Jó estét, jó szerencsét! (2005) 46

Good Night, and Good Luck
89' · amerikai · dráma, történelmi, életrajzi 12

2 díj · 16 jelölés

1953-at írunk, amikor a televíziózás még gyerekcipőben jár és amikor a neves tévés hírszerkesztő, Edward R. Murrow (David Strathairn), egy népszerű ismeretterjesztő hírműsort vezet a CBS csatornán. Emellett Fred Friendly (George Clooney) producerrel karöltve egy napi híreket közlő műsort is… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

David StrathairnEdward R. Murrow
George ClooneyFred Friendly
Jeff DanielsSig Mickelson
Robert Downey Jr.Joe Wershba
Patricia ClarksonShirley Wershba
Robert John BurkeCharlie Mack
Robert KnepperDon Surine
Frank LangellaWilliam Paley
Reed DiamondJohn Aaron
Alex BorsteinNatalie

További szereplők

Kedvencelte 3

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

rocketdog 

Történelmi szempontból jelentős film, ajánlott megtekinteni, vagy legalább utánaolvasva ismerni a feldolgozott témát. Én most csak egy dolgot emelek ki, ami a film nézése közben feltűnt. A játékidő jelentős részét tévéműsorok, híradások teszik ki, mialatt a riporter kifejezetten választékos szókinccsel, összetett mondatokban fogalmaz. Elképesztő belegondolni, hogy 70 éve olyan műsorokat adtak és néztek tömegek, amik megértéséhez valóban szükséges az aktív figyelem. Ha fel kellene idéznem egy hasonló példát, amikor én is ilyen előadást láttam a tévében, valószínűleg nem jutna eszembe semmi, nem erre vagyunk már szocializálva, (és bizony, már ebben a korszakban is megjelenik a szórakoztató és az informatív műsorok közti versengés a nézettségszámok alapján) így érthető, hogy ennyien unták a filmet, pedig értékes és fontos.

viky0222 

Hát nekem ez most nem nagyon jött be. Nem igazán tudtam követni, ki kicsoda, mi is történik pontosan, pedig előtte óránm még beszéltünk is róla. Hamar elvesztettem az érdeklődésem. Pozitívum viszont az eredeti felvételek használata, és a színészekkel sem volt bajom. Összességében viszont nálam nem talált be.

Mr_Catharsis91 

Lassan csordogáló film volt, és valamiért a feszültséget sem adagolta olyan keményen, inkább mértékkel, kimérten. Azt is mondhatnám, hogy a film be volt nyugtatózva.
Színészileg nem tartottam annyira kiemelkedőnek. Elswit-nek ugyan volt pár jó beállítása és a fekete-fehér képi megjelenítés is jóféle hangulatot kölcsönzött neki.

sipiarpi 

Nem egy akciódús filmről van szó, itt inkább a feszültség határozza meg a történet bemutatását. A történelmi, politikai környezet hat a szereplőkre, és ezáltal a nézőre is. Nem kis bátorság kell szembemenni az aktuális hatalom aktuális pribékjével. Már akkor sem.

blondeashell

Mindig meg tudom lepni magamat valamivel. Például, amikor azt hiszem, hogy nem tudok jobban unni egy filmet, akkor mindig sikerült egy olyat választanom, amit még az előzőnél is jobban untat.
Kész vicc egyáltalán nézettnek jelölnöm, mert főként csak hallgattam, már ha felfogtam abból bármit is, vagy a látottakból. Egyáltalán nem értettem, hogy mi történik, és az a baj, fogalmam sincs, ez az én hibám, vagy a filmé…
És mindezek után, valaki ezt több kategóriáiban is Oscarra jelölte. Váó. Kezdem elveszíteni a hitem…


Hasonló filmek címkék alapján