The End of the F***ing World (2017–) 130

James 17 éves, és elég biztos benne, hogy egy pszichopata. Alyssa, aki szintén 17, egy menő és kedvetlen, új lány a suliban. Járni kezdenek, és Alyssa rábeszéli Jamest egy útra: hogy keressék meg a lány igazi apját.

angol
angol

Képek 14

Szereposztás

Jessica BardenAlyssa
Alex LawtherJames
Steve OramPhil
Wunmi MosakuTeri Davego
Jack Vealkicsi James
Gemma WhelanEunice Noon
Christine BottomleyGwen
Navin ChowdhryTony
Jonathan ArisProfessor Clive Koch
Eileen DaviesStella

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 66

Várólistára tette 141


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Az elején Alyssa elég rendesen irritált. Viszont a hangulat és minden egyéb kárpótolt érte. Tele jó zenékkel, képekkel és a sok káromkodás mellett szép gondolatokkal is. Megvolt az az egyedi furcsasága, amit én kifejezetten imádok. Nekem nagyon tetszett. Plusz az akcentus. Azt semmi sem múlja felül. :D

negike

Nagyon tetszett! Mert vicces volt, de közben nagyon örült is, és persze azért aranyos is. Jót szórakoztam miközben néztem, csak azt sajnálom hogy 8 rész van és én nagyon néztem volna tovább. Egy dolog nem tetszett az a vége, hogyan lehet így lezárni, áhhh! :D
A szereplőket nagyon megkedveltem, főleg James-t, imádtam! De Alyssa is rendben volt a végére! spoiler.
Nagyon várom a második évadot! :))
Ohh és a zenék, annyira jók voltak, mindig a legjobb időben és a pontosan ahhoz a szituációhoz! https://www.youtube.com/watch…

Kikiriki

Ez egy nagyon szélsőséges, alternatív sorozat, ami nem igazán tudok hova tenni. Nagyon fura volt, de meglepően tetszett. Mindkét szereplő hatalmas fejlődésen ment keresztül az első résztől az utolsóig terjedő időszakban.

Haspók 

Sötét tónusú és humorral operáló sorozat elcseszett karakterekről, akiket meg lehet kedvelni. Több nézőpontú narrálással. Nekem teremtették :)

1 hozzászólás
Novecento

Már lassan listába szedhetném a run away filmeket, valami nagyon vonz bennük. Talán belegondolva a metafora teszi ezt, amit hordoznak, megjelenítik azt a mindennapos emberi vágyat, hogy ki kellene szakadni a hétköznapokból, néha legszívesebben világgá rohannánk a gondok elől, főleg akkor, ha olyan kétségbeejtően kiút nélküli, szeretet nélküli helyzetben vagyunk, mint a főszereplők. Egymásra talál a két magányos főhős, és vagy egy ártatlan kaland lesz a kiruccanásból (pl. Moonrise Kingdom), vagy végleg elmenekülnek, el minél messzebb (pl. Sing Street), vagy mint a The End of the F*cking World esetében, hatalmas káoszba keverednek, egyre rontják a saját helyzetüket, spoiler. Mégis ennek a filmnek is olyan bája volt, olyan ártatlan volt spoiler, a szívünk megszakadt a szereplőkért, de egyúttal irigyeltük is őket, amiért ők meg merik azt lépni, amit mi nem – megpróbálnak kiszakadni a kilátástalanságból. Hogy ez végül sikerül-e nekik, vagy még nagyobb szakadékba zuhannak, nem olyan fontos. A lényeg, hogy megpróbálták, és közben ők maguk is gyökeresen megváltoztak. Elképeztő, milyen finoman változott, árnyalatnyit a személyiségük részről-részre, míg a végére kifejezetten szerethetők lettek, annak ellenére, hogy az elején mindketten borzasztó ellenszenves karakterek voltak.
Érdemes végignézni ezt a 8x20 percet, nagyon szép és elég megrázó történet, tele jó zenékkel, és (főleg az elején) kicsit beteg, de egyedi stílussal.

Dombi_Petra 

Elég érdekesnek indult a sorozat, azonban az utolsó rész végére totálisan megszerettem. Jó volt végig követni a két fiatal lelki vívódását – fejlődését.

Little_Monster 

Az első részt még kérdések közt néztem, nem tudtam eldönteni, hogy tetszik-e, vagy folytatni sem akarom. Aztán a végére annyira érdekelni kezdtek a karakterek, hogy adtam neki egy esélyt. És milyen jól tettem. A karakterek a végéig érdekesek maradtak, kellő arányban fedték fel a backstoryt és haladtak előre a jelenben. Volt izgalom, nem laposodott el, és nagyon szép íve volt a történetnek. Magamat is meglepve a szereplőket nagyon hamar megkedveltem, sokat nevettem velük és aggódtam értük, de végig nagyon élveztem!

Lili98 

Egy újabb sorozat, amit sikerült ledarálni több, mint 3 óra alatt.
Nekem nagyon tetszett, nem mondom, hogy megszállotja lettem.
De kellemes kikapcsolódást nyújtott.
Furának fura, de nekem nagyon bejött a stílusa.
A szereplőket én megkedveltem, Jamest már a legelején. Alyssa volt kicsit érdekes, de a végén őt is sikerült megkedvelni.
Humoros, jópofa és aranyos. Nekem tetszett, de nem mindenkinek való.:)
Remélem lesz 2. évad, mert az a befejezés mondjuk elég gonoszra sikeredett… why

DoreenShitQ

1. évad
Különös és bizarr, de rendkívül okos is. Humoros, ugyanakkor érzelmes és komoly is tud lenni. Ez az évad maga az ellentmondás, és én csak imádni tudtam.

Dorki

Nekem nagyon bejött. A hangulata, a zenék, a karakterek, minden. Egyre inkább rájövök, hogy szeretem a road movie-kat és a jó kis brit fekete humort is, így ebben a sorozatban megvolt minden amit csak várhattam. Nem erőltetetten volt vicces, de vicces volt, és voltak benne nagyon érdekes és szép gondolatok is. És az akcentusok. Azok az akcentusok…


Népszerű idézetek

Nocharity 

People can't be answers. They're just more questions.

Evione

James: That was the day I learned that silence is really loud. Deafening. I think maybe my dad spent his whole life trying to avoid silence. When you have silence, it's hard to keep stuff out. It's all there. And you can't get rid of it. I use to be able to get rid of things. Banish them. But I knew, after that day, it wouldn't be so easy anymore.

(1x04)

kolibris 

I'm James. I'm seventeen years old, and I'm pretty sure I'm a psycopath.

kolibris 

I thought she could be interesting to kill. So I pretended to fall in love with her.

Skylight

James: Alyssa didn't have much respect for people…or people's stuff.

(1x03)

kolibris 

She's done stuff. She's probably a spy and had, like, fifteen abortions when it was illegal or something.

Little_Monster 

I’ve just turned eighteen and I think I understand what people mean to each other.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján