Kill Bill 2. (Kill Bill 2.) (2004) 335

Kill Bill: Vol. 2
137' · amerikai · akció, thriller, krimi 15

0 díj · 3 jelölés

A Menyasszony végzett két egykori társával, majd tovább folytatja bosszúhadjáratát. A halállistáján Budd és Elle következik. Miután rendezi a számláját Bill öccsével és Elle-lel, aki a bérgyilkosokból álló csapaton belül a legfőbb vetélytársa volt, Mexikóba megy, hogy megtalálja utolsó áldozata… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Uma ThurmanMenyasszony
David CarradineBill
Michael MadsenBudd
Lucy LiuO-Ren Ishii
Daryl HannahElle Driver
Michael ParksEsteban Vihaio
Vivica A. FoxVernita Green
Perla Haney-JardineB.B.
Bo SvensonHarmony tiszteletes
Chia-Hui LiuJohnny / Pai Mei

További szereplők

Kedvencelte 80

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Nekem az első film jobban tetszett, de ez is remek volt. Itt sokkal jobbak voltak a párbeszédek és kevesebb volt a vér is. Pai Mei részek nagyon tetszettek, érdekes volt, főleg ez az spoiler.
Tényleg úgy nézni jó a filmet ha egymás után látja az ember, sokkal jobban lehet érteni.
A szereplőkre pedig nem lehet panasz, Uma Thurman hozza az elő rész szívvonalát, és David Carradine pedig zseniális.
Quentin Tarantino remekül megcsinálta ezeket a filmeket.
https://media.giphy.com/media/ozXTrqRgqFcly/giphy.gif
https://media1.tenor.com/images/e486b14b5ec6f7872e416a8…

2 hozzászólás
DittaV 

A sztori még mindig totálisan abszurd, kezdve azzal, hogy ennyi sérülésbe már tíz ember belehalt volna simán, nem egy… De hát ez a film nem is a realitásra helyezte a hangsúlyt. Umának nagyon jól állt ez a szerep, talán nem véletlen, hogy Tarantino a múzsájának hívta. Marad a kedvenceim közt továbbra is :)

Nympha17 

Az első rész jobban tetszett, ez a második vontatott volt, ráadásul már 10 perces nézés után tudtam, hogy mi lesz a vége. Így már biztos, hogy számomra egyszer nézős volt.

carragher 

Nekem ugyanolyan jó volt mint az első rész.

Janus 

Míg az első rész egy szamurájfilm paródia, ez egyszerre kung fu film paródia, és komolyan vett neo western, miközben ízig vérig Tarantino filmje. A vérengzések vissza lettek fogva, igazából egy durvább jelenet volt spoiler, ami Tarantinohoz képest kevés is, de az első rész vérorgiája után azért annyira nem.
Elvből nem adok soha első nézés után 10 csillagot, úgyhogy egyelőre marad 9. Ki tudja, majd felviszem.
Nem tudom, hogy melyik rész tetszett jobban. A szamuráj és japán világ (ami itt nem kapott olyan nagy helyet) viszont ez a rész egy fél fokkal talán jobban el lett készítve. A karaktereken és a párbeszéden van a hangsúly.
Remek film, Tarantino egyik legjobbja.

Chris90 

A két film együtt piszok hosszú, éppen emiatt megéri egy-két napot/hetet várni, amíg az ember folytatja. De határozottan megéri maradni a 2. részre.

mandu 

Perla Haney-Jardine 2 évvel idősebb nálam… Azaz 7 éves volt, mikor a filmben játszott. Ez. Nagyon. Durva.

kytty0494

Nekem az első része sokkal jobban tetszett. Persze azért ez is jó, de a vége nagyon vontatott lett.

szakállas_agáma

kevésbé volt akkora durranás, mint az előző része, de így is megtette a hatását.
tanulság?
az van.
—>Tarantino zseniális.

Fájvirág

Nem tudok mit gondolni erről a filmről. Egyrészt hangulatos és nosztalgikus és tetszett, másrészről viszont feleslegesnek tartom beszélni is róla, mintha egy teljesen ismeretlen baráti társaság beszélgetését hallanám, és az ő vicceiken nevetnék – semmi közöm hozzá, és valószínűleg nem is értem pontosan a poént.


Népszerű idézetek

kkatja

Bill: Biztosan tudod, mennyire szeretem a képregényeket. Különösen a szuperhős-történeteket. Lenyűgözőnek találom az őket övező mitológiát. Vegyük például a kedvencemet, Superman-t. Nem valami jó képregény és nincs is túl jól megrajzolva. De az őt övező mítosz nemcsak zseniális, hanem egyedi is. Minden szuperhősös képregény szerves része a hős alteregója. Batman-é Bruce Wayne, Pókemberé Peter Parker. Mikor a figura reggel felébred, ő Peter Parker. Fel kell vennie a jelmezét, hogy Pókember lehessen. És ezen a téren Superman-nek nincs párja. Superman nem Superman-né válik. Ő Superman-nek született. Mikor Superman felkel, ő Superman. Az alteregója Clark Kent. Az igazi arcát akkor látni, mikor a kék jelmezét viseli, rajta a nagy piros S-sel és a piros köpennyel, amiben Kent-ék rátaláltak. Ez az igazi Énje. Amit Kent visel; a szemüveg, az öltöny, az a maszk. Kent öltözete eszköz arra, hogy Superman szemléljen bennünket. Clark Kent az, aminek Superman látja az embereket. És mik Clark Kent fő jellemvonásai? Gyenge. Önbizalomhiányos. Gyáva. Clark Kent Superman kritikája az egész emberi fajról. Valahogy így viszonyul Beatrix Kiddo Mrs. Tommy Plimpton-hoz.
A menyasszony: Hmmm. Jön a lényeg.
Bill: Viselhetted volna az Arlene Plimpton-kosztümöt. De te Beatrix Kiddo-nak születtél. És minden reggel, amikor felébredsz, te akkor is Beatrix Kiddo vagy. Kiveheted a tűt! (Bill egy igazságszérumot lőtt a Menyasszony lábába)
A menyasszony: Szuperhős lennék?
Bill: Nem, csak gyilkos. Egy született gyilkos. Mindig az voltál, és az is maradsz. El Paso, a használtlemez-bolt, a mozizás Tommy-val. El szerettél volna vegyülni az arctalan dolgozók tömegében. Be akartál illeszkedni a kaptár társadalmába. De te nem dolgozó méh vagy. Te egy gyilkos méh vagy. És teljesen mindegy, mennyi sört iszol vagy mennyi sült hústól hízik a segged, a tény tény marad.

kkatja

A menyasszony: Hullának néztem ki? Hát nem voltam az. Pedig ők igazán igyekeztek. Bill utolsó golyója csak kómába lőtt. Négy hosszú évig feküdtem öntudatlanul. Fölébredve elkezdtem azt, amit a mozireklámok úgy szoktak jellemezni, hogy bombasztikus bosszúhadjárat. Nos én jöttem, láttam és bombasztikus bosszút álltam. Már eddig is rengeteg embert eltettem láb alól, de egy még hátra van. A legutolsó. Az, akihez éppen most tartok. Az egyedüli, aki még él. És amikor végre célhoz érek, meg fogom ölni Billt!

kkatja

Esteban Vihaio: Bill fejbelőtte magát, ugye?
A menyasszony: Igen.
Esteban Vihaio: Én kedvesebb lettem volna: csak az arcát vágom meg.

kkatja

Bill: Valamikor régen, Kínában, egyesek szerint még az ezerharmadik év környékén, az ősi Fehér Lótusz Klán főpapja Pai Mei egy úton sétált, mélyen eltöprengve valamin, amin egy Pai Mei féle végtelen hatalmú ember töprenghet, vagyis hát nem lehet tudni min. Egy shaolin szerzetes tűnt fel az úton, az ellenkező irányba igyekezve. Amikor elhaladtak egymás mellett, Pai Mei a mérhetetlen nagylelkűség megmagyarázhatatlan kitöréseként parányit biccentett a szerzetes felé. Az azonban nem viszonozta. A shaolin szerzetes szándékosan sérthette meg Pai Meit, vagy csupán nem vette észre annak nagylelkű gesztusát? Indító okai örökre ismeretlenek maradnak. Ismertek viszont a következmények. Másnap reggel Pai Mei megjelent a shaolin templomban és azt követelte az ottani főapáttól, hogy saját életét kínálja föl engesztelésül. Az apát próbálta megbékíteni Pai Meit, de ráébredt, hogy a főpap megbékíthetetlen. Így kezdődött a mészárlás a shaolin templomban, melynek során mind a hatvan szerzetest legyilkolta a Fehér Lótusz és útjára indult egy legenda Pai Mei ötpontos szívrepesztő technikájáról…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján