A szentjánosbogár (Firefly) (2002–2003) 84

A Firefly egy amerikai sci-fi sorozat, amely a műfajban megszokottnál kevesebb fantasztikus, futurisztikus elemet tartalmaz, inkább hétköznapi emberi és társadalmi problémákkal teli világot mutat be, egy másik műfaj, a western témáit is felhasználva. A történet szerint ugyanis a 25-26. századra… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Nathan FillionCaptain Malcolm 'Mal' Reynolds
Gina TorresZoë Washburne
Alan TudykHoban 'Wash' Washburne
Morena BaccarinInara Serra
Adam BaldwinJayne Cobb
Jewel StaiteKaylee Frye
Sean MaherDr. Simon Tam
Summer GlauRiver Tam
Ron GlassShepherd Book
Christina HendricksSaffron

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Firefly

24 tag · 0 karc · Bővebben


Kedvencelte 68

Várólistára tette 100


Kiemelt értékelések

Fummie

Kapja be a Fox. Ez volt az első, ami eszembe jutott a pilot rész után. Merthogy elkezdtem nézni, és amikor megnéztem az első (dupla) részt, akkor már tudtam, hogy függő leszek, és nekem ez a tizenöt rész kevés lesz. De még milyen kevés, két nap alatt át is rágtam magam rajta (nem számítva a filmet), és most még többet akarok, de nincs. Hogy lehet így élni?
A másik, ami eszembe jutott, hogy Sheldon Coopernek (The Big Bang Theory) igaza volt, noha nem gondoltam volna, hogy ezt valaha ki fogom jelenteni. Na jó, korábban is volt már igaza, de azért én meg Sheldon nem vagyunk ugyanazon a véleményen legtöbbször, pedig imádom őt.
Bővebben: http://fummiekonyvtara.blogspot.hu/2014/08/szeria-szeml…

4 hozzászólás
Victorious 

Először is pár szó az emberről ki elkaszálta ezt a sorozatot: (lehet kicsit cenzúrázni kell)
Hogy az a *************************** és*************************** de ne felejtsük el hogy********************************.

Egy igazi kult sorozatot pótoltam be.Ez egy zseniális sorozat volt és még zseniálisabb lehetett volna ha nem kaszálják el.A karakterek egytől egyig jól megalkotottak voltak és szerethetőek. A történetek kreatívak,izgalmasak,viccesek és párszor drámaiak is. Ha jobban kibonthatták volna az egészet akár még az idegen lényekig is eljutottunk volna és akkor nagyon Mass Effect érzésem lett volna. kéne belőle egy sorozat
Amúgy elég zavaró volt hogy összevissza adták a részeket,eltartott egy ideig mire beazonosítottam a helyes sorrendet.
Kíváncsi vagyok a lezáró filmre bár valszeg a dolgok töredékére sem lesz válasz.

Csike

10/10
A legnagyobb mestermű, a sci-fi sorozatok történelmében.
Kész.

Emese_Szalai 

Úgy sajnálom, hogy nem folytatták! Az Agymenőkben emlegetik mindig ezt a sorozatot és most már értem miért imádják annyira. :)

_Norbi

Egy kicsit véleményem szerint túlértékelt sorozat. Nem rossz, és tényleg egyedi hangulattal rendelkezik, de azért láttam már jobbat is.

kriszmanesz 

nem lesz a kedvencem, de azért jó kis űrwestern volt ez. sajna sok szál elvarratlan maradt, és a kiegészítő film nem oldotta meg ezt, sőt… szerintem az igencsak felejtős alkotás. akkor már inkább a befejezetlen sorozat.

LoneWolf

Nagyon sokáig ültem rajta és bevallom, hogy az első rész nem tetszett, így tovább tartogattam, majd úgy 1 év után rászántam magam és 2-3 epizód után rádöbbentem, miért is anyáztak annyian, hogy elkaszálták. Ahogy számoltam vissza, mennyi van még hátra, éreztem, hogy nem lesz tisztességesen lezárva és nem tévedtem, hiszen rengeteg szál maradt elvarratlanul, még a „Serenity” című kiegészítő filmecskével is.
A Star Wars féle űroperás környezetbe áthelyezett western tehát kockázatos húzás volt a Buffy-ról (majd később a Bosszúállók-ról) elhíresült Josh Whedon-tól, de mégis bevált a recept és a Nathan Fillion (Castle) főszereplésével készült széria méltán vált a rajongók kedvencévé.

Istris

A világ legjobb sorozata lett volna, ha valami félkegyelmű nem kaszálja el. Ki ne hagyd! Minden rész remekmű!


Folytatása

Összehasonlítás

Firefly


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján