A Megtorló (Marvel) (2017–2019) 85

Frank Castle-re vadászni kezdenek miután egész családjával végeznek. Az alvilág úgy kezdi emlegetni őt, mint a Megtorló, aki nem válogat az eszközökből.

angol
angol
angol · magyar

Képek 14

Szereposztás

Jon BernthalFrank Castle
Ebon Moss-BachrachDavid Lieberman / Micro
Amber Rose RevahDinah Madani
Ben BarnesBilly Russo
Deborah Ann WollKaren Page
Daniel WebberLewis Walcott
Jason R. MooreCurtis Hoyle
Paul SchulzeRawlins
Jaime Ray NewmanSarah Lieberman
Shohreh AghdashlooFarah Madani

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

667 tag · 907 karc · Utolsó karc: 2023. június 10., 14:03 · Bővebben


Kedvencelte 37

Várólistára tette 208


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Igazi hullámvasút lett, de úgy érzem a Netflix jól döntött, hogy végül csak adott Frank sztorijának egy esélyt. Helyenként ugyan vontatott lett, de bőven kárpótoltak ezért bennünket az utolsó részek, ahol tetőfokára hágott az akció és a brutalitás, ahogy azt a karaktertől el is várjuk. Kellően komoly lett, mondanivalót is csempésztek bele bőven, a plusz szereplők is mind a helyükön voltak, szóval nincs rá sok panaszom. Talán még mindig Frank haja idegesített a legjobban, de mindent összevetve, a Jessica Jones után a második legjobb Marvel széria, megelőzve ezzel nálam a legutóbbi Defenders-t is, ami ugyan nem mindenkinek tetszett, de nekem szintén bejött. Mindenesetre remélem, hogy legközelebb Franket is beveszik a közös 'buliba'.

Sydney 

Iszonyatosan jó volt az első évad, nem vagyok meglepődve, hogy szinte rögtön be is rendelték a 2. évadot (aminek nagyon-nagyon örülök). Jon Bernthal Megtorlója már a Daredevil 2. évadában is nagyon tetszett, szerintem ezt a szerepet rá szabták. A történet néha kicsit kapkodós volt, elég sok szálat ölelt fel, és az átívelő szál mellett azért szólt másról is. spoiler. Frank Castle-nek ugyan nincs spoiler.
A vége tetszett, bár lehet ezzel a lépéssel az írók eléggé bekorlátozták magukat a 2. évadra.

Bence211 

Egy új taggal bővült a Netflixes Marvel univerzum akire személy szerint már egy jó ideje vártam, hogy újra képernyőre kerüljön, mert belőle aztán igazán kemény és ütős képregénysorozatot lehet forgatni. Oldalunkon részletesebb beszámolót tettem a sorozat első évadáról. : http://filmdoboz.hol.es/…

Coralie 

Vártam már a sorozatot, mert 1. kedvelem Jon Bernthalt és 2. tetszett a karakter a Daredevil sorozatban is. Valójában nem is okozott csalódást, mert azt kaptam, amire számítottam, de azt sem mondanám, hogy átütő sikere volt, mert az izgalmas fordulatok mellett jó pár elcsépelt húzást is alkalmaztak a készítők. Érdekes módon pont nem Castle lett benne a kedvenc szereplőm, hanem Lieberman, aki feldobta az amúgy leginkább erőszakkal és lövöldözésekkel átszőtt történetet. Sokkal emberibb és szerethetőbb volt, mint a főhős, akiről kiderülnek olyan dolgok, amik nem tették igazán szimpatikussá a szememben. Antihős, persze értem, de egy idő után már túl sok lett a vérből és bosszúból, és kezdett az egész elég értelmetlenné válni. Ben Barnes nekem eleinte nagyon fura volt ebben a szerepben, mert nem igazán látszott katona típusnak, viszont ahogy haladt előre a történet, egyre jobban tetszett az alakítása. Madani pedig kifejezetten szimpatikus volt. Nem tudom a második évadot hogyan lehet folytatni ezek után, de mindenképp sort kerítek majd rá. :)

Emerson 

A többség által utált Punisher filmet én konkrétan imádtam, így a sorozattól tartottam, mert Castle nekem egy az egyben Ray Stevenson volt.
Jon Bernthalról 13 epizód elteltével sem hittem el, hogy valaha is alkalmas volt családi életre hiába a rengeteg nyálas flashback. Az említett film ismerete nélkül valószínű bejött volna a szerepválasztás, de itt inkább tűnt egy szénné gyúrt fiatal nyikhajnak, aki még Doctor Who-t is lekörözi regeneráció tekintetében.
Nem szoktam tiltakozni az erőszakos filmek láttán, de itt úgy sikerült túlzásba vinni az agressziót, hogy néha már paródiának tűnt az egész. Pedig egyáltalán nem volt vicces… A végjátékot Tarantino is megirigyelhette volna. spoiler Persze most mondhatnám, hogy ez képregény szóval ne keressünk realitást a történtekben, de ne érezzem már a Prérifarkas-szindrómát.
Mindezek ellenére nem volt rossz sorozat, sőt, díjazom a merészségét, de szimpla bosszúfilmnek hatásosabb lett volna, mint képregényadaptációnak.

tataijucc

Még ha az ízlésemnek olykor túl véresnek is bizonyult, ettől függetlenül pazar lett. Kb. a Jessica Jones és a Daredevil 2. évad szintjén mocorog.
Nem mellesleg: ha férj megnézi, betársulok hozzá, az már fix.

Kiskakukk 

4 nap alatt ledaráltam a két évadot.
Azt hiszem, ez már önmagáért beszél.
Hogy tetszett-e? Nos, röviden és tömören pont ez a véleményem a sorozatról: https://thumbs.gfycat.com/ImpoliteGlossyBonobo-size_res…

A bosszú és a vérengzések közepette elég komoly témákat boncolgat a sorozat.

1. évad.
Nem tökéletes, egyáltalán nem. A nyitóepizód nagyon (mármint NAGYON) király volt, abszolút 10 pontos. Középtájon viszont eléggé belassult a cselekmény, majdnem hagytam a fenébe a sorozatot. De végül nem hagytam, mert Jon Bernthal krvajó volt. És akkor valahol a 8. epizód környékén megindult a lavina és olyan hatalmas vérfürdőbe és izgalomba torkollt az egész, hogy szépen felhúzta az összképet. 8 pont jár az első évadnak a rétestészta effekt miatt és mert voltak olyan karakterek, akiktől a falra másztam.

Negatívumok:
– középtájon vontatott
– Madani ügynök totál kikészített, az egész karaktere idegesített és erre még rájött az a borzalmas pöszesége is, gvááááh
– Caspian herceget se zártam a szívembe, utálom az ilyen kinyalt ficsúrokat
– sajnos spoiler túléli az évadot

Pozitívumok:
– a hangulat
– Frank és Micro karaktere
– Jon Bernthal kvajó
– az állatias üvöltözések
– a vége felé hús kerül végre a darálóba és csinos kis vérfürdőt rendeznek
– A főszereplő nem sebezhetetlen, többször péppé is verik a 13 rész alatt. (Jó-jó, hihetetlen, hogy mindig gyorsan összeszedi magát, de ez valahogy perpill nem tud érdekelni.)
-Volt pár kifejezetten röhögős rész is. Pl. Amikor a féllábú fekete csávót, Curtist spoiler. Ez azért is volt vicces, mert spoiler
– Én bírtam a nyálas visszaemlékezéseket. Általában rühellem az ilyet (pl. a Fehér pokolban, bleh), de itt jól esett a finom női lelkemnek (:P), meg jó éles kontrasztot kreált a múlt/jelen váltakozása. Szóval tetszett, na.
– Az a bizonyos puszi arra görbe orra…Igen, azt hiszem az egész sorozatból az a kedvenc jelenetem.
– Fantasztikusan klassz az opening.
– Említettem már, milyen jó volt Jon Bernthal?!

2. évad.
Sajnos itt se gyógyult ki a sorozat az első szezon betegségéből: az erős kezdés és az erős finálé között sokszor döcögősen halad a sztori. De simán megéri végigülni a szárazabb részeket, mert a végére megint szépen felpörögnek az események. Összegezve: erős 8 pont.

Negatívumok:
– Megint döcögős a közepe.
– Frank haja. :D (Nekem az első évad végi frizura sokkal jobban tetszett, mondjuk ez huszadrangú probléma. :D )
– A zárójelenet elég sz.r. spoiler
– Az Amy-t alakító színésznő nem valami nagy tehetség.
– Mr. Metélt Arc hisztizése egy idő után elég fárasztó.

Pozitívumok:
– továbbra is remek a hangulat
– Ismét baromi erős a nyitó epizód, nagyon…nagyon (mármint tényleg NAGYON-NAGYON) tetszett. Igazán sajnáltam, hogy belerondítottak abba a kis idillbe (a pultos csaj nagyon szimpi volt).
-Az új/előtérbe került szereplők nagyon rendben voltak! A „pap” karaktere volt a kedvencem, először nem is tudtam eldönteni, hogy pszichopata-e vagy csak csak simán hangyás…spoiler Klassz volt. Mahoneyt is bírtam.
– Madani előnyére változott, az első szezonbéli arrogáns pi.cs.a helyett itt már egy megfontoltabb, ravaszabb és sokkal kevésbé idegesítő nyomozó érett belőle. Ráadásul neki jutott az egyik legfrappánsabb jelenet is: spoiler
– A második felében, a kórházas jelenetek baromi jók. Az összes. (A cipősön jót nevettem. :D )
– Volt benne jó pár „aztakrva” jelenet. spoiler
– Frank továbbra is nagyon király.
– Megint rengeteg vér elfolyt. Szerencsére spoiler is megdöglött. :D

Köszönöm, Marvel és Netflix, egy élmény volt! És bár a bájosan rosszarcú Jon Bernthalt eddig is kedveltem, itt végképp a szívembe zártam :D

5 hozzászólás
Honey_Fly 

Ez a sorozat a vérpatron gyártók álma. Emellett az első résztól az utolsóig izgalmas, fordulatokkal teli. Nagyon hitelesen ábrázolja azt, hogy hogyan fordítja ki magából az embereket a háborúban töltött szolgálat, milyen mentális állapotban jönnek haza és hogy miért lehetetlen ezeket az élményeket nem hogy kitörölni, egyáltalán bárhogyan feldolgozni. Annak ellenére sem tűnt hihetetlennek, hogy a szereplők emberfeletti veréseket, lövéseket, brutális kínzásokat állnak ki. Az pedig, hogy a mindenkori kormányok hogyan teszik el az útjukban állókat, sajnos megint csak túl hihető. Várom a 2. évadot.

csokidani 

UPDATE a második évad megnézése után:
Az első évad tökéletessége után a 2. már nem volt annyira egyben. Erőltetettnek éreztem a plusz szereplők bevonását, főleg a lány beerőszakolását a sztoriba. Ő nagyon sokszor lógott ki és alig volt 1-1 momentum amikor megtalálta a helyét az évadban.
Russo amnéziás drámázása és szerelmi vonala kifejezetten idegesítő volt.
Pár rész volt ami hozta azért az 1. évad szintjét (és összességében sem volt olyan rossz, csak az elsőhöz képest).
Talán nem is baj h nem lett 3. évad, de azért hiányozni is fog…

Első évad:
Bedarált, ledaráltam.
Kőkemény akció végig baromi jó (hiteles) színészi alakításokkal, látványos operatőri munkával.
Nincs megállás, olyan az egész mint egy veszett gyorsvonat. Véres, kemény, brutális, de valahogy emberi is.

Második évad:
most kezdem és sztem nem fog sokáig tartani :)

2 hozzászólás
Estheer

Számomra EZ volt 2017 legjobb sorozata.
Nem is szaporítom a szót. Ezt látni kell.


Népszerű idézetek

Kiskakukk 

– Nem öltem meg senkit.
– Azt állítja, nem maga volt?
– A határtalan hülyeségbe haltak bele.

2. évad 2. rész – Küzdj vagy menekülj / Üss vagy fuss
Kiskakukk 

(Frank és a kisfiú, Zach, ülnek a kanapén.)
Frank: Nem nagyon érdekel, mit mondok, igaz?
(Zach megrázza a fejét.)
Frank: Nem baj. A te korodban engem sem érdekelt volna, mit akarok mondani. Pont akkora kis seggfej voltam, mint te.

Zsanett_Martinovszky 

– He's the Punisher. He's gonna, like, righteously pull your spine out of your throat.

2. évad 13. rész – Forgószél / A forgószél
Kiskakukk 

Frank: Nem vagyok magányos, Karen.
Karen: Baromság! Mind azok vagyunk! Néha úgy gondolom, hogy az élet… hogy az egész élet egy küzdelem, hogy ne legyünk azok.

Bogesxd 

Curtis: First you wanna kill me, now you wanna feed me?
Amy: Yeah, it might be the same thing. I'm not much of a cook.

2. évad 8. rész – Testvériség / A testvérem őrzője
Bogesxd 

Mahoney: Where's Frank Castle?
Curtis: I don't know. But what I do know is this shit needs to end. That's why I'm here. That's why he's here.
Mahoney: Senator Schultz? Interesting company you're keeping. Are you all right?
Schultz: All things considered I've been treated very well.
Curtis: Castle kidnapped him.
Mahoney: Solving a crime no one knew about. Impressive. What does the senator have to do with Billy Russo?
Curtis: Nothing.
Mahoney: Then what?
Curtis: I don't know. I just… just giving him back.
Mahoney: Senator, do you want me to arrest this man?
Schultz: No, I don't. He's just trying to fix someone else's mistakes.

2. évad 13. rész – Forgószél / A forgószél
Bogesxd 

Stein: In Russo's case, did the instinct have anything to do with his scarily pretty face and catwalk silhouette?
Madani: Think I'm that shallow?
Stein: Oh, we're all that shallow. It's why pretty people rule the world.

1. évad 7. rész – Célkeresztben

Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján