Snittblogolók zóna

Valentine_Wiggin 
Snittblogolók

Igazság szerint kezdtem azt hinni, hogy ez a bejegyzés már sosem születik meg, tekintve, hogy gyakorlatilag azóta ígérgetem, hogy „majd egyszer” mióta az első Owari no Seraph elemzésem kikerült a blogomra, és nagyjából egy éve a technikai feltételek is adottak a megírásához. Én viszont ültem rajta, átírtam, kitöröltem, azt se tudtam, mit is akarok írni… de végül, nagy nehezen sikerült alkotni valamit, és többek között szerintem az is kiderül az elemzésből, hogy miért volt ennyire bonyolult eset.
Vagyis ezúttal az Owari no Seraph előzmény regénysorozata, a Catastrophe at sixteen került terítékre „avagy beszélgessünk Rómeóról, Júliáról, és arról, hogy az élet azért nem mindig tündérmese” alcímmel. Jó olvasást kívánok hozzá!
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/09/guren-ichinose…

Kapcsolódó filmek: Owari no Seraph (2015–2015) · Owari no Seraph: Nagoya Kessen-hen (2015–2015)

Owari no Seraph (2015–2015) Owari no Seraph: Nagoya Kessen-hen (2015–2015)

Andro 
Snittblogolók

Ma egy 2016-ban bemutatott, romantikával, humorral és drámával átitatott taiwani sorozatot mutatok be nektek. Magyar felirat sajnos nem készült hozzá. Angol feliratos elérhetőségeket a bejegyzés végén leltek. Jó sorozatozást kívánok mindenkinek! :)

https://asianmoviesanddoramasblog.wordpress.com/2020/09…

Kapcsolódó filmek: 1989 Yi Nian Jian (2016–2016)

1989 Yi Nian Jian (2016–2016)

Nadja_Blue
Snittblogolók

A mostani bejegyezésben 50 olyan dolgot szedtem össze, ami idén nyáron boldoggá tett. Azt vettem észre, hogy jó hatással van rám ennek a kis listának az összeállítása, hiszen sokat segít abban, hogy a pozitív dolgokra fókuszáljak akkor is, amikor magam alatt vagyok.

Nektek mik a legszebb nyári emlékeitek?

https://cseszefolt.blogspot.com/2020/09/50-dolog-ami-bo…

Valentine_Wiggin 
Snittblogolók

Bár ez még nagyon csak a kezdeteket jelenti, de megnyitottam azt a masterpostot a blogomon, ahová a továbbiakban a Hakuouki Musical sorozat magyar feliratait töltöm majd. Ez a bejegyzés folyamatosan frissül majd, ahogy haladok a munkával, és tartalmaz néhány oldalt és blogot, ahonnan meg tudjátok szerezni (nagyon szép, magas minőségben) magukat a RAW fájlokat, amelyekre a feliratokat időzítettem. Természetesen, ha új feltöltéssel bővül a masterpost, akkor azért kiteszek egy újabb értesítést ide is. Nagyon jó szórakozást kívánok!
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/09/hakuouki-music…

Kapcsolódó filmek: Hakuouki – Shinsengumi Kitan Enburoku (2010) · Hakuouki Musical – Kazama Chikage-hen (2014) · Hakuouki Musical – Toudou Heisuke-hen (2015)

Hakuouki – Shinsengumi Kitan Enburoku (2010) Hakuouki Musical – Kazama Chikage-hen (2014) Hakuouki Musical – Toudou Heisuke-hen (2015)

7 hozzászólás
Andro 
Snittblogolók

Ma egy 2014-es thaiföldi romantikus vígjátékot mutatok be, ami két idősíkon játszódik. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nézzétek meg! Sajnos magyar felirat nem készült hozzá. Angol feliratos elérhetőségeket viszont találtok a bejegyzés végén. Jó filmnézést kívánok mindenkinek! :)

https://asianmoviesanddoramasblog.wordpress.com/2020/09…

Kapcsolódó filmek: Tookkae Rak Pang Mak (2014)

Tookkae Rak Pang Mak (2014)

Avilda 
Snittblogolók

Sziasztok!
Összeírtam, hogy milyen (egy-két ősziesebb) sorozatot, filmet várok az elkövetkezendő hónapokban. Ti miket szeretnétek majd megnézni?
https://szederbor.blogspot.com/2020/09/mit-nezzunk-ossz…

Hirdetés
Andro 
Snittblogolók

Ma egy kissé régebbi animét mutatok be, ami nekem egyrészt tetszett, egyrészt nem. De mindenki ítélje meg maga, hogy milyen. Magyar felirat sajnos nincs hozzá, de angol feliratos elérhetőségeket találtok a bejegyzés végén. Az openinget és endinget is ajánlott meghallgatni! Jó szórakozást kívánok hozzá! A korhatár meg nem viccből van ám ott! :)

https://asianmoviesanddoramasblog.wordpress.com/2020/08…

Kapcsolódó filmek: Yami no Matsuei (2000–2000)

Yami no Matsuei (2000–2000)

Valentine_Wiggin 
Snittblogolók

Ezúttal egy saját novellát hoztam, egyikét azon szatíráimnak, amik egy pályázat keretein belül kiadásra is kerültek. Ennek a címe „A vak fiú” – az illusztrációt GokYuuSa nicknéven alkotó barátnőmnek köszönhetem.
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/08/a-vak-fiu-saja…
Korábban tettem közzé – de nem osztottam meg snitten, így ezt is pótlom – egy régebbi írásomat, amely szintén pályázatra készült… itt viszont nem jutottam be a díjazottak közé. Ez egy eredeti pályázat volt, ahol a karakteralkotás kapta a hangsúlyt, a novella fő célja is a főhős bemutatása, jellemének, képességeinek lefestése volt. Ezt sokban az egyiptomi történelem és mitológia ihlette (enyhe beduin hatással), a címe „A fiú és az írnokfáraó szobra”. Az illusztrátor itt Saeki nicknévre hallgató barátnőm volt.
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/08/regi-emlekek-f…

Süntüske 
Snittblogolók

A Kötéltánc egy elképesztően szerethető és inspiráló igaz történet, ami bizonyítja, hogy kellő hittel, kitartással és gyakorlással a legmerészebb álmok is megvalósíthatóak.

https://suntuske.wordpress.com/2020/08/28/magassagi-mamor/

Kapcsolódó filmek: Kötéltánc (2015)

Kötéltánc (2015)

Kapcsolódó művészek: Joseph Gordon-Levitt · Ben Kingsley · Robert Zemeckis · Charlotte Le Bon · Clément Sibony · Philippe Petit

Valentine_Wiggin 
Snittblogolók

Ez a kritika egy objektív, pro-kat és kontrákat egyaránt felsorakoztató írásnak indult, amelynek során végigfutok az indiai mitológia és a környezetvédelem néhány témáján, miközben kiemelem, hogy miért nem működik az Earth Maiden Arjuna c. széria. Azonban ahogy haladtam az írással, egyre inkább rádöbbentem, hogy pontosan milyen mértékig nem működik, és a pro-k mennyire eltörpülnek a kontrák mellett – ezzel pedig revizionáltam némileg a saját, kezdetben elég ambivalens véleményemet is, és egy határozott, kissé morgós-cinikus negatív kritika kerekedett belőle.
Aki viszont nyitott erre, azt nagyon szívesen fogadom a blogon, és külön örülök, ha esetleg hozzászól :)
https://todaywiggin.blogspot.com/2020/08/earth-maiden-a…

Kapcsolódó filmek: Chikyuu Shoujo Arjuna (2001–2001)

Chikyuu Shoujo Arjuna (2001–2001)

4 hozzászólás