Star Wars zóna

Sydney 
Star Wars

Milyen „érdekes”, hogy az imdb-n pár nappal ezelőtt még 800 körüli értékelése volt a Solo-nak, 6,3-on állt, jelen pillanatban pedig egy 8/10-es értékelés szerepel csak…

Kapcsolódó filmek: Solo – Egy Star Wars történet (2018)

Solo – Egy Star Wars történet (2018)

13 hozzászólás
Hirdetés
sipiarpi 
Star Wars

Május 4-e: nemzetközi Star Wars nap
Szlogen: „May the Fourth Be With You!”

A május igen zsúfolt hónap a Csillagok háborúja rajongók életében – már ami az ünnepeket illeti. A nagy sikerű filmek atyja, George Lucas 1944. május 14-én született; a Star Wars saga mind a hat élőszereplős filmje májusban került bemutatásra (az első 1977. május 25-én). A Star Wars napot azonban mégis május 4-ére tették, amelynek igen különleges oka van: egy angol szójáték.

A filmek egyik legismertebb mondata, „Az erő legyen veled!” eredetileg (angol nyelven) így hangzik: „May the force be with you!”, amelyet a rajongók „May the fourth be with you!”-vá (Május negyedike legyen veled!) alakítottak. Azonban a mondat eredetéről több történet is szól. 1979. május 4-én, mikor Margaret Thatchert megválasztották Britannia első női miniszerelnökének, pártja egy hirdetést jelentett meg a The London Evening News-ban a következő szöveggel: „May the Fourth Be with You, Maggie. Congratulations.” (Május negyedike legyen veled, Maggie. Gratulálunk.) 2005-ben a német N24 hírcsatorna interjúján George Lucast felkérték, mondja el a híres filmes mondatot. Ezt a fordító úgy fordította le németre, hogy „Am 4. Mai sind wir bei Ihnen“ („Május negyedikén Önökkel leszünk.“)

Kopaszkutya 
Star Wars

A következő animációs sorozat ősszel érkezik. A cselekménye Csillagok háborúja VII. – Az ébredő Erő (2015) előtt játszódik. A középpontban egy fiatal fiú, Kazuda Xiono áll, aki az Ellenálláshoz csatlakozik pilótaként. Feltűnik még BB-8, Poe Dameron és Phasma is, akiket a megszokott hangjukon hallhatunk. Kicsit animés beütése lesz.

2 hozzászólás