mondanám: Nem túl bonyolult, mégis rengeteg jóval egyszerűbb darabot láttunk már. Ha tehát jól figyelünk a jelekre és Blanc nyomozóhoz hasonlóan rakosgatjuk egymásra a puzzle részleteit, akkor bőven idő előtt rájöhetünk a tettes kilétére / tervére. Egyébként talán picit túl gyorsan kizárja a karakterek nagyját, de így is végig érdekes és feszült tud maradni. A műfaj kedvelőinek egyértelműen ajánlott darab!

3 hozzászólás
Rémálom 

Egy gyönyörű látványvilággal rendelkező cozy krimi – mondhatom paródiának? Legyen az. Imádtam minden jelenetét! Teljesen jól humorral és a már megszokott krimi elemek kifigurázásával nagyon jó szórakoztatást nyújtott. És wow, Daniel Craig végre egy szerepben, ahol szerettem a karakterét!

3 hozzászólás
Subika

Nem rég értem haza a moziból .És annyira örülők hogy meg nézhetem meg hogy egy csomó mindent ki találtam még azt is ki a hunyó .Pedig nem is olvastam el még a tartalmát se .Igazából azt se tudtam miről fog szólni .Csak a fiam arra kért szüli napi ajándékként nézzük meg együtt. Nagyon tetszett neki többször is meg döbbent de azon még jobban hogy anya te erre hogy jöttél rá ? Ezért 9 csillag mert ugyan jó sok fordulat volt benne .

LucaWolf

Nem nézek/olvasok sok krimit, de így is feltűnt, hogy mennyire üdítő ez a film. Szerettem, hogy a klasszikus detektívtörténetekhez visszanyúlva nem egy véres, a nyomozót szuperhőssé emelő sztorit kaptunk, hanem egy gondolkodós, a tetthelyen nézelődős, beszélgetős nyomozást, ami ilyen fantasztikus színészekkel hibátlanul működik. A csavarokra könnyű rájönni, de a helyenként már-már parodisztikus humor, a látvány és a remekül eltalált ritmus gond nélkül elviszi a hátán az összes klisét, még ha rá is jön az ember, hogy mi történik, egy pillanatra se unatkozik. Az már csak hab a tortán, hogy a poénok mellett a drámai részek is hibátlanul sikerültek: szerintem egyetlen krimiben se akartam annyira feltámasztani az áldozatot, mint most Harlant.

spoiler

Leilaa

Nekem nagyon bejött. Habár odáig vagyok Daniel Craigért, most csalódnom kellett benne. Mármint látványilag. szerintem nem igazán illett a bölcs és furmányos nyomozó szerepébe.
Az utóbbi időben sok Agatha Raisint és Poirot történetet olvastam,igazi felüdülés volt ez a film. Szuperül lehetett találgatni szinte a film végéig, hogy végülis akkor mi is történt. spoiler

hashtaghetimozi 

A Tőrbe ejtve egy remek detektív történet, ami nem fél kísérletezni és a műfaj alapjait a négy sarkánál fogva fordítja ki. Kicsit talán parodisztikus, van benne némi fricska, Rian Johnson tartja magát a stílusához és a meglepetésre játszik. Mindezt egy fantasztikus színészgárdával tálalva, kifogástalanul felépítve, remek zenékkel, díszletekkel, fényképezéssel és humorral. Feszesebbre talán lehetett volna vágni, de így is egy elég éles kés lett a fiókban.

bius07

IMÁDTAM!
Alapjáraton a krimiktől nem dobom magam hanyatt, de így extra humorral fűszerezve zseniális volt! Elég sokszor sírva nevettünk a poénokon, azonban voltak pillanatok amiken rendesen izgultam, hogy most vajon mi lesz. Voltak benne kiszámítható dolgok, de a végkifejletre nem teljesen számítottam. Kikapcsolódásra tökéletes a film. Muszáj megemlítenem azt is, hogy a nyomozó nálam nagyon elvitte a showt, zseniális volt. :D

Keikorca

Nagyon kellemesen csalódtam!
Szuper a látványvilág (az elején volt egy leheletnyi Wes Anderson hangulatom), és a karakterek is nagyon jók, annak ellenére, hogy nagyon pici szeletkét kapunk mindenkiből.
A sztori pörgős, ötletes és fordulatos volt egészen a végéig. (És végre egy film, amiben Craig is a helyén volt nekem.)

brena

Fergeteges szereplők,király helyszín,de a film fura volt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján