Star Wars zóna

BookShe 
Star Wars

Minden előzetes várakozásra rácáfolt George Lucas űroperájának sikere
A stúdió vezetősége egyáltalán nem hitt a film sikerében – nyilatkozta George Lucas egy interjúban, ahol éppen arról kérdezték a világhírű filmrendezőt, hogy miként vélekedtek közeli kollegái frissen elkészült filmjéről, a Csillagok háborújáról annak premierje előtt. Lucas osztotta munkatársai borúlátását, és nem várta meg a közönség reakcióját, hanem elutazott Hawaiira kipihenni a filmkészítés fáradalmait. Nagyot tévedett, mert amikor 1977. május 25-én filmje bemutatkozott az amerikai filmszínházakban, az emberek az első pillanattól megőrültek érte – a popkultúra egy újabb ikonnal gazdagodott.
https://mult-kor.hu/minden-elozetes-varakozasra-racafol…

Kritizátor 
Star Wars

Fontos változás az előző évadhoz képest, hogy már nem kizárólag animéket láthatunk, hanem európai, dél-amerikai, ázsiai és afrikai stúdiók animációit is. Bár a japán kultúra egyáltalán nem áll messze a Star Wars világától (bőven elég arra gondolni, hogy Lucas egyik legfőbb ihletforrása Kurosawa Akira szamurájfilmjei voltak), ugyanakkor ez le is szűkítette, hogy milyen történetek szerepelhetnek az első évadban, és hogy milyen stílusban lehet elmesélni őket. Szerencsére a második évadnál már semmi ehhez hasonló megkötés nem volt, így aztán az alkotók végképp szabadjára engedhették a fantáziájukat.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/meg-jobban-kitagul-a-messzi-m…

Kapcsolódó filmek: Star Wars – Látomások (2021–)

Star Wars – Látomások (2021–)

Coralie 
Star Wars

Ha jól láttam, erről még nem volt hír:
2024. augusztusában tér vissza az Andor a 2. évaddal.
A forgatás 2022. novemberben kezdődött és 2023. augusztusig tart, utána egy évig csak az utómunkálatokkal foglalkoznak majd.
Azt is lehet már tudni, hogy a következő 12 rész elvezet a Zsivány Egyesben látott eseményekig, ezért úgy tűnik, a sorozat a 2. évaddal fog véget érni. Szerkezetileg 4 x 3 részre lehet majd osztani, mindegyik blokk 1-1 évet mutat be Andor életéből egészen a filmig.

https://hu.ign.com/star-wars-andor-1-evad/82039/news/az…
és
https://widescreen.hu/swcl23-bejelentettek-mikor-erkezi…

Kapcsolódó filmek: Andor (2022–)

Andor (2022–)

Kritizátor 
Star Wars

Amióta a Disney bábáskodik a Star Wars franchise fölött, azóta kapják a kritikát, hogy képtelenek elszakadni a Skywalkerektől, és végre valami igazán újat felmutatni. A jelek szerint az egeres cég hallgathatott ezekre az észrevételekre, ugyanis az elmúlt években több olyan projektet is bejelentettek, amik eltávolodnak a trilógiák világától, és új utakat keresnek. Az egyik első volt ezek közül a Star Wars: Visions antológia, amiben hét animestúdió fogott össze, hogy olyan szemszögből mutassák meg a messzi-messzi galaxist, ahogyan még soha sem láthattuk.

A teljes kritikát itt találjátok: https://www.kritizator.hu/fenykard-vs-katana-star-wars-…

Kapcsolódó filmek: Star Wars – Látomások (2021–)

Star Wars – Látomások (2021–)

Lucy20 
Star Wars

Carrie Fisher megkapta megérdemelt csillagát. ♥️

LoneWolf 
Star Wars

Különleges reklámot kapott a napokban megjelenő Star Wars játék, a Jedi Survivor (A Fallen Order folytatása), melyben a főhős, Cal Kestis (Cameron Monaghan) a nagy Luke Skywalker-től (Mark Hamill) vesz leckéket.

(spoiler)
https://youtu.be/5_Dlf4Q1AZg

Kapcsolódó művészek: Mark Hamill · Cameron Monaghan