Shadowhunters (2016–2019) 167

Miután az édesanyját elrabolták, Clary-nek fel kell fedeznie a démonvadászok sötét világát, hogy megtalálja a kulcsokat, amelyek elvezetik hozzá.

angol

Képek 25

Szereposztás

Katherine McNamaraClary Fray
Dominic SherwoodJace Wayland
Alberto RosendeSimon Lewis
Emeraude ToubiaIsabelle Lightwood
Matthew DaddarioAlec Lightwood
Isaiah MustafaLuke Garroway
Harry Shum Jr.Magnus Bane
Alan Van SprangValentine Morgenstern
David CastroRaphael Santiago
Jon CorHodge Starkweather

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

A végzet ereklyéi – Shadowhunters

83 tag · 24 karc · Utolsó karc: 2018. január 18., 20:04 · Bővebben


Kedvencelte 95

Várólistára tette 134


Kiemelt értékelések

vvn_e 

2-3 csillagközt ingadozok.

A kedvenc jelenetem vitathatatlanul az volt mikor Clary pár másodpercig elgondolkodott, hogy Luke-e az apja. Hát ott kiégtem

– Oh jesus, hát ez valami kriminális, marha jól elszórakozom rajta, hogy milyen borzasztó, de minden egyes rész után felértékelődik a mozifilm a szememben. És leszögezném, hogy nem hasonlítgatni akarok ilyenkor, önmagában is, úgy is, mint regény adaptáció, sőt úgyis mint önálló sorozat borzasztó és logikátlan és hülyeségekkel teletűzdelt.

– Az évadnak vége és én még mindig fenntartom az állításom, egy darab épkézláb értelmes ötlet volt az egész sorozatban spoiler, de azon kívül siralmas. A színészek is, egyedül Matt Daddario és Harry Shum Jr. az elmegy kategória még akkor is, ha messze állnak az én Aleckemtől és Magnusomtól, de ez mindegy, mert próbálok nem adaptációként nézni erre, hanem önálló sorozatként, de úgy se oké. A legjobban amúgy Kat Claryje és Emeraude Isabelleje irritál, még úgy az egész.
Ó és személyes kedvenceim a rendszergazda árnyvadászok, akik a window 10 shadowhunters editiont telepítik.

– A film mérföldekkel jobb akkor már, castban is sőt, amúgy meg jól elcseszték, mert maguk a könyvek annyira ugornának képernyőre, hogy alig volna dolguk a forgatókönyvvel, de hát ők tudják, lehet mást is kihozni belőle, de könyörgöm akkor írják meg a forgatókönyvet. A tizennégy éves húgom is a fejét fogta azokon a jeleneteken amiket látott, pedig ő csak a könyvet épp elkezdte és a filmet látta valamikor régebben.

részenkénti szenvedésem, kritikáim? nem kritika ez, csak a reakcióim real time-ban http://snitt.hu/filmek/shadowhunters/en-es-a-film/linaa18

Fummie

Köszönöm, de köszönöm, nem.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a legrosszabb sorozat, amit valaha láttam, de az tuti, hogy dobogós. Nem az zavar, hogy átírták a történetet, vagy hogy Luke-ból fekete rendőr lett. Az zavar, hogy ez önmagában egy kalap trágya. Annyi benne a logikátlanság, hogy a DC-filmek írói irigykedve nézik, mert még ők sem tudnak ennyi baromságot összehozni egy rakásra. A színészek iszonyúan bénák, a történet olyan hülyeségnek tűnik így, pedig annyira nagyon nem is írták át. Lyukas az egész és nem mindig tudtam követni. A karakterek iszonyú bénán vannak megírva. Volt egy-két jó ötlet még az elején, de maga alá temette őket egy f*shullám.
Gondolkoztam rajta, hogy folytatom a második évaddal, mert már eltértek annyira, hogy érdekeljen, mi fog történni, de rájöttem, hogy ennyire mazochista azért nem vagyok.

molly_

Mint sokan mások, én is a Malec szál miatt folytattam a sorozatot, de azt kell mondjam, a második évad jobb lett, mint az első. Sikerült megkedveltetniük velem a többi mellékszereplőt is, főleg Simont, Isabelle-t és Raphaelt.

Clary-t még mindig nem bírom. Katherine McNamara szép lány, szerintem gyönyörű arca van – még ha kicsit bamba is –, épp ezért inkább modellkedéssel kéne foglalkoznia, mert a színészet nagyon nem neki való. :') Magát a karaktert is teljesen kifordították önmagából az évadzáróra, amikor spoiler Mindegy, bármit is csinálnak vele, nem fogják tudni megszerettetni velem Claryt, hihetetlenül önzőnek tartom. Már a könyvsorozat vége felé is nagyon irritált, így nem is vártam, hogy itt megkedveljem.

Aki még nagyon tetszett, az a Seelie királynő, főleg kislányként, zseniális.
Illetve Sebastian sem volt rossz, bár én teljesen máshogy képzeltem őt el.

A sorozat „bugyutasága” még mindig kikészít, de mintha már kezdenének belejönni a készítők. Azért még mindig akadtak szép számmal béna megoldások, azt a testcserés epizódot pl nem értem, minek kellett erőltetni, ahogy Isabelle jin-fen függőségét sem, spoiler Túl sok a változtatás a könyvekhez képest, nem értem, ott van egy tök jó alapanyag, és eltérnek tőle… Néha elgondolkodtam azon, hogy miért is folytatom ezt, ahelyett hogy végre rászánnám magam, és újraolvasnám a könyveket… :D Remélem, a Pokoli szerkezeteket nem filmesítik majd meg, nekem Will Herondale szent és sérthetetlen, ha őt is úgy elrontják mint Jace-t, azt nem élném túl.

Valentine_Wiggin 

Részleteket láttam belőle. Nem tudtam végignézni egy részt, ezért nekiálltam, belenéztem azokban a részekbe, azokba az évadokba, amik állítólag már kicsit jobbak. Hát… még mindig nem bírnék végignézni egy részt. A film után ez a sorozat szinte már kriminális.

1 hozzászólás
Rémálom 

A film rémes volt, de úgy voltam vele, ha kap a sorozat egy-két jó írót, a világfelépítés ad elég potenciált, hogy akár epizodikus sorozat is legyen belőle, nagy, átívelő szállal. Hah, sokat nem vártam ettől, de mégis alul teljesített.

Az összes színész olyan rettenetes (kivétel a Valentine-t játszó, de neki nem sok szerepe van), és a kosztümtervezés olyan béna (nem érdekel, hogy megtartották az írónő barátnője által tervezett rúnákat), hogy egyszerűen látványilag az egész olyan, mintha cosplayerek olvasnák fel a szövegkönyvet. Ezt tetézi, hogy a logikai bakis, unalmas történetet még megfejelik erőltetett, oda nem illő humorral, ami lehet, hogy néhány sor pont a könyvből való, de teljesen félresiklik az egész összességében.

Az átírások néhol ötletesek is lehettek volna, de aztán valahol annyira ragaszkodnak az eredetihez, hogy semmi értelme: Lásd pl. a technológia és az Árnyvadászok dolgot, nem tudjuk, mire jó a számítógépes rendszerük, és a háttérben statisztaként mozgó felnőttek jelenléte zavaró, hiszen miért nem kérnek segítséget a hőseink?

A vámpíros részben pedig az áldozatok hibáztatása gyönyörű dologgal is szembe kell néznünk, mert a szexuális zaklatás nem tudjuk, hogy mindig az áldozat hibája? És a férfiak örülnek, ha egy nő zaklatja őket, teljesen egyértelmű.

Amúgy egyedül csak Isabelle és Clary volt értékelhető látványra, és ennyi, bár Isabelle megszexelek mindenkit tekintete mindenkire elég hamar unalmassá vált. Adtam épp elég esélyt ennek a szennynek, elég volt 6 rész.

Piroshaj

Clary mikor lett hisztis plázacica? Hová tűnt Jace egója? Izzy miért vonaglik egy démon előtt a klubban?

Cayetano

2 rész után még nem csillagozok, de eddig nem vagyok lenyűgözve. Az első rész fájdalmasan gagyi volt, a második már valamivel jobb. Nem követi teljes egészében a könyv cselekményét, de ez a legkevésbé zavaró dolog benne. A karakterek… akikkel eddig nincs semmi bajom az Luke és Simon – ő egész vicces. A Clary-t alakító színésznő valami katasztrófa… a sikítófrász kerülget tőle, főleg amikor fut. A Jace-t alakító színész elég egysíkú. A többiekről még nincs nagyon véleményem. Az effektek is elég gagyik voltak szerintem. Egyelőre ennyi.

Update: az első éved vége fele talán valamit tényleg javult a dolog a kezdéshez képest, de számomra a második évad kezdése megintcsak mélyrepülés… de azt hiszem kiszúrtam a sorozat legmélyebb pontját (bár még nagyon az elején vagyunk :D). A karatés jelenetben /s2,e2/ háttérben lévő statiszta csaj mikor meglepődést próbált 'elszínészkedni' hát az valami komédia volt :D :D :D :D

8 hozzászólás
Pokoltündér

A mai nap egy ilyen sorozatnézős nap :)

Hm, hm… azt hiszem kicsit furcsa lesz ez a sorozat a filmhez és a könyvhöz (na ahhoz aztán végképp furcsa!) képest. A rendező máshogy gondolt egyes részeket, mint ahogy azt C.C. megírta, de gondolom ezt hívják rendezői szabadságnak.
Az elképzelés eddig nem rossz, viszont Clary karakterével nagyon nem vagyok kibékülve :( nekem sokkal jobban tetszett a filmbeli Lily Collins alakítása; Luke-ról pedig ne is beszéljünk inkább :D hát mi történt a bőrszínével és a foglalkozásával?!

De nem mondok le a sorozatról, lelkesen végig fogom nézni az összes részt, mert érdekel, hogy mit tudnak belőle kihozni. Állítólag nagyobb sikere lesz, mint a filmnek. Na majd ez még kiderül! (:

1 hozzászólás
LaBelle 

Sok minden lehetett volna ez a sorozat, de csak egyetlen dolog lett: lehetetlenül ostoba.
Bénácska színészek, borzasztó forgatókönyv, semmi logika, fura díszlet és effektek, és még a zene sem tetszett. Az első évad után reménykedtem, hogy lesz fejlődés. Nem lett.


Népszerű idézetek

crissy

Magnus: Oh, you don't have to get dressed up for me… Fine. But I liked what I saw.

01x08

1 hozzászólás
Krenai 

Alec: Magnus is… quite magical. He's… em… very good at magic.

1 hozzászólás
Sunshine 

Clary: Is he [Jace] gonna be all right?
Magnus Bane: I don't know. Does he normally just lay like that without moving?

Dia9117

Alec: How'd you feel about throwing a party?
Magnus: Have you met me?

Kija 

Magnus: Will I survive if I touch it?
Inquisitor: If you to tell the truth.

Dia9117

Simon: You didn't tell me portal travel was gonna make me wanna barf.
Magnus: You'll get used to it.

Dia9117

Alec: Are warlocks always this cryptic?
Magnus: I'm not being cryptic. I'm being coy.

Sunshine 

Jace [to Clary]: Well, I'll keep it simple for you. All the legends are true. We're Shadowhunters. We protect the human world from the demon world.

Sunshine 

Clary: So, why can't Simon see you?
Jace: This is a glamour, a rune that makes me invisible to mundanes. It's a shame, really, 'cause… well, denying them all this.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján