Könnyed erkölcsök (2008) 103

John konzervatív, nemesi angol család utolsó sarja, akinek érdekházasságától reméli a mama, Veronica a família sorsának jobbra fordulását. A fiatalember azonban Dél-Franciaországban találkozik egy életrevaló amerikai nővel, Laritával, és hirtelen elhatározással összeházasodnak. Veronica az első… [tovább]

angol
magyar

Képek 152

Szereposztás

Jessica BielLarita Huntington
Colin FirthJim Whittaker
Kristin Scott ThomasVeronica Whittaker
Ben BarnesJohn Whittaker
Kimberley NixonHilda Whittaker
Katherine ParkinsonMarion Whittaker
Charlotte RileySarah Hurst
Kris MarshallFurber
Pip TorrensLord Hurst
Novotnik Juditfrancia prostituált

Kedvencelte 19

Várólistára tette 117


Kiemelt értékelések

Londonna 

Nekem néhány filmet újra kell néznem, hogy késznek érezzem magam egy értékelés megírásához. Így volt ez a Könnyed erkölcsökkel is. Az eleje nekem döcögős, aztán beindulnak az események és a kedves humor is. Megmondom őszintén, hogy nem vagyok Jessica Biel rajongója, van valami a nőszemélyben, amitől nem vált számomra sosem szimpatikussá, itt viszont szórakoztató alakítást nyújt. Plusz imádom a ruháit. Már vagy ezer éve vágyom ilyen típusú nadrágra, de vagy nincs vagy a méretemben nincs. Azért nem adom fel, mert imádom ezt a stílust. :) Poppyt nem sajnáltam, remek poénforrás volt az ötlet, ez a fajta amúgy sem a szívem csücske… A szereposztás parádés, az apró utalások is, amiket elrejtettek, zseniálisak. (Vagy csak én véltem ezeket felfedezni, nem tudom…) Külön pirospontot érdemel a filmzene, az újfajta hangszerelésekért pedig hatalmas köszönetáradat a kitalálónak. Ben Barnesért sem rajongok, de itt elhittem neki, amit el kellett hinnem, Kristin Scott Thomas szegény eleve egy elég antipatikus karakterű nő, nem okozott csalódást most sem. Colin Firth imádnivaló és bájosan szőrös. (Igaz, sajnos a film végére megborotválkozik. :))
A slusszpoént szerény meglátásom szerint könnyen ki lehetett következtetni már valahol a sztori elején. Megjegyzem, hogy ez a slusszpoén tetszett, nagyon tetszett, egyébként.
Szóval jópofa kis film, könnyedségbe csomagolt, súlyos mondanivalóval, amitől csak még fogyaszthatóbb lett a végeredmény.
Egyébként ezt a filmet elképesztően nehéz (volt) megszerezni DVD-n, de csak sikerült. (Magyarul IS.) Úgyhogy csak ügyesen, ha valaki pályázik rá a gyűjteményébe. :)

4 hozzászólás
mazsolafa

Könnyed kis film tartalmas mondanivalóval és imádnivaló szarkazmussal. Éljenek az egyéniségek és vesszenek a képmutatók. :)

Lali 

Habkönnyű darab.
Ha ezzel a tudattal vágunk neki, akkor rendben is lesz.
Egyébként egy meglehetősen üres tucatvígjáték még akkor is, ha szép a kosztümös környezet és jónevű szereplők szaladgálnak benne.

5 hozzászólás
eNNBeus 

Üres. A helyszín/kosztümök kapták az összes csillagot.

Edith

Imádom, már háromszor láttam. Nem csak az erkölcs könnyed, a film is az, mégis rengeteg minden akad benne, ami elgondolkodtató. A színészi játék, a rendezés remekül sikerültek. És az a tangó a végén, külön Oscart érdemelne.

Kontra_Judit 

A Whittaker család – Jim kivételével – egy angol őskövület és folyamatosan „kínozzák” John új feleségét, akit amerikából hozott magával. Az anya egy kőkemény angol nő, aki a szomszéd lányt akarta neki feleségül.
De mivel John nem tudja megtartani, így az spoiler
Remek vígjáték, neves szereplőgárdával :)

Aurora_Michaelis

A tangójelenet vezetett el ehhez a filmhez, és milyen jó, hogy ez történt. Ez egy igazán jópofa kis film, a vidéki Anglia kifigurázása. Sokat nevettem a beszólásokon, Jim karaktere volt az egyik legjobb. A legvége kicsit sejthető volt, és nagyon örültem is neki spoiler A film zenéje is tetszett. :)

Kiskakukk 

Többször láttam, mindig szívesen újranézem. Nem is tudom, miért tetszik annyira…. Talán a hangulata miatt…. Vagy csak azért, mert Jessica Biel és Colin Firth karaktere roppant szimpatikus. spoiler

Oleander 

Végre egy „komolyabb film”.Én a Hiúság vásárához hasonlítanám.Van egy hangulata.A két „főszereplőn” kívül mindenki szimpatikus volt.Bizonyos jeleneten még nevettem is..A vége is pont olyan,amilyennek lennie kell.Én cseppet sem sajnáltam senkit.A tangó a best jelenet,egyértelműen.Talán máskor is megnézem.Felismertem amúgy egy zenét,ami a Káprázatos holdvilágban is szerepelt.:)

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna 

– Jim, te mosolyogsz!
– Isten ments, még úgy maradok!

Londonna 

– Hogy tehettél ilyet? Hogy tehettél?!
– Valószínűleg behajlította a térdét, és a testsúlyát az alatta elterülő csivavára helyezte.

Kontra_Judit 

Veronica: Mosolyogj!
Marion: Semmi kedvem mosolyogni!
Jim: Angol vagy, színleld!

Londonna 

– Jól van, uram?
– Nem. És ön?
– Megvagyok, uram.
– Rendben, az a lényeg.

Londonna 

– Nem maga az, aki megnyerte a nagydíjat?
– De igen. Nyertem, csak kizártak. A győzelemhez egyértelműen szőrös mellkas kell.

Londonna 

– Gratulálok, asszonyom.
– Maga ivott, ugye, Farber?
– Igen asszonyom, bőséggel.
– Maga tele van meglepetéssel.
– Igen asszonyom. Egyszer le is tartóztattak.
– Mi volt az ok?
– Bigámia.

Londonna 

Edgar most elutazott. A tengeren túlra. Kandúrkodik, vagy valamilyen más állatot tenyészt.

Londonna 

– Csak egy kis békét szeretnék és nyugalmat.
– Túl fiatal vagy ehhez a megjegyzéshez.
– Nem tehetek a koromról. Nagymama…

Londonna 

Mily tökéletes pár! Kiskutyáik lesznek, nem gyerekeik!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján