Swing (2014) 95

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos… [tovább]

Magyar

Képek 4

Szereposztás

Ónodi EszterKati
Csákányi EszterRita
Törőcsik FranciskaAngéla
Törőcsik MariEmmi
Kulka JánosAli
Csuja ImreTibor
Szatory DávidGábor
Mészáros BélaMiki
Borbély AlexandraSzandra

Kedvencelte 8

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

christine 

Tulajdonképpen ez nekem nagyon bejött. Igen, egy kicsit gagyi, és lehetett volna jobb is biztosan, de így ebben a formában is tök szuper volt.

moszat

Mindenki megnyugodhat. A magyar közönségfilm még mindig halott. A színjátszás még mindig csak ripacskodás. A forgatókönyv még mindig csak ócska klisék középiskolás szintű pufogtatása. A rendezés még mindig csak szakállas viccmesélés. És ha már zenés film, csak egy jelenet van úgy-ahogy megkoreografálva és előadva, a többi egyszerűen rövid ahhoz, hogy értékelni lehessen. Mélypont a mindenki szerelmes jelenetsor alatt Hajós András romantikus betétdala. Egyedül Kulka karaktere konzisztens, az ő játéka élvezhető. Csak hát marha vicces, amikor a buzi travit játszik. Az a sírás és röhögés közti grimasz. Mint a hagymát hagymával, meg ízi rájder öcsém.

Anna93 

Ezt a filmet csak egy szóval tudom jellemezni : LANGYOS

Minden akar lenni ez a film, vígjáték, dráma, romantikus, zenés, és semmi nem lett belőle.

Minél tovább néztem, annál lentebb csökkent a csillagok száma..

Én szeretem a jazzt, és a swinget is, de ezek az előadások nagyon semmilyenek voltak.
Remélem, senki nem ez alapján a film alapján ítéli meg a Jazzt és a swinget.

Az egész film indokolatlanul, fájdalmasan hosszú, és erőltetett.

Az alapsztori jó volt, ha kicsit rövidebb lett volna, és az előadások jobbak, egy jó kis film lehetett volna.

Kulka Jánost, és Törőcsik Marit nem is értem hogy miért vállalták be ezt a filmet, de legalább ők hozták a megszokott színvonalat, és az ő karaktereken legalább lehetett szórakozni, a többi színész szerintem unta magát, vagy nem tudom, de elég egyhangúak voltak.

Chris90 

Szerencsére ez a film már levetkőzte a 2000-es évek legelején készült magyar filmek gyermekbetegségeit, de azért így is vannak hiányosságok. Az alapötlet jó lenne, ha a swing zenének lenne létjogosultsága Magyarországon (meg annak, hogy csak úgy a semmiből leszerveznek nekik egy több hónapos turnét). A régi nagyok (Kulka, Törőcsik Mari, Ónódi) remekelnek, de a fiatalabb generáció is jól alakít. Itt igazából egyedül a forgatókönyvön csúszik el az egész (a stáb többi része meg igyekszik menteni a menthetőt).

Imoran 

Elsősorban Kulka János miatt néztem meg, voltak benne vicces jelenetek, frappáns párbeszédek. A zenei betétektől falra másztam, nem jön be a swing, sem a jazz. Törőcsik Mari hozta azt, amiért imádjuk őt, Kulka János szintén. Nagy élmény nem volt, nem ez lesz a kedvenc magyar filmem.

meseanyu

Az amerikaiak ebből az ötletből sokkal nézhetőbb filmet tudtak volna csinálni. Nem volt igazán rossz, de dramaturgiailag azért elég gyenge lábakon állt. Voltak benne zseniális színészek is (Csákányi, Kulka, Törőcsik Mari), de szegény Ónodi Esztert pl. valamiért nem bírom, meg Törőcsik Franciska játéka sem tetszett.

Belle_Maundrell

Hát igen, még mindig ugyanúgy nemszeretem a magyar filmeket. Azért értékelem, hogy nem káromkodtak minden második mondatban, de az alapötletből sokkal többet ki lehetett volna hozni, érdekes lehetett volna, ahogy négy tök különböző nő élete összefonódik. De ez inkább idegesítő volt, Kati kifejezetten az agyamra ment. A swinget meg alapból nem szeretem, szóval a zenei része sem volt nagy élmény.

julcseee

Hát ez, nem tetszett :( pedig nagyon vártam, de unalmas volt, vontatott, erőltetett. sajnálom :(

Izolda

Ennek a filmnek egyetlen hibája van: nem tudnak playbackelni. Egyébként szétröhögtem az agyam. :D

adrykacska

nem csalódtam benne, azt kaptam a filmtől amit vártam :) Zenés elemek meg pluszt adtak a történetnek. Szeretem a magyar filmeket, bárki bármit mondjon is tudunk mi filmet készíteni :)


Népszerű idézetek

Carmilla 

Orvos: Ilyen tüdővel nem lehet dohányozni!
Emmi: Mindent lehet, csak akarni kell.

Anna93 

Ali: Nincsen rusnya nő, csak lusta!


Hasonló filmek címkék alapján