Kill Bill (Kill Bill 1.) (2003) 363

Kill Bill: Vol. 1
111' · amerikai · akció, thriller, krimi 15

0 díj · 3 jelölés

A Menyasszony (Uma Thurman) egykor hírhedt bérgyilkosnő volt, egy világklasszis női bérgyilkos-csapat tagja. Ám terhes lett és férjhez akart menni, de a főnök ezt nem hagyhatta. Az esküvője napján a csapat vezetője, Bill (David Carradine) mindenkit lemészárol. A Menyasszony utolsó szavaival… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Uma ThurmanMenyasszony
Lucy LiuO-Ren Ishii
Vivica A. FoxVernita Green
Daryl HannahElle Driver
David CarradineBill
Michael MadsenBudd
Sonny ChibaHattori Hanzo
James ParksEdgar McGraw
Chiaki KuriyamaGogo Yubari
Julie DreyfusSofie Fatale

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 100

Várólistára tette 118


Kiemelt értékelések

lilla_csanyi

Nálunk a Kill Bill olyan, mint másoknál a Reszkessetek betörők. Karácsonykor kötelező. :D

2 hozzászólás
Emerson 

Tarantino hőskorszaka számomra ezzel ért véget (na jó, a második rész is tetszett). Amit viszont kifogásoltam, hogy úgy harangozták be, mint a földkerekség legvéresebb filmjét. Erre pont hogy az hiányzott belőle spoiler

Lunemorte

Nem kommentálnám, gyerekként csak bámultam magam elé, hogy mi a fene történik…Nem sikerült rájönnöm.

4 hozzászólás
mandu

Ez a film több szempontból is zseniális.
– lenyűgöző a soundtrack; mindig tudják, hogy milyen dalt és hova érdemes betenni
– fantasztikusak a színészek
– bámulatos a kameramozgás
– a történetszál is szerethető
– az animált rész a kedvencem (*-*)
– Tarantino nem sokszor tud mellélőni
Én mégsem kedveltem annyira a Kill Bill-t, mint reméltem, hogy fogom. Először gyerekkoromban láttam és csak egy-egy részlet maradt meg, bár apu szerint akkor odáig voltam érte (biztos kamu, mivel rosszabb a memóriája, mint nekem :D). Ha a régi esetet nem számoljuk, akkor most néztem meg másodjára és bár izgalommal ültem végig, mégsem könyvelném el életem legjobbjának. :/ (Egyébként alapműnek tartom még így is! Aki nem látta, az feltétlenül szánjon rá az idejéből! ^^)

LukeSkywalker 

Quentin Tarantino nedves álma.
Szerelmeslevél a videótékás korszakában rongyosra nézett B-kategóriás japán gengszter- és szamurájfilmekhez, no meg lábfetisizmusa Uma Thurman általi kiélése.
Tulajdonképpen a KB kábé nem több más filmesek ötleteinek lenyúlásánál, amit meglehetősen hatásos módon ollózott össze egy rétestésztaként két részesre nyújtott gyilokorgiává.
A történet nagyjából olyan bonyolult, mint egy tejberizs-recept. A film „vége” pedig egy nyíltan paródiába hajló erőszak- és őrjöngés-vérbukake.

Annak idején tetszett egy-két dögös jelenete, de mára eléggé megkopott számomra.
Persze Tarantino-film, akinek Ponyvaregényét „illik” kultuszfilmnek titulálni, így aztán a Kill Billre is rásütötték, hogy kivételes remekmű, holott egy óriási blöff az egész, QT szellemi önkielégítése.

kkatja

Király zenék, csúcskirály szereposztás, überkirály képivilág! :)

Traclon

Önmagában olyan pocsék, hogy amikor kijöttünk a moziból, legszívesebben egyenesen a pénztárhoz mentem volna visszakérni a jegy árát.
Még szerencse, hogy a második rész annyira hihetetlenül brutálisan jó, hogy még ennek is értelmet ad!

Ellen_Ripley

Mikor megnéztem, úgy éreztem, kötelező szeretnem, hiszen Tarantino, Michael Madsen, Daryl Hannah és jó zenék, de nem szerettem. Csak elment, és egy mondat sem ragadott meg.

sempiternalsoul

Nagyon sokáig meg szerettem volna nézni ezt a filmet, azonban nem mertem nekiállni, mivel világhíres vagyok a vér- és kaszabolásérzékenységemről. (Még jó, hogy imádom Tarantinot.) Érdemes volt nekiállnom. Egy délután néztem meg mindkét filmet, és el kell, hogy mondjam, így volt a legjobb hatása. (Érthető, Tarantino miért tekinti egy filmnek a Vol.1-et és a Vol.2-t). Bevallom, először tényleg egy kicsit értelmetlennek tűnt a sok spriccelés – és jajj, hogy örültem én azoknak a fekete-fehér jeleneteknek! –, de egy idő után már tudtam úgy nézni, hogy csak nevettem rajta.
Akinek nem tetszett, nézze meg a második résszel együtt, és utána mondjon kritikát róla.
Még mondanivalója is volt!
Uma Thurman csodálatos, egyszerűen IMÁDOM. Lucy Liu is jót alakított, de különösen soha nem vett le a lábamról, David Carradine pedig a második részben tud csak érvényesülni. Sajnos. :D
Az operatőri munkáért hatalmas pacsit adnék, ha lehetne, az pedig, hogy Tarantino zenei ízlése hibátlan és valahogy megegyezik az enyémmel – az nagyon pöpec.
Hogy igényesen fogalmazzak.


Népszerű idézetek

kkatja

Hattori Hanzo: Kit keres?
A menyasszony: Hattori Hanzo-t.
Hattori Hanzo: Mit akar Hattori Hanzo-tól?
A menyasszony: Japán acélt.
Hattori Hanzo: Mire kell a japán acél?
A menyasszony: Féregírtásra.
Hattori Hanzo: Jókora férgek lehetnek, ha Hattori Hanzo-tól akar acélt.
A menyasszony: Azok.

kkatja

Budd: Az a nő megérdemli a bosszút és mi megérdemeljük a halált.

Zakuro 

Mottó: A bosszú hidegen tálalva a legjobb. (Régi Klingon közmondás)

4 hozzászólás
kkatja

Hattori Hanzo: A bosszú sohasem tisztás. A bosszú erdő, könnyű eltévedni benne. Könnyű elfelejteni, honnan jöttél.

Bubu 

Ha a szerencse rámosolyog egy olyan randa dologra, mint a bosszú, az nem csak arra bizonyíték, hogy Isten létezik, hanem arra is, hogy egyenesen az ő akaratát teljesítjük.

Bubu 

Szadistának tartasz? Hát, igen… Lefogadom, most tojást főzhetnék a fejeden, ha akarnék.

Bubu 

Do you find me sadistic? You know… I'll bet I could fry an egg on your head right now, if I wanted to.

kkatja

A menyasszony: Ha a szerencse rámosolyog valami olyan randa dologra mint a bosszú, az nem csak arra bizonyíték, hogy Isten létezik, hanem arra is, hogy egyenesen az ő akaratát teljesítjük.

kkatja

A menyasszony: Két okból tartottalak csak életben. Először is információkért. Most kérdéseket fogok föltenni. Valahányszor nem válaszolsz nekem, levágom valamidet és biztosra veheted, hogy olyasmit, ami hiányozni fog. Ide a karod! Mindent tudni akarok a Viperákról! Miket csináltak? Hol találom őket? Mint azt már mondtam, két okból hagytam csak meg a nyomorult életedet. A második ok az, hogy elmondhass neki személyesen mindent, ami itt történt ma. Azt akarom, hogy lássa a könyörületességemet, ha a te torz testedre néz. Mondj el neki mindent, amit most nekem elmondtál. Azt akarom, hogy tudja, mit tudok! Azt akarom, hogy tudja, hogy azt akarom! Azt akarom, hogy mindannyian tudják, nemsokára hullák lesznek, mint O-Ren!


Folytatása

Összehasonlítás

Kill Bill


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján