Brooklyn 99: Nemszázas körzet (2013–2022) 192

6 díj · 13 jelölés

A New York 99. számú rendőrőrsén játszódó, poénokkal tűzdelt sorozat a tehetséges, ám gyerekes módon viselkedő Jake Peralta nyomozó és újdonsült főnöke, a mogorva Ray Holt közötti konfliktusokat mutatja be rendkívül vicces formában, amihez persze az őrs többi, nem kevésbé defektes munkatársa is… [tovább]

angol
Magyar

Képek 59

Szereposztás

Andy SambergJake Peralta
Stephanie BeatrizRosa Diaz
Terry CrewsTerry Jeffords
Melissa FumeroAmy Santiago
Joe Lo TruglioCharles Boyle
Chelsea PerettiGina Linetti
Andre BraugherRay Holt kapitány
Dirk BlockerHitchcock
Joel McKinnon MillerScully
Kyra SedgwickMadeline Wuntch

További szereplők

Kedvencelte 172

Várólistára tette 202


Kiemelt értékelések

Theana 

Mit is mondjak? Hatalmas sitcom darab, egyszerűen imádom a sorozat humorát, mindig tud valami újat mutatni, mégis visszatérnek a régi poénok új köntösben. A maratoni nézés talán kissé káros lehet, mert emellett a sok dilis szereplő mellett nem marad százas az ember. Ha. Ha. Ha.
Egytől egyig érdekesek a karakterek, viccesek, engem speciel nem idegesített senki, mindig mutattak valami újat. Mindenki irtó jó figura. És az a legjobb, hogy nincs olyan karakter, aki egyedül elvihetné a hátán ezt a sorit, mert együtt jók. Oldalakon keresztül lehetne elemezni a sorozat különböző elemeit, témáit, szereplőit, a poénjait. Le a kalappal, hogy ennyi év után is ugyanúgy lehet rajta nevetni, mint az első évadokon. Nálam ez az új Jóbarátok.

kiruu 

Nehéz úgy összeszedni a gondolataimat, hogy tíz nap alatt néztem meg az összes részt. Körülbelül a második évad feldolgozásáig jutottam el, miközben befejeztem a sorozatot. Tényleg nem tudom, hogy mit kéne írnom. Egyszerűen magával ragadott ez a fantasztikus csapat. A viselkedésük, ahogy egymáshoz viszonyulnak, az összetartásuk, a hűségük, és az, hogy csodálatos és igaz barátjai egymásnak. Annyi okos gondolat, megjegyzés, vagy felvetés hangzott el ebben a sorozatban. Ha máshogy nem, legalább egy sitcomból tanuljanak az emberek. A rasszizmus, a melegek és a biszexuálisak elfogadása, megbocsájtás, és még sok más fontos dolog.
Imádtam mindent: Jake-et, a szex videó címeket, Doug Judyt, aki a legjobb bűnöző, a halloweenokat, ami amúgy is a kedvenc ünnepem, Jake-et viccesen, az összetartásukat és a szeretetüket egymás iránt, Charlest és családját bézsben, Jake-et komolyan, Rosát, amiért rohadt kemény, de csodálatos csaj, Terry izmait és a joghurt imádatát, Ginát és az eszement észjárását, Jake-et amikor bármi köze van a Die hardhoz, Amyt amyként, Scullyt és Hitchcockot a gusztustalan dolgaikkal együtt, Holtot az egyetlen arckifejezésével és természetesen Jake-et, aki úgy jó, ahogy van.
Jaj, és azt hiszem négy részben is volt magyar vonatkozás, ami annyira menő!♥

rhysciar

Te magasságos, én nem tudom, miért vártam ezzel a sorozattal ennyi ideig. Egy csomószor feldobta Netflix, és mindig el is hajtottam, mondván á, ez úgyis pocsék lesz.

Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna.

IMÁDOM ŐKET, MINDENKIT! Persze Jake a kedvencem, mert egyszerűen nem lehet nem szeretni ezt a hülyegyereket. Ha komoly, akkor azért, ha vicces, akkor azért, ha csak hülyül, akkor azért. Imádom a kapcsalatait, a Boyle-lall való barátságát, a Diazzal való barátságát (ez a kedvencem, végre egy badass női-pasi barátság), a Terryvel való barátságát, a Ginával való barátságát, az Amyvel való kapcsolatát és hát na, természetesen a Holt kapitánnyal való kapcsolatát. Ez utóbbi egyszerűen fenomenális. És gyönyörű. Ahogy az első pár részben egymás idegeire mentek, az 5. évadra pedig már egyfajta apa-fia kapcsolatuk van, az egyszerűen tökéletes.

De az egész sorozat az. Szinte nincs olyan rész, aminek ne lenne egy központi témája: barátság, család, szexualitás, függőség, énkeresés, börtönélet… nem is emlékszem igazán az összesre, csak arra, hogy mindegyiket rettentően nyitottan kezelték. Imádtam, amikor kis könyvmolyokká vált Jake és Terry, vagy amikor szóba került Holt kapitány szexualitása, vagy Diaz családja. Nem bírok választani, rettenetesen sok rész volt, amit imádtam.

Szóval azt hiszem, ebből az ömlengésből egyértelmű, hogy számomra ez A Vígjáték, messze veri a Jóbarátokat, és biztos, hogy a jövőben újra fogom nézni. Addig is viszont igyekszem türelmesen várni az új évadot, és nem rosszul lenni, hogy nincs meg a napi Brooklyn Nine Nine adagom.

7 hozzászólás
Yuuko 

Nagyon szórakoztató és elborult sorozat, kikapcsolódásnak tökéletetes, viszont egyszerűen függőséget okoz a nézése. A banda minden tagja egytől egyig elborult alak, de nagyon kedvelhetőek, Jake pedig hatalmas arc, bár hosszú távon nagyon is az ember idegeire tud menni. Itt nem a nyomozásokon van a hangsúly, amit kicsit sajnáltam, viszont a sorozat nézése közben nem is hiányoltam. Imádom!

Charityy 

Hatalmas sorozat tel poénokkal és olyan figurákkal, akik egyébként nem igazán alkalmasak a munkájukra. Végig poénkodják vagy épp lustálkodják az egészet Hitchcock és Scully az örök lusták xd
Diaz lett a kedvencem, igazi tökös, kemény csaj. Imádtam a kapcsolatát spoiler annak ellenére, hogy meglehetősen furcsa volt, rengeteget nevettem a különös kettősükön.

viky0222 

Nem is tudom mit mondhatnék, annyira imádom. Az első pár rész alatt nem gondoltam volna, hogy ez lesz az a sorozat. Az, amelyik mindig meg tud nevettetni, amelyiket mindig elő tudok venni, ha valami könnyűre és viccesre vágyok. Pontosan azt a szerepet fogja betölte, ami a Jóbarátok, végre van két ilyen feel good sorozatom. De közben komoly problémákkal is foglalkozik, és nagyon jól is tálalja őket. A megfelelő mennyiségű humorral, miközben nem vesz el az üzenet értékéből.

A karakterek egytől egyig zseniálisak, és szerethetőek. Jake a szívem csücske. Komolyan. Egyszerűen lehetetlen nem imádni. Amy az, akiben talán a leginkább magamra ismertem, és jó volt egy ilyen karaktert sorozatban látni. Rosa, az igazi badass, de szerethetően. Charles, aki nagyon finoman egyensúlyozik az idegesítő határán, de mindig megmarad viccesnek. És Holt. My spirit animal tbh. :D Egyszerűen annyira jók külön-külön is, együtt pedig még inkább azok, nagyon jó a dinamikája az egész csapatnak. A barátságuk irigylésre méltó.

És a legkedvencebb kapcsolatom. ♥ Komolyan öröm látni egy felnőtt, nem toxikus kapcsolatot látni sorozatban. Persze kicsit gyerekesek, de kizárólag szerethető módon, és pont annyira, amennyire egy kapcsolatban szükség is van rá.

Őszintén nagyon sokáig tudnék áradozni róla, egy éven belül kétszer is láttam, ami szerintem még sosem fordult elő egy sorozatnál sem. De maradjunk annyiban, hogy nézze meg mindenki. :D

TiaManta 

Nekem rettentően fontos egy vígjáték sorozatnál hogy szeressem a szereplőket. Sok másik ezért bukott meg (pl ÍgyJártamA-val is, ott mindenkit utálok brr). Itt meg mindenki olyan kis kedvelhető (kivéve Gina, de ő pont nem lényeg). És a másik lényeg, hogy tartson egy fajta színvonalat, magához képest. Ez itt olyan jól megvalósult. Ezt részben a szereplők nagyon fura személyiségének köszönhető, hisz az ő reakcióik csak saját magukhoz köthető.

6 hozzászólás
nyariandi 

Imádom a sorozatot, imádom a szereplőket és a karaktereket, a komikus helyzeteket és mindent, ami a 99-es körzethez tartozik. Legkedvencebb karakterem Jake Peralta nyomozó, de Holt kapitányt is nagyon szívembe zártam és persze Jeffords őrmestert sem hagyhatom ki a joghurt-imádatával. Szeretem sértegetéseket, és a beceneveket, nagyon kreatívak spoiler
Bármikor tudom nézni bármelyik évadát, nincs benne olyan, amit ne szeretnék benne.

Lobo

Az egyik kedvenc sorozatom, pedig Andy Samberget alapból ki nem állhatom, de ez nem is az ő Show-ja, hanem egy sokszereplős sorozat, ahol minden karakter egyszerűen telitalálat. Sokszor sírva röhögős és szuper, kickass csajok vannak benne. Rosa Diaz magában egy tökély, s az ember idővel Ginához is hozzászokik és csak bámulja, hogy mennyire tud helyi Beyonce lenni :)
Na szóval: ha vicces rendőrösre vágytok, ki ne hagyjátok!

1 hozzászólás
tataijucc

Szóval az a helyzet, hogy nagyon sokáig idegenkedtem ettől a sorozattól, de őszintén szólva nem tudom megmondani miért is volt ez, hiszen rosszat nem hallottam róla – igazából jót se :D – de mégis nagyon pozitív csalódás ez nekem. Rengeteget nevettem rajta, talán Terry Crews jelenetein fetrengtem legtöbbet fulladásos fókaként, de azért a többiek is egészen zseniálisak. Rosa az abszolút kedvenc a maga tökéletes badass mivoltában, imádom a jeleneteket ahol nevet, vagy éppen amikor a múltjába pillanthatunk be egy hangyabokányit. A magyar szinkron vállalhatatlan – elkövettem azt a hibát, hogy az 5. évadot úgy indítottam el, fránya Netflix, hogy ott nincs fent – viszont izgatottan várom az eljövendő évadokat.

Ezt pedig itt hagyom egy kis vidámságnak: https://www.youtube.com/watch…

U.i.: Rájöttem, nem is Rosa a kedvencem, hanem Amy. Annyira végtelenül nerd, hogy nem tudom nem kedvelni.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Zsu

Amy: Well, there's just one convict left. Whoever finds him wins.
Jake: Yeah. I guess you could say he's… the Golden Snitch.
Amy: Wait. Was that a „Harry Potter” reference?
Jake: It most definitely was. I started reading them 'cause you love them so much.
Amy: And?
Jake: You were right. They're incredible. Remember when I called in sick the other day? I was at home reading „Order of the Phoenix.”
Amy: Oh, this makes me so happy! How sad is it when Cedric dies?
Jake: I was crushed. Literally crying on the toilet.
Amy: Aww.

4. évad 11. rész – A szökevény
Sunshine 

– Mi a fene folyik itt?
Jake Peralta: Poroltóval hajtott székverseny.
– Rendben.

1. évad 1. rész – Az új kapitány
rapchee 

Jake: Where do you take your dad when you want to go someplace special?
Charles: Great question. We go to Csaba. A Hungarian restaurant that serves „Tál ezer kolbász”, a platter of a thousand sausages.
Jake: Ugh.
Charles: It's symbolic of our manhood.
Jake: Okay, I should've saved the „ugh” till then.

2. évad 18. rész – Peralta kapitány
1 hozzászólás
Sunshine 

Terry Jeffords: Majdnem kinyírtál! Nem halhatok meg egy pörkölt robbanásban! Vagy az elnök védelmében halok meg, vagy nem halok meg soha!

3. évad 17. rész – Adrian Pimento
LaBelle 

Captain Holt: Attention, sqad! I just recieved a call. A very important, very high profile celebrity was robbed in our precinct.
Jake: What celebrity, sir? Is it a Chris? Hemsworth? Evans? Pratt? Pine? Brown? Cross? [gasps] Is it a non-Chris?

3. évad 16. rész – Bableves hadművelet
Zsu

Holt: You know, I'm still getting over the tragic loss of my wife. She was such a strong female woman… with nice, heavy breasts.

4. évad 1. rész – Floridai vakáció 1. rész
1 hozzászólás
kiruu 

Hitchcoch: Nem akarok kérkedni, de idén Scullyval 14 letartóztatásunk volt. 20 is lehetett volna, de csak 14 volt.
Holt kapitány: Az nem túl sok.
Hitchcoch: Magát nem kérdeztük. Ez önértékelés.

kiruu 

Amy: Life is unpredictable. Not everything's in our control. But as long as you're with the right people, you can handle anything.

5. évad 22. rész – Amy és Jake
kiruu 

Gina: Hármas alá, a legjobb jegy. Átmész, de azért dögös vagy.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján