Dokik (2001–2010) 108

0 díj · 3 jelölés

Dr. John 'J.D.' Dorian (Zach Braff) úgy érzi, négyévnyi tanulás után mindenre fel van készülve, ami a kórházban érheti. A medikus azonban gyorsan szembesül azzal, hogy rengeteg meglepetés várja új munkahelyén, ahová legjobb barátjával, Christopher Duncan Turkkel (Donald Faison) érkezik.

angol

Képek 20

Szereposztás

Zach BraffDr. John 'J.D.' Dorian
Donald FaisonDr. Christopher Turk
Sarah ChalkeDr. Elliot Reid
Judy ReyesCarla Espinosa
John C. McGinleyDr. Perry Cox
Ken JenkinsDr. Bob Kelso
Neil Flynna mindenes
Robert MaschioDr. Todd Quinlan
Christa MillerJordan Sullivan
Sam LloydTed Buckland

További szereplők

Kedvencelte 95

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Nos, van benne pár baromság, de hát mégis melyik sorozatban nincs? Okosságok, tanulságok bőven vannak benne, poén is sok. A Mindenes pedig mindent visz! :))

Ami pedig a lezárást illeti… Nos, a 8. évad utolsó részét elfogadtam volna lezárásnak, szóval ez a 9. évad elég fura volt. Inkább egy két évados spinoff lehetett volna belőle, de az, hogy csak egy ilyen fél évadnyi kis légypiszok, nem láttam sok értelmét. Főleg, mivel így nem kapott lezárást…

5 hozzászólás
mamoulian 

A legzseniálisabb tv sorozat. Bill Lawrence brillírozik a komédia, dráma, abszurd humor, burleszk és megannyi stílus között. A szereplők pedig egytől egyig a szívünkhöz nőnek. Akárhányszor újranézős.

tataijucc

1, Őszintén, csak azért kezdtem el nézni a sorozatot, mert Szirmai uraság azt állította, hogy ez a legjobb sitcom, és igazából nem akartam neki hinni. Az első évad felénél már kezdtem rájönni, hogy igaza van. Kicsit hozzá kellett szokni a poénvilághoz, meg nyilván ahhoz is, hogy mennyire elmebetegek a szereplők. Néha hangtalanul, retardált fókaként nevettem a poénokon, máskor pedig megsirattam a szereplőket.
2, Perry & Jordan. Rajongok értük!
3, Imádtam J.D. fantáziálós, különböző belső monológos szövegeit. Napokkal később is, mikor eszembe jutott egy-egy jelenet, mondhatni vidám perceket okozott.
4, Turk új csengőhangja: legviccesebb jelenet valaha! https://www.youtube.com/watch…
5, A 9. évadra úgy tekintek, mintha meg sem történt volna.

DoreenShitQ

Legeslegkedvesebb sticomom ever. Imádom a humorát és a karaktereit – Dr. Cox zseniális, J.D. képzelgései is nagyon betalálnak.A 8. évad lezárása fantasztikus, a 9. évadra pedig szeretnék úgy tekintetni, mintha soha nem is létezett volna.

Atomsk

Emlékszem direkt megnéztem 5-6-7 részt az első évadból… adjunk neki esélyt. De hátha jobb lesz. De hátha… volt talán egyetlen poén, amire emlékszem, az is később, csak véletlenül láttam a tévében. Egyébként faarccal ültem végig. Ez alsó tagozatos Nickelodeon humor, olyan Keenan és Kel szintű, betéve egy kórházba, ahol semmi keresni valója nincs, és ahol annyira diszharmonizál a környezettel, hogy a drámát sem tudom benne komolyan venni, pedig néhol érezni, hogy kifejezetten az lenne a szándékuk.

Scarlet_Rose 

Számomra megunhatatlan :D ❤
Nem is tudom hányadszorra fogok neki kezdeni újra..ès újra :D *.*

BlackSwan

Imádom, imádtam és imádni fogom. Az egyik legjobb sorozatnak tartom, teljesen elmebetegek voltak a karakterek, de nagyon élvezetes kis komédia volt. :))) Kár, h már nem adják tv-ben…

UPDATE (2015. 12. 28.): mai napon újra indul a sorozat a Comedy centralon!!!

piciszusz 

2 évad pont elég volt belőle, igazából 1-el több volt, mint amit nézni akartam, Viktor erőltette, nekem egyáltalán nem jött be. Bugyuták a karakterek, az egyetlen szimpi Perry volt.

ercypici

Nagyon szeretem ezt a sorozatot. Annyira jó és egyedi a humora. De aközben ,hogy humoros remekül sikerült belekeverni a drámai vonalat. Egyáltalán nem zavaró,sőt nagyon jól keveri ezt a két elemet. Nagyon szép és igaz gondolatok vannak benne. A karakterek az évek során nem fordulnak ki önmagukból jó nézni a sok színes egyéniséget. És a karakterek viszonyét is nagyon szeretem. J.D. szerethető figura, mégsem esik bele abba a kategóriába ,hogy túl sablonos mint főhős. Zach Braff nagyon jól alakít. J.D. barátság Turkkel nagyon egyedi,ahogy a mentorához kapcsolódó viszonyát is nagyon szeretem. Dr. Cox kiemelkedő egyéniség a sorozatban. Carla a kedvencem, talán számomra Elliot lóg ki kicsit a sorból. Őt annyira nem is csípem.
Szóval szerintem nagyon egyedi és humoros/drámai sorozat ez, persze szigorúan az utolsó évad nélkül. Az katasztrófa:)

Morn

Ajánlásra vetettem bele magam, pár részét nem is egyedül (hanem magával a fannal) láttam. Marhára bejöttek a poénok, a szituációk, minden. Nem éreztem túlságosan meseszerűnek, emberiek voltak a karakterek. J.D.-vel kapcsolatban volt is vitám valakivel, hogy nem volt számomra egyértelmű, hogy őt most féregnek vagy egy esendő, de alapvetően rendes srácnak szánták-e, annyira csapongott. Mire megkaptam a választ, hogy mégis mit várok, ember, persze, hogy ilyen… Ettől függetlenül nem kedveltem. Csak azt, a hogy a fantáziái meg lettek jelenítve, sokat dobott a hangulaton, no meg ki az, aki ne csinált volna már hasonlóképp? :)
Több kedvelt karakterem is volt, Cox az elsők közt van egyértelműen (bár pont az ő hadarása miatt volt nagy szükség a feliratra), meg még Kelsonak és Jordannak is voltak nagyon jó pillanataik.
Ajánlós, biztos elő fogom még venni, max háttérnek (igen, szoktam ilyet is… ezzel is csináltam, azért is ment le ilyen hamar).
Meg csaltam a bejelöléskor, mert a 9. évadból csak néhány részt láttam, egyáltalán nem jött be, és asszem pont valamit takarítottam vagy pakoltam és úgy maradt [szerk.: tudtam törölni a 9. évad nézettnek jelölését]. Hát igen, ennyire érdekelt… Meg se tudnám mondani, miről szól, vagy kik vannak benne. Kár volt az egészet erőltetni, a 8. évad lezárása egy igazi lezárás, ahogy egy sorozatnak véget kell vetni és gyönyörűen összerakott egy darab az az epizód. Ez a bőrlehúzás meg csak szánalmas volt.


Népszerű idézetek

BlackSwan

Cox és JD beszélgetnek. Jordan megjelenik.
JD : „Jézusom, a volt felesége. A feszültség szinte fáj. Valahogy meg kell törni. Mondj valamit. Akármit” – Banánhintaágy.
Cox: – Biztos azért lettél orvos, mert jól reagálsz a nyomásra.

BlackSwan

Carla: Végre jól érzem magam.
Cox: Elmúlik.

BlackSwan

Elliot: Doktor Cox!
Cox (ütögeti a régi számítógépet): Gyerünk! Utállak, te hulladék!
Elliot: Tudom. De fejlődtem mostanában.
Cox: Barbie, a géphez beszéltem, de szép az önbízalom.

mamoulian 

– Are you an idiot?
– No sir, I'm a dreamer.

AniTiger 

Mondd el neki végre, mit érzel, de anélkül, hogy csöpögős lenne.
– Annyira hiányzol, hogy néha fáj!
Uhhh…

(J.D.)

BlackSwan

Cox: Laverne, mondja mi a neve ennek az isteni illatnak, ami magán van?
Laverne: A neve, 12 órás műszak.
Cox: Tényleg…

BlackSwan

Turk: – Az ősemberek fegyvere vagy.
J.D.: – Mi?
Turk: – Bunkó.

tataijucc

Elliot: Nézd, Turk. Tudom, hogy nem mindig keltek jó benyomást először… legtöbbször másodszor sem… Lényeg, hogy jó lenne, ha barátok lennénk, úgyhogy szeretnélek jobban megismerni. Hogy miket csinálsz… Például mikor találkoztál Morgan Freeman-nal?
Turk: Az az anyám.
Elliot: Hm… tetszik, hogy szeplős.

Krenai 

Bob Kelso: Az értékes dolgokat sohasem könnyű megszerezni.

1 hozzászólás
BlackSwan

Egy rezidens orvos: Dr. Kelso! Olyan hideg van a gyerekosztályon, hogy kesztyűben vannak.
Bob Kelso: Hé, öreg! Mi az, aminek két ujja van és le se sz*rja? (magára mutat két ujjal) Bob Kelso. Viszontlátás!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján