Megmaradt Alice-nek (2014) 192

Still Alice
101' · amerikai · dráma 16

2 díj · 0 jelölés

Alice Howland elismert nyelvészprofesszor, három gyermek édesanyja, és boldog házasságban él. Amikor Alice-t korai-megjelenésű Alzheimer-kórral diagnosztizálják, a betegség kemény próba elé állítja a családot. Alice mindent megtesz a leépülés lassítása érdekében, a szavak véletlenszerű… [tovább]

angol

Képek 15

Szereposztás

Julianne MooreDr. Alice Howland
Kristen StewartLydia Howland
Kate BosworthAnna Howland-Jones
Alec BaldwinDr. John Howland
Seth GilliamFrederic Johnson
Shane McRaeCharlie Howland-Jones
Hunter ParrishTom Howland
Stephen KunkenDr. Benjamin
Erin DarkeJenny
Daniel GerrollEric Wellman

Kedvencelte 33

Várólistára tette 249


Kiemelt értékelések

Andi

Fanatasztikus volt!Alig várom, hogy a könyvet is elolvassam.

NaNa_88 

„I wish I had cancer.”

Szerintem nincs annál rosszabb, mint amikor egy betegség, egy rajtunk kívül álló ok miatt elveszítjük önmagunkat. A kapcsolatot a világgal. És már csak úgy… van az ember. Céltalanul. És nem tehet semmit, csak vár. Egészen addig vár, amíg már azt sem tudja mire.
A film ezt elég jól visszaadta nekem. Azt hiszem többször nem kell ezt sem megnéznem. Túl valódi…

Charityy 

Imádtam, csak Kristen belerondított xd Ugyanazt “játsza az összes filmjében, egyszerűen nem értem miért kedvelik ennyire a rendezők.
Julianne Moore istenien játszott, abszolút hihető volt. Szívszorító egy betegség ez, mely mind a beteg, mind a körülötte élők számára nehéz. Meg-megszakadt a szívem az apróbb jeleneteken, amikor Alice épp elfelejtett valmit.

Fummie

Egy jelenetet hiányoltam a film végéről, ami a könyvben egy tök fontos és nagyon megható jelenet. Mondjuk így is sikerült megríkatnia a filmnek. Julianne Moore abszolút megérdemelte az Oscart, és szerintem ez egy tök jól sikerült adaptáció lett.
Csak azt nem értem, mit keres itt Kristen Stewart, aki még mindig nem tud színészkedni…

1 hozzászólás
Titcsi

Szerintem ez egy megható és egyben nagyon szomorú történet is.

csokidani 

Nagyon szép és nagyon erős film egy borzasztó betegségről. Szépen nyúltak a témához és közérthető módon mesélték el milyen folyamatok mennek végbe. Szívhez szólófilm,de nem akar sziruposan hatásvadász lenni. Julianne ismét bizonyított…

Röfipingvin

A könyvhűségre és Julianne Moora-ra nincs panaszom. Ellenben halvány lila segédfogalmam sincs, hogy vajon Kristen Stewart-ban mit látnak a rendezők…

4 hozzászólás
lipotdorka 

Hatalmas pozitív csalódás volt. Eleinte csak azért akartam megnézni, hogy lássam Julianne Moore mire is kapta az Oscarját. Már értem…Már értem. Remekül játszott, hihetetlenül hozta a Alice karakterét.
Ez az a film, ami képes volt megnézettetni magát többször is, ráadásul egymás után. Egyszerűen kívánta a belső énem, egyre csak azt mondogatta, hogy: „Still Alice, Still Alice, Still Alice..”. Imádtam az operatőri és a rendezői munkát, valamit a zenei aláfestések is a helyén voltak. A magyar szinkronnal nem voltam túlságosan megelégedve, valahol elcsúszott a hang, valahol kevesebb volt. A második nézésnél váltottam angolra, sokkal élvezhetőbbé tette a filmélményt.
Remek film volt, elgondolkodtató és kellemes. Az a fajta film, ami magával ragad nem enged és örökre veled marad egy darabja. Mindenképpen ajánlani fogom ;)

KyKy

Nagyon tetszett ez az alkotás, Julianne Moore megérdemelte azt a szobrocskát, baromi királyul hozta a karakterét. Borzalmas lehet így élni, a tudattal, hogy mindent elfelejtesz, többször is elszorult a torkom, amikor belegondoltam, én hogy élném ezt meg. Az apró jelenetektől a hideg is kirázott és könnybe lábadt a szemem, nagyon átéreztem a fájdalmat. Mindenkinek ajánlom megnézni, bár tény, megrázó, de mégis ad valamit, ha mást nem is, de elgondolkodtat az élet, az emlékek, de legfőképp a család fontosságáról. Örülök, hogy megnéztem.

Horváth_Evelyn 

Nagyon megragadó film egy fontos témáról. Végig az volt bennem, hogy vajon nem fogok-e én is ilyen helyzetbe kerülni. Ijesztő. Az is ijesztő, hogy a környezet mennyire furán viselte Alice betegségét. Lydiát leszámítva mintha mindenkinek terhére lett volna Alice. John, a férje, továbbra sem volt képes elszakadni a munkájától, Annával kapcsolatban pedig azt éreztem, hogy menekülni akar, vagy a tagadás fázisában van. Mintha egyikük sem akarta volna felfogni azt, hogy lassan elveszítik Alice-t. A másik oldal is szörnyű. Hogy Alice-nek szembe kellett néznie azzal is, hogy miatta legalább az egyik gyermeke beteggé vált, és az unokái is veszélyeztetve vannak.
Szerettem volna elkerülni, de muszáj megemlítenem, hogy a színészek nagyszerű munkát végeztek.


Népszerű idézetek

KyKy

A tegnapjaim lassan eltűnnek… A pillanatban élek. El fogom felejteni a mai napot, de ez nem jelenti azt, hogy a mai nap nem számít.

lipotdorka 

– Nem élhetsz vissza a helyzeteddel, hogy rám kényszerítsd mindenben az akaratodat.
– Miért nem..miért nem lehet?
– Azért mert nem fair.
– Nem kell fairnek lennem. Az anyád vagyok.

szolykahajni

(…) the Art of Losing isn't hard to master:
so many things seem filled with the intent
to be lost that their loss is no disaster (…)

Londonna 

– Emlékszel Santorinire? […] szép idők voltak.
– Igen.
– És nem érzed úgy, hogy kevés volt?
– Ha a tengerparti szexre gondolsz: igen.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján