The End of the F***ing World (2017–) 85

The End of the Fucking World
25' · angol · dráma, vígjáték, sorozat
1 évad · 8 rész

James 17 éves, és elég biztos benne, hogy egy pszichopata. Alyssa, aki szintén 17, egy menő és kedvetlen, új lány a suliban. Járni kezdenek, és Alyssa rábeszéli Jamest egy útra: hogy keressék meg a lány igazi apját.

angol
angol

Képek 14

Szereposztás

Jessica BardenAlyssa
Alex LawtherJames
Steve OramPhil
Wunmi MosakuTeri Davego
Jack Vealkicsi James
Gemma WhelanEunice Noon
Christine BottomleyGwen
Navin ChowdhryTony
Jonathan ArisProfessor Clive Koch
Eileen DaviesStella

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 43

Várólistára tette 113


Kiemelt értékelések

Mrs_O_Brien 

Ez egy nagyon szélsőséges, alternatív sorozat, ami nem igazán tudok hova tenni. Nagyon fura volt, de meglepően tetszett. Mindkét szereplő hatalmas fejlődésen ment keresztül az első résztől az utolsóig terjedő időszakban.

negike 

Nagyon tetszett! Mert vicces volt, de közben nagyon örült is, és persze azért aranyos is. Jót szórakoztam miközben néztem, csak azt sajnálom hogy 8 rész van és én nagyon néztem volna tovább. Egy dolog nem tetszett az a vége, hogyan lehet így lezárni, áhhh! :D
A szereplőket nagyon megkedveltem, főleg James-t, imádtam! De Alyssa is rendben volt a végére! spoiler.
Nagyon várom a második évadot! :))
Ohh és a zenék, annyira jók voltak, mindig a legjobb időben és a pontosan ahhoz a szituációhoz! https://www.youtube.com/watch…

Novecento

Már lassan listába szedhetném a run away filmeket, valami nagyon vonz bennük. Talán belegondolva a metafora teszi ezt, amit hordoznak, megjelenítik azt a mindennapos emberi vágyat, hogy ki kellene szakadni a hétköznapokból, néha legszívesebben világgá rohannánk a gondok elől, főleg akkor, ha olyan kétségbeejtően kiút nélküli, szeretet nélküli helyzetben vagyunk, mint a főszereplők. Egymásra talál a két magányos főhős, és vagy egy ártatlan kaland lesz a kiruccanásból (pl. Moonrise Kingdom), vagy végleg elmenekülnek, el minél messzebb (pl. Sing Street), vagy mint a The End of the F*cking World esetében, hatalmas káoszba keverednek, egyre rontják a saját helyzetüket, spoiler. Mégis ennek a filmnek is olyan bája volt, olyan ártatlan volt spoiler, a szívünk megszakadt a szereplőkért, de egyúttal irigyeltük is őket, amiért ők meg merik azt lépni, amit mi nem – megpróbálnak kiszakadni a kilátástalanságból. Hogy ez végül sikerül-e nekik, vagy még nagyobb szakadékba zuhannak, nem olyan fontos. A lényeg, hogy megpróbálták, és közben ők maguk is gyökeresen megváltoztak. Elképeztő, milyen finoman változott, árnyalatnyit a személyiségük részről-részre, míg a végére kifejezetten szerethetők lettek, annak ellenére, hogy az elején mindketten borzasztó ellenszenves karakterek voltak.
Érdemes végignézni ezt a 8x20 percet, nagyon szép és elég megrázó történet, tele jó zenékkel, és (főleg az elején) kicsit beteg, de egyedi stílussal.

Lili98 

Egy újabb sorozat, amit sikerült ledarálni több, mint 3 óra alatt.
Nekem nagyon tetszett, nem mondom, hogy megszállotja lettem.
De kellemes kikapcsolódást nyújtott.
Furának fura, de nekem nagyon bejött a stílusa.
A szereplőket én megkedveltem, Jamest már a legelején. Alyssa volt kicsit érdekes, de a végén őt is sikerült megkedvelni.
Humoros, jópofa és aranyos. Nekem tetszett, de nem mindenkinek való.:)
Remélem lesz 2. évad, mert az a befejezés mondjuk elég gonoszra sikeredett… why

Dombi_Petra

Elég érdekesnek indult a sorozat, azonban az utolsó rész végére totálisan megszerettem. Jó volt végig követni a két fiatal lelki vívódását – fejlődését.

RVivi

Nekem ez túl beteg egy sorozat volt… Bár a végére egész jó lett és kíváncsi leszek a folytatásra.

Skylight

Kicsit féltem a sorozattól, mert nem nagyon fekszik ez a pszichopatásdi, pláne nem, mint „humorforrás”, meg mindig azt gondolom, hogy ezzel a beteg humorral sem vagyok kibékülve (aztán mindig rájövök, hogy tulajdonképpen de). De megnyugodtam, mert összességében nem volt rossz. Megszerettem a karaktereket és a történetüket is, és még a „betegség” is kiveszett belőle, amit annyira megszerettem, hogy istenigazából hiányoltam is. De mivel egy bűnügyi macska-egér játék lett belőle, amit majdnem annyira szeretek, mint az „elszökős és saját magunkat megtalálós” filmeket, ezért annyira nem haragszom…(annyira).
Nem gyakran mondok ilyet, mert én nagyon szeretem a minisorozatokat meg az egyévados sorozatokat, de ebből legyen már következő éved, mert az a lezárás WTF volt?!

Honey_Fly 

Izgalmasan indult, az eleje nagyon tetszett de aztán nekem már sok volt az elmebetegség. A két főszereplő először érdekesnek tűnt de nagyon hamar átmentek idegesítőbe. Ugyanazt a mintát ismételgették újra és újra. Annak ellenére, hogy hallható gondolataik alapján alakultak a karakterek, a cselekedeteik ugyanolyan idióták maradtak. Nem volt rossz, de pont elég volt ez a 8 rész.

Mes

Az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam. A szereplők, még jó darabig velem lesznek, James abszolút favorit lett. A végére pedig Alyssa-t is megkedveltem. A párbeszédek, és a belső monológok is fantasztikusan jók, biztosan nem most néztem meg utoljára.
Az egyik kedvenc idézetem: „Sometimes everything is suddenly really simple, You step out and you see where you are really clearly. You see yourself, and you think, ‘Fuck this shit.”
Na igen, mondom én, hogy jó ez. :)

Chris90

Az első évadról: Furcsa egy sorozat ez. Az egyik barátom mesélt róla, mondjuk ő úgy harangozta be, hogy tele van fekete humorral, ami nekem nem igazán jött le (pedig szeretem). Az alapkoncepció érdekes, csak kár, hogy a végére teljesen elveszik a lényeg, a szereplők annyira megváltoznak. Egyébként egy hosszabb, 2 és fél órás filmnek is fel lehet fogni az egészet, kíváncsi leszek, milyen lesz a folytatás. Meg hogy mennyit tartanak meg az eddigiekből, vagy még jobban eltérnek a karakterek eddig kialakított képétől. Összességében nem lett egy nagy kedvenc, de érdemes belenézni, mert nem az a tipikus amerikai sorozat (oké, mert angol).


Népszerű idézetek

Evione 

James: That was the day I learned that silence is really loud. Deafening. I think maybe my dad spent his whole life trying to avoid silence. When you have silence, it's hard to keep stuff out. It's all there. And you can't get rid of it. I use to be able to get rid of things. Banish them. But I knew, after that day, it wouldn't be so easy anymore.

(1x04)

kolibris 

I'm James. I'm seventeen years old, and I'm pretty sure I'm a psycopath.

kolibris 

I thought she could be interesting to kill. So I pretended to fall in love with her.

kolibris 

She's done stuff. She's probably a spy and had, like, fifteen abortions when it was illegal or something.

Skylight

James: Alyssa didn't have much respect for people…or people's stuff.

(1x03)

Little_Monster 

I’ve just turned eighteen and I think I understand what people mean to each other.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján