Kung Fu Panda (Kung Fu Panda 1.) (2008) 420

0 díj · 2 jelölés

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kung fu rajongó ami nem éppen előny, ha az ember – vagyis panda – a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kung… [tovább]

magyar

Képek 3

Szereposztás

Jack BlackPo (hang)
Dustin HoffmanShifu (hang)
Angelina JolieTigris (hang)
Ian McShaneTai Lung (hang)
Jackie ChanMajom (hang)
Seth RogenSáska (hang)
Lucy LiuVipera (hang)
David CrossDaru (hang)
Randall Duk KimOogway (hang)
James HongMr. Ping (hang)

További szereplők

Kedvencelte 86

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Theana 

A gyermekkorom egyik meghatározó meséje ez, amihez rengeteg emlék köt és még több mekis akciófigura, ami immár egy dobozban pihen. Talán elfogult vagyok vele, nem tudom, de az animáció imádnivaló, ahogy a karaktereket formálja, emellett Po egy jelenség, bármit mond vagy csinál. Különösen szeretem a finom humorát, amikor Oogway mester bölcsességét firtatja. Nagyon szép gondolatokkal gazdagítja az élményt.

Nihilchan 

Po aranyos; nem csak azért, mert durva pandamániában szenvedek. Küzd az álmaiért még úgy is, hogy senki nem hisz abban, hogy sikerülhet neki. Kedvelem a lelkesedését, ráadásul sok humoros pillanat forrása. Egyébként sosem gondoltam volna, hogy számomra szerethető mesét tudnak alkotni a harcművészet segítségével, de nem csak a kung-fu mesterei és tanítványai tetszettek, hanem maga a cselekmény is, gonoszostól mindenestől. Nem tartozik a kedvenceim közé, de bármikor kellemes szórakozást tud nyújtani.

kiruu 

Oké, hát ez sokkal jobb és szebb, mint amire emlékeztem. Az üzenete az, ami csodálatos, és megható.

Mentavirág 

Tudom, ez a film idén már tíz éves lesz, és szégyellhetem magam, hogy még nem láttam, pedig az egyik barátnőmnek is ez a kedvenc filmje. Pedig érdekelt engem – mint sok más is – de valahogy sosem jutottam el odáig, hogy meg is nézzem. Mostanáig. Végülis, egynek elment. Szintén a „bűbájos” szóval jellemezném. Oké, nyilván ha egy kedves ismerősödnek nagy kedvence, akkor sokkal nagyobb elvárásokat támasztasz egy filmmel szemben, szóval igazából nem vagyok valami fair, mikor azt mondom, többet vártam volna. Igen, én azt vártam, hogy majd kinyílik nekem, mint egy varázslatos kincsesláda, és valóban nagyon tetszett a mondanivaló és a küzdés/kitartás, de voltak benne „hátráltató” elemek. Például: spoiler Persze a tekercs tartalmán én is olvadoztam, mint a két perce a kávémba csepegtetett méz, szóval hajlandó vagyok kevésbé dúlni-fúlni a spoilerben leírtak miatt. Elvégre is, ez a mese egy újabb történet arról, hogy küzdjünk az álamainkért, és sose adjuk fel, hiszen nem tudhatjuk, mit hoz a holnap. Ha másért nem is, ezért már megérte megnéznem. :)

1 hozzászólás
pizza42

Szerintem ez egy aranyos, vicces mese akcióval, én szeretem. Ezzel a történettel a DreamWorks egy teljesen eltérő világot teremtett meg, az egész Kung fu témával és nagyon eltalálták :)

MrsCumberbatch 

Valami miatt mindig ódzkodtam ettől a meséltől. Aztán unalmamban a Comedy Central Family-n néztem a sorozatát és rá kellett jönnöm, amúgy egész aranyos. Most pedig egy kihívás miatt végig néztem a 3 filmet is és még mindig úgy vélem, elég aranyos. Bár, ha kicsit szigorúbb szemmel nézem, azt kell mondanom, hogy elég gyenge eredettörténet, de a célközönség pont megteszi. Vicces, kedves és van mondanivalója is. Élvezhető, de elgondolkodtató.

Lilla99 

Nagyon szeretem ezt az animációt is. Szerintem nagyon sok a mondanivalója. Elvégre itt van nekünk Po, akiről senki nem hinné, hogy spoiler erre ráadásként pedig még jön az is, hogy spoiler így mégkevésbé hittek benne. spoiler. Persze, nem ez az első olyan animáció/film, aminek ez a témája, de engem mindig elvarázsol. A humorát is imádom, Po nagyon nagy arc. Sokszor újranézős mese.

Little_Monster 

Az üzenete nagyon aranyos, de ezen kívül hozzám sajnos nem tudott eljutni. Nem kötött le a történet, nem izgultam a karakterekért, és a humora se jött át. Ha Dreamworks, nekem csakis Shrek (2001)!

Valcsa

Sokszor láttam már, nagyon szerethető, vicces és irtó cuki. :))

krlany 

Engem még mindig szórakoztat.
Nem túl eredeti a történet, hiszen hány meg hány miből lesz a cserebogár-típusú sztorit láttunk már, de ezzel együtt is vicces, és nekem bejön a panda-style, mint születőben lévő új ága a kung fu-nak… És nekem tetszenek a fricskák is, hiszen nagy mesterek ide vagy oda, azért az igazi bölcselet a leves titkos összetevőjében rejlik.;) Igen, igen, tükröt tart, és szorult bele némi társadalombírálat is… és talán az egyik legfontosabb mondanivalója: látszatra ne ítélj!


Népszerű idézetek

Meryl 

A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány. Becsüld a jelent, mert jót jelent!

jancsibohi 

– Na, milyen voltam?
– Most már van nullás szint.

Meryl 

Aki kerüli a végzetét, az gyakran összefut vele az úton.

Meryl 

Elméd, mint a víz, ha felbolygatják, nagyon zavaros lesz; de amikor lecsillapodik, akkor a válasz önmagától megmutatkozik.

Meryl 

Az állatság megfizethetetlen és a helyesség is.

1 hozzászólás
Meryl 

– Harapnál valamit?
– Ajánlom, hogy harapj fűbe!


Folytatása

Összehasonlítás

Kung Fu Panda


Hasonló filmek címkék alapján