Tékasztorik (2017) 52

100' · magyar · vígjáték 12

Bihari Viktória „Tékasztorik” című blogja alapján készülő vígjáték/romkom, amiben Viku próbálja megtalálni élete (nagy) egyik szerelmét.

magyar

Szereposztás

Bihari ViktóriaViku
Csuja ImreFater
Görbe NóraMuter
Elek FerencFeri
Csizmadia GergelyNorbi
Varga ViktorFényező Csabika
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

brena

Istenem de vártam én ezt! Végig röhögtem, nagyon tetszett! Még így fél nappal később is mosolygok a poénokon:)) Mostoha öcsém(27) volt az áldozat,akit elrangattam moziba,de ő is úgy jött ki, hogy hű ez k*** jó volt!!!+ ő is végig nevetett!!!!
Azért nem 10 csillag mert a vége olyan ukkmukkfukk össze lett csapva számomra:(
Újra kell nézzem (még párszor :))
Viku köszi az élményt!

jancsibohi 

3 csillag, mert pont ennyiszer nevettem. :/ igazából fogalmam sincs, miért nem kapcsoltam ki.

lipotdorka 

Anyukával már régóta követjük már Vikut, a film sem okozott csalódást. Szórakoztató és életszagú, helyenként baromság, de minket levett a lábunkról.

kiruu 

Zseni! Viku egy zseni. Hatalmas forma, őszinte, egyedi. A poénok, a dialógusok, a való élet néha megfűszerezve filmes véletlenekkel. Csuja Imre is hatalmas. Vikut követem, imádom az írásait, a könyvet is olvastam, megunhatatlan.

lilla_csanyi

Kezdjük a jó dolgokkal.
Bihari Viktória – akin valljuk be, nagyon sok minden múlott – tökéletesen hozza Bihari Viktória szerepét. A többi színész pedig kifejezetten remekelt, külön kiemelném Csuja Imrét, mint Fater, és Varga Viktort, mint Fényező Csabika.
Természetesen vicces is, bár mivel a Tékasztorik könyvet is olvastam, így a poénok egy része ismerős volt, de szívmelengető érzés volt újraélni őket a vásznon is.
Ennek ellenére sajnos azt kell mondjam, hogy összességében mégis csak egyszer nézős alkotás számomra. Egyrészt rettentően unalmas, mert a poénok nem lettek egy történet mentén egymásra fűzve, tehát gyakorlatilag 1,5 órán át nézhetjük, hogy egy önértékelési zavaros duci lány unatkozik egy tékában, miközben körülveszik őt a hülyék meg a prolik, a barátai kihasználják, a szüleivel él 37 évesen, és emellett még rettentően magányos is. Így nézve ez inkább szomorú, mint vicces, ráadásul az Argo-n kívül egy filmnek sem sikerült még meggyőznie arról, hogy mennyire vicces filmet csinálni abból, hogy a magyarok milyen prolik. Nem, még az Üvegtigrisnek sem.

Chris90

Tékasztorik, avagy hogyan kaszáljunk pénzt egy, az internet népe által kedvelt személyről, mindenféle továbbgondolás nélkül. (Habár határozottan jobb, mint Pumped Gabo.) Az alapötlet nem rossz, nagyon sokat ki lehetett volna hozni belőle, de az egészet elcseszték. A történet nyílegyenes és kiszámítható, jóformán nincs is, a szereplőknek nincs jellemük, és ezt tetézik, hogy a fél gárda nem színész (aki meg igen, az kitűnik, és ezáltal még rosszabbak lesznek a nemszínészek), kicsit olyan, mintha forgatókönyv nélkül dolgoztak volna, és a szereplők improvizálnának. Sajnálom, mert azért voltak benne jó poénok, de ez sajnos abszolút kevés.

Dénes_Gabriella

Az a bajom, hogy ez így nem volt kóser. Vikit nem kellett volna rábeszélni a főszerepre. Látszik, hogy nem színész – bár tény, nála rosszabbak vannak a nagy magyar prérin –, főleg Csuja Imre és Görbe Nóra mellett tűnik ez ki.
A sztori pedig ült. Nem tudom, valahogy kicsit jobbra (na jó, nagyon jobbra, ha van egyáltalán ilyen a magyar nyelvben) számítottam. Viku stílusa jó, a poénjain átjön az üzenet, ja és persze lehet rajt' röhögni is. De ez a filmből valahogy nem jött át. Szóval a sztori: olyan volt, mint egy ritkán verő szívről készült EKG, hosszú csík, egy kiugrás, hosszú csík, egy kiugrás, értitek…
Valahogy hiányzott belőle valami, amitől a tékasztorik tékasztorik volt.

Kemiviki 

Imádom Viku írásait, de mint lenni szokott mikor valami jó dolgot megfilmesítenek, ez sem úgy sikerült ahogy kellett volna. Pedig az ötlet jó volt, csak egyszerűen elcseszték.
Nincs igazán egy alap történet, a poénok nagy részét már olvastam, és sokszor dög unalmas volt az egész. Varga Viktortól meg a hideg futkos a hátamon…

Boglinc

Háááááát… Imádom Vikut, imádom a humorát, itt is jókat röhögtem, de ettől függetlenül eléggé untam. Főképp azért, mert a poénokat már korábban előtte. De azért egyszer jó volt. :D


Népszerű idézetek

kiruu 

– Te itt dolgozol?
– Nem b*zdmeg, Rómában vagyok fotómodell.

kiruu 

– Fúbazmeg… na, várjál, hozok egy kávét… szerintem rummal… Hát nem vagy normális, hogy ébredés után belém baszod az infarktust! Hozok kávét…
– Figyelj, gyerek… nem is vagy gyerek! 37 éves nő vagy úristen! Na. Akkor induljunk el, aztán essünk túl ezen.
– Mármint hogy mi a terv?
– Menjünk el a faszosboltba, és vegyük meg az elemes vejemet, aztán essünk túl ezen.
– Hát, izé… Én nem biztos, hogy az apámmal akarok menni szexshopba!
– Miért, kivel akarsz menni? Az okos barátnőiddel, akik belerángatnak mindenféle… pornós izébe?! Majd felügyelem ott a dolgokat! Ott akarok lenni életed minden nagy pillanatánál.

kiruu 

– Te meg mit iszol már megint?
– Ú, fater el se kezdjük.
– De miért iszol tejet?
– Azé', mert te fröccsöt.
– Te szerencsétlen! A tejtől nem lehet benyomni.

cs_01 

– Vagány vagy, ez jó!
– Nem vagány akarok lenni, hanem fém fatál.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján