Sötétben / Derült égből (2017) 29

In the Fade · Aus dem Nichts
106' · francia, német · dráma 16

2 díj · 1 jelölés

Katja boldog élete összeomlik, amikor férje és kisfia életüket vesztik egy robbantásban. A nő a kezdetektől meg van győződve arról, hogy a merényletet nácik követték el, de a rendőrség maffiaviszályokra, illetve muszlim vallási nézeteltérésekre gyanakszik. A friss gyász tompultsága és a bírósági… [tovább]

német · angol

Képek 3

Szereposztás

Diane KrugerKatja Sekerci
Numan AcarNuri
Ulrich TukurJürgen Möller
Johannes KrischHaberbeck
Siir ElogluFrau Sebnem
Denis MoschittoDanilo Fava
Jessica McIntyreSteffi
Ulrich BrandhoffAndré Möller
Samia Muriel ChancrinBirgit
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Liza 

Talán az egyik legjobb film, amit az elmúlt hónapokban láttam, de azt bizton állíthatom, hogy a legszívbemarkolóbb. A történet három részre osztható és mindegyik a maga módján szorongató és sokkoló hatású, az első a veszteség és gyász, a második az emberi kegyetlenség és az ezzel való azonosulás miatt, a harmadikra pedig még szavakat is nehéz találni. Diane Kruger nagyon jól játszott, a film pedig fantasztikusan mutatja be, hogy hova is vezet az eszetlen, minden észszerűséget nélkülöző gyilkolászás. Faith Akin műve egy olyan témáról beszél, amiről nem könnyű, de ez nem jelenti azt, hogy nem is érdemes és talán pont ezért kéne mindenkinek látnia. Tényleg zseniális!

vargarockzsolt

Profi, de sablonos film. A szép özvegy bosszút áll a gonosz nácikon. Nincs benne semmi eredeti, nincs benne semmi művészi fantázia.

Mr_White 

Ez egy ostoba film, ami nem szól semmiről. Valamikor szólt, de már legalább száz változatban leforgatták ezt a megölték a családomat – gyászolok – bosszút állok sémát, Akin ehhez egy molekulányit nem tett hozzá, csupán felmondja a leckét, hogy rohadt nácik, hát tényleg, rohadjanak meg az utolsó szálig, de ezt enélkül a film nélkül is tudtuk.
Arról nem is szólva, hogy a gyilkosokat csak mint bábukat szerepelteti a filmben, semmit sem tudunk meg róluk, alig szólalnak meg, nem is kell nekik, elég, hogy úgy néznek ki, ahogy.
A tárgyalótermi részek meg egyszerűen nevetségesek, a gyilkosok alibijét egy jó ügyvéd simán darabokra szedte volna, az egész csak azt a célt szolgálja, hogy Akin tovább hergelje a nézőjét, kicsit most már az ostoba rendszer ellen is. Nekünk legyen mondva az a rendszer…

1 hozzászólás
csokidani 

Film az ertelmetlen gyilkolaszas okozta gyaszrol, a feldolgozhatatlan okozta szenvedesrol, az emberi gonoszsagrol, az igazsagszolgaltatas utveszojerol. Nagyszeru alakitas Diane Krugertol. Jo film.

Carmilla 

Hát, ez annyira szembemegy a mai közhangulattal és trendekkel, hogy úgy érzem, díjaznom kell. És a végét szépen megoldották, amikor a nő………………


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján