Snittblogolók zóna

Kritizátor
Snittblogolók

Hadd kezdjem azzal, annak ellenére, hogy megannyi, DC égisze alól kikerült karaktert, képregényt és élőszereplős adaptációt szívemből szeretek, a Peacemaker esetében voltak fenntartásaim. Ugyan a rendezői és írói székben egyaránt azt a bizonyos James Gunn-t tisztelhetjük, aki már jó néhány alkalommal bizonyította, van érzéke a rajzolt panelek nagy vászonra való átültetéséhez, sőt azoknak továbbgondolásához is, valamint megkaptuk a rá osztott szerepéért igencsak lelkesedő pankrátort és színészt John Cenát, mégsem éreztem, hogy ez a karaktert önálló sorozatért kiáltana. Aztán megláttam a trailert, amely alatt a Wig Wam zenekar glam nótája ordított és ismét hinni kezdtem. Amikor pedig az első rész intrója besüvített az agyamba megértettem, hogy a koncepció mégiscsak figyelmet követel magának és a rendező gyorsan rácáfol majd kétkedő gondolataimra.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/nyitany-bekefenntartashoz-pea…

Kapcsolódó filmek: Peacemaker – Békeharcos (2022–)

Peacemaker – Békeharcos (2022–)

Kapcsolódó művészek: John Cena

Nadja_Blue
Snittblogolók

Nem mindig könnyű megérkezni az új évbe. Bármennyire is szeretem ezt a mágikus időszakot, a sok tervezést, az újrakezdés ígéretét, idén kellett pár nap, amíg sikerült letisztáznom magamban az idei évre vonatkozó célkitűzéseimet.

De még mielőtt nagy tervezgetésekbe kezdenénk, fontos, hogy előbb illő módon búcsúztassuk 2021-et. Ezúttal kissé rendhagyó módon, listákon keresztül nyújtok betekintést a tavalyi évembe, ahol összesítem, mik voltak az év legmeghatározóbb pillanatai és legnagyobb kedvencei.✨

https://cseszefolt.blogspot.com/2022/01/2021-legmeghata…

Valentine_Wiggin 
Snittblogolók

Szerintem azzal nem okozok meglepetést senkinek ezen az oldalon, ha azt mondom, imádom a mitológiát. Legyen szó a görög istenek furcsa házassági viszonyairól, az egyiptomi halálkultuszról, a néhol idegen és kaotikus, de lenyűgöző, és mély karaktereket felvonultató indiairól, vagy a harcias, és iszonyatos információmennyiséget tartalmazó japánról. Valahogy azonban a kínai mitológiával eddig szépen elkerültük egymást, még annak ellenére is, hogy a kultúra maga a Mo Dao Zu Shival már bevonzott, és azóta túl vagyok már pár bájos wuxián, egy művészi kivitelezésű donghuán, és határozottan állíthatom, nagyon is az én világom. Most viszont itt az ideje, hogy egy kínai mítoszba ássuk bele magunkat, mert a mai téma a 2019-es Ne zha zhi mo tong jiang shi (továbbiakban csak Nezha) c. rajzfilm, illetve a 2021-es spin-offja… folytatása… remake-je… ugyanannak a mítosznak a feldolgozása… igazából nem is tudom, melyik a leghelyesebb ezek közül, de a lényeg, hogy a címe „Az újjászületett Nezha”, vagy angolul „New Gods: Nezha Reborn”…

Avagy végre megint aktivizáltam magam, és egy összehasonlító kritikát hoztam két Nezha feldolgozásról:
https://todaywiggin.blogspot.com/2022/01/nezha-es-nezha…

Kapcsolódó filmek: Ne zha zhi mo tong jiang shi (2019) · Az újjászületett Nezha (2021)

Ne zha zhi mo tong jiang shi (2019) Az újjászületett Nezha (2021)

Janus 
Snittblogolók

https://www.youtube.com/watch…

Ismét aktivizáltam magam YouTube-on. Akit érdekelne, annak itt a videó. :D

4 hozzászólás
Kritizátor
Snittblogolók

2020-hoz képest a múlt év azért bőven tartogatott meglepetéseket. Bár az év elején még a mozik zárva voltak és a streaming dominált, azért tavasztól már kinyitottak a filmszínházak. Így végre természetes közegükben nézhettük meg a legújabb alkotásokat. Ugyanakkor a streaming sem pihent, mivel itt is temérdek szériát és csak itt debütáló filmet kaptunk, amik után mindenki elégedetten csettinthetett. Végre bemutattak több olyan alkotást, amik elég sokat csúsztak az eredetileg tervezett bemutatóhoz képest. Bár nem lábaltunk ki teljesen a járványból, de az átlagosan elmondható, hogy végre elindult egy fellendülés. Reméljük, hogy ez jövőre is megmarad és még több fejtörést okoz majd összeszedni a kedvenceinket. Addig is páran úgy döntöttünk, hogy összeszedjük, hogy mi miket szerettünk a múlt évben.

A kész cikkünket itt találjátok: https://www.kritizator.hu/ezeket-szerettuk-2021-ben/

hepi1122
Snittblogolók

A Ne nézz fel! az impozáns szereplőgárdája mellett izgalmas történettel is kecsegtetett. De vajon a készítőknek sikerült-e egy ütős, a várakozásoknak eleget tevő szatírát letenniük az asztalra, vagy csak egy humortalan, üres sztárparádét nyújtanak a nézőknek?

Bővebb kritika:
https://www.filmkorkep.hu/post/ne-n%C3%A9zz-fel-kritika…

Kapcsolódó filmek: Ne nézz fel! (2021)

Ne nézz fel! (2021)

Valentine_Wiggin 
Snittblogolók

„Semmiképp nem állítom, hogy a Mátrix: Feltámadások rossz film. Csak számomra olyan volt ez a mozi, mintha egy fanfictiont látnék a képernyőn. Árad belőle a szeretet a sorozat iránt, tele van nosztalgiával és humorral, és meg-megcsillan benne a megcsömörlöttség a rohanó, rebootokat és folytatásokat tömegével gyártó filmipar irányában, még úgy is, hogy a film ezzel kicsit önmagának is görbe tükröt mutat. De ahogy sok jó fanfictionnél is, az ember megdicséri az írót, de nem könyveli el kánonnak a munkáját, úgy én is hasonlóan tekintek a Feltámadásokra…”

Karácsony után, újév előtt egy újabb kritikát hoztam:
https://todaywiggin.blogspot.com/2021/12/matrix-feltama…

Kapcsolódó filmek: Mátrix – Feltámadások (2021)

Mátrix – Feltámadások (2021)

Nadja_Blue
Snittblogolók

Már nyakunkon a karácsony, de talán még nem késő sorra venni az őszi olvasmányaimat. ✨

Igazi szezonális olvasó lett belőlem és mivel az ősz a kedvenc évszakom, ezúttal fokozottan figyeltem arra, hogy a könyvek hangulatukban vagy témájuk kapcsolódjanak az évszakhoz. Ennek köszönhetően az elmúlt hónapokban előtérbe került a horror, a misztikum és a mágia, mellettük viszont elővettem néhány filozofikusabb, elgondolkodtató művet is. ‍

https://cseszefolt.blogspot.com/2021/12/oszi-olvasmanya…

Nadja_Blue
Snittblogolók

Már a blog elindítása óta szerettem volna beszélni az állatkísérlet-mentes kozmetikumokról, ugyanis ez egy igen fontos ügy a számomra.✊

Sajnos még mindig sok a félreértés és a téves információ, például, hogy ezeknek a kozmetikumoknak a használata potenciálisan veszélyt jelenthet az emberek számára, pedig valójában a technológia rengeteget fejlődött a kezdetek óta, így a kozmetikumgyártó cégek számára igenis léteznek más biztonságos tesztelési lehetőségek.

Másrészről viszont saját tapasztalatomból tudom, hogy a váltáshoz némi idő és kutakodás kell, legalább addig, amíg az ember megtalálja azokat a márkákat, akiktől nyugodt szívvel tud vásárolni.

Úgyhogy a legújabb bejegyzésben a kedvenc állatkísérlet-mentes kozmetikumaimat gyűjtöttem össze, amik a legjobb beváltak számomra az elmúlt években. ✨

https://cseszefolt.blogspot.com/2021/11/kedvenc-allatki…

2 hozzászólás
Nadja_Blue
Snittblogolók

Izgalmas hírrel jelentkezem, ugyanis a mai napon elindult a YouTube csatornám! Régóta szerettem volna kipróbálni a videókészítést most ősszel pedig végre megtörtem a jeget.

A csatorna egy vizuális naplóként fog működni a Csészefolt blog mellett, ahol angol nyelvű vlogokat, recepteket, lakás és outfit videókat láthattok majd.

Elsőként egy őszzáró, kuckózós vloggal készültem, amiben egy őszi koszorút készítek, ellátogatok a kedvenc budai éttermembe és egy hangulatos olvasós délutánt töltök el otthon. ☕️

✨ Ha tetszik, ne felejtsetek el feliratkozni, hogy ne maradjatok le az új tartalmakról.✨

https://www.youtube.com/watch…