Meghívás egy gyilkos vacsorára (1976) 79

Murder by Death
94' · amerikai · vígjáték, thriller, krimi, rejtély 12

A világ leghíresebb detektívjei különös meghívót kapnak. Egy kísérteties kastély még kísértetiesebb tulajdonosa invitálta őket vacsorára. A gyertyafényes estén végre összeismerkedik Miss Marbles, Charlie Chan, Sam Spade és a többi legendás kopó. A vacsora nagyszerű, ám a házigazda egyetlen… [tovább]

angol

Képek 2

Szereposztás

Peter FalkSam Diamond
Alec GuinnessJamesir Bensonmum
Elsa LanchesterMiss Jessica Marbles
Peter SellersSidney Wang
Maggie SmithMrs. Dora Charleston
David NivenDick Charleston
Truman CapoteLionel Twain
James CocoMilo Perrier
Eileen BrennanTess Skeffington
Nancy WalkerSzobalány

További szereplők

Meghívás egy gyilkos vacsorára (1976)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Columbia Pictures Corporation
Rastar Pictures

Kedvencelte 23

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Lili98

Nekem a Clue jobban tetszett, de ezen is jót szórakoztam. A humora zseniális, nagyon jó volt.:)
Maggie Smith pedig hihetetlen milyen gyönyörű volt már akkor is!
A végén pedig meglepődtem és nevettem egy jót. Esti filmnek tökéletes.

dulkap 

Számomra minden idők egyik legjobb filmje, amit bármikor megtudok nézni. Kiváló színészek, remek stílus paródia és szerethető forgatókönyv. Minden perce aranyat ér, pedig nem váltja meg a világot, csak kellemesen elszórakoztat.

Liza 

Ez egy nagyon jó és különleges film volt. Az elején féltem, hogy a humor a nyomozás rovására megy, de aztán olyan jól sikerült adagolni a kettőt, hogy az izgalom mellett még jókat is nevettem. A kedvencem Sidney Wang volt, marha jó beszólásai voltak :D
Azért a filmet egy percig se gyanúsítanám azzal, hogy életem legizgalmasabb krimije, de a maga sajátos humorával, illetve borzongató hangulatával egy igazán érdekes egyveleget alkotott, úgyhogy szerintem bátran nézzétek meg :)

Sister 

Hihetetlenül szórakoztató film még ma is. :) Imádom a humorát, a szereplőket és azt a képtelen kastélyt, ahol elszállásolják a vendégeket. Bár a vége kicsit zavaros, nem egészen egyértelmű számomra, hogy ki is áll a dolgok mögött, de ezt leszámítva tökéletes mozi mindenkinek. :)

Almost_Zed 

Nagy neveket sikerült összehozni (meglepetésemre Truman Capote is szerepelt) ebbe a krimi műfajának görbe tükröt állító vígjátékba. Humoros, fordulatos és meglepő a cselekmény. Peter Falk és Peter Sellers játéka számomra kiemelkedett a társaságból, de Alec Guinness is emlékezetes volt a vak inas szerepében.

Bogas 

Talán még óvodás voltam, amikor először láttam, mindenesetre igen kicsi; még a TV3-ból lett felvéve a film (azóta már bőven nincs TV3…), de lemaradt a vége a kazettáról, így a slusszpoént úgy tizenhat évesen láttam először, amikor megszereztem DVD-n. Ennek ellenére és ezzel együtt imádtam. Lehet, hogy ehhez hozzájárult, hogy már akkor Poirot és Miss Marple rajongója voltam, amikor még olvasni sem tudtam, és úgy látszik, a paródiájuk is tetszett nekem. A „Hallod ezt, kedvesem? Wang szárnyában leszünk.” poénról mindig azt hittem, hogy az benne a vicc, hogy nem vicces, csak rossz a humora Mr Charlestonnak – egészen addig, amíg meg nem néztem angolul (eredetiben ez ugyanis úgy hangzik, hogy „Wang's wing”, amit magyarul lehetetlen visszaadni). Nos, ha belegondolok, ettől még elég gyér Mr Charleston humora, mert szörnyű ez a szójáték… de ez a film vicces és ha még sokat írok róla, most-azonnal-meg-akarom-nézni hangulatba kerülök, mert lelkesedésem töretlen iránta.

ChEebor 

Mind paródiaként, mind krimivígjátékként tökéletes munkát végez. Neil Simon teljesen felismerhetővé teszi, kikről is mintázta detektívjeit, a cselekménye pedig kifejezetten ügyes munka. Rengeteg jó poén követi egymást sorra, sok helyen határozottan igazi akasztófahumora van.

muznik 

Nagyon vicces film, bár nem láttam a hozzá kapcsolódó sorozatok mindegyikét, amit azért sajnálok. Rengetek krimi klisé megtalálható a filmben, kár, hogy nincsenek már ehhez hasonló vígjátékok (pl.: A báránysültek hallgatnak (1994), Airplane! (1980), Brian élete (1979), Csupasz pisztoly (1988), Drakula halott és élvezi (1995) stb.)

Kriszta

Atyaég, most nézem, milyen régi ez a film! Egy éves voltam, mikor készült. Na hát nem is most láttam először… :)
Kedvesen idióta krimiparódia :D Én bírom.

piciszusz 

Hát nekem ez nagyon retro volt :D Nem igazán tudtam eldönteni amúgy, hogy krimi vagyg vígjáték ez a film, valahol a kettő között dölöngélt. Peter Falk karakterén viszont jókat röhögtem :)


Népszerű idézetek

Lili98

Beszélgetés, akár televíziós készülék nászúton öhm felesleges.

mvancsika 

Miss Marbles: Helo! Hová tűnt mindenki?
Sidney Wang: Szoba tele van üres emberekkel.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján