Minden, ami ázsiai BL zóna

Gwener 
Minden, ami ázsiai BL

@Subika kitalálod?
Láttad már soriban és kedvencelted is :DDD

Kapcsolódó művészek: Perth Tanapon Sukhumpantanasan

7 hozzászólás
Gwener 
Minden, ami ázsiai BL

Krist énekel-táncol-rappel :D
Nekem a rap-rész tetszik a legjobban

https://youtu.be/3dk4bQbdZCQ

Kapcsolódó művészek: Perawat Sangpotirat

Gwener 
Minden, ami ázsiai BL

@Subika :DDD
Ő nem SOTUS-os
Segítség: szülinapja 1991. július 20.

Kapcsolódó művészek: Vihokratana Tawan

12 hozzászólás
Gwener 
Minden, ami ázsiai BL

Még egy SOTUS-gyerkőc a szüleivel :DDD
Szerintem segítség nélkül is kitaláljátok – bár itt éppen nem mosolyog…

Kapcsolódó művészek: Prachaya Ruangroj

18 hozzászólás
Gwener 
Minden, ami ázsiai BL

Még egy cukiság – a kérdés ugyan az: kicsoda ő?

Segítség: ő is SOTUS-os és pár napja volt a szülinapja.

Kapcsolódó művészek: Thitipoom Techaapaikhun

5 hozzászólás
Hirdetés
Gwener 
Minden, ami ázsiai BL

Előrebocsátom: a sorozat (SOTUS) elképesztően nagyon tetszett, nem akarok és nem is tudnék róla semmi rosszat mondani – mindenkinek ajánlom megnézésre!!!!!!!! és én még ma belekezdet a második évadba :D

Csak nagyon izgatott, hogy ennek a SOTUS rendszernek mennyi a valóságalapja, és (mivel elképesztően kíváncsi vagyok és állandóan háttérnyomozok) rákerestem a neten. Biztos voltam benne, hogy vmit találok – de amit végül találtam, arra egyáltalán nem voltam felkészülve!!!! Elsősorban nem azt lepett meg, hogy tényleg létezik (már több mint 50! éves hagyomány), hanem az hogy milyen is a valóságban.
Írtam egy összefoglalót, az eredeti cikkek linkjei alul vannak. fotók is vannak, és az esetleírások elég durvák :(((

Szóval.
A sorozatban látatoktól eltérően a valóságban sokkalta durvább dolgok történnek, nem állnak meg pl. a 100 guggolásnál + 54 kör futásnál. Természetesen nem arról van szó, hogy minden egyetemen ennyire durva a helyzet (vidéken amúgy rosszabb) – de ami ellen az ENSZ Emberjogi Szervezete szót emel (2017), és aminek kapcsán az adott ország Oktatási Minisztériuma is hivatalosan állást foglal és szabályokat hoz, ott komoly rendszerszintű problémáról van szó. Pláne, hogy ugye már kikerült az országból és külföldön is beszélnek róla

A thaiföldi egyetemeken a SOTUS során (ez lehet egy hét vagy akár több hónap is) a gólyák esetében rendszeresek az olyan szintű megaláztatások és bántalmazások, amik már emberjogi kérdéseket is felvetnek. Az egyetemi hierarchia és szokásrendszer megismertetése (és betartatása) miatt az elsősöknek olyan helyzetekbe kell belemenniük, amik mélyen sértik az emberi méltósághoz való jogukat: bántalmazások, szexuális visszaélések, maradandó sérülések, stb – és sajnos történetek már haláleseteik is: halálos baleset, gyilkosság, öngyilkosság. (Gondolom a helyzet évről évre generálja magát: amit velem megtettek és amit nekem kellett elszenvednem elsősként, azt tovább adom, amikor én vagyok már a felsős és én vagyok pozícióban…)

Az utóbbi években egyre hangosabb az ellenzők tábora (vannak több százezres Anti-SOTUS csoportok is, az első hivatalost 2011-ben alapították), diákok és szülők is egyre jobban tiltakoznak az értelemtelen bántalmazások miatt. Ha jól értettem, az ellenzők körében a nagy többségnek nem magával a rendszerrel van baja, hanem „csak” azzal, hogy milyen brutális dolgok történnek az elsősökkel.
A SOTUS támogatói viszont elengedhetetlennek tartják a rendszert a diákok közötti összetartozás és a thai nemzeti tudat erősítéséhez, valamint a hagyományos értékek megőrzéséhez – és ők nem foglalkoznak holmi emberjogi kérdésekkel, hanem inkább azt vallják, hogy a SOTUS során megtapasztaltak pozitívan hatnak ki az egész társadalomra (pl. munkaerőpiacon való gyorsabb beilleszkedés, stb).

A társadalmat kettősség jellemzi: egyrészről fontosnak érzik azokat az értékeket (seniority, order, tradition, unity, spirit***), amik erősítésért a rendszer anno létrejött – másrészről a mai társadalomban már mind többen utasítják el a sokszor katonai kiképzések brutalitását idéző eseményeket. A thai egyetemek nem tehetik meg, hogy szemet hunynak a probléma felett, szóval a kérdéssel foglalkozniuk kell, már csak a jó (nemzetközi) hírnevük megtartása miatt is – és hát a SOTUS mind több ember szerint a diákoknak inkább a kárára válik. Hogy mi lesz vele, nem tudni, de ebben a formában nem tartható fenn már sokáig.

Linkek:
http://www.nationmultimedia.com/detail/opinion/30324392
https://www.chiangmaicitylife.com/citylife-articles/a-b…
http://www.khaosodenglish.com/news/2018/06/18/sotus-so-…

*** Seniority: In the Thai and Asian sense of respecting one another, especially those older and with more experience.
Order: To have discipline within one’s own life, sage advice handed down by the Buddha.
Tradition: The respect of culture and tradition. But only those proven to be imbued with value and goodness, passed down through generations.
Unity: The ability to work alongside peers as well as with strangers, an important life skill.
Spirit: The development of one’s own spirit can only lead to compassion, service and the spirit of communal good.

Kapcsolódó filmek: Sotus: The Series (2016–2017) · Sotus S: The Series (2017–2018) · Sotus: The Series Very Special EP (2017)

Sotus: The Series (2016–2017) Sotus S: The Series (2017–2018) Sotus: The Series Very Special EP (2017)

6 hozzászólás
Gwener 
Minden, ami ázsiai BL

Kotorásztam a neten és ezt tálaltam :DDD
Virtuális pacsi annak, aki kitalálja, ki ő?

Kapcsolódó művészek: Perawat Sangpotirat

4 hozzászólás
Andro 
Minden, ami ázsiai BL

Ma egy 1988-ban készült, japán homoszexuális, ifjúsági filmet mutatok be nektek. Nyugalom, semmi „csúnya” dolog nincs benne. A filmhez nincs feliratos verzió, és az egyetlen online linket a bejegyzés végén találjátok. Jó filmezést kívánok mindenkinek!

https://asianmoviesanddoramasblog.wordpress.com/2019/01…

Kapcsolódó filmek: 1999 – Nen no natsu yasumi (1988)

1999 – Nen no natsu yasumi (1988)

2 hozzászólás
Shad 
Minden, ami ázsiai BL

Noh erről kinek mi a véleménye? talán mégis reménykedhetünk?:P
https://www.youtube.com/watch…

Kapcsolódó filmek: Bangoen Rak (2018–2018)

Bangoen Rak (2018–2018)

3 hozzászólás