Snittblogolók zóna

Roboraptor
Snittblogolók

Ugyan a hivatalos Star Wars napot május 4-én tartják, a saga első részét azonban május 25-én mutatták be – méghozzá 1977-ben. Az 5-25-77 (munkacímén és a továbbiakban csak ’77) ezt a napot és ezt az évet mutatja be a Csillagok háborúja első rajongójának szemszögéből, akinek elsők közt volt szerencséje megnézni a készülő filmet. Csak egy effektmentes demót látott, de még ettől is akkora fanatikussá avanzsált, hogy hazaérve szülővárosába prófétaként hirdette a mindent megváltoztató sci-fi örömhírét – persze süket fülekre találva.

Filmajánló: https://www.roboraptor.hu/2023/01/19/5-25-77-film-ajanlo/

Zakuro 
Snittblogolók

Újranézést, újraolvasást követő blogbejegyzés (főként a könyvet elemzi, de kitértem az adaptációkra is).

https://dannyvalentinholdvilag.blogspot.com/2023/01/you…

Kapcsolódó filmek: Lolita (1997) · Lolita (1962)

Lolita (1997) Lolita (1962)

Roboraptor
Snittblogolók

Macskára gerjedő szingli harmincas. Film készül a rózsaszín plasztiktündér Barbie-babáról. Joaquin Phoenix önmagát alakítja. Ötször. Nicolas Cage pedig tényleg eljátszhatja Drakulát? Milyen évet írunk, komolyan!? 2023-at! És egy biztos: őrült filmekből idén nem lesz hiány.

2023 legjobban várt filmjei a Roboraptor szerint.https://www.roboraptor.hu/2023/01/12/2023-legjobban-var…

Kritizátor 
Snittblogolók

Nem kisebb fába vágtam a fejszémet, minthogy egy olyan sokunk által ismert és kedvelt író életéről és munkásságáról értekezzek, mint J. R. R. Tolkien. A Professzor ugyanis 1892. január 3-án, vagyis 131 éve született. Valószínűleg kevés ember létezik a Földön, aki ne hallott volna róla, vagy az általa teremtett Középföldéről. Mégis ki volt ez a férfi, aki ilyen nagy hatással bírt a fantasztikum világára? Hogyan jutott el oda, hogy megalkossa A Gyűrűk Urát és mindehhez miből merített inspirációt?

A teljes cikkünket itt találjátok: https://www.kritizator.hu/kozepfolde-kortalan-kronikasa…

Roboraptor
Snittblogolók

2022 izgalmas év volt a filmek világában. Az ünnepelt kortárs rendezők (pl. Jordan Peele, Robert Eggers) új ambiciózus filmjeikkel csalogatták rajongóikat, miközben kellemes folytatás-meglepetések is becsúsztak (rád nézünk, Top Gun: Maverick), a magyar filmekről nem is beszélve.

2022 legjobb filmjei a Roboraptor szerint: https://www.roboraptor.hu/2023/01/01/a-roboraptor-kedve…

Roboraptor
Snittblogolók

A sorozatok végeláthatatlan folyamama 2022-ben sem kezdett apadni, a streaming szolgáltatók minden gazdasági viszontagságuk ellenére is ontották magukból a tartalmakat. Mint mindig, az idei felhozatalból is lehetetlen volt mindent látni, még ha csak a legnagyobb nyilvánosságot elérő szériák is próbáljuk nyomonkövetni. Ennek ellenére mindenki könnyen megtalálhatta saját személyes kedvencét a kínálatból, így a Roboraptor szerkesztősége sem tétlenkedett, hogy ismét összegyűjtsük az év számunkra legemlékezetesebb darabjait. Leköszönő közönségkedvencek, mindent letaroló fantasy, jól bejáratott brandek, magyargyártás, meglepetés sci-fi és persze képregényfeldolgozás is akad a Roboraptor 2022-es sorozatkedvencei között.

Lista: https://www.roboraptor.hu/2022/12/31/a-roboraptor-kedve…

Kritizátor 
Snittblogolók

”Nem csak a történetben és a karakterábrázolásban erős a Pinokkió, hanem a vizualitás terén is. Túlzás nélkül állíthatom, hogy ilyen szép és részletgazdag stop-motion animációt még sehol nem láttunk eddig.”

A teljes kritikánkat itt találjátok: https://www.kritizator.hu/fafiucska-dobogo-szivvel-pino…

Kapcsolódó filmek: Guillermo del Toro: Pinokkió (2022)

Guillermo del Toro: Pinokkió (2022)

Kapcsolódó művészek: Guillermo del Toro

2 hozzászólás
Kritizátor 
Snittblogolók

A Star Wars egy olyan dolog, amiről meglehetősen sok mindent lehet beszélni, különösen mostanában. Így hát a Kritizátor szerkesztőségének néhány tagja összeült és tartott egy rövid kibeszélőt. Ebben többek között érintve lettek a korai Star Wars-os alkotások. Filmek, könyvek, videojátékok mi egymás. Emellett természetesen szóba kerültek a Disney által eddig kiadott alkotások is, mint például a The Mandalorian és az Andor. Valamint a közeljövőben esetlegesen megjelenő alkotásokat és egy lehetséges irányvonalat is érintettünk.

A cikket a YouTube-on és a Spotify-on fellelhető adással itt találjátok: https://www.kritizator.hu/hogyan-is-all-most-a-csillago…

Roboraptor
Snittblogolók

A Larry minden olyan veszélyt – nyomorpornó, zenés filmek közhelyessége –, amely témájából fakadhatna, elkerül. Teljes valójában beszél a magyar vidékről, úgy, ahogyan régen láttuk magyar filmen. Egy borsodi srác felnövéstörténetén keresztül pedig nemcsak Észak-Magyarországról mesél, hanem az egész országról.Ott a helye 2022 kihagyhatatlan magyar filmjei között.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2022/12/04/larry-film-kritika/

Kapcsolódó filmek: Larry (2022)

Larry (2022)