Kill Bill (Kill Bill 1.) (2003) 476

Kill Bill: Vol. 1
111' · amerikai · akció, thriller, krimi 15 !

0 díj · 3 jelölés

A Menyasszony (Uma Thurman) egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill (David Carradine) mindenkit lemészárol. A Menyasszony utolsó szavaival… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Uma ThurmanMenyasszony
Lucy LiuO-Ren Ishii
Vivica A. FoxVernita Green
Daryl HannahElle Driver
David CarradineBill
Michael MadsenBudd
Sonny ChibaHattori Hanzo
James ParksEdgar McGraw
Kuriyama ChiakiGogo Yubari
Julie DreyfusSofie Fatale

További szereplők

Kedvencelte 121

Várólistára tette 143


Kiemelt értékelések

lilla_csanyi

Nálunk a Kill Bill olyan, mint másoknál a Reszkessetek betörők. Karácsonykor kötelező. :D

2 hozzászólás
Szeszj 

Még végig soha nem láttam a filmet, részeket igen és tudtam hogy mi lesz a vége és mi a története de egyben még soha. Pedig mindig is fantasztikus filmnek tartottam, aminek nagyon jó a története és érdekes is.
A zenei világa valami fenomenálisan remek, Tarantino ebben is profi. A váltakozó fekete-fehér, animált részek is tökéletesen beleillenek.
Kicsit sok néha ez a véres jellem, de egy idő után hozzá lehet szokni.
A színészek is remekek, főleg Uma Thurman és Lucy Liu.
Többször újranézős! :D
https://cdn3-www.mandatory.com/assets/uploads/gallery/t…
https://64.media.tumblr.com/1f39077626adcfc432204c80fe7…

Emerson 

Tarantino hőskorszaka számomra ezzel ért véget (na jó, a második rész is tetszett). Amit viszont kifogásoltam, hogy úgy harangozták be, mint a földkerekség legvéresebb filmjét. Erre pont hogy az hiányzott belőle spoiler

DittaV 

A tegnap esti borzalmas film után muszáj volt egy klasszikushoz nyúlnom :) Kill Bill :) Brutális és véres, mint minden Tarantino film – szerintem elég elborult egy fazon, aki rá van kattanva a gyilkosságra és a mérhetetlen mennyiségű vérontásra és végtagvesztésre –, de valahogy ennél a két részből kijön egy kerek történet, annak ellenére, hogy a gyilkosság kb. minden felülír a filmek során.

mandu 

Ez a film több szempontból is zseniális.
– lenyűgöző a soundtrack; mindig tudják, hogy milyen dalt és hova érdemes betenni
– fantasztikusak a színészek
– bámulatos a kameramozgás
– a történetszál is szerethető
– az animált rész a kedvencem (*-*)
– Tarantino nem sokszor tud mellélőni
Én mégsem kedveltem annyira a Kill Bill-t, mint reméltem, hogy fogom. Először gyerekkoromban láttam és csak egy-egy részlet maradt meg, bár apu szerint akkor odáig voltam érte (biztos kamu, mivel rosszabb a memóriája, mint nekem :D). Ha a régi esetet nem számoljuk, akkor most néztem meg másodjára és bár izgalommal ültem végig, mégsem könyvelném el életem legjobbjának. :/ (Egyébként alapműnek tartom még így is! Aki nem látta, az feltétlenül szánjon rá az idejéből! ^^)

Lunemorte 

Nem kommentálnám, gyerekként csak bámultam magam elé, hogy mi a fene történik…Nem sikerült rájönnöm.

4 hozzászólás
szaniko62

Igazán illene már több filmet kipipálnom a Tarantino-listámon, viszont az biztos, hogy ez nem lesz kedvenc.
Jó ideje kíváncsi vagyok rá, úgyhogy nem értem miért nem kerítettettem már sort rá, azonban nem érzem azt ,hogy eddig nagy dologból maradtam volna ki.
A zene csodálatos , mint mindig, a képi világ, a színek lenyűgözőek, nagyon tetszett az élénkség. Uma és Lucy jót alakítottak, az animált rész pedig elképesztő volt! A történet ütős, tele vérrel, végtagvesztéssel és halállal. Az alapötlet tetszett, a kivitelezés is jóra sikeredett, de egyértelmű hiányérzetem van. Oké, hogy ez csak a Vol 1., mégis nagyon felvezetőnek éreztem az egészet, de közben nem unatkoztam egy percet sem. Fel lett vezetve a ”csúnya, gonosz Bill” (természetesen érthető a bosszúvágy), viszont a film nem vele/csúcsosodott ki, hanem ”csak” O-Ren-nél maradtunk. Viszont ez nem von le az élményből, mert tényleg tetszett, csak egy kicsit többet vártam. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy a majd a másodikat látva eltűnik ez a furcsa hiány?érzet és a kettőt egybevéve majd leesik az állam. :D
Egyelőre nem sikerül túltennem magam azon a részen, mikor a kómában lévő embereket figyelő orvos/ápoló spoiler. Ott kapott el leginkább az undor.
Csodálom a Mennyasszonyban lévő túlélési ösztönt és akarást, komolyan!

kkatja

Király zenék, csúcskirály szereposztás, überkirály képivilág! :)

sempiternalsoul

Nagyon sokáig meg szerettem volna nézni ezt a filmet, azonban nem mertem nekiállni, mivel világhíres vagyok a vér- és kaszabolásérzékenységemről. (Még jó, hogy imádom Tarantinot.) Érdemes volt nekiállnom. Egy délután néztem meg mindkét filmet, és el kell, hogy mondjam, így volt a legjobb hatása. (Érthető, Tarantino miért tekinti egy filmnek a Vol.1-et és a Vol.2-t). Bevallom, először tényleg egy kicsit értelmetlennek tűnt a sok spriccelés – és jajj, hogy örültem én azoknak a fekete-fehér jeleneteknek! –, de egy idő után már tudtam úgy nézni, hogy csak nevettem rajta.
Akinek nem tetszett, nézze meg a második résszel együtt, és utána mondjon kritikát róla.
Még mondanivalója is volt!
Uma Thurman csodálatos, egyszerűen IMÁDOM. Lucy Liu is jót alakított, de különösen soha nem vett le a lábamról, David Carradine pedig a második részben tud csak érvényesülni. Sajnos. :D
Az operatőri munkáért hatalmas pacsit adnék, ha lehetne, az pedig, hogy Tarantino zenei ízlése hibátlan és valahogy megegyezik az enyémmel – az nagyon pöpec.
Hogy igényesen fogalmazzak.

Traclon

Önmagában olyan pocsék, hogy amikor kijöttünk a moziból, legszívesebben egyenesen a pénztárhoz mentem volna visszakérni a jegy árát.
Még szerencse, hogy a második rész annyira hihetetlenül brutálisan jó, hogy még ennek is értelmet ad!


Népszerű idézetek

kkatja

Hattori Hanzo: Kit keres?
A menyasszony: Hattori Hanzo-t.
Hattori Hanzo: Mit akar Hattori Hanzo-tól?
A menyasszony: Japán acélt.
Hattori Hanzo: Mire kell a japán acél?
A menyasszony: Féregírtásra.
Hattori Hanzo: Jókora férgek lehetnek, ha Hattori Hanzo-tól akar acélt.
A menyasszony: Azok.

kkatja

Hattori Hanzo: A bosszú sohasem tisztás. A bosszú erdő, könnyű eltévedni benne. Könnyű elfelejteni, honnan jöttél.

kkatja

Budd: Az a nő megérdemli a bosszút és mi megérdemeljük a halált.

Zakuro 

Mottó: A bosszú hidegen tálalva a legjobb. (Régi Klingon közmondás)

4 hozzászólás
Békacica 

Ez valóban Hattori Hanzo kardja volt.

TribeBubu 

Ha a szerencse rámosolyog egy olyan randa dologra, mint a bosszú, az nem csak arra bizonyíték, hogy Isten létezik, hanem arra is, hogy egyenesen az ő akaratát teljesítjük.

TribeBubu 

Szadistának tartasz? Hát, igen… Lefogadom, most tojást főzhetnék a fejeden, ha akarnék.

kkatja

A menyasszony: Ha a szerencse rámosolyog valami olyan randa dologra mint a bosszú, az nem csak arra bizonyíték, hogy Isten létezik, hanem arra is, hogy egyenesen az ő akaratát teljesítjük.

kkatja

A menyasszony: Két okból tartottalak csak életben. Először is információkért. Most kérdéseket fogok föltenni. Valahányszor nem válaszolsz nekem, levágom valamidet és biztosra veheted, hogy olyasmit, ami hiányozni fog. Ide a karod! Mindent tudni akarok a Viperákról! Miket csináltak? Hol találom őket? Mint azt már mondtam, két okból hagytam csak meg a nyomorult életedet. A második ok az, hogy elmondhass neki személyesen mindent, ami itt történt ma. Azt akarom, hogy lássa a könyörületességemet, ha a te torz testedre néz. Mondj el neki mindent, amit most nekem elmondtál. Azt akarom, hogy tudja, mit tudok! Azt akarom, hogy tudja, hogy azt akarom! Azt akarom, hogy mindannyian tudják, nemsokára hullák lesznek, mint O-Ren!


Folytatása

Összehasonlítás

Kill Bill


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján