Kedvencelte 72

Várólistára tette 129


Kiemelt értékelések

Theana 

Egy nagy érzelmi kavalkádbuborékba kerültem a részek alatt, mert egy epizód ríkatott és nevettetett meg egyszerre, ugyanakkor nyújtott vigaszt és megnyugvást. Néha meg fejbe vágott, hogy damn ez de igaz, anélkül, hogy üressé vált volna. Nagyon fontos dolgokra tanít és mutat rá. A karakterek egytől egyig hozzátesznek a Ted Lasso élményhez, igazi kaland nézni a fejlődésüket és a próbálkozásaikat. Különösen értékelem, hogy nem másztunk bele a szereplők lelkivilágába, hanem megmaradtak a saját titkaik, amelyek csak bizonyos felekre tartoznak, mégis nagyon közel kerültek az ember szívéhez. Példás karakterkidolgozás és forgatókönyv. A második évad végére kissé megkavarták az álló vizet, de hát semmi sem marad nyugodt örökké, ez így működik. We all need a Ted in our life. And we all need to be a Roy to forgive a Jamie spoiler.

Emerson 

Részemről ez simán az év sorozata (úgy, hogy még csak nem is szeretem a focit). Tekintve az idei f*shalmot eseményeket ez a 10x fél óra felért egy terápiával. De úgy is mondhatnám, hogy recept nélkül kapható antidepresszáns.

Lasso naiv optimizmusa eleinte infantilisnek tűnt, de a második epizódtól már tanárommá fogadtam. Minden elismerésem a forgatókönyvíróknak, nagyon okosan csepegtették a bölcsességeket is, szeretem, ha nem csak szimplán feel-good egy sorozat, hanem azért meg is mondja a magáét. A zenék meg… ó. Marcus Mumford. Mmmmmm, nem is kell több.

Vigyétek, egyétek, mindenkire ráfér.

2 hozzászólás
szilvamag

Nem akartam nézni ezt a sorozatot, a férjem beszélt rá, és azzal nyugtatott, hogy ne pánikolja, mert nem a fociról szól – és igaza volt. Egy nagyon szívmelengető, vidám, igazi feel-good sorozat volt ez, aminek minden részét imádtam. A szereplők nagyon jók voltak, és bár maga a sztori tök egyszerű volt, de mégis annyira jól volt tálalva, hogy szó szerint öröm volt nézni, ráadásul még mondanivalója is volt az egésznek, szóval nagy meglepetés volt számomra. Jöhetne is gyorsan a következő évad.

1 hozzászólás
Kriszti91 

Sosem érdekelt a foci, ezért nem is gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni a sorozat. Már az első évad után bekerült a kedvenceim közé. Nagyon jó a humora és fantasztikusak a karakterek. Jason Sudeikis nagyon jól alakítja Ted Lasso-t. Előtte csak vígjátékokban láttam, nem is gondoltam volna, hogy ennyire jó színész. :)
Mindenkinek ajánlom, annak is, aki nem szereti a focit :)

Leara 

Eleinte nem terveztem belenézni, mert úgy voltam vele, hogy ez a focitéma annyira nem érdekel, de végül a sok jó kritika után mégis adtam neki egy esélyt… és nem bántam meg, sőt! Nagyon szerethető sorozat, baromi erős karaktergárdával és sokkal mélyebb annál, mint amilyennek az elején tűnik. Az elmúlt két évadban annyi emlékezetes jelenet volt, amennyi más sorozatokban 5 évad alatt sincs (vicces szövegekről nem is beszélve… ritka az a sorozat, ami egy részen belül nevetteti és ríkatja meg az embert :D).
Egyelőre 8 csillagot adok rá, de ez simán mehet feljebb, ha a későbbi évad(ok) során se fog esni a színvonal.

Jason Sudeikist eddig egyébként csak vígjátékokban láttam, de a Ted Lasso után el kell ismernem, hogy baromi jó színész (de úgy alapból remek a casting, megérdemlik a színészek azokat a díjakat, amiket eddig bezsebeltek).

*szerk.: és a női karaktereket nem is említettem! Márpedig így kell menő, erős és modern női karaktereket írni :D.

Juci

Ezt nézze meg mindenki. Sorozatnak ekkora szíve még nem volt.

eNNBeus 

Nem mondom hogy tökéletes, mert tele van fuuuuuura nyálasnak tűnő aztán tényleg nyálas apróságokkal, de ez engem most piszkosul feldobott. Sokat nevettem és nagyon élveztem az egészet. Kedves jóféle humora van, picit suta módon tanítgatja is a nézőt, ebben a mederben könnyed kikapcsolódásnak bármeddig tudnám nézni :)

Szencsike 

3. évad (2023. június): Hiányozni fog a csapat, de azt hiszem ebben a történetben valóban ennyi volt benne, mert hiába nagyon jó a szó mindenféle értelmében, sokáig húzni nem nagyon lehetett ezt sem. Szép lezárást kapott a végén, amiben benne van az "élet megy tovább' általános bölcsessége is. Mert a sorozat nagyon bölcs, és olyan dolgokat mondott ki mindig is, amelyeket csak kevés helyen mertek megfogalmazni. A hollandiai kitérő nagyon jó volt, a piros fonal felejthetetlen, Roy és Jamie barátsága sokáig fog tartani, Keelye magabiztosságát csak irigyelni lehet, Rebecca révbe ért. Jó néhány vicces pillanat volt az évadban, amikor nagyokat lehetett nevetni, nem mondom, hogy minden tökéletes volt, viszont a „feel good” hangulat, ami a sorozat sajátja, az bőven megvolt és ez teszi nagyon szerethetővé is.
2. évad (2021 december 5-6.): Jól állt a sorozatnak a komolyodás: a szereplők, a történet előnyére változott, bár tény, kevesebb nevetéssel járt, nagyon mindennapi lett: a szereplők öröme, bánata nagyon életszagú lett. Örülök annak annak, hogy több epizód lett (12), illetve néhány elérte a több mint negyven percet. Volt mit mesélni ezúttal is, bár Nate sztorija kissé megrázó lett, Nate the Great teljesen kifordult önmagából, hiába, a siker megártott neki. Jamie előnyére változott, bár hiányzik a rosszfiú énje. Roy és Keeley kapcsolata érdekesen alakult a legvégén, remélem nem azt a bizonyos fordulatot lövik meg a harmadik évadban. A doktornőt megtarthatnák, lenne neki is mesélnivalója bőven. Remélem érkezik a harmadik évad, mert a kedvenc focicsapatom nagyon fog hiányozni! Futball az élet, de a futball a halál is!

1. évad (2020):Több Ted Lasso kéne a világba, és sokkal jobb hely lenne.
Egy igazi feel-good sorozat, még azoknak is bejöhet, akik nem szeretik a focit, mert pontosan azokat a húrokat pendíti meg az emberben a sztori, amire éppen szükségünk van. Kell valami amiben hinni szeretnénk? Kell valami, ami felvidít? Kell valami, aminek szurkolni lehet? Kell valami, amin jót lehet nevetni? Kell valami, ami életbölcsességeket tanít egyszerűen? Kikapcsolódni akar a néző? Komolykodni? Azt hiszem ezekre a kérdésekre a sorozat mindig adhat választ. Szerethető szereplők, kiváló jellemrajzok, jópofa poénok. Ted Lasso tud mindent.
Ne feledjük a futball az élet, és legyünk olyanok mint az aranyhal! :)

amnézia 

Csak a leírás alapján nem néztem volna meg, ugyanis nem szeretem sem a focit, sem a többi sportot, és ez enyhe kifejezés. A kimagaslóan pozitív vélemények miatt tettem vele mégis egy próbát, és bár nem élveztem annyira, mint a többség, kár lett volna kihagynom.
Nem mindig kötött le a történet, sok üresjárat volt benne, illetve engem a humora sem fogott meg (1-2 alkalommal elmosolyodtam, ennyi), viszont több olyan pillanata volt, amivel mélyre hatolt, húsba-vágott, megfogalmazta az érzéseim-gondolataim, és nemegyszer csalt könnyeket a szemembe.
Az egész sorozat fő üzenete az összetartás, a mások mellett való kiállás, támogatás. Megmutatja, hogy a nehéz pillanatokban milyen sokat tud jelenteni akár egy ölelés.
Ha több olyan megértő és segítőkész ember lenne, mint Ted, egy jobb helyen élnénk. Jamie-t és Royt is el tudnám képzelni a barátaimnak.
A második évad tetszett a legjobban, érzelmekben ez volt a legerősebb.

evé 

Az egész csapat a szívem csücske! Nincs kedvenc szereplőm, mert mindenki az. Ahogy egymásra hatnak valami hihetetlenül jó. Szívmelengető sorozat, sok drámával, de rengeteg szeretettel. Remélem sok-sok évadot meg fog élni, és a szürreális rész Beard edzővel csak egyszeri botlás volt…


Népszerű idézetek

Szencsike 

Ted: Mindig is úgy tartottam, hogy a tea nem több forró, barna víznél. És az a helyzet, hogy igazam volt. Rémes cucc. Passzolom.

1. évad 1. rész – Bevezetés
Szencsike 

Trent Crimm: Mondja csak, el tudná magyarázni a lesszabályt?
Ted: Nos, Trent, úgy határoznám meg a dolgot, ahogy az USA Legfelsőbb Bírósága tette a pornográfiával 1964-ben. Nem könnyű elmagyarázni, de ha látják, megértik.

1. évad 2. rész – Teasütemény
Theana 

Rebecca: Did he just call you a wanker?
Ted Lasso: Yeah, it's an inside joke. Mostly inside of him.

2. évad 4. rész – Csengőszó
csancs

Ted: I love meeting people's moms. It's like reading an instruction manual as to why they're nuts.

2. évad 6. rész – A jel
Szencsike 

Ted: Hé, Trent! Tudja, most kire emlékeztet?
Trent Crimm: Nem, kire?
Ted: Arra a robotporszívóra. Csak áll itt, és keresi, hol a mocsok.
Beard: Roomba.

1. évad 3. rész – Trent Crimm: The Independent
Szencsike 

Higgins: A jó mentor támogatja a továbblépést. Az igazán jó pedig biztatni is fog.

2. évad 12. rész – Fordított sikerpiramis
Szencsike 

Sam: Amerikában nem lehet kiesni a ligából, edző bá'?
Ted: De nem ám!
Isaac: És mi történik a szar csapatokkal az évad végén?
Ted: Folytatják a menetrend szerint, erőtlen és értelmetlen meccseket játszanak kihalt, félig üres stadionokban, és ez igazából mindenkinek megfelel.

1. évad 10. rész – Gyilkos remény
amnézia 

Ted: You know, I think that if you care about someone and you got a little love in your heart, there ain't nothing you can't get through together.

1. évad 9. rész – Szánom-bánom
Szencsike 

Ted: Hogy a híres UCLA kosáredzőt, John Obi-Wan Gandalfot idézzem: „A döntéseink mutatják meg valójában, milyen emberek is vagyunk, és nem a képességeink.”

2. évad 12. rész – Fordított sikerpiramis
MeaSaw

Tudod, Rupert, világéletemben lebecsültek az emberek. Évekig próbáltam rájönni, hogy miért. Nagyon zavart. Aztán egyik reggel, amikor iskolába vittem a kisfiamat, megpillantottam egy falon egy Walt Whitman-idézetet.
Így szólt: „Kíváncsi légy, ne ítélkező!“
Megtetszett.
Aztán úton a munkahelyemre leesett, hogy mit jelent ez rám nézve. Engem mindenki lekicsinyelt, senki sem volt kíváncsi rám. Mindenki tévedhetetlennek hitte magát. Mindenről és mindenkiről ítéletet alkottak. Rájöttem, hogy a lekicsinylő hozzáállásuknak…semmi köze ahhoz, hogy ki is vagyok én. Mert ha kíváncsiak lettek volna rám, kérdezgettek volna.
Érted?

3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján