Halálsoron (1999) 624

The Green Mile
189' · amerikai · dráma, fantasy, krimi, rejtély 18 !

4 díj · 7 jelölés

Paul Edgecomb börtönőrként szolgál a Cold Mountain fegyház siralomházában a múlt század harmincas éveiben. Az E blokkban halálraítéltek várják, hogy végig menjenek a halálsoron – a folyosón, amely a villamosszékhez vezet. Edgecomb úgy gondolja, már semmilyen meglepetés sem érheti. Ám minden… [tovább]

angol

Képek 21

Szereposztás

Tom HanksPaul Edgecomb
David MorseBrutus 'Brutál' Howell
Michael Clarke DuncanJohn Coffey
Bonnie HuntJan Edgecomb
James CromwellHal Moores igazgató
Michael JeterEduard Delacroix
Graham GreeneArlen Bitterbuck
Doug HutchisonPercy Wetmore
Sam Rockwell'Vad Bill' Wharton
Dabbs Greeridős Paul Edgecomb

További szereplők

Kedvencelte 308

Várólistára tette 258


Kiemelt értékelések

Nyx

3 napon át kellett húznom, mert nem akartam, hogy vége legyen. Már régóta nem voltam ennyire szerelmes egy filmbe. Már hiányzott ez az érzés.

NaNa_88 

Mikor félúton megláttam milyen hosszú, majdnem kitértem a hitemből. Viszont menet közben rájöttem, hogy igazából nem bánom. Így nem éreztem, hogy valami hiányozna. Szépen felépített, kerek történetet kapunk. Arra viszont nem számítottam, hogy ennyire szívszorító lesz. Nagyon szép film, de nagyon tud fájni. Az viszont tuti, hogy kihagyhatatlan. Egyszer mindenkinek látnia kell.

2 hozzászólás
unknown

Vonakodtam először, hogy megnézzem, hiszen 3 órámba telt volna. De kellett a Stephen King filmek kihíváshoz, így rávettem magam.
Eltelt 5 perc. Érdekes lenne? – Kérdezte az öreg, aztán kapcsolgatta a TV-t.
Megkérdeztem magamtól én is: érdekes lenne? És míg néztem, belecsöppentem a történet kezdetébe. A zöld út miatt.
Lassúnak tűnik a történet, viszont ez így jól is van, hiszen kell idő a gondolkodáshoz.

Szóval amikor megérkezett a börtönbe a halálraítélt John Coffey, és betoppant, csak néztem. Megdöbbentem. Egy majdnem két méteres kigyúrt állat. spoiler A karaktereket jól eltalálták. Paul és társai nagyot alkottak, valamint Vad Bill, Percy (akit utáltam), és Eduard (akinek a nevetésén sírtam, olyan jó volt) szintúgy.

A történet az érzelmekre hatott. A börtönőröknek felkellett dolgozniuk a kivégzéseket, ami nem volt könnyű dolog, főleg a harmadiknál, és egyben az utolsónál.

Nem az őröket érte áramütés, viszont őket is megrázták a történtek.

10/9.

Nevra

Miért nem lehet több csillagot adni? Egy igazi mestermű. Minden percét élveztem.
A szereplők egytől egyig tökéletesek voltak. Itt külön megemlítem Mr. Jingles-t. Nagyon aranyos és ügyes egérke volt. Egyik kedvencem volt. + Paul: egy nagyon szimpatikus és szerethető karakter. Brutal, John: aahh John. Milyen egy jó lelkű ember. Legszerethetőbb karakter. Jan: hiába volt keveset, nagyon örültem neki, hiszen egyik kedvenc színésznőm Bonnie Hunt.
Wild Bill…érdekes karakter volt az biztos.:D
Viszont akit nem kedveltem az Percy. Én is felkiáltottam mikor spoiler Akkor megnyugodtam. Meg az volt a legrosszabb amit spoiler Azt nézni is rossz volt.
Újra nézem. Lehet még ma este.

Kopaszkutya 

Az egyik első King regény amit olvastam és nagyon megörültem, mikor megtudtam, hogy filmet készítenek belőle, méghozzá ilyen remek stábbal. Szerencsére nagyon jól megcsinálták. A második legjobb King adaptáció lett A remény rabjai után, úgyhogy Darabont nem hazudtolta meg magát és sikerült leraknia az asztalra még egy 10 csillagos filmet. Nagyjából minden regényben szereplőt a megfelelő színész alakít, talán csak Brutal karakterét képzeltem termetesebbnek a könyv alapján. Ajánlom azoknak, akik bírják a kicsit keményebb hangvételű drámákat, mert ebben aztán van minden, ami könnyen képes kiakasztani a gyengébb lelkületű embereket.

4 hozzászólás
Nihilchan 

Nagyon szeretem a könyvet, az egyik legmaradandóbb King-élményem, úgyhogy kifejezetten örülök annak, hogy a film is jól sikerült. Tom Hanks kiválóan alakított, de a többiek játékára sem lehet panasz. Kifejezetten hosszú film, lassú is, mégsem untam egy percig sem.

csartak

Fájdalmas és szép film egyszerre. Milyen nehéz a mi világunkban jónak lenni, csodákat tenni. Mert nem hiszünk bennük. És mikor itt van előttünk, elengedjük. John Coffey, leld meg a békédet.

kkatja

Szerintem is az egyik legjobb King adaptáció A Remény rabjaival karöltve nekem az első helyen áll. Nagyon kemény és remek történet, de megsirattam szegény Coffeyt, és úgy szétvertem volna Percy undok kis patkánypofáját, Csengettyű úr meg nagyon cukker volt.

Zzsófi

3 órás a film, de egy fölösleges perce sincs.

ChEebor 

Minden szempontból gyönyörű és csodálatos film életről és halálról. Ne ijesszen el senkit a brutális hossz, szükséges, nincs benne üres jelenet vagy elhúzott szócséplés. A történet pedig lenyűgöző, kevesen tudnának ennyi érzelmet bemutatni egy siralomházban, ennyi apró ötletet bevinni. És külön öröm, hogy minden színész remek alakítást mutat be. Kötelező anyag.


Népszerű idézetek

jCsilla

John Coffey: Elfáradtam. Elfáradtam az utazásban, örökké egyedül, mint az ujjam. Belefáradtam, hogy sose volt mellettem egy barát, aki megmondja, hova megyek, honnak jövök s miért. És főleg belefáradtam abba, ahogy az emberek bánnak egymással. Belefáradtam a kínba, amit érzek és hallok a világon minden nap. Túl sok van belőle.

vargvani

Éjszaka csak fekszek az ágyon és töprengek. És várok. Azokra gondolok, akiket szerettem és már régen elmentek. Az én gyönyörű Jan-emre gondolok, hogyan vesztettem el sok évvel ezelőtt. És eszembe jut, hogy mindannyian eljutunk a magunk halálsorára a magunk idején. De egy gondolat a többinél is jobban gyötör éjszakánként: ha ilyen hosszú életet adott egy egérnek, mennyi idő jutott nekem? Mindannyian meghalunk. Nincs kivétel. De Istenem, olykor a halálsor nagyon hosszúnak tűnik.

Treszka

Úgy tűnik, a múlt néha felüti a fejét, akár van hozzá kedvünk, akár nincs.

kkatja

John Coffey: A szeretetüket használta fel ellenük, és ez így megy minden nap, szerte az egész világon.

unknown

Paul Edgecomb: Gondolj úgy erre a helyre, mint egy kórház intenzív osztályára.

kkatja

Melinda Moores: Hogy hívják?
John Coffey: John Coffey, asszonyom.
Melinda Moores: Mint a kávé. Csak nem úgy kell írni.
John Coffey: Nem, asszonyom. Egyáltalán nem úgy kell írni.

kkatja

John Coffey: Nem tehettem mást, főnök. Megpróbáltam visszahozni, de már… túl késő volt…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján