Serenity (Firefly) (2005) 109

Malcolm Reynolds kapitány kétes üzleteket és gyanús fuvarokat bonyolít űrhajóján, a Serenityn. Egyik alkalommal két utast vesz a fedélzetre, az ifjú doktort, és annak labilis, telepatikus képességekkel megáldott húgát. Kiderül, veszélyes ügybe keveredett, a testvérpár ugyanis az univerzumot… [tovább]

Szereposztás

Nathan FillionMalcolm 'Mal' Reynolds kapitány
Gina TorresZoë Washburne
Alan TudykHoban 'Wash' Washburne
Summer GlauRiver Tam
Sean MaherDr. Simon Tam
Morena BaccarinInara Serra
Ron GlassBook
Adam BaldwinJayne Cobb
Jewel StaiteKaylee Frye
Chiwetel EjioforVégrehajtó

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 46


Kiemelt értékelések

Imma 

Értékelem az igyekezetet, ugyanakkor menjen a fenébe.

2 hozzászólás
csokidani 

Emmeg mi a picsa volt? Valami űr-western izé? Nem vártam sokat a trailer alapján és ez pontosan be is jött.
A színészek annyira rosszak mint kb a Kocka c. filmben, csak míg ott a film zseniális, ez csapnivaló volt. Olyan érzésem volt mintha a 80-as, 90-es évek fordulóján csinálták volna a filmet, béna párbeszédek, semmilyen dramaturgia, üres űr-westernkedés. Logikátlanságokba bele se megyek. spoiler .
A film első fele kimondottan idegesítően kínos volt. Aztán szerencsére a második fele valahogy beindult, de csak a végignézhető szintre jutott (már rajta volt a kezem a kikapcs gombon konkrétan). Ez a film semmit nem tesz hozzá a filmes világhoz, viszont remekül eldurrogtat annyi klisét, amiből Amerikában egy évnyi filmtermés simán kijönne. GYENGE.

3 hozzászólás
Luki

Több, mint a semmi alapon remek, hogy van, és lezárja a sorozatot, de az időbeli és műfaji korlátok miatt még így is hiányérzetet hagy az emberben. Bizonyos eseményekről pedig egész egyszerűen nem vagyok hajlandó tudomást venni :-P

Fummie

A Firefly után nagyon meglepett ez a komoly hangvételű film. Jó volt még egy kicsit tovább nézni a Serinty legénységét, de azért ez mégsem az igazi.

Dorka 

Filmnek nagyon jó, de szerintem teljesen más a hangulata, mint a sorozatnak. Ennek ellenére persze nagyon szeretem, a karakterek itt is imádnivalóak, de egyetértek @Imma-val: Menjenek a fenébe!

Lione

Örülök, hogy nagyjából kaptunk végül valamiféle “lezárást”. Így kevésbé forgolódom álmomban, azon agyalva, hogy “de miért???”… De attól még… sorozatként jobb volt, és nagyon fog hiányozni. T_T

3 hozzászólás
Nyra

Hát jajj. Valahogy így tudnám összegezni!
Csak úgy kavarognak bennem az érzelmek. Egyszer azt éreztem, hogy csodálatos, remek lezárás. Habár jobban örültem volna még négy, öt, tíz évadnak a sorozatból, de hát ha nem lehet akkor ennek is örülök. És hát nem egyszer összeszorult a gyomrom az izgalomtól!
Másrészt azt érzem, hogy ezt hogy lehet így? És miért? Miért teszed ezt velem Joss Whedon? spoiler
Sajnálom, hogy egyes dolgokat nem tudtak megmagyarázni a szűk keretek miatt, (spoiler) de azért megpróbálták a legtöbb dolgot belevinni. Úgy éreztem a film nézése közben, hogy látom, mit akartak volna nekem még évadokon keresztül nyújtani, ami szerintem jó teljesítmény.
A legnagyobb „baj” az volt, hogy nem hozta ugyanazt a hangulatot, a vidám, boldog hangulatot. Nyilván egy filmben ezt nehezebb kihozni, úgy hogy egyszerre beleviszik a komolyságot és az izgalmat. Az elején még jött egy-két poén, de ahogy haladtunk a sztoriban ezeknek el kellett veszniük. Mintha az elejével átvezette volna a rajongókat az egyik hangulatból a másikba.
Szóval: a Firefly-t le kellett zárni valahogy, és ezt nagyon szépen megtették. De azért, hogy magamat idézzem: „hát jajj”.

Eszter_S

Ezt most nem tudtam hová tenni… lehet, azért, mert nem láttam még a Fireflyt. Valamiért a vége felé félbehagytam… kár, pedig különben tetszettek a szereplők. Ha lesz időm, újranézem.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Kopaszkutya 

Levél vagyok a szélben. Figyeld, hogy szárnyalok.

Imma 

Wash: I'm a leaf on the wind. Watch, how i soar!

Banditaa 

Wash: Ha nem sikerül egy kis plusz energiát kisajtolni a hajtóművekből, ez érdekes landolás lesz.
Malcolm Reynolds: Definiáld az „érdekes”-t.
Wash: Istenem, Istenem, mind meghalunk.

virrasztó

Tudod honnan lehet tudni, ki a hős? Az, aki miatt mások elpatkolnak. Nézz utána.

Carmilla 

– Élő embereket enni? Mi abban a jó???

Carmilla 

– A történelem az igazság leplezése.


Hasonló filmek címkék alapján