Rosemary gyermeke (1968) 78

Rosemary's Baby
134' · amerikai · dráma, horror 16

2 díj · 0 jelölés

Rosemary és Guy fiatal házasok, akik beköltöznek új New York-i otthonukba, egy kellemes, Central Park melletti társasházba. Szomszédaik – a középkorú Minnie és Roman Castevet – barátságosak, bár nagyon titokzatosak. Rosemary hamarosan megtudja, hogy gyermeket vár. Boldogsága nem ismer határokat,… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Mia FarrowRosemary Woodhouse
John CassavetesGuy Woodhouse
Ruth GordonMinnie Castevet
Sidney BlackmerRoman Castevet
Maurice EvansHutch
Charles GrodinDr. Hill
Ralph BellamyDr. Sapirstein
Victoria VetriTerry
Patsy KellyLaura-Louise
Elisha Cook Jr.Mr. Nicklas

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Gyönyörűen felépített film. A feszültség a kezdetektől kézzelfogható és egészen a film végéig fenn is marad. Szépen folyamatosan ott munkálkodik az ember gyomra tájékán. Úgy nyomaszt, hogy igazán semmi konkrétumot nem látunk, végig csak sejtéseink vannak. Nem véletlen az 1001-es lista.

Zajec_Sternenkind 

Ez a film egészen idáig valahogy kimaradt nekem, de örülök, hogy láttam. Hihetetlen, mennyire jól játszotta a nő a szerepét, és a lassú cselekmény ellenére egy pillanatra sem unatkoztam; ahogy Rosemary, én is egyenként bogoztam ki a szálakat. Izgalmas és fordulatos, noha végig ott lebeg a levegőben mindenre a válasz, de a rendező az orránál fogva vezeti a nézőt.
Nagyon jól felépített és eltalált történet, iszonyúan beteg és aberrált az az „emberi” viselkedés, ami a szomszédokat jellemzi. Egészen zseniális, biztos, hogy el fogom olvasni a könyvet is, a sorozatra pedig nagyon kíváncsi leszek, mert egy több epizódos filmben ezt a történetet még a végtelenségig lehet csavarni, mert van benne lehetőség bőven.

Morn

Szinte ugyanazt hozta, amit a könyv: lassú, feszült várakozás, irritáló közjátékok és értetlenségek. Valahogy mégis emészthetőbb volt számomra a filmváltozat, vagy egyszerűen jókor és jó helyen néztem, ellentétben az olvasással.

Melyviiz

Az egész filmről ordít, hogy egy hatalmas KLASSZIKUSSAL van dolgunk, egy igazi, halhatatlan óriással. Ahogyan a romantikus filmeknél is van olyan kategória, amit az ember muzeális értékként szemlél, úgy jelenik meg „Rosemary gyermeke” a horror-thriller kedvelők gyűjteményében.
Nem vártam el különösebb effekteket, és nem is kellettek (1968-ban??! :D ) – önmagában a történet, a színészi játék, a helyszínek és a zene minden igényemet maximálisan kielégítette, mindent, amit ebben a kategóriában elvárnék egy filmtől. Igényes volt.
A könyvet a várólistámon előrébb veszem, és ha van olyan jó, mint a film (azt rebesgetik még jobb is, wippii!!), akkor úgy tűnik új kedvencet avathatok:) .
Nagyon örülök, hogy végre sikerült megnézni!
btw: 2014-es adaptációról tud valaki valamit mondani? Érdemes megnézni?

Farkas_Évi

Tegnap olvastam, ma meg néztem. Egyik se jött be.
A film egész hűen követte a könyvet, de ennek ellenére ugyanaz az érzésem volt, mint olvasás közben. Hiányzott a borzongás.

JasonDixon 

Meglepően izgalmas volt a film és azt kell, hogy mondjam tetszett is. Rosemary szerepe néhol túl sok volt számomra, de mindenképpen érdemes megnézni, mégis csak egy Polanski film.

Kevin_Krall

Tipikusan az a film, amely régen tetszett az embereknek, de mai szemmel nézve már vontatott és unalmas…

carragher 

Lassu és nagyon feszült film. Szerintem a vége is jó lett.

mvancsika 

Nagyon jól felépített történet. Imádom az ilyen lassú cselekményű filmeket, ahol a feszültség folyamatosan jelen van. A színészi játékkal nagyon elégedett vagyok, a zene pedig gondoskodik róla, hogy egyetlen percre se felejtsük el, itt bizony valami gonoszság készül.

fbarbarella 

Lenyűgözően izgalmas és lebilincselő volt, viszont a csattanóban elég nagyot csalódtam.


Népszerű idézetek

Zakuro 

– Rá akar venni, hogy az anyja legyek.
– Nem maga az anyja?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján