Saját szavak (2007) 59

Freedom Writers
123' · amerikai · dráma

Erin Gruwell 23 éves, ambíciózus kezdő tanárnő. Első munkája az egyik leghírhedtebb kaliforniai középiskolába szólítja, ahol egy „taníthatatlannak” bélyegzett osztályt bíznak rá. Ennek ellenére ő bízik benne, hogy ki tudja hozni a legjobbat a tanítványaiból. Törekvéseit, nem meglepő módon,… [tovább]

angol

Képek 17

Szereposztás

Hilary SwankErin Gruwell
Patrick DempseyScott Casey
Imelda StauntonMargaret Campbell
Scott GlennSteve Gruwell
Gabriel ChavarriaTito
April L. HernandezEva
MarioAndre
Kristin HerreraGloria Munez
Jaclyn NganSindy
Deance WyattJamal Hill

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Lady_Hope

Amit a tanárnő ennél az osztálynál elért, azt nem lehet újra megcsinálni. De ez nem azt jelenti, hogy a sikere megismételhetetlen. Küzdeni kell érte, és tenni kell érte.
És Istenem, bárcsak én lennék az a tanár akinek sikerül.

Alexa18

Nekem a cselekménye vontatott és unalmas volt. Ráadásul a főszereplő tanárnő egész lénye és viselkedése unszimpatikus volt. Sajnálom, pedig próbáltam szeretni…

3 hozzászólás
Mr_White 

Mint film túlságosan is érzelgős és kisarkított, de jó tudni, hogy ilyen történetek léteznek a valóságban.

Ascyra 

Ismét beletenyereltem valamibe, ami maradandó, tép-szaggat széjjel és még élvezem is. Elég katartikus állapotban vagyok ahhoz, hogy írjak legalább hat oldalt a filmről, mert az első percétől az utolsóig feszülten és kb. folyamatosan bőgve néztem, meg-megállva, mert rámtört a hisztérikus sírás. Lehet, hogy nem a film, inkább amit az emberből felhoz: annyira vágyik az ember arra, hogy az embertársai elfogadják, szinte zsigeri vágyakozás van bennünk a békére, az összetartozásra az egymással vállvetve küzdésre. Ez a film erről szól. Ha lehetne ilyet kérni, bárcsak sose lenne vége. És legyen ez az élet minden területén és szeressük egymást és… Igen.
A színészi játék, főként a „gyerekeké” egyszerűen messze lekőrözi az eddig megszokott amerikai allűrt – mindegyikük fenomén. (Sok időt fogok tölteni azzal, hogy mindegyikőjüknek szépen utánanézek, aztán folytatom azzal, hogy a filmben eljátszott valós személyeknek is). Nagyon emlékeztet a veszélyes kölykökre, és ebben a pillanatban látom, hogy ott is van: annak a feldolgozása. Nagyon fiatalon láttam azt a filmet és azt is ugyanígy végigbőgtem. Méltó folytatása az eredetinek, Hilary Swank is nagyon hozza a szerepét – elég nehéz lenne őt felülmúlni, az egyik örök nagy kedvencem.
A film első öt percétől kezdtem el igazán figyelni (és bőgni), és egyetlen pillanatáért sem kár. A monológokban találtam amúgy kivetnivalót: túl amerikai nekem, túl fennkölt akar lenni és emiatt lesz iszonyú középszerű, de a mondanivalója így is tökéletesen átjön. Lehet, hogy megpróbálom megnéhni angolul is (max. felirattal), hátha úgy jobban érezhető minden fájdalmas pillanat – mert egyszerűen szenvedni akarok és nem akarom elfelejteni, hogy ez igaz történet. Borzasztóan szomorú, szívbemarkoló és méltatlan, hogy vannak gyerekek akik így élnek és nevelkednek, hogy ilyen szociális körülmények között kénytelenek felnőni vagy eltűnni a süllyesztőben.
A filmet minden középiskolában második osztálytól kötelezővé tenném.
És ha lehetne +1 csillag a zenékért, egyet leszámítva az összesre bólogattam, ahogy azt kell. (Cypress Hill az elején megvan? Oltári :).

Ancsúr 

Én szeretem a hasonló történeteket, így ezt is. Egyet sajnálok, hogy az ilyen emberek a saját magánéletükkel fizetnek mások megsegítéséért, és ezt nem tartom fair dolognak. A jó embereket nem meg kéne a sorsnak jutalmaznia?

Olah_Rita

Egy nagyon jó és inspiráló film arról, hogy nehéz helyzetből is miket ki lehet hozni. Sajnos én most nem ezt tapasztalom az éltben, hogy más gyerekekkel én is tudok jót tenni, ha nem is ekkorát.

Süntüske

Meghatónak, de jócskán hollywoodiasnak éreztem a kezelhetetlen, gyűlölködő tinédzserek csodával határos pálfordulását és toleránssá válását. Mikor a végén kiderült, hogy a forradalmár tanárnő létező személy, és mozgalma valójában sikerrel járt, hálát adtam az égnek, hogy ilyen példamutató esetek történnek, ugyanakkor szomorúan konstatáltam, nincs rá garancia, hogy minden gyerek szíve így meglágyulna a rendhagyó órák során.

https://suntuske.wordpress.com/2017/07/31/juniusi-mozi/

saxomusic

Nagyon ösztönző és tanulságos film!
Nagyon jó történet:)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján