Transzformánia (Hotel Transylvania 4.) (2022) 52

Hotel Transylvania: Transformania
98' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték, fantasy, családi 6

Hogy elrepül 125 év! A Hotel, ahol a szörnyek lazulnak olyan, mint új korában, de tulajdonosa, Drakula, úgy érzi, ráfér a pihenés. Azt tervezi, visszavonul, és a lányára Mavisre meg vejére, Johnnyra bízza az üzletet.
De a búcsúbulin hátborzongató malőr történik. Felbukkan Van Helsing, a… [tovább]

angol
magyar
angol

Szereposztás

Brian HullDrakula (hang)
Andy SambergJonatán (hang)
Selena GomezMavis (hang)
Kathryn HahnEricka (hang)
Fran DrescherEunice (hang)
Steve BuscemiWayne (hang)
David SpadeGriffin (hang)
Keegan-Michael KeyMurray (hang)
Asher BlinkoffDennis (hang)
Brad AbrellFrank (hang)

További szereplők

Kedvencelte 5

Várólistára tette 209


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Ez az átváltozós dolog és a kalandfilmes sztori tetszett, a fő konfliktussal (Drakula idegbajt kap Johnny-tól) viszont lényegében visszakanyarodtunk az első részhez. Ahogyan a nyaralós epizódban, úgy ebben is jóval több lehetőség rejlett, de nem sikerült teljesen kihasználni, illetve továbbra is fárasztó számomra ez túlzottan felpörgetett animáció (mintha minden szereplő intravénásan nyomná magába a Red Bull-t), főleg ennyi rész után. Mindent összevetve tehát még mindig az első az igazi, de a 3. résznél egy hangyányival élvezhetőbbnek találtam. Akadt 1-2 valóban vicces momentuma, de a Jégkorszakhoz hasonlóan már ezt sem kéne tovább erőltetni.

Irasalgor

Habár, miért is történne meg, a Transzformánia ugyanis nem akar egy jól összerakott korszakalkotó folytatás lenni, megelégszik azzal, hogy egy újabb történetet mesél el Draculáék kompániájáról, mindezt a legopcionálisabb módon, ami ugyan egy fokkal jobban sikerült, mint az előző rész, de a franchiseban rejlő lehetőségeket egyáltalán nem dolgozza ki. Adott így egy harsányabb, indokolatlan zenei betétekkel operáló abszolút opcionális konfliktust feldolgozó generikus animációs film, amelyben bár akad néminemű mondanivaló, amelyet már számtalanszor megrágott a család közösen, de ezen felül nem sikerül úgy elbúcsúzni tőlük, ami igazán méltó lenne ehhez a társasághoz. Gondolom, pár év és jöhet a reboot!

Értékelés: 6/10

BiRo

Egyenesen kiábrándító.
Amennyire vártam, amennyire felhúzott, hogy elhalasztották a prime miatt hónapokkal végre megjött és rég csalódtam ekkorát.
Se eleje se vége.
Történet, mint olyan, nincs.
Johnny szörny, Drac nem, a többiek sem, oldjuk meg… Yaaaay

A rajzolás pazar, az animációk szépek, sokat változtattak a karakterek megjelenésén, ami néhol fura, néhol jól áll.

Gyerekes szintet aranyosból aberráltra fokozták, ami még a 3. részt is felül múlta.
Voltak vicces jelenetek, nem azt mondom, de az egész arra ment ki, hogy újra és újra human Drac szenvedésén kellett volna nevetni, ami eleinte jól is állt, az első öt percig, de hogy a teljes műsor időre ebből próbáltak nyerészkedni, elég… szánalmas folytatás, ilyen tessék-lássék próbálkozás.

Őszintén szólva, valahol selytettem, a töretlen szinvonal lejtőt látván minden egyes későbbi rész után, hogy milyen lesz a felhozatala ennek a résznek, de egy olyan trailer után amit kaptunk, azt hittem kicsit meg erőltetik magukat.

Viszont, ami most tudatosodott bennem, és nem akartam elhinni a film elején, hogy jól hallom, de nem Sandler adta Dracula hangját?
Nélküle meg se szabadott volna születnie ennek a folytatásnak!

És végül, de nem utolsó sorban spoiler

Összefoglalva, bár nem tudom, mikor húztam le így valaha is akármit, főleg azt amihez elvárással, bizalommal, reménykedve és tűkön ülve álltam hozzá. *hopp, egy paradox mondat*
De őszintén, megnéztem volna egy olyan folytatást, amiben Johnny picit érettebb lesz, az által, hogy gyereket nevel (akik itt semmi szerepet nem kaptak, csak azt az ellentmondásos részt, amikor Drac hipnotizálja a szintén vámpír unokáját, akit a második rész szerint nem is tudna), persze nem túl érett mert az elvette volna a varázsát, amit jut eszembe már nem kell félteni, ami nincs, az nem múlik.
Vagy ami még jobb, ha rájönnének, hogy lehet őt is vámpírrá avanzsálni, hogy ne öregedjen 20 évet, míg a felesége és a fia talán ha 1-et (se), mindezt gyerek barát módon szemléltetett „szertartás” közepette (akik csak egy kicsit is néztek/olvastak más vámpír műveket /nem twilight/ azok tudják mire gondolok)

Ehelyett kaptunk egy… ilyet, amiből megint csak minden valamire való poént előre lelőtt az előzetes. spoiler

2 hozzászólás
katy_swartz 

Annyira jó volt, rég nevettem ennyit filmen. :D
A film vége pedig nagyon cuki volt. Imádtam.

SunflowerSz 

Annyira már nem tetszett, mint a kroábbi részek, de azért még most is tudtam jókat nevetni rajta. Drakula minden formában nagyon vicces :)

Ancsúr 

Több a kaland ebben a filmben, mint az előzőekben, de az animáció nagyon nem tetszett. Jonatán meg még a szokottnál is idegesítőbb volt.


Hasonló filmek címkék alapján