Rosemary gyermeke (1968) 109

Rosemary's Baby
134' · amerikai · dráma, horror 16

2 díj · 1 jelölés

Rosemary és Guy fiatal házasok, akik beköltöznek új New York-i otthonukba, egy kellemes, Central Park melletti társasházba. Szomszédaik – a középkorú Minnie és Roman Castevet – barátságosak, bár nagyon titokzatosak. Rosemary hamarosan megtudja, hogy gyermeket vár. Boldogsága nem ismer határokat,… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Mia FarrowRosemary Woodhouse
John CassavetesGuy Woodhouse
Ruth GordonMinnie Castevet
Sidney BlackmerRoman Castevet
Maurice EvansHutch
Charles GrodinDr. Hill
Ralph BellamyDr. Sapirstein
Victoria VetriTerry
Patsy KellyLaura-Louise
Elisha Cook Jr.Mr. Nicklas

További szereplők

Kedvencelte 15

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Ennél borzalmasabb lidércnyomást kitalálni sem lehet, nemhogy még filmre vinni. Annyira gyomorforgató, hogy kétszer meg kellett állítanom a filmet, és mélyeket lélegezni. Komolyan, olyan szintű undort volt képes kiváltani belőlem, mint még semmi. Méghogy rosszak a „régi filmek”. Aki egy két órás mesteri lidércnyomásra vágyik, iszonyú ambivalenciával keverten, az nyugodtan nézze meg, garantáltan rosszul is lesz a végére, annyira taszító az egész. Mestermű. (Soha többet.)

5 hozzászólás
Honey_Fly 

Gyönyörűen felépített film. A feszültség a kezdetektől kézzelfogható és egészen a film végéig fenn is marad. Szépen folyamatosan ott munkálkodik az ember gyomra tájékán. Úgy nyomaszt, hogy igazán semmi konkrétumot nem látunk, végig csak sejtéseink vannak. Nem véletlen az 1001-es lista.

Little_Monster 

Igazi bőr alá kúszós, lassan elborzasztó, a nézőben folyamatos kellemetlenséget és feszültséget keltő film. Rosemary-vel azért nem egyszer ordítottam volna, hogy térjen észhez, de szegénynek nem volt könnyű dolga, így, hogy spoiler.

Negative_Singularity

Ez a film egészen idáig valahogy kimaradt nekem, de örülök, hogy láttam. Hihetetlen, mennyire jól játszotta a nő a szerepét, és a lassú cselekmény ellenére egy pillanatra sem unatkoztam; ahogy Rosemary, én is egyenként bogoztam ki a szálakat. Izgalmas és fordulatos, noha végig ott lebeg a levegőben mindenre a válasz, de a rendező az orránál fogva vezeti a nézőt.
Nagyon jól felépített és eltalált történet, iszonyúan beteg és aberrált az az „emberi” viselkedés, ami a szomszédokat jellemzi. Egészen zseniális, biztos, hogy el fogom olvasni a könyvet is, a sorozatra pedig nagyon kíváncsi leszek, mert egy több epizódos filmben ezt a történetet még a végtelenségig lehet csavarni, mert van benne lehetőség bőven.

Morn

Szinte ugyanazt hozta, amit a könyv: lassú, feszült várakozás, irritáló közjátékok és értetlenségek. Valahogy mégis emészthetőbb volt számomra a filmváltozat, vagy egyszerűen jókor és jó helyen néztem, ellentétben az olvasással.

Melyviiz

Az egész filmről ordít, hogy egy hatalmas KLASSZIKUSSAL van dolgunk, egy igazi, halhatatlan óriással. Ahogyan a romantikus filmeknél is van olyan kategória, amit az ember muzeális értékként szemlél, úgy jelenik meg „Rosemary gyermeke” a horror-thriller kedvelők gyűjteményében.
Nem vártam el különösebb effekteket, és nem is kellettek (1968-ban??! :D ) – önmagában a történet, a színészi játék, a helyszínek és a zene minden igényemet maximálisan kielégítette, mindent, amit ebben a kategóriában elvárnék egy filmtől. Igényes volt.
A könyvet a várólistámon előrébb veszem, és ha van olyan jó, mint a film (azt rebesgetik még jobb is, wippii!!), akkor úgy tűnik új kedvencet avathatok:) .
Nagyon örülök, hogy végre sikerült megnézni!
btw: 2014-es adaptációról tud valaki valamit mondani? Érdemes megnézni?

happybeboop 

Régóta rajta volt a listámon, de különösebben a címén kívül nem igazán tudtam róla semmit, csak annyit hogy ijesztő. Mivel egy nem éppen mai filmről van szó, és engem még a modern technikákkal se nagyon tudnak megijeszteni, nehezen ülök neki egy ilyen filmek. Legalábbis el kell, hogy kapjon egy hangulat. De amikor elszánom magam, hát ritkán csalódok. (Jó ebben nyilván az is benne van, hogy klasszikusok közül a sokak által emlegetett címeket nézem meg először.) És itt egy újabb példa, hogy többször kellene régebbi filmekhez nyúlnom. Olyan feszült hangulata volt a filmnek, mint kevésnek. És hozzá kell tennem, hogy ezt a úgy is sikerült elérnie, hogy a félálomból húzott vissza. De az első negyed óra után, olyan szinten érdekes lett az egész, hogy a szemem nem tudtam levenni a képernyőről.

4 hozzászólás
Spielmann

Nekem ez a film azt mutatta meg, micsoda pokol a nőknek a patriarchális társadalom. Borzasztó,.amit mind műveltek vele. És a vége… Hátborzongató. Ki is az ördög valójában?

JasonDixon 

Meglepően izgalmas volt a film és azt kell, hogy mondjam tetszett is. Rosemary szerepe néhol túl sok volt számomra, de mindenképpen érdemes megnézni, mégis csak egy Polanski film.

rocketdog 

Nem tudom milyen terhesnek lenni, de ha az lennék sokkal jobban kiborultam volna.
Zseniális film, mind a színészi játék, mind a rendezés az első perctől érezteti, hogy itt valami hatalmas készülődik, és maradandó élménnyel fogunk továbblépni a stáblista után.


Népszerű idézetek

Ascyra 

Ha barátságos vagy egy ilyen öreg párral, soha nem szabadulsz tőlük. Főleg, ha szomszédok.

Zakuro 

– Rá akar venni, hogy az anyja legyek.
– Nem maga az anyja?


Hasonló filmek címkék alapján