Némaság (2016) 25

Silence
159' · japán, amerikai, olasz, mexikói · dráma, történelmi 16

1 díj · 3 jelölés

A 17. század derekán két portugál szerzetes érkezik a távoli és titokzatos Japánba, hogy Isten igéjét terjesszék a helyi lakosság között és megtalálják mentorukat, Cristóvao Ferreirát (Liam Neeson), akiről az a hír járja, hogy kínzás hatására megtagadta hitét.
Az ifjú jezsuita, Sebastiao… [tovább]

angol
angol · magyar
Angol · Magyar

Képek 10

Szereposztás

Andrew GarfieldSebastião Rodrigues atya
Liam NeesonCristóvão Ferreira atya
Adam DriverFrancisco Garupe atya
Ciarán HindsValignano atya
Shin'ya TsukamotoMokichi
Issei OgataInoue
Tadanobu Asanotolmács
Yosuke KubozukaKicsidzsiro
Yoshi OidaIcsizo
Nana KomatsuMonica (Haru)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 129


Kiemelt értékelések

Remake

Aki olyanra számít, mint A misszió (1986), annak mondom, hogy nem, hát ez nagyon nem az.

Midnightsp

Annak ellenére, hogy a film több mint 2 és fél órás, egyáltalán nem untatott. A képi világa gyönyörű és nem csak a szép ázsiai tájak miatt. Nem gondoltam volna, hogy ennyire szép lehet valami annyira egyszerű és bizarr dolog, mint egy vércsík a homokban.

A karakterek közül szerintem magasan Kichijiro volt a legjobban eltalálva, a színész is ügyes volt, őt mondanám még amolyan „második főszereplőnek” Andrew Garfield karaktere mellett. Adam Driver elég hamar eltűnik, Ciarán Hinds szerepe nagyjából három-, Liam Neeson szerepe úgy tízperces – csakhogy a stáblista senkit ne tévesszen meg.
Andrew Garfield alakítása tetszett, de valóban jobban elhittem őt a katonás filmjében. Az Inoue-t játszó Issei Ogata-tól konkrétan a hideg rázott – az, hogy a gyakorlatilag önmagát játszó Lucas Hedges és a műkönnyesszemű emo Dev Patel helyett rá például miért nem figyeltek fel, egy rejtély számomra. Azért ez mégiscsak egy Scorsese film. Ezt nem lehet a marketingre fogni.

Az, hogy a filmet miért nem jelölték egy komolyabb díjra sem – pedig a forgatókönyv (is) kiemelkedő – valahol érthető és elszomorító. A Némaság legalább annyira szól filozófiáról, mint vallásról. Nem elfogult, nem ilyen fanatikus keresztény film mint mondjuk A Passió. Az viszont igaz, hogy a keresztényüldözésről szól és a katolikus papokat pozitív fényben világítja meg.
Azért ha már tavaly a Spotlight kapta meg a Legjobb film Oscart, ami a katolikus papok legaljáról szólt, talán úgy lenne fair, hogy ez a film is megkapja a neki járó elismerést.
Az összes giccsparádé gála is, mint minden, a politikáról szól.
spoiler

4 hozzászólás
Horváth_Evelyn

Indokolatlanul hosszú volt. Rémesen untam.

Dominique

Sajnos nem tetszett. Pedig a téma borzasztóan érdekelt volna, eddig nem tudtam semmit a Japánban térítő misszionáriusokról (őszintén szólva azt sem tudtam, hogy voltak ilyenek). A főszereplő hiteles volt, de annyira el lett nyújtva a történet (vagy inkább a szenvedés), hogy több részben kellett megnéznem, egy nézésre tuti nem bírtam volna.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján