Szitakötő (2002) 38

Dragonfly
104' · amerikai, német · dráma, fantasy, rejtély

Dr. Joe Darrow (Kevin Costner) képtelen elfelejteni a feleségét. Emily (Susanna Thompson) önkéntes vöröskeresztesként dolgozott Venezuelában, amikor baleset érte és meghalt. Hiába múlnak az évek, a férfi gyásza nem enyhül: sőt, mostanában egyre többször jut eszébe az asszony. Egyre több jel… [tovább]

Szereposztás

Kevin CostnerJoe Darrow
Susanna ThompsonEmily Darrow
Joe MortonHugh Campbell
Ron RifkinDr. Charlie Dickinson
Kathy BatesMiriam Belmont
Linda HuntMadeline nővér
Samantha Smithpincérnő
Robert Bailey Jr.Jeffrey Reardon
Jacob SmithBen
Jay ThomasHal

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Időről-időre, amikor visszavonultam a saját lelkembe és tanulmányozni kezdem a szívem saját lüktetését, figyelek a hangjaira és a saját sóhajtásaimra, előkerül nálam ez a film. Egyszerűen fogalmazva is: megfoghatatlan, hogy mi varázsolt el benne ennyire, de ez is egy olyan darab nekem, ami ott él és lakozik mindig, nem tud/akar a feledésbe merülni. Van benne valami plusz (ehelyett egy szót kerestem, de erre nincs magyar szó), egy olyan varázslat, ami miatt szárba szökken és kiírthatatlan a szívből. Ott gyökerezik örökre. Ígyhát, időnként előveszem. Főként hideg téli estéken, leginkább éjjel, mert akkor üt jó nagyot. Mazochistán oda is készítem a zsepiket, akármennyire nyálasnak találom az ilyesmit, és átengedem magam neki. Nagyon szép és megható film – annak ellenére, hogy másokra nem volt ekkora hatással, akikkel beszéltem, és látták. És pont ez az, ami ennyire csodálatos: lehet az én kincsem, és örülök, hogy csak nekem ennyire fontos. Én ajánlom szívből, ha mást nem is kap el úgy a gépszíj, mint engem ebben a film-esetben, úgy egy esti szórakozásnak, gondolatébresztőnek nagyon szép/jó alkotás. ♥-ből ajánlom!

Pandalin

Mr. Kevintől én inkább a romantikus filmeket szoktam meg, így egész meglepő volt, hogy itt egy kicsit mást kapunk. Bár a vége olyan tipikus hálivúdi lett (én teljesen más végkifejletet képzeltem volna el) azért a film 3/4-e teljesen élvezhető. A túlvilággal kapcsolatos dolgok egyébként is érdekesek és itt is egész jól tálalják, természetesen gyerekekkel, amitől én mindig csupa libabőr leszek. :)

Hippoforaccus 

Kicsivel több misztikusságot vártam, de ez csak egy rémkoppantó történet, ahol egy fickót egy lélek zaklat spoiler, hogy találja meg…

Baly 

Életem első filmje, aminek a befejezésén záporoztak a könnyeim. Egyáltalán nem számítottam a végére, de pont ez tette fel az i-re a pontot!
Talán kicsit hazudok, mert az Amerikai História X kapott 2-3 könnycseppet, plusz a Titanic egyet, de olyan még nem történt, hogy kellett a zsebkendő kisegítésnek… SPOILER csak akkor nézd meg, ha mind a 3 filmet láttad! spoiler
Csodálatos film!

Az elején inkább megy ez a misztikusság, szellemek, halálból visszatérés stb., de aztán már annyira elhisszük, hogy komoly üzenet után kutatunk Joe-val, hogy magával ragad a film, aztán mikor megértjük az üzenetet BUMM jönnek a könnyek.

Asteraoth

Fura lehet, hogy 9-esre értékelem ezt a filmet. Azt éreztem a „berezelős” részeinél, hogy itt valaki biztos fél a haláltól, meg a szellemektől. Nekem egy mélyebb rétege volt az egésznek.
Nekem semmi újdonság nem volt, de ha minden HW film ilyen lenne, akkor bátorkodnák én is HW filmeket nézni. (nekem azt hiszem a korábbi évtizedek alkotásai még jelenthetnek valamit). Nincsen művészi mélység, de így is igényesen felépített sablon.

mvancsika 

Kissé csalódást okozott nekem ez a film.
Kathy Bates jó volt, de nagyon kevés játékidőt kapott. Kevin Costner sajnos nem igazán remekelt ebben a szerepben.
A film vége kifejezetten tetszett (bár meglepetés nem ért) annak viszont nem örültem, hogy ennyire erőltették a misztikus vonalat. Tudom, hogy műfaja szerint misztikus thriller, de akkor sem.


Hasonló filmek címkék alapján