Link: Meokgo Saranghara, Jookige (2022–2022) 5

Link: Eat and Love To Kill / Link: Eat, Love, Die / You Are my Killer · 링크: 먹고 사랑하라, 죽이게
70' · dél-koreai · dráma, romantikus, fantasy, sorozat, rejtély 15 !
1 évad · 16 rész

Eun Gye Hoon és ikertestvére érzik egymás érzéseit még akkor is, amikor távol vannak egymástól. Ezt a jelenséget kötődésnek (link) nevezték el. Gye Hoon 18 éve, a testvére eltűnése óta nem érezte a kapcsolódást. Egy nap azonban elkezdi érezni egy nő érzelmeit, minden örömét, szomorúságát és… [tovább]

koreai

Szereposztás

Yeo Jin GooEun Gye Hoon
Moon Ga YoungNoh Da Hyun
Park Bo KyungJang Mi Sook
Kwon HyukEun Cheol Ho
Ahn Se BinEun Gye Young
Woo Mi HwaJang Mi Seon
Kim Ji YoungHong Bok Hee
Ye Soo JungNa Chun Ok
Song Deok HoJi Won Tak
Lee Bom So RiHwang Min Jo

További szereplők

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

Theana 

Már annyi ehhez hasonló doramát láttam, úgyhogy most már ideje lenne rájönnöm, hogy ez a műfaj az egyik gyengém.

Negatívumként annyit tudnék felhozni, hogy 2-4 részt lecsíphettek volna belőle, mert így visszagondolva egy kicsit túl lett nyújtva a történet kidolgozása, bár a karakterek nagyon a szívemhez nőttek, úgyhogy nem bántam, de összességében azért mégis hosszúra sikeredett. A másik meg, hogy időnként annyira nyálas volt ez a szerelmi vonal, bee. Nem csak, hogy gyerekkorukban találkoztak először, de egy különleges kapcsolat is összeköti őket, és mindezek mellé majdnem minden romantikus elemet felhasználtak, amire emlékszik az ember filmekből. Nem mondom, hogy nem állt jól Yeo Jin Goonak és Moon Ga Youngnak, mert nagyon jó volt köztük a kémia, de azért néha egy kissé túlzás volt a romantikázás. Harmadik, hogy spoiler. Negyedik pedig, hogy minden jóindulatom és imádatom ellenére, amivel követtem a sorozatot, meg kell említenem, hogy azért ennél láttam már eredetibb történetet, ezért nem is csodálkozom a százalékokon, (külföldön sem).

Viszoont áttérve a pozitívumokra én ezek ellenére is szerettem, végig lekötött, és elgondolkodtató volt egy-egy rész.
Egy ilyen múlt után kijárt nekik az a sok nagyon nyálas romantikázás, úgyhogy ebből a szempontból értem a forgatókönyvet. A hosszú epizódrészek legalább engedték, hogy bőven és mélyen megértsük a karaktereket, rétegről rétegre kerülhettek közelebb a nézőhöz. A zene által adott hangulat miatt először az It’s Okay Not To Be Okay jutott eszembe, de ez inkább Only One.
És az elemek, ami miatt 8.5-ös ez az értékelés, főleg:
– A karma jelenléte vagy a megtett ígéret fontossága. Nagyon megütött, amikor kiderült a történet kiindulópontja. Néha jól jönne egy ilyen “bing” az ember életében, ami emlékeztet minket arra, hogy az ígéret az ígéret. Nem véletlenül van a magyar kifejezések között egy olyan, hogy az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó.
– Az is nagyon elgondolkodtató, ahogyan fény derül a múltra és hogy mennyi mindenki közre játszott benne, de az is, hogy egy esemény mi mindenre kihatással lehet, csak legfeljebb nem tudni róla.
– Hatalmas piros pont, spoiler.
– IIIIImádtam az anya-lánya-unokája triót, ááá. De a halmoni-omma duó is fergeteges! Ők az egyik mintapélda arra, hogy mennyire meg lehetett szeretni itt a karaktereket.
– Ha már kiscsapat, itt-ott közben és a végén is kiderült, hogy egy kis közösség amennyire pletykás, annyira összetartó is tud lenni. Voltak megható és nagyon vicces jelenetek emiatt.
spoiler.


Népszerű idézetek

Theana 

Noh Da Hyun: The most often said lie is, “I’m okay.”

1. évad 2. rész – Lies
Theana 

Eun Gye Hoon: Dating is… really complicated.

1. évad 16. rész – Eat, Love, Kill

Hasonló filmek címkék alapján