Meghívás egy gyilkos vacsorára (1976) 111

Murder by Death
94' · amerikai · vígjáték, thriller, krimi, rejtély 12 !

A világ leghíresebb detektívjei különös meghívót kapnak. Egy kísérteties kastély még kísértetiesebb tulajdonosa invitálta őket vacsorára. A gyertyafényes estén végre összeismerkedik Miss Marbles, Charlie Chan, Sam Spade és a többi legendás kopó. A vacsora nagyszerű, ám a házigazda egyetlen… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Peter FalkSam Diamond
Alec GuinnessJamesir Bensonmum
Elsa LanchesterMiss Jessica Marbles
Peter SellersSidney Wang
Maggie SmithMrs. Dora Charleston
David NivenDick Charleston
Truman CapoteLionel Twain
James CocoMilo Perrier
Eileen BrennanTess Skeffington
Nancy WalkerSzobalány

További szereplők

Meghívás egy gyilkos vacsorára (1976)
Rendező
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Columbia Pictures Corporation
Rastar Pictures

Kedvencelte 27

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Jó kis paródia, legjobb akkor, ha ismerjük a krimi hősöket, írókat akiket kifiguráz a film.
Érdekességek: Truman Capote híres író az egyik szerepben:D
Peter Falk pedig itt nem Columbo, hanem Sam Spade, Dashiell Hammett hőse.

2 hozzászólás
Subika 

Charlie Chan könyveket nagyon szeretem mert sorra mondja a bölcs de néha nevetséges gondolatait ebben a filmben itt se volt hiány .Nagyon jókat szórakoztam rajta .Még olyan filmet nem láttam ahol Miss Marple és Poirot együtt nyomoz itt ez is megtörténik és hogy folytassam a sort kapunk egy nyílt szájú Peter Falk t is aki itt Sam nagyon laza a szerepe . Szóval szenzációs magán detektívek gyűlnek össze hogy megoldják a rájuk váró rejtélyt ami végig humoros jelenetekkel van tele .És arról se feledkezünk meg hogy 1976 s filmről van szó ami bizony nem most volt de merem állítani hogy sok mostani filmeknél jobb .
Én bátran merem mindenkinek ajánlani mert nem az a hátborzongató film a mit talán a címe alapján sejteni lehet hanem ez tömény paródia ami a kezdettől a végéig kitart .Itt mindenki szenzációsan játszik a hölgyektől az urakig .
Szívesen néznék még Charlie Chan filmet ha valaki tud .Legyen kedves küldjön linket .

liliannahorvath

Nekem a Clue jobban tetszett, de ezen is jót szórakoztam. A humora zseniális, nagyon jó volt.:)
Maggie Smith pedig hihetetlen milyen gyönyörű volt már akkor is!
A végén pedig meglepődtem és nevettem egy jót. Esti filmnek tökéletes.

dulkap 

Számomra minden idők egyik legjobb filmje, amit bármikor megtudok nézni. Kiváló színészek, remek stílus paródia és szerethető forgatókönyv. Minden perce aranyat ér, pedig nem váltja meg a világot, csak kellemesen elszórakoztat.

paavel 

Poirot és Mrs. Columbo (viccelek) vendégségben az Addams familynél… :D (És Maggie Smith is volt egyszer fiatal!! …Állítólag, mert itt éppen alig 40 körül van.)
Micsoda krimiparódia! (és a legjobb poénokat nem is idéztem, ld ott)

Bogas 

Talán még óvodás voltam, amikor először láttam, mindenesetre igen kicsi; még a TV3-ból lett felvéve a film (azóta már bőven nincs TV3…), de lemaradt a vége a kazettáról, így a slusszpoént úgy tizenhat évesen láttam először, amikor megszereztem DVD-n. Ennek ellenére és ezzel együtt imádtam. Lehet, hogy ehhez hozzájárult, hogy már akkor Poirot és Miss Marple rajongója voltam, amikor még olvasni sem tudtam, és úgy látszik, a paródiájuk is tetszett nekem. A „Hallod ezt, kedvesem? Wang szárnyában leszünk.” poénról mindig azt hittem, hogy az benne a vicc, hogy nem vicces, csak rossz a humora Mr Charlestonnak – egészen addig, amíg meg nem néztem angolul (eredetiben ez ugyanis úgy hangzik, hogy „Wang's wing”, amit magyarul lehetetlen visszaadni). Nos, ha belegondolok, ettől még elég gyér Mr Charleston humora, mert szörnyű ez a szójáték… de ez a film vicces és ha még sokat írok róla, most-azonnal-meg-akarom-nézni hangulatba kerülök, mert lelkesedésem töretlen iránta.

Liza 

Ez egy nagyon jó és különleges film volt. Az elején féltem, hogy a humor a nyomozás rovására megy, de aztán olyan jól sikerült adagolni a kettőt, hogy az izgalom mellett még jókat is nevettem. A kedvencem Sidney Wang volt, marha jó beszólásai voltak :D
Azért a filmet egy percig se gyanúsítanám azzal, hogy életem legizgalmasabb krimije, de a maga sajátos humorával, illetve borzongató hangulatával egy igazán érdekes egyveleget alkotott, úgyhogy szerintem bátran nézzétek meg :)

Sister

Hihetetlenül szórakoztató film még ma is. :) Imádom a humorát, a szereplőket és azt a képtelen kastélyt, ahol elszállásolják a vendégeket. Bár a vége kicsit zavaros, nem egészen egyértelmű számomra, hogy ki is áll a dolgok mögött, de ezt leszámítva tökéletes mozi mindenkinek. :)

ChEebor 

Mind paródiaként, mind krimivígjátékként tökéletes munkát végez. Neil Simon teljesen felismerhetővé teszi, kikről is mintázta detektívjeit, a cselekménye pedig kifejezetten ügyes munka. Rengeteg jó poén követi egymást sorra, sok helyen határozottan igazi akasztófahumora van.

Almost_Zed 

Nagy neveket sikerült összehozni (meglepetésemre Truman Capote is szerepelt) ebbe a krimi műfajának görbe tükröt állító vígjátékba. Humoros, fordulatos és meglepő a cselekmény. Peter Falk és Peter Sellers játéka számomra kiemelkedett a társaságból, de Alec Guinness is emlékezetes volt a vak inas szerepében.


Népszerű idézetek

liliannahorvath

Beszélgetés, akár televíziós készülék nászúton öhm felesleges.

mvancsika 

Miss Marbles: Helo! Hová tűnt mindenki?
Sidney Wang: Szoba tele van üres emberekkel.

1 hozzászólás
paavel 

Milo Perrier (összecsuklik): Semmi baj, a borom nem mérgezett. Csak rossz évjárat.

paavel 

Sam: Belülről van bezárva… Ez csakis egy dolgot jelenthet… De nem tudom, hogy mit.

paavel 

Wang: Házigazda nem vacsorázik vendégekkel?
Bensonmum: Nem, Mr.Twain szívesebben eszik házon kívül.

paavel 

Wang: Nagy ház. Akár kövér nőt felségül venni. Nagyon nehéz megkerülni.

paavel 

Mr. Charleston: Nézd… Vak inas…
Dick Charleston: Ne hagyd, hogy a kocsit a garázsba vigye.

paavel 

Milo Perrier: ..és egy csésze forró kakót magamnak. N'est-ce pas?
Jamesir Bensonmum: Azt hiszem uram, N'est-ce pas [neszpá]-kakaónk nincs, csak Nestlé-nk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján