Hatalmas kis hazugságok (2017–2017) 99

Big Little Lies
60' · amerikai · dráma, minisorozat
7 rész (epizódhossz: 50')

5 díj · 3 jelölés

Az HBO saját gyártású, titkokkal teli sorozata három középosztálybeli anyukáról szól, akiknek gyerekei most mennek iskolába. Látszólag tökéletes életük azonban döbbenetes titkokat rejt. A sorozat Liane Moriarty bestselleréből készült.
Az HBO új saját gyártású, erotikával, hazugságokkal és… [tovább]

angol
angol

Képek 21

Szereposztás

Shailene WoodleyJane Chapman
Reese WitherspoonMadeline Martha Mackenzie
Nicole KidmanCeleste Wright
Alexander SkarsgårdPerry Wright
James TupperNathan
Adam ScottEd Mackenzie
Laura DernRenata Klein
Iain ArmitageZiggy Chapman
David MonahanBernard
Sarah BakerThea

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 39

Várólistára tette 174


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Már azzal megfogott, hogy hány csillagot adjak neki. Elkezdtem gondolkodni azon, hogy mi nem tetszett, de igazából nem találtam ilyet.
Szerintem jól felépített, drámai, helyenként humoros. A színészek nagyon jók voltak, de Reese Witherspoon volt a kedvencem. Talán az ő karaktere volt a legkomlikáltabb. Valahol elviselhetetlen egy nőszemély, de a szíve a helyén és ettől nem tudtam elvonatkoztatni. Én megkedveltem.
Végig izgalmasnak találtam, nem tudtam félre tenni. Muszáj volt néznem. Örülök, hogy ebből nem csináltak egy végeláthatatlan sorozatot, mert nem lett volna értelme. Ugyanakkor én is még bőven néztem volna. Volt eleje, közepe, vége. Pont. Kisebb titkok és a nagy konfliktus is szépen le volt vezetve, néha kicsit ugrálva az időben. Minden percét megérte. Nagyon örülök, hogy nem kezdtem el akkor, amikor még várni kellett a folytatásra. Ezt csak darálva. Bele is őrültem volna. :D

desertangelable 

Ahogy korábban már az egyik epizódhoz írtam is, Shailene Woodley-ban nagyon pozitívan csalódtam, illetve nem is ez a helyes kifejezés. Ezekben a ya filmekben eddig nem volt lehetősége megmutatni, hogy mit is tud valójában, viszont ebben a minisorozatban, nekem egyértelműen bizonyította, hogy sokra hivatott még. A többi női főszereplőt nagyon szeretem, beleértve Laura Dernt is, így nagyon el kellett volna rontaniuk a történetet, ahhoz, hogy bármi rosszat is mondhassak, de szerencsére erről szó sincs. A cselekményeket tökéletesen pakolták egymásra, és ez a folyamatosan, a levegőben lógó rejtély, adott egy olyan kis plusz izgalmat ehhez a „született feleségek” szintű hangulathoz, ami folyamatosan váróssá tette a következő részt. Nagyon megtalálták a színészeket ezekhez a karakterekhez, mindannyian egytől egyig jól hozták a szerepüket, és itt elsősorban a női főszereplőkre gondolok. Ahogy sokan előttem már kinyilatkoztatták, én is csak annyit tudok mondani: néztem volna még.

justafairytale 

Zseniális szereplőgárda egy nagyszerű történettel. Néztem volna tovább…

Mesemondo

HBO kitett magáért. Borzasztóan nyomasztó a sztori, de valahogy mégis sikerült egy élvezhető sorozatot csinálni belőle, ami szépen, kereken zárult, és remek színészi alakításokat vonultatott fel. Egy rész guilty pleasure, egy rész elrettentő példa, egy rész gazdag emberek szenvednek, egy rész remek HBO dráma. Érdemes volt végignézni.

kykyke 

Érdekes sorozat volt, első sorban itt is a színészek miatt voltam ilyen kíváncsi, de határozottan nem csak miattuk volt érdemes végigizgulni a részeket. Jól felépített minisorozat, a cselekmény mindig fenntartotta az érdeklődést, jó volt belelátni a családok mindennapjaiba, a jó karakterek miatt ez is érdekes volt a nagy rejtély mellett, amire persze csak a végén derül fény. Celeste és Perry kapcsolatát nagyon bírtam, Resse W., mint Medaline egyszerűen fenomenális volt, ahogy a gyerkekek is azok voltak. Örülök, hogy rátaláltam erre a sorozatra, tökéletes napi kikapcsolódás volt.

Dorka 

Nagyon szerettem volna szeretni, mert a szereposztás igazán ígéretes volt. És a színészek remekül is játszottak, abban hiba nem volt. De az egész engem nyomasztott, nem tett jót a hangulatomnak ez a sorozat. Nem igazán tudtam megkedvelni egyik felnőtt szereplőt sem, csak az utolsó részre rendeződött el ez az érzés valamelyest. Még talán Madeline karaktere tetszett leginkább, illetve a gyerekek közül Chloe bejött, bár hihetetlen, hogy 6 évesen ennyire képben van zeneileg! Abigailt már nézni is szerettem :)

A leírás szerint ezek középosztálybeli anyukák. Ha ez a középosztály, milyenek fölöttük az emberek?!

A családon belüli erőszak szálat elég szépen megmutatta egyébként, bár néhol a pszichológus nekem erős volt, de hát nem könnyű ilyen esetben megtalálni az egyensúlyt – hogy meg is védd, legyenek lépések, de ne túl gyorsan, nehogy elijeszd… A végén spoiler. Tetszett nagyon az is spoiler. Durva, hogy egy ilyen eset kellett ahhoz, hogy spoiler.
Azt hiszem, nem fogom megnézni a Született feleségeket sem újra (és végig), mert nem nekem való ez a világ.

Szóval a színészek jók, szerintem jól megcsinálták a sztorit (bár a könyvet nem olvastam), de nekem maga a történet és ez a világ nem tetszett igazán, nem nézném újra, és remélem, nem lesz folytatás.

LyennSunny

Izgalmas kis sorozat volt, azt hiszem rá is vetem magam a könyvre. :)

Chris90

Egy-két apróbb baki van benne, de ugyanakkor ez a széria is bekerült a kedvencek közé, ami nem is csoda, hiszen a szokásos HBO-minőséget hozza. Öröm volt látni a mozisztárokat egy sorozatban, ráadásul ilyen abszolút drámai és hétköznapi szerepekben! Az HBO-t még mindig csodálom, hogyan tud ennyire profi szériákat összedobni. A fényképezés, a rendezés, a színészek, a forgatókönyv – mind-mind zseniális!

A sorozat végét én kicsit furának éreztem, valahogy jobban fel volt ez vezetve, hogy aztán csak ennyi legyen a befejezés. Persze, arra már a második rész nézésekor rájön az ember, hogy itt nem a gyilkosság áll a középpontban, hanem a három (igény szerint négy/öt) női főhős élete és az, ami az álarc mögött van.

Zseniális kis sorozat volt ez na, a regény magyar megjelenésében pedig még mindig bízom!

Marcsi0603 

Szeretem a minisorozatokat, köztük gyöngyszem ez az alkotás. Végig fent tartotta az érdeklődésem, és bár a vége kiszámítható volt, alig vártam, hogy megtörténjen, illetve lássam, hogyan történik. Kicsit Született feleségek utánérzésem volt, miközben néztem, viszont ott sosem volt olyan erős a színészi játék, mint itt. Örülök, hogy nem kellett csalódnom, sőt még a könyvhöz is kedvet kaptam.


Népszerű idézetek

desertangelable 

Tanárnő: – Madeline! Nem bánja ha Madeline-nek hívom?
Madeline: – Miért, minek hívna, Arthurnak?

2 hozzászólás
pizza42

-Mit szólnátok haa.. Te is kérsz kávét?
-Persze.
-Hármat kérünk. És van sütid, amitől nem lesz nagyobb a seggem?

Adalind 

Chloe: Mit látsz odakint?
Madeline: Megijesztettél. Csengőt kéne a nyakadba kötni, hogy ne tudd rám hozni a frászt!

Adalind 

Perry: Emlékszel az első iskolai napodra?
Celeste: Tulajdonképpen igen. Randira hívott egy másodikos.
Perry: És igent mondtál?
Celeste: Fehér tengerészcipőben volt


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján