Vezet a ritmus (2006) 101

Take the Lead
118' · amerikai · dráma 16

Pierre Dulaine (Antonio Banderas) díjnyertes táncoktató lehetetlen küldetést vállal, amikor táncolni tanítja New York egyik legkeményebb iskolájának bajkeverőit. Mindenki megdöbbenésére a kezdeti nehézségek után összerázódnak. Közös megegyezéssel hip-hop elemekkel fűszerezik a standard táncokat,… [tovább]

magyar

Képek 14

Szereposztás

Antonio BanderasPierre Dulaine
Rob BrownRock
Yaya DaCostaLaRhette
Alfre WoodardAugustine James
John OrtizMr. Temple
Laura BenantiTina
Jonathan MalenKurd
Jasika NicoleEgyipt
Dante BascoRamos
Elijah KelleyDanjou

További szereplők

Kedvencelte 18

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Shad 

Vannak hibái, de nagyon szeretem azokat a filmeket, ahol a tanár tényleg tanár és foglalkozik a diákjai problémáival és mellszélességgel kiáll mellettük. Jelen esetben, hogy ez a tánc segítségével az plusz pont, az hogy igaz történet giga plusz pont :) Persze lehetne hibákat találni, de nem akarok:)

1 hozzászólás
Osli75 

Szeretem a táncos filmeket és szeretem az ilyen iskolás, mentsük meg az osztályt/gyerekeket/sulit típusú filmeket is. Banderast is jó volt ilyen szerepben látni és szerintem a karaktert is jól adta.

mandu 

Kedvenc táncos filmem.
A szereplők, a zenék, a koreográfiák, a történet, minden megnyerő és megunhatatlan.
Körülbelül öt évvel ezelőtt láttam először az utolsó egynegyedét, másnap megnéztem az egészet, majd utána majdnem kéthavonta végigültem azt a kemény 120 percet.
Ha valaki nem szerette eddig a zenés, „táncikálós” műveket, annak nagyon tudom ajánlani, mert műfajában tényleg ez áll a csúcson. :)

Dorka 

Meglepően jól sikerült film. Nagyon kellene a táncoktatás a sulikba. Én mindig vártam, hogy tánc és drámán tánc is legyen, de sosem volt :( Nagyon sok mindent tanít a tánc a mozgáson túl.

krlany 

A program szerintem zseniális, a film lehetne egy kicsit ütősebb, például koreográfiában. Azért mondjuk Gershwin mindent visz.:)

2 hozzászólás
Thaliavilaga

Nagyon szeretem ezt a filmet. A sulis és a táncos filmeket is bírom, és ebben Banderas is nagyon ott van!

Lex

Megunhatatlan darab. Minden olyan jellegű film tetszik, ami problémás fiatalokról szól, és akiken egy új tanár új szemlélete segít. Ebben a tánc kerül a középpontba, ezzel próbál javítani Mr. Dulaine a kis csoport viselkedési normáin. (Külön jó, hogy igaz történeten alapszik a film.)

A történet természetesen kiszámítható, de szépen felépített. A színészek jó alakítást nyújtanak, Antonio Banderas-nak különösen jól áll ez a szerep. Egyedül az a sajnálatos, hogy a film nagy részében csak gyakorolják a táncot, és igazi koreográfiát csak a legvégén láthatunk. Viszont az piszok jó. :) Ja, meg ott van az a bemutató a szöszivel, ami szintén tök jó. :)


Népszerű idézetek

Meryl 

– Hé öreg! Ki halt meg?
– Alighanem a jó modora.

s_l_m

– Tudod, más vagy, amikor táncolsz… olyan nyugodt, olyan békés vagy.
– Igen, mert amikor táncolok, teljesen jelen vagyok. (…) Ez egy olyan állapot, ahol minden lecsendesül, és elfelejtek minden rosszat. És az jó érzés.

s_l_m

A szerelem mindenütt jelen van. Csak mindenki más módon keresi és más dalokban hallja meg.

s_l_m

Tenni valamit, bármit, azt nehéz. Sokkal könnyebb hibáztatni a szülőket, a kormányt, a tanárt. De ha még sikerül is bűnbaknak kikiáltani valakit, attól a problémák nem fognak megoldódni.

s_l_m

– Bármit elérhetsz, amit akarsz!
– Nem, az keveseknek adatik meg.
– Ez igaz, de ők példázzák, hogy ez sikerülhet.

s_l_m

Amire koncentrálnunk kell, az nem a győzelem vagy a vereség, hanem a hit. Ha kételkedtek, akkor csak üljetek és maradjatok otthon! De ha valahol ráleltek az önmagatokba vetett hit parányi szikrájára, akkor a kezetekben van a győzelem kulcsa.

s_l_m

Sokszor egy ellenség legyőzésére a legjobb szembefordulni vele.


Hasonló filmek címkék alapján