Dark City (1998) 90

John Murdoch egyedül ébred egy furcsa hotelszobában. Kiderül, hogy ő az első számú gyanúsítottja egy brutális sorozatgyilkosságnak, azonban ő semmire sem emlékszik, azt sem tudja, hogy ki is ő valójában. Kétségbeesetten próbálja megtalálni elvesztett személyiségét, miközben egyre közelebb kerül… [tovább]

Angol

Képek 4

Szereposztás

Rufus SewellJohn Murdoch
William HurtInspector Frank Bumstead
Kiefer SutherlandDr. Daniel P. Schreber
Jennifer ConnellyEmma Murdoch
Richard O'BrienMr. Hand
Ian RichardsonMr. Book
Bruce SpenceMr. Wall
Deobia OpareiTrain Passenger

Kedvencelte 18

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

ChöppMoly

Sötét, őrült kísérlet egy Kiválasztottal. Megelőlegezte a Mátrixot. Nagyon szeretem a világát.

strangelove 

Még gyerekként láttam a premier környékén. Most, közel 20 év után ellenőriztem, jogosan rajongtam-e érte. Röviden: nem.
Az alapötlet tetszetős, a teremtett világ többé-kevésbé izgalmas, bár látvány tekintetében majd' annyiszor trafál mellé, mint ahány találata van. A rendezés középszerű, egyetlen érdekessége, hogy gyakran kihagyja a szokásos alapozó beállításokat a vágásban, így hihetetlenül gyors tempót diktál, és képes olykor meglepni. Egyébként a film cselekménye és annak bonyolítása semmi eredetit nem tartogat, a Dark City zsánerfilmnek silány.. A vége is csalódás, pedig egy érdekes dilemma merül fel, van egy pillanat, amikor Schreber ideges mimikája jelzi, hogy óriási kockázat van abban, ha a korlátlan hatalmat átpasszoljuk valakinek a kezébe – semmi garancia nincs rá, hogy ő nem él vissza vele. Ezt azonban a filmet roppant hazug módon, egy giccsbehajló fináléval tüstént elhessegeti.

rocketdog 

A díszlet, jelmez, zene hármasa nekem nagyon bejött. A sok csillagot főleg ezekért kapja. De akik nem értékelik különösebben az ipari stílust, azok számára is érdekes lehet a történet és a kérdések miatt, amiket boncolgat.

Kiskakukk 

Ilyen filmet is ritkán látni.
Nagyon elborult az alapötlet és tényleg egészen egyedi. Baromi nyomasztó a hangulata és a lezárás sem tipikus.spoiler

2 hozzászólás
eNNBeus 

Fuuuraság, mert 16-17 évesen első alkalommal piszkosul megfogott, aztán minden alkalommal veszített a varázsából. Lehet tiltólistára kéne kraknom hogy a maradék varázsfoszlány ne vesszen el belőlem. Az első benyomásom alapján (és igenis ezt fogom alapul venni) egy nyomasztó sötét múvi, a 90-es évekbeli képi megoldásokkal tökéletes keretbe zárva.

fayakezdet 

Gondolkodtam hogy kilenc pontosra értékelem, mert az atmoszférája nagyon megfogott. Viszont elég vontatottnak éreztem, ezért csak nyolcas. Aki szereti a hasonló filmeket, egy próbát mindenképpen tegyen vele.

Greywind

Méltatlanul mellőzött film, aminek talán az volt a pechje, hogy a nem sokkal későbbi Mátrix háttérbe szorította. Pedig érdekes a világa, mindenképpen megér egy nézést.

shieldmaidenwithflowers

Ez a film nekem nagyon tetszett. Sötét volt, elgondolkodtató. Nem kimondottan az akcióra ment rá, és valahogy ez még jobban megfogott. Egy gyöngyszem szerintem.


Népszerű idézetek

rocketdog 

Dr. Schreber: Vajon egy gyilkos emlékeivel egy másik ember is gyilkossá válik? Vagy talán többek vagyunk emlékeink összességénél?

csartak 

[first lines]
Dr. Schreber: [voiceover] First there was darkness. Then came the strangers. They were a race as old as time itself. They had mastered the ultimate technology. The ability to alter physical reality by will alone. They called this ability „Tuning”. But they were dying. Their civilization was in decline, and so they abandoned their world seeking a cure for their own mortality. Their endless journey brought them to a small, blue world in the farthest corner of the galaxy. Our world. Here they thought they had finally found what they had been searching for.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján