Kvíz Show (1994) 60

Quiz Show
133' · amerikai · dráma, történelmi, életrajzi 12

0 díj · 5 jelölés

A televíziózás hőskorában egy kiesett versenyző megvádolja a legsikeresebb televíziós játék sikeres nyertesét, a szinte nemzeti hősként ünnepelt Charles Van Dorent, a legkedveltebb magazinok címlap-sztárját. A Yale Egyetem angoltanára hetente feltűnt a képernyőn, sorra-rendre helyes választ… [tovább]

angol

Szereposztás

John TurturroHerbie Stempel
Ralph FiennesCharles Van Doren
Rob MorrowDick Goodwin
Paul ScofieldMark Van Doren
Elizabeth WilsonDorothy Van Doren
Hank AzariaAlbert Freedman
David PaymerDan Enright
Christopher McDonaldJack Barry
Allan RichRobert Kintner
Mira SorvinoSandra Goodwin

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 42


Kiemelt értékelések

Mr_Catharsis91 

Redford filmjeit mindig is szerettem és a Kvíz Show régen is nagy hatással volt rám. Bár ebben a témában a Hálózat már gyakorlatilag kimaxolt mindent.
Mégis ez egy zseniális film arról, hogy a média milyen szemét egy dolgot is művel és bújik a szórakoztatás égisze mögé. Emberek lesznek esendőek és buknak el, bár Fiennes karaktere valamilyen szinten mégis felértékelődik a film végére így számomra ő lovag maradt.
Szomorú, hogy gyakorlatilag azóta semmit sem változott a média illetve a különböző show-k jellege. Lehet véresszájúnak tartanának, de szívesen megnéznék egy pár botrányt a különféle tehetségkutatokról és hogy ott mekkora bunda folyik, bár csak szivárognak dolgok, csinnadratta nem történt.


Hasonló filmek címkék alapján