Hamlet (1996) 18

242' · amerikai, angol · dráma 12

Féltékenység, gyilkosságok, bosszúszomj, titkok, hazugságok, kísértetek, sírásók: ideális panelek bármely modern thrillerhez. A fenséges történelmi díszletekről, a lenyűgöző tájakról, a heroikus jellemekről és az emberközeli történetkezelésről Kenneth Branagh gondoskodik, aki egy igazán… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Kenneth BranaghHamlet
Gérard DepardieuReynaldo
Billy CrystalSírásó
Jack LemmonMarcellus
Robin WilliamsOsric
Richard Attenboroughangol nagykövet
Brian BlessedHamlet apja
Julie ChristieGertrude
Judi DenchHecuba
Rosemary HarrisPlayer Queen

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 38


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

A Hamlet második kedvenc Shakespeare drámáim sorában, első helyen a Julius Caesar áll, és marad is…aligha lehet onnan eltűntetni. Ennek a drámának több feldolgozását láttam már, modernebbeket is, és a jó adaptáció mindig hozzáad valamit, ad egy értelmezést a nyitva hagyott kérdéseknek. Ezt ez a film megtette. Kenneth Branagh az én szememben tökéletes Hamlet (bár ez a világosszőke haj…), intelligens, érdekes, megérthető és megszerethető karakter. A többi színész is fantasztikusan lett kiválasztva, biztos, hogy újranézős.

2 hozzászólás
Bee

Rossz … sőt sok esetben nevetséges feldolgozás.
Kenneth Branagh Shakespeare rendezései nálam mindig kiverik a biztosítékot.
Valamit mindig elront.

Jadeline 

A Hamlet az első számú kedvenc Shakespeare darabom, bár túl sok feldolgozást nem volt lehetőségem megnézni sajnos. Ami biztos, hogy ez a film egyszerűen nekem nem jön be. Komolytalannak hat és nem érzem benne a drámát. A színészek sem tudnak meggyőzni, pláne maga Branagh nem.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján