Shaft (Shaft) (2000) 65

Amikor Walter Wade, az elkényeztetett egyetemista megöl egy fiatal fekete diákot, John Shaft hajtja végre a letartóztatást. Walter kicsúszik az igazságszolgáltatás kezei közül és meglép az országból, ám kétévnyi várakozás után, amint Walter titokban visszatér az államokba, Shaft ismét őrizetbe… [tovább]

angol

Szereposztás

Samuel L. JacksonJohn Shaft
Vanessa WilliamsCarmen Vasquez
Jeffrey WrightPeoples Hernandez
Christian BaleWalter Wade, Jr.
Busta RhymesRasaan
Dan HedayaJack Roselli
Toni ColletteDiane Palmieri
Richard RoundtreeJohn Shaft nagybácsi
Ruben Santiago-HudsonJimmy Groves
Josef SommerCurt Fleming

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

ChEebor 

Jól sikerült, és ennek (persze Samuel L. Jackson és Christian Bale alakítása mellett) leginkább az az oka, hogy nem valami ócska remake-et csináltak, hanem egy folytatást. Igaz, nem a 70-es évek világát hozza a film, hanem kőkeményen egy 2000-es akciófilm, sok káromkodással és rengeteg lövöldözéssel és akcióval. De jó lett, nem egy igazi klasszikus, de megjárja. A forgatókönyv stimmel, nekem nagyon bejött Bale játéka, tényleg az első pillanattól csúnyán orrba vertem volna (aztán meg csak rosszabb lett). A vége is tetszett, hogy a már-már szépen rendbejövő sztori milyen pesszimista fordulattal zárul… Szóval érdemes.

2 hozzászólás
Hippoforaccus 

Na ez most jót tett a lelki világomnak. Semmi romantika, csak az agresszív viselkedés vehemens példája és egy nagy rakás káromkodás. A színészi munka kiváló, úgy Bale mint S.L.J részéről és a szinkront is jól összehozták. Ha egy jó agylekapcsolós, lövöldözős film a vágyad, ezt csak ajánlani tudom.

Ascyra 

Ez nagyon nem az én filmem, ezért inákbb nem értékelném. 30 perc után félbehagytam.
Totál érdektelen számomra, ráadásul, amikor tele van valami rassziszta beszólásokkal, azt én már nehezen tűröm.

15 hozzászólás
Kontra_Judit 

Mindig elképedek az amerikai bűnözőkön és rendőrökön. Tele van korrupt zsaruval az őrs. Úgy lövöldöznek mind a bűnözők, mind a zsaruk, mintha csak valami játékpisztollyal lövöldöznének.
Toni Collette-nek – aki itt egy nagyon fontos tanút játszik – nagy rajongója vagyok, miatta került megnézésre a film. :)
Közben felfedeztem Christian Bale-t is, olyan fiatal volt még itt. Viszont bűnözőt alakít.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Walter Wade, Jr.: Tudja, hogy ki az apám?
John Shaft: Nem. Te tudod?


Hasonló filmek címkék alapján