Élet vagy halál (1972) 14

A Reason to Live, a Reason to Die · Una ragione per vivere e una per morire
114' · francia, nyugatnémet, olasz, spanyol · western 12

Az amerikai polgárháborúban Eli Sampson (Bud Spencer) éhes. Miközben valami harapnivalót keres bajba kerül, mivel minden élelmiszer be van osztva. Már a nyakán is a kötél, mikor választhat: vagy a halál, vagy többedmagával segít Pembroke ezredesnek (James Coburn) egy szinte bevehetetlen erőd… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Bud SpencerEli Sampson
James CoburnPembroke ezredes
Telly SavalasWard
José SuárezCharles Ballard
Reinhard KolldehoffBrent
Hirdetés

Várólistára tette 8


Kiemelt értékelések

bonnie9 

A piszkos tizenkettő (1967) az amerikai polgárháború idején. (Nem mellékesen szintén Telly Savalassal, csak ő ezúttal a katonaság csapatát erősíti a bűnözőké helyett.)
Nem tudom, mennyire kötött volna le ez a film ismeretlen szereplőkkel, de jó volt nézni ezt a három remek embert (Spencer, Coburn, Savalas) egy filmben.
És ugyan akadnak humoros és cinikus jelenetek jószerivel a filmben, azért ez szerintem mégiscsak egy dráma. Különös tekintettel spoiler jelenetre.

Hippoforaccus 

Kicsit tanácstalan voltam, hogy megnézzem-e, ezért elolvastam azt a két értékelést, ami van, és azt kell mondjam, az előttem szólóknak igazuk van. Hasonlít a piszkos tizenkettő sztorihoz, de nem a legjobb film. Mindazonáltal élvezhető, lehet rajta mosolyogni, akár nevetni is és a sztori sem rossz.

Bubu 

Nem tartozik a legnagyobb westernfilmek közé, de nagyon szórakoztató, mivel nem csupán a klasszikus western hangulatot teremti meg, de egy kis könnyed humort is belecsempésztek az alkotók. Sőt, nekem az is élmény volt, hogy ilyen nagy színészeket egy filmben láthattam (James Coburn, Bud Spencer, Telly Savalas) és még egy halom szereplőt ismertem fel más spagettiwesternekből.


Népszerű idézetek

Bubu 

— Belém esett a galandféreg, tudod?
— Szegény éhhalálra van ítélve veled együtt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján