Normal People (2020–2020) 34

360' · angol, ír · dráma, romantikus, minisorozat 16
12 rész (epizódhossz: 30')

0 díj · 3 jelölés

Az iskolában Connell és Marianne szinte kerülik egymást. Connell igazi közösségi ember, az iskolai focicsapat sztárja, Marianne magányos, büszke és visszahúzódó lány. Amikor Connell elmegy a Mariannék házában dolgozó édesanyjáért, különös, megmásíthatatlan kapcsolat jön létre a két tinédzser… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Daisy Edgar-JonesMarianne
Paul MescalConnell
Sarah GreeneLorraine
Meadhbh MaxwellLisa
Eanna HardwickeRob
Bláithín Mac GabhannEvelyn
Kwaku FortunePhilip
Seán DoyleEric
Darragh ByrneRory
Martina BabisovaSara

További szereplők

Kedvencelte 23

Várólistára tette 137


Kiemelt értékelések

ziara 

Csont nélküli, hidegrázós, szívmelengetõ és szívfacsaró. Nincs is rá szavam.
Nem sok sorozatot nézek/néztem újra, de ezt meg fogom.
Olyan érzéseket, emlékeket hozott elő bennem, amikről már azt hittem, nincsenek meg.

2 hozzászólás
Spepa 

Szerettem Sally Rooney könyvét, így amikor megnéztem a sorozat előzetesét, nem igazán voltam meggyőzve a szereplőválasztásról. A regény alapján teljesen máshogy képzeltem el a főszereplőket, de végül, néhány lelkendező tweet meggyőzött, azután pedig nem kellett már 10 perc, hogy el se tudjam képzelni Daisy és Paul nélkül az adaptációt. Bár külsőleg nem hasonlítanak a regényben leírtakhoz, de sebaj, minden más, ami fontos a karakterükkel kapcsolatban, azt tökéletesen hozták. Minden apró rezdülést, a személyiségük rétegeit, az egymás iránti érzéseiket. Remek választás volt mindkettő.
Számomra akkor működik jól egy történet, ha képes belőlem érzelmeket kiváltani és most mindegy, hogy könyvről vagy mozgóképről van szó. Ha együtt tudok örülni a szereplővel a sikerének és a boldogságának, ha ugyanúgy elszomorít a kudarca és a fájdalma, ha szívből tudok drukkolni neki. Ezt simán hozta ez a sorozat. Teli szájjal való mosolygást, frusztrációt, tehetetlenséget, értetlenséget, könnyedséget, elérzékenyülést, fájdalmat, veszteséget, magányt, elidegenedettséget, sodródást. Azt azért hozzá kell tenni, hogy az utolsó néhány rész (leginkább a 9. és a 10.) érzelmileg már rettenetesen megterhelő. Legalábbis én most meglehetősen kifacsarva érzem magam, talán nem kellett volna 4 részt egymás után befalnom. Már Marianne svédországi pokoljárása sem volt semmi, de az végképp kizsigerelt, amikor Connell padlóra került, Paul Mescal elképesztő volt a 10. részben.
Csodálatos feldolgozása a könyvnek, klassz zenékkel, kifogástalan atmoszférával, remek helyszínekkel és döbbenetesen erős színészi jelenléttel és átlényegüléssel. Ennyire szép párt és ilyen szép egymásra hangolódást és együttlétet nem mindennap látni.
Csodaszép, keserédes, nyomasztó, maradandó élmény volt számomra.

1 hozzászólás
maartina

Reméltem hogy én lehetek az első aki értékelést ír, mert így tényleg semmilyen másik vélemény nem befolyásolja a sajátomat. Igazából amikor elkezdtem nézni azt se tudtam mi maga a sztori, csak belekezdtem. És bakker, de jól tettem.
Ez olyan szívfacsaróan szép volt. Megfogalmazhatatlanul gyönyörű történet, nagyon sok fájdalommal. A szereplőválogatásról órákat tudnék mesélni, annyira jó. Minden és mindenki olyan valós. A helyszínekről meg ne beszéljünk. Fogalmam sincs pontosan hol forgatták, de szerelem volt minden ház, kert és utca. Egyetlen dolog ami engem személyesen zavart az a sok szexjelenet. Általában nincs bajom vele, és egy ideig itt sem volt; értettem mit akartak átadni vele a készítők, de itt is érvényes 'a kevesebb néha több' szabály. Viszont ettől eltekintek, mert minden más a helyén volt!
Nem volt szerencsém elolvasni, de ha a sorozat ilyen csodás volt akkor hiszem hogy könyv is hasonló. Szerelem volt, mélyen megérintett. Újranézős, elgondolkodtatós. Mindenkinek ajánlom. <3

piciszusz 

Nekem ez most annyira betalált. Valószínűleg azért, mert ahogy a cím is sugallja, normális emberekről szól, mint te meg én. Nincsenek idealizálva, nem tökéletesek és pont ezért szerethetőek, kicsit mindenki magára ismer bennük. A zenéi valami extra jól el lettek találva, sokat dob a hangulaton. Szerintem mindenki legalább egyszer meg kéne tapasztaljon egy ilyen szerelmet. Nézzétek meg, ha valami valódit akartok.

eszternemeszti

Nem gondoltam volna sohasem, hogy fogok olyan könyvadaptációt látni, ami képes felérni egy maxcsillagos könyvhöz. Na ez az volt! Vagy talán még felül is szárnyalta a könyvet, pedig a könyv is eszméletlenül jó volt, mindenkinek először azt ajánlom!
Sok véleményt olvastam más oldalakon is, mert érdekelt, hogy mit gondolnak róla az emberek. Sokan soknak tartották a szexjeleneteket. Szerintem ez kellett ahhoz, hogy tényleg átjöjjön az üzenete. Túlozni kell ahhoz, hogy az emberek észrevegyék, hogy valami más ebben a sorozatban, mint a többiben.
Annyira valóságos volt, annyira igazi. Nagyon érdekelne, hogyha megkérdeznék Sally Rooneyt vagy megnézetnék vele a sorozatot, akkor mit gondolna róla, vajon sikerült-e azt átadni, amire ő a könyv írása közben gondolt.
Rettentően fontos dolgokat vesz gorcső alá és szerintem ideális hozzá az a korosztály is végig, akikkel ezt bemutatják. Ha lehetne, az összes fiatal elé letenném azt a 12 részt. Vagy ne is címkézzünk, mindenki elé odaraknám. Csak gondolkozásképpen.
Semmi mást nem mondanék, csak azt, hogy nézzék meg.
Talán egy sorozattal sem tudtam még ennyire azonosulni, ennyire zokogni néhány résznél.
A szereplők is olyan jellemfejlődésen mentek keresztül, mintha nem is ugyanazok az emberek lettek volna az első és a tizenkettedik részben.
Csoda ez a sorozat, napesig sorolhatnám, hogy mennyi mindent adott hozzám. Köszi!<3


Népszerű idézetek

Theana 

Peggy: Sorry, am I disturbing you, Marianne?
Marianne: No.

1. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján