A ferde ház (2017) 97

Egy fiatal magánnyomozó, Charles Hayward a zűrzavaros Leonides család vidéki kúriájába érkezik, hogy egykori kedvese kérésének eleget téve kinyomozza a dúsgazdag családfő, Artistide halálának körülményeit – még mielőtt a Scotland Yard emberei elkezdenének nyüzsögni a helyszínen és lerántanák a… [tovább]

angol

Szereposztás

Glenn CloseLady Edith
Max IronsCharles Hayward
Stefanie MartiniSophia de Haviland
Christina HendricksBrenda
Gillian AndersonMagda
Terence StampTaverner főfelügyelő
Roger Ashton-GriffithsGaitskill
Honor KneafseyJosephine
Preston NymanEustace
Amanda AbbingtonClemency Leonides

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 93


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát nem volt olyan rossz, bár nem minden úgy történt, ahogy az a könyvben van. Még jó, hogy előbb olvastam, mint láttam ezt a filmet. Kezdve azzal, hogy Sofia és Charles kapcsolata sem úgy volt, ahogy az a könyvben szerepelt. spoiler Meglepett, hogy még motoroztak is a filmben, és táncoltak… De nem sokban volt eltérés azért. Volt, ami megmaradt, de még spoiler Meg ahogy megtudják ki a gyilkos… spoiler Nem is emlékszem lett volna autója Charlesnak, de most volt… De amúgy a szereplők tűrhetőek voltak, sőt Max Irons szuper szexi volt. :-D Bár nem igazán így képzeltem Charlest, de jó, hogy ő alakította a filmben. :-D Gillian Anderson most kicsit semleges volt számomra. Nem igazán illet hozzá ez a szerep, de Glenn Glose jó volt. Végül is tetszett, nem volt rossz film, pörgősnek pörgős, de a könyv sokkal izgibb volt. :-D

Zohanna

Az alapsztori a kedvenc A. C. regényem, mi több, az első amit olvastam a krimik királynőjétől, és tett igazi rajongóvá, úgyhogy lehetséges, hogy elfogult vagyok…
Egy icipici plusz sztorit tettek hozzá az alapműhöz, amit egyébként a regény nem hiányolt, azonban egy filmben szükséges kiegészítésnek éreztem.
Nagyon tetszett, hogy mindent precízen beletettek a történetbe, ami lényeges. A hangulat, a képvilág nekem bejött, a színészekre illett a szerep.
Összegezve telitalálatnak tartom, és nem igazán értem a lehúzó értékelédeket.

desertangelable 

A film nem túl pörgős, én a regényt kicsit izgalmasabbnak éreztem, de szinte a összes Agatha Christie adaptációval így vagyok. Nagyon örültem Glenn Close-nak és Gillian Andersonnak, nagyon jók voltak a szerepükben, Utóbbival kapcsolatban szeretem, hogy minden hülyeségben benne van, nem tudtam komolyan venni az alakítását, de szerintem ő sem, ennek ellenére teljesen rendben volt a szerepben. Egyszer meg lehet nézni, de szerintem nem többszörnézős.

Kincsanna 

Pont olyan volt, mintha könyvben olvastam volna, kb ugyanakkora hatással volt rám: jó volt nézni, de ha jövőre újra belefutnék, meg tundám nézni újra, mert alig emlékeznék rá… A szereposztás jó volt, a díszletek-jelmezek még jobbak.

Bexy_15 

*Papám elmélkedése a film első húsz perce alatt*
– Hmm, olyan Agatha Christie-s hangulatú ez a film. Valamiért nagyon arra hasonlít.
Elkezdett akadni a film, szóval kilépett, hogy újraindítsa mire megjelent a film fülszövege a tévé képernyőjén. Az első mondat az volt, hogy Agatha Christie regénye alapján, Nagypapám ekkor felkiáltott, hogy Háh, ő megmondta, hogy tisztára olyan hangulata van. :D
Alapjáraton talán egy 10 percet nem láttam a filmből, de már az elején is túlságosan egyértelmű volt, hogy ki a gyilkos. spoiler A film biztos tanulság arra, hogy senkinek sem szabad hinni és gyakran a vagyonos családokban nem is a vagyon az oka az öldökléseknek.

Emese_Szalai 

Nem volt rossz, de ezek után méginkább azt gondolom hogy az angolok hülyék. Egyáltalán nem csodálkozom, hogy az a gyilkos, aki. Ebben a házban nem bolondot, hanem normális embert nehéz találni…

Kriszta

Egész jó A. C.–adaptáció. Engem a zenéje idegesített kicsit.

Kinopio_cryptro 

Ironikus, hogy a film elkészítéséért felelős egyik stúdió neve Brilliáns Filmek, viszont a film nem lett briliáns. de ennek ellenére szépen ragyog.
A történetről nem sokat lehet mondani, ha csak azt nem, hogy – mint az elvárható egy Christie történettől – megfelelően csavaros és váratlan eseményekkel operál, főleg a vége. Sajnos a film szolgai módon másolta a regényt, ahelyett, hogy kicsit bátrabban nyúlt volna hozzá, a karakterek árnyalásával – a regényben úgy ahogy működtek, de itt túl egysíkúak, sablonosak voltak-, néhány szál – Cairo – kibontásával, de így az én ízlésemnek picit sótlan lett.
S ha már a karaktereket emlegettem, nos annak ellenére, hogy szerintem mindegyik megformálására zseniális színészeket/színésznőket válogattak, a legtöbbjük súlytalan, néhányuk meg csak úgy van és semmit nem kezdtek velük.
A felemás rendezés mellett, a vágás sem szégyenkezhet, ugyanis teljesen indokolatlan vagy minimum furcsa helyen történtek, és kvázi a történet legvégét pedig teljesen levágták.


Hasonló filmek címkék alapján