A majmok bolygója (2001) 123

Planet of the Apes
119' · amerikai · akció, sci-fi, kaland

1 díj · 3 jelölés

Egy űrhajós kényszerleszállást hajt végre egy bolygón, ahol nem sokkal később menekülő emberek között találja magát. Mintha a feje tetejére állt volna a világ – e különös bolygón az ember az alacsonyabb rendű faj, akik ellen az erős, uralkodó majmok hajtóvadászatot rendeznek. Leo Davidson… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Mark WahlbergLeo Davidson
Kris KristoffersonKarubi
Helena Bonham CarterAri
Tim RothGeneral Thade
Michael Clarke DuncanAttar
Paul GiamattiLimbo
Estella WarrenDaena
Cary-Hiroyuki TagawaKrull
David WarnerSandar
Erick AvariTival

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

A legjobb szándék sem vezet mindig eredményre. Burton ezúttal méllélőtt. Wahlberg borzasztó választás. A repülő hajszárító meg röhejes.
Ezt nem kellett volna, Mr. Burton…

Blissenobiarella 

Én amúgy csípem Tim Burtont, de a Majmok bolygójához nem szabadott volna közel engedni. Ez a film rossz, nagyon elüt a többitől (amiket egytől-egyig nagyon szeretek), Mark Wahlberg meg nem színész.
_
Update 2017: Azóta már nem csípem Tim Burton-t se, de ez a film továbbra is a széria fekete foltja, és tiszta szégyen, hogy ez létrejöhetett. Nagyon cikis. Nem ér annyit, hogy egyáltalán belemenjek, hogy miért. Aki teheti, hagyja ki.

Londonna 

Sokáig vonakodtam, hogy én ezt megnézzem. Ha jól rémlik, egészen mostanáig – teljes egészében – ez valóban ki is maradt az életemből. Gyerekként nagyon szerettem az eredetit, és valahogy nem éreztem szükségét annak, hogy megtekintsem…
Nos, nem tudom. Nem mondom, hogy egyáltalán nem tetszett, mert az nem volna igaz. Sőt, meglepően kellemes csalódás volt. Rosszabbra számítottam. De!: azért vannak benne dolgok, amik nélkül sokkal jobb is lehetett volna. Apróságok. Nem kell nagy dolgokra gondolni. Ami engem rettenetesen idegesített, az a „mátrixos” ugrabugra. ??! Miért kellett bele? Meg azok a szaltók, szent xar… Minek?!?!?! Abszolút hiteltelen ebben a környezetben, ráadásul a béna kivitelezésnek hála még gagyi is. Pedig itt még nem is estek túlzásba a trükközgetésekkel, mint a mai filmekben. (Amikben már annyi a CGI, hogy tényleg hitelét veszti az egész. Nekem MŰ tőle az, amit látok, mert nem, egyszerűen nem olyan, mint a valóság, mert mindig kell beletenni olyan elemeket, amik egy laza mozdulattal legyilkolják a filmélményt. Az enyémet legalábbis biztosan.)
A maszkok tök jók, és azt kell mondjam, hogy Wahlberg is korrekt. Nem átütő, de nem is kevés, nekem tökéletesen elég volt ennyi tőle / belőle.
Nem lesz sokszor nézős – ahogy bevallom őszintén, már az eredeti sem vonz annyira, de tulajdonképpen nem bánom, hogy megnéztem. Tényleg kellemes csalódás volt, egy stabil 7-est mindenképpen megér nekem.

Zajec_Sternenkind 

Nem tudom, őszintén nem értem, miért támadják ezt a filmet olyan sokan. Egyáltalán nem volt rossz, és simán beleilleszthető az eredeti filmsorozat világába. Több ezer éveket ugrál az eredeti is, nem lehetetlen, hogy volt egy ilyen szeglete is a majom-ember történelemnek, ami kikopott az emlékezetből (mellesleg az első részben spoiler). Valamint itt is elhintenek sok utalást, például, amikor a főszereplő embernő megkérdezi, hogy spoiler. A másik, hogy az eredeti negyedik részben spoiler.
Szó mi szó, ezt a fimet divat lehúzni, pedig, ha az ember kicsit gondolkodik, mögé lát a dolgoknak és figyelmesen megnézni az eredeti öt részt, nem kevés párhuzamot talál és magyarázatot a miértekre. Ez egy melléktörténet a főszál mellett.
Kiváló.

KyKy

Nem igazán vagyok elragadtatva ettől a feldolgozástól sem, hiába, sajnos én a mai világ gyermeke vagyok abból a szempontból, hogy a régi filmeket egyszerűen nem tudom úgy megszeretni, mint az újakat (pl. az új MB trilógia hatalmas hatással volt rám, és azóta is tart ez az eksztázis). Egynek elment, sokkal jobban hajazott a régi filmekre, mint az újakra, és így nagyjából ennyi a véleményem is.

2 hozzászólás
Stella9 

Sokan utálják ezt a filmet, pedig teljesen korrekt feldolgozás (amúgy jobban is követi a regényt, mint a régi verzió…).

eNNBeus 

Akármennyire szeretnék nem tudok elvonatkoztatni a 68-as filmtől, az nálam már gyerekkoromban annyira beütött hogy minden azutáni csak gyenge próbálkozásnak tűnik. Ami egyszer már tökéletesen meg lett csinálva ahhoz kár hozzányúlni még egyszer, semmi nem lett belerakva ami adna némi pluszt.
Abban a filmben volt kraft, éreztem a feszültséget, és a végét sem éreztem amerikanizáltnak. Ezt a feldolgozást csak az tartja a felszínen hogy egy kult könyv/film remake-je. Ha nem így lenne úgy tűnne el a süllyesztőben a többi hasonló között mint a sicc. Mark szegénykém meg nem ebbe a filmbe való, túl kölyök képe van egy ilyen komoly témához.
Na :)

Honey_Fly 

A mai napig ki nem állhatom egyik Majmok bolygója filmet sem.

Padlizsán_Elvtárs

Fogalmam sincs mi akart ez lenni.
Még az eleje rendben volt de a végefelé már csak szenvedtem.
Nagyon nem jól sikerült remake, örülök neki, hogy ennek nem lett folytatása.

Zohannna

A könyv ezerszer jobb (bár tudom, hogy az készült a filmből, de teljesen más a történet. komolyan,nem gondoltam volna, hogy ennyire más maga a történet is, csak az alaphelyzet ugyan az…) A filmben nem volt az a nagy helycsere a majmok és emberek között, mármint persze, helyet cserélt a szerep, de ettől az emberek még ugyanolyan értelmesek voltak mint a majmok. Olyan volt mintha az emberek egy nomád népcsoport volna a majmok pedig civilizált városokban élő törzs. Nekem zavaró volt, hogy az állítólag nemesebb faj megtartotta a majom vonásait, ugyanúgy ugrándoztak meg vonyítottak. Leginkább az volt fura – ami miatt az embereket is törzsnek, egyenrangúnak mondtam a majmokkal – , hogy az emberek is beszéltek, és ruhában voltak (mondjuk az is igaz ha pucérak lettek volna én rögtön kikapcsolom a tv-t). Tehát nekem a könyv sokkal jobban átadta az üzenetet, és sokkal drasztikusabb volt.


Népszerű idézetek

[névtelen]

General Thade: Everything in the human culture takes place below the waist!

[névtelen]

Limbo: The young ones make great pets. Just make sure you get rid of them before they mature. Believe me, the last thing you want is a human teenager running around your house.

[névtelen]

Zaius, Thade's Father: [about humans] I warn you their ingenuity goes hand in hand with their cruelty. No creature is as devious, as violent.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján