A szentjánosbogár (Firefly) (2002–2003) 115

A Firefly egy amerikai sci-fi sorozat, amely a műfajban megszokottnál kevesebb fantasztikus, futurisztikus elemet tartalmaz, inkább hétköznapi emberi és társadalmi problémákkal teli világot mutat be, egy másik műfaj, a western témáit is felhasználva. A történet szerint ugyanis a 25-26. századra… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Nathan FillionMalcolm Reynolds kapitány (Mal)
Gina TorresZoë Washburne
Alan TudykHoban Washburne (Wash)
Morena BaccarinInara Serra
Adam BaldwinJayne Cobb
Jewel StaiteKaylee Frye
Sean MaherDr. Simon Tam
Summer GlauRiver Tam
Ron GlassShepherd Book
Christina HendricksSaffron

További szereplők

Kedvencelte 83

Várólistára tette 144


Kiemelt értékelések

Fummie

Kapja be a Fox. Ez volt az első, ami eszembe jutott a pilot rész után. Merthogy elkezdtem nézni, és amikor megnéztem az első (dupla) részt, akkor már tudtam, hogy függő leszek, és nekem ez a tizenöt rész kevés lesz. De még milyen kevés, két nap alatt át is rágtam magam rajta (nem számítva a filmet), és most még többet akarok, de nincs. Hogy lehet így élni?
A másik, ami eszembe jutott, hogy Sheldon Coopernek (The Big Bang Theory) igaza volt, noha nem gondoltam volna, hogy ezt valaha ki fogom jelenteni. Na jó, korábban is volt már igaza, de azért én meg Sheldon nem vagyunk ugyanazon a véleményen legtöbbször, pedig imádom őt.
Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2014/08/szeria-szeml…

7 hozzászólás
Victorious 

Először is pár szó az emberről ki elkaszálta ezt a sorozatot: (lehet kicsit cenzúrázni kell)
Hogy az a *************************** és*************************** de ne felejtsük el hogy********************************.

Egy igazi kult sorozatot pótoltam be.Ez egy zseniális sorozat volt és még zseniálisabb lehetett volna ha nem kaszálják el.A karakterek egytől egyig jól megalkotottak voltak és szerethetőek. A történetek kreatívak,izgalmasak,viccesek és párszor drámaiak is. Ha jobban kibonthatták volna az egészet akár még az idegen lényekig is eljutottunk volna és akkor nagyon Mass Effect érzésem lett volna. kéne belőle egy sorozat. Bár igazából nem feltétlenül jött volna el.
Amúgy elég zavaró volt hogy összevissza adták a részeket,eltartott egy ideig mire beazonosítottam a helyes sorrendet.
Kíváncsi vagyok a lezáró filmre bár valszeg a dolgok töredékére sem lesz válasz.

Hippoforaccus 

Lenne potenciál benne, de egyszerűen unalmas. Dupla olyan hosszúnak tűnik egy rész, mint amilyen valójában.

Lione

Végre valahol nem durrog az űr. :) Kelleni fog a kulcstartómra egy Firefly az Enterprise mellé. Szomorú vagyok, hogy nem folytatták. A Terminátor sorozatnál is szomorú voltam. Míg a TNG-t meg mi nem folytattuk, mert halálra untuk magunkat…

Csike

10/10
A legnagyobb mestermű, a sci-fi sorozatok történelmében.
Kész.

Emese_Szalai 

Úgy sajnálom, hogy nem folytatták! Az Agymenőkben emlegetik mindig ezt a sorozatot és most már értem miért imádják annyira. :)

_Norbi 

Egy kicsit véleményem szerint túlértékelt sorozat. Nem rossz, és tényleg egyedi hangulattal rendelkezik, de azért láttam már jobbat is.

kriszmanesz

nem lesz a kedvencem, de azért jó kis űrwestern volt ez. sajna sok szál elvarratlan maradt, és a kiegészítő film nem oldotta meg ezt, sőt… szerintem az igencsak felejtős alkotás. akkor már inkább a befejezetlen sorozat.

LoneWolf 

Nagyon sokáig ültem rajta és bevallom, hogy az első rész nem tetszett, így tovább tartogattam, majd úgy 1 év után rászántam magam és 2-3 epizód után rádöbbentem, miért is anyáztak annyian, hogy elkaszálták. Ahogy számoltam vissza, mennyi van még hátra, éreztem, hogy nem lesz tisztességesen lezárva és nem tévedtem, hiszen rengeteg szál maradt elvarratlanul, még a „Serenity” című kiegészítő filmecskével is.
A Star Wars féle űroperás környezetbe áthelyezett western tehát kockázatos húzás volt a Buffy-ról (majd később a Bosszúállók-ról) elhíresült Josh Whedon-tól, de mégis bevált a recept és a Nathan Fillion (Castle) főszereplésével készült széria méltán vált a rajongók kedvencévé.

Istris

A világ legjobb sorozata lett volna, ha valami félkegyelmű nem kaszálja el. Ki ne hagyd! Minden rész remekmű!


Népszerű idézetek

Lione

Wash: That sounds like something out of science fiction.
Zoe: We live in a spaceship, dear.

Lione

Take my love, take my land
Take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free
You can't take the sky from me

Take me out to the black
Tell 'em I ain't coming back
Burn the land and boil the sea
You can't take the sky from me

There's no place I can be
Since I found serenity
You can't take the sky from me

Lione

Mal: I don't believe there is a power in the verse that can stop Kaylee from being cheerful.


Folytatása

Összehasonlítás

Firefly


Hasonló filmek címkék alapján