Kung Fu Panda (Kung Fu Panda 1.) (2008) 475

0 díj · 2 jelölés

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kung fu rajongó ami nem éppen előny, ha az ember – vagyis panda – a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kung… [tovább]

magyar

Képek 3

Szereposztás

Jack BlackPo (hang)
Dustin HoffmanShifu (hang)
Angelina JolieTigris (hang)
Ian McShaneTai Lung (hang)
Jackie ChanMajom (hang)
Seth RogenSáska (hang)
Lucy LiuVipera (hang)
David CrossDaru (hang)
Randall Duk KimOogway (hang)
James HongMr. Ping (hang)

További szereplők

Kedvencelte 99

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Theana 

A gyermekkorom egyik meghatározó meséje ez, amihez rengeteg emlék köt és még több mekis akciófigura, ami immár egy dobozban pihen. Talán elfogult vagyok vele, nem tudom, de az animáció imádnivaló, ahogy a karaktereket formálja, emellett Po egy jelenség, bármit mond vagy csinál. Különösen szeretem a finom humorát, amikor Oogway mester bölcsességét firtatja. Nagyon szép gondolatokkal gazdagítja az élményt.

Nihilchan 

Po aranyos; nem csak azért, mert durva pandamániában szenvedek. Küzd az álmaiért még úgy is, hogy senki nem hisz abban, hogy sikerülhet neki. Kedvelem a lelkesedését, ráadásul sok humoros pillanat forrása. Egyébként sosem gondoltam volna, hogy számomra szerethető mesét tudnak alkotni a harcművészet segítségével, de nem csak a kung-fu mesterei és tanítványai tetszettek, hanem maga a cselekmény is, gonoszostól mindenestől. Nem tartozik a kedvenceim közé, de bármikor kellemes szórakozást tud nyújtani.

kiruu

Oké, hát ez sokkal jobb és szebb, mint amire emlékeztem. Az üzenete az, ami csodálatos, és megható.

Mentavirág

Tudom, ez a film idén már tíz éves lesz, és szégyellhetem magam, hogy még nem láttam, pedig az egyik barátnőmnek is ez a kedvenc filmje. Pedig érdekelt engem – mint sok más is – de valahogy sosem jutottam el odáig, hogy meg is nézzem. Mostanáig. Végülis, egynek elment. Szintén a „bűbájos” szóval jellemezném. Oké, nyilván ha egy kedves ismerősödnek nagy kedvence, akkor sokkal nagyobb elvárásokat támasztasz egy filmmel szemben, szóval igazából nem vagyok valami fair, mikor azt mondom, többet vártam volna. Igen, én azt vártam, hogy majd kinyílik nekem, mint egy varázslatos kincsesláda, és valóban nagyon tetszett a mondanivaló és a küzdés/kitartás, de voltak benne „hátráltató” elemek. Például: spoiler Persze a tekercs tartalmán én is olvadoztam, mint a két perce a kávémba csepegtetett méz, szóval hajlandó vagyok kevésbé dúlni-fúlni a spoilerben leírtak miatt. Elvégre is, ez a mese egy újabb történet arról, hogy küzdjünk az álamainkért, és sose adjuk fel, hiszen nem tudhatjuk, mit hoz a holnap. Ha másért nem is, ezért már megérte megnéznem. :)

1 hozzászólás
pizza42 

Szerintem ez egy aranyos, vicces mese akcióval, én szeretem. Ezzel a történettel a DreamWorks egy teljesen eltérő világot teremtett meg, az egész Kung fu témával és nagyon eltalálták :)

MrsCumberbatch 

Valami miatt mindig ódzkodtam ettől a meséltől. Aztán unalmamban a Comedy Central Family-n néztem a sorozatát és rá kellett jönnöm, amúgy egész aranyos. Most pedig egy kihívás miatt végig néztem a 3 filmet is és még mindig úgy vélem, elég aranyos. Bár, ha kicsit szigorúbb szemmel nézem, azt kell mondanom, hogy elég gyenge eredettörténet, de a célközönség pont megteszi. Vicces, kedves és van mondanivalója is. Élvezhető, de elgondolkodtató.

Lilla99 

Nagyon szeretem ezt az animációt is. Szerintem nagyon sok a mondanivalója. Elvégre itt van nekünk Po, akiről senki nem hinné, hogy spoiler erre ráadásként pedig még jön az is, hogy spoiler így mégkevésbé hittek benne. spoiler. Persze, nem ez az első olyan animáció/film, aminek ez a témája, de engem mindig elvarázsol. A humorát is imádom, Po nagyon nagy arc. Sokszor újranézős mese.

Valcsa

Sokszor láttam már, nagyon szerethető, vicces és irtó cuki. :))

dontpanic

Hirtelen ötlettől vezérelt újranézés (férj még nem látta).

Olyan, amilyenre emlékeztem, vagyis: jó. Talán felnőttfejjel túl rövid, túl hamar lesz hős az esetlen konyhás fiúból, de talán csak a sorozatokhoz vagyok szokva.

Érdekes, én nem tudok konkrétumokat megjegyezni filmekből, csak az összbenyomás marad meg, de ebből két inspiráló rész is élénken élt bennem, ennyi idő után is, amiket azóta több formában hallottam, láttam, mégis, itt találkoztam velük először. (Az első a mondat a jelen ajándékáról – ami persze angolul üt igazán, a másik pedig spoiler.) Úgy tűnik, ezek mindegyike tudott adni nekem valamit fiatalon, olyannyira, hogy tényleg meg is maradtak bennem. Szóval ez a film a maga egyszerűségében talán tud valamit, vagy csak engem kapott el annó jó időben.

A mellékszereplők, ha már ilyen illusztris színészek adták a hangjukat, kaphattak volna jellemet is, vagy legalább két mondatnál hosszabb szerepet. Felnőttként egy kicsit azt is túlzásnak éreztem, hogy mennyire embertelen (állattalan? :P) körülmények között tartják a főgonoszt, végül is csak amiatt, mert meg akarta szerezni azt a nyamvadt tekercset. :P Kicsit indokolatlannak éreztem a büntetést, de persze mondogattam magamnak, hogy ez egy gyerekfilm. :)

A látvány ennyi év után sem avult el, gyönyörű az animáció!

Összességében a helyén van minden, ez egy jól sikerült alkotás.

krlany 

Engem még mindig szórakoztat.
Nem túl eredeti a történet, hiszen hány meg hány miből lesz a cserebogár-típusú sztorit láttunk már, de ezzel együtt is vicces, és nekem bejön a panda-style, mint születőben lévő új ága a kung fu-nak… És nekem tetszenek a fricskák is, hiszen nagy mesterek ide vagy oda, azért az igazi bölcselet a leves titkos összetevőjében rejlik.;) Igen, igen, tükröt tart, és szorult bele némi társadalombírálat is… és talán az egyik legfontosabb mondanivalója: látszatra ne ítélj!


Népszerű idézetek

Meryl 

A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma adomány. Becsüld a jelent, mert jót jelent!

jancsibohi 

– Na, milyen voltam?
– Most már van nullás szint.

Meryl 

Aki kerüli a végzetét, az gyakran összefut vele az úton.

Meryl 

Elméd, mint a víz, ha felbolygatják, nagyon zavaros lesz; de amikor lecsillapodik, akkor a válasz önmagától megmutatkozik.

Meryl 

Az állatság megfizethetetlen és a helyesség is.

1 hozzászólás
_Sophie_

– Tudtad, hogy le akarlak rázni, de maradtál.
– Igen, maradtam. Maradtam. Mivel mindig mikor fejbe dobtál kővel, vagy azt mondtad bűzlök, az fájt. De nem fájt annyira, mint életem minden napján az, hogy én, én vagyok.

Meryl 

– Harapnál valamit?
– Ajánlom, hogy harapj fűbe!


Folytatása

Összehasonlítás

Kung Fu Panda


Hasonló filmek címkék alapján