A majmok bolygója (2001) 119

Planet of the Apes
119' · amerikai · akció, sci-fi, kaland

1 díj · 3 jelölés

Egy űrhajós kényszerleszállást hajt végre egy bolygón, ahol nem sokkal később menekülő emberek között találja magát. Mintha a feje tetejére állt volna a világ – e különös bolygón az ember az alacsonyabb rendű faj, akik ellen az erős, uralkodó majmok hajtóvadászatot rendeznek. Leo Davidson… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Mark WahlbergLeo Davidson
Kris KristoffersonKarubi
Helena Bonham CarterAri
Tim RothGeneral Thade
Michael Clarke DuncanAttar
Paul GiamattiLimbo
Estella WarrenDaena
Cary-Hiroyuki TagawaKrull
David WarnerSandar
Erick AvariTival

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

A legjobb szándék sem vezet mindig eredményre. Burton ezúttal méllélőtt. Wahlberg borzasztó választás. A repülő hajszárító meg röhejes.
Ezt nem kellett volna, Mr. Burton…

Blissenobiarella 

Én amúgy csípem Tim Burtont, de a Majmok bolygójához nem szabadott volna közel engedni. Ez a film rossz, nagyon elüt a többitől (amiket egytől-egyig nagyon szeretek), Mark Wahlberg meg nem színész.
_
Update 2017: Azóta már nem csípem Tim Burton-t se, de ez a film továbbra is a széria fekete foltja, és tiszta szégyen, hogy ez létrejöhetett. Nagyon cikis. Nem ér annyit, hogy egyáltalán belemenjek, hogy miért. Aki teheti, hagyja ki.

Zajec_Sternenkind 

Nem tudom, őszintén nem értem, miért támadják ezt a filmet olyan sokan. Egyáltalán nem volt rossz, és simán beleilleszthető az eredeti filmsorozat világába. Több ezer éveket ugrál az eredeti is, nem lehetetlen, hogy volt egy ilyen szeglete is a majom-ember történelemnek, ami kikopott az emlékezetből (mellesleg az első részben spoiler). Valamint itt is elhintenek sok utalást, például, amikor a főszereplő embernő megkérdezi, hogy spoiler. A másik, hogy az eredeti negyedik részben spoiler.
Szó mi szó, ezt a fimet divat lehúzni, pedig, ha az ember kicsit gondolkodik, mögé lát a dolgoknak és figyelmesen megnézni az eredeti öt részt, nem kevés párhuzamot talál és magyarázatot a miértekre. Ez egy melléktörténet a főszál mellett.
Kiváló.

KyKy

Nem igazán vagyok elragadtatva ettől a feldolgozástól sem, hiába, sajnos én a mai világ gyermeke vagyok abból a szempontból, hogy a régi filmeket egyszerűen nem tudom úgy megszeretni, mint az újakat (pl. az új MB trilógia hatalmas hatással volt rám, és azóta is tart ez az eksztázis). Egynek elment, sokkal jobban hajazott a régi filmekre, mint az újakra, és így nagyjából ennyi a véleményem is.

2 hozzászólás
eNNBeus 

Akármennyire szeretnék nem tudok elvonatkoztatni a 68-as filmtől, az nálam már gyerekkoromban annyira beütött hogy minden azutáni csak gyenge próbálkozásnak tűnik. Ami egyszer már tökéletesen meg lett csinálva ahhoz kár hozzányúlni még egyszer, semmi nem lett belerakva ami adna némi pluszt.
Abban a filmben volt kraft, éreztem a feszültséget, és a végét sem éreztem amerikanizáltnak. Ezt a feldolgozást csak az tartja a felszínen hogy egy kult könyv/film remake-je. Ha nem így lenne úgy tűnne el a süllyesztőben a többi hasonló között mint a sicc. Mark szegénykém meg nem ebbe a filmbe való, túl kölyök képe van egy ilyen komoly témához.
Na :)

Honey_Fly 

A mai napig ki nem állhatom egyik Majmok bolygója filmet sem.

Ditta 

Most láttam először ezt a feldolgozást, és bár szinte csak rosszat hallottam eddig róla, nekem tetszett. Mindenképpen a film javát szolgálja, hogy az eredeti film óta hatalmasat fejlődött a technika, így sokkal jobb lett a film látványvilága. Nem mondhatom, hogy az eredeti filmet le tudta körözni, hiszen ebben a feldolgozásban pont azt vették el a filmtől, amitől az eredeti film olyan nagyot tudott ütni, spoiler de ennek ellenére jó kis film, abszolút megüti a mércét. (És talán nem is kell hasonlítgatni az eredeti feldolgozással, hiszen elég jelentős a tartalmi különbség közöttük.)

Padlizsán_Elvtárs

Fogalmam sincs mi akart ez lenni.
Még az eleje rendben volt de a végefelé már csak szenvedtem.
Nagyon nem jól sikerült remake, örülök neki, hogy ennek nem lett folytatása.

Kstimi 

Egyszer láttam, lehet nem is végig, még régebben és nem értettem hogy miért van ilyen film… Az eredetit nem láttam, de már a film cselekménye se tetszik, szóval valószínűleg nem is fogom megnézni :P

Zohannna

A könyv ezerszer jobb (bár tudom, hogy az készült a filmből, de teljesen más a történet. komolyan,nem gondoltam volna, hogy ennyire más maga a történet is, csak az alaphelyzet ugyan az…) A filmben nem volt az a nagy helycsere a majmok és emberek között, mármint persze, helyet cserélt a szerep, de ettől az emberek még ugyanolyan értelmesek voltak mint a majmok. Olyan volt mintha az emberek egy nomád népcsoport volna a majmok pedig civilizált városokban élő törzs. Nekem zavaró volt, hogy az állítólag nemesebb faj megtartotta a majom vonásait, ugyanúgy ugrándoztak meg vonyítottak. Leginkább az volt fura – ami miatt az embereket is törzsnek, egyenrangúnak mondtam a majmokkal – , hogy az emberek is beszéltek, és ruhában voltak (mondjuk az is igaz ha pucérak lettek volna én rögtön kikapcsolom a tv-t). Tehát nekem a könyv sokkal jobban átadta az üzenetet, és sokkal drasztikusabb volt.


Népszerű idézetek

[névtelen]

General Thade: Everything in the human culture takes place below the waist!

[névtelen]

Limbo: The young ones make great pets. Just make sure you get rid of them before they mature. Believe me, the last thing you want is a human teenager running around your house.

[névtelen]

Zaius, Thade's Father: [about humans] I warn you their ingenuity goes hand in hand with their cruelty. No creature is as devious, as violent.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján