Kedvencelte 38

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

Emerson 

Részemről ez simán az év sorozata (úgy, hogy még csak nem is szeretem a focit). Tekintve az idei f*shalmot eseményeket ez a 10x fél óra felért egy terápiával. De úgy is mondhatnám, hogy recept nélkül kapható antidepresszáns.

Lasso naiv optimizmusa eleinte infantilisnek tűnt, de a második epizódtól már tanárommá fogadtam. Minden elismerésem a forgatókönyvíróknak, nagyon okosan csepegtették a bölcsességeket is, szeretem, ha nem csak szimplán feel-good egy sorozat, hanem azért meg is mondja a magáét. A zenék meg… ó. Marcus Mumford. Mmmmmm, nem is kell több.

Vigyétek, egyétek, mindenkire ráfér.

2 hozzászólás
szilvamag

Nem akartam nézni ezt a sorozatot, a férjem beszélt rá, és azzal nyugtatott, hogy ne pánikolja, mert nem a fociról szól – és igaza volt. Egy nagyon szívmelengető, vidám, igazi feel-good sorozat volt ez, aminek minden részét imádtam. A szereplők nagyon jók voltak, és bár maga a sztori tök egyszerű volt, de mégis annyira jól volt tálalva, hogy szó szerint öröm volt nézni, ráadásul még mondanivalója is volt az egésznek, szóval nagy meglepetés volt számomra. Jöhetne is gyorsan a következő évad.

1 hozzászólás
Leara 

Eleinte nem terveztem belenézni, mert úgy voltam vele, hogy ez a focitéma annyira nem érdekel, de végül a sok jó kritika után mégis adtam neki egy esélyt… és nem bántam meg, sőt! Nagyon szerethető sorozat, baromi erős karaktergárdával és sokkal mélyebb annál, mint amilyennek az elején tűnik. Az elmúlt két évadban annyi emlékezetes jelenet volt, amennyi más sorozatokban 5 évad alatt sincs (vicces szövegekről nem is beszélve… ritka az a sorozat, ami egy részen belül nevetteti és ríkatja meg az embert :D).
Egyelőre 8 csillagot adok rá, de ez simán mehet feljebb, ha a későbbi évad(ok) során se fog esni a színvonal.

Jason Sudeikist eddig egyébként csak vígjátékokban láttam, de a Ted Lasso után el kell ismernem, hogy baromi jó színész (de úgy alapból remek a casting, megérdemlik a színészek azokat a díjakat, amiket eddig bezsebeltek).

*szerk.: és a női karaktereket nem is említettem! Márpedig így kell menő, erős és modern női karaktereket írni :D.

Bazil 

Köszi @Emerson! Imádtam! :)

2. évad: 10/9
Mivel volt egy rész, ami erősen kilógott, és nem nagyon tudtam hová tenni (bár ha nagyon akarom, meg tudom magyarázni a művészi koncepciót) ezért az egy csillag mínusz. Ezen kívül ugyanaz a fíling, mint tavaly! Sőt: mivel belecsempésztek néhány jelenetet a kedvenc angol romkomjaimból, (csak Hugh Grant-et kihagyták valamiért), ezért újabb színekkel bővült az egész.

5 hozzászólás
Szencsike 

2. évad (2021 december 5-6.): Jól állt a sorozatnak a komolyodás: a szereplők, a történet előnyére változott, bár tény, kevesebb nevetéssel járt, nagyon mindennapi lett: a szereplők öröme, bánata nagyon életszagú lett. Örülök annak annak, hogy több epizód lett (12), illetve néhány elérte a több mint negyven percet. Volt mit mesélni ezúttal is, bár Nate sztorija kissé megrázó lett, Nate the Great teljesen kifordult önmagából, hiába, a siker megártott neki. Jamie előnyére változott, bár hiányzik a rosszfiú énje. Roy és Keeley kapcsolata érdekesen alakult a legvégén, remélem nem azt a bizonyos fordulatot lövik meg a harmadik évadban. A doktornőt megtarthatnák, lenne neki is mesélnivalója bőven. Remélem érkezik a harmadik évad, mert a kedvenc focicsapatom nagyon fog hiányozni! Futball az élet, de a futball a halál is!

1. évad (2020):Több Ted Lasso kéne a világba, és sokkal jobb hely lenne.
Egy igazi feel-good sorozat, még azoknak is bejöhet, akik nem szeretik a focit, mert pontosan azokat a húrokat pendíti meg az emberben a sztori, amire éppen szükségünk van. Kell valami amiben hinni szeretnénk? Kell valami, ami felvidít? Kell valami, aminek szurkolni lehet? Kell valami, amin jót lehet nevetni? Kell valami, ami életbölcsességeket tanít egyszerűen? Kikapcsolódni akar a néző? Komolykodni? Azt hiszem ezekre a kérdésekre a sorozat mindig adhat választ. Szerethető szereplők, kiváló jellemrajzok, jópofa poénok. Ted Lasso tud mindent.
Ne feledjük a futball az élet, és legyünk olyanok mint az aranyhal! :)

eNNBeus 

Nem mondom hogy tökéletes, mert tele van fuuuuuura nyálasnak tűnő aztán tényleg nyálas apróságokkal, de ez engem most piszkosul feldobott. Sokat nevettem és nagyon élveztem az egészet. Kedves jóféle humora van, picit suta módon tanítgatja is a nézőt, ebben a mederben könnyed kikapcsolódásnak bármeddig tudnám nézni :)

Juci

Ezt nézze meg mindenki. Sorozatnak ekkora szíve még nem volt.

tonks

Majdnem nem néztem meg, mert foci, de ne legyetek ilyen buták, mint én, nézzétek! Ted Lasso az új kedvenc sorozatkarakterem, igazi lélekbonbon ez a sorozat.

Lobo

Minden újabb Ted Lasso epizód után azt hiszem, nem lehet jobb, aztán a következő megcáfol …
Amikor a második évad elindult kicsit aggódtam, hogy talán rontanak rajta, de szerencsére eddig elkerültek minden csapdát. Sőt imádom, hogy kibontanak és megvizsgálnak egy csomó elsőre felszínesnek tűnő problémát, elmélyítenek jellemeket, helyzeteket.

clarity 

ez most meglepett. nagyon tetszett az 1. rész. a focihoz nem sok köze van szerintem, inkább az emberi oldal/játszma viszi el a hátán a sztorit. és a poénok valóban ütöttek.


Népszerű idézetek

Szencsike 

Ted: Mindig is úgy tartottam, hogy a tea nem több forró, barna víznél. És az a helyzet, hogy igazam volt. Rémes cucc. Passzolom.

1. évad 1. rész – Bevezetés
csancs 

Ted: I love meeting people's moms. It's like reading an instruction manual as to why they're nuts.

2. évad 6. rész – A jel
Szencsike 

Sam: Igaz az, edző, hogy Amerikában annyi kutyus van a menhelyeken, hogy elaltatják őket helyhiány miatt?
Ted: Sajnos igaz, Sam. De a női énekes-dalszövegírók keményen küzdenek értük.

1. évad 6. rész – Két ász
Szencsike 

Roy: Kurva szar kedvünk van, mert sosem verjük meg a kurva Evertont, és ez kurva nagy szopás!

1. évad 7. rész – Rebecca ismét tündököljön
Szencsike 

Ted: Ne feledjétek: olyan a testetek, mint a másnapos rizs! Rendes melegítés nélkül
pokoljárást okozhat.
Sam: Az ételmérgezés nem játék. Velem volt olyan, hogy egyszerre hánytam és fostam.
Ted: Ja, ez megesik.Van még valakinek sztorija?
Dani: Az ember képes egyszerre csinálni mindkét dolgot? A testünk egy kész csoda!

1. évad 9. rész – Szánom-bánom
Szencsike 

Sam: Amerikában nem lehet kiesni a ligából, edző bá'?
Ted: De nem ám!
Isaac: És mi történik a szar csapatokkal az évad végén?
Ted: Folytatják a menetrend szerint, erőtlen és értelmetlen meccseket játszanak kihalt, félig üres stadionokban, és ez igazából mindenkinek megfelel.

1. évad 10. rész – Gyilkos remény
Szencsike 

Ted: Hogy a híres UCLA kosáredzőt, John Obi-Wan Gandalfot idézzem: „A döntéseink mutatják meg valójában, milyen emberek is vagyunk, és nem a képességeink.”

2. évad 12. rész – Fordított sikerpiramis
Szencsike 

Higgins: A jó mentor támogatja a továbblépést. Az igazán jó pedig biztatni is fog.

2. évad 12. rész – Fordított sikerpiramis

Hasonló filmek címkék alapján