A harag útja (Mad Max 4.) (2015) 464

Mad Max: Fury Road
120' · amerikai, ausztrál · akció, sci-fi, kaland, thriller 16

16 díj · 27 jelölés

A történet bolygónk egy eldugott szegletében játszódik, ahol a sivatagi körülmények megnehezítik a mindennapokat, és az emberségességet is kiölte már az itt élőkből a mindennapi betevőért folyó küzdelem. Két lázadó van csupán, akik szeretnék visszaállítani a rendet. Az egyikük Max, aki nem a… [tovább]

angol
magyar

Képek 15

Szereposztás

Tom HardyMax Rockatansky
Charlize TheronFuriosa
Nicholas HoultNux
Hugh Keays-ByrneHalhatatlan Joe
Zoë KravitzToast
Nathan JonesRictus Erectus
Josh HelmanSlit
Rosie Huntington-WhiteleySplendid
Courtney EatonFragile
Abbey LeeThe Dag

További szereplők

Kedvencelte 107

Várólistára tette 135


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Rövid időn belül a második olyan alapvetően tőlem távol álló kategóriájú film ami legnagyobb meglepetésemre igazán tetszett. Két órán keresztül autós üldözés a sivatagban. Ha valaki azt mondja nekem előre, hogy ezt élvezni fogom, azt körberöhögöm. És pedig de. Itt most az történt, hogy úgy ment el két óra, hogy észre sem vettem. Pedig sok minden tényleg nem történt. A sztori kb két mondatban összefoglalható, de úgy meg volt csinálva kérem szépen, hogy finnyogásra semmi ok nincsen. Látvány ötös, színészek ötös, lángszórós gitár a kamion elején csillagos ötös.

7 hozzászólás
strangelove 

Miller filmjében az a szenzációs, hogy miközben hipermodernek hat, visszatért az ősfilmhez (nem véletlen a sokszori hivatkozás Buster Keaton életművére). Nevezetesen az attrakcióhoz, amely szinte teljesen felszámolja a narrációt. Tartalom és forma különválasztása túlhaladottnak tűnik, ami az elemzést illeti, ritkán találni azonban olyan alkotást, amelyben valóban szétszálazhatatlanul egy a kettő. Itt pontosan erről van szó, hiszen ebben az apokalipszis utáni világban nem maradt más csak a cirkusz, az értelmetlen és céltalan látványosságokban való tobzódás (ha az attrakció halálos, még jobb, sőt, maga a halál is csak performansz/kunszt).

Kopaszkutya 

Mikor megláttam, hogy folytatni akarják ezt a franchise-t (lehet egyáltalán így nevezni?) két dolog villant át az agyamon. Először az, hogy „ugyan már, kizárt, hogy ebből valami jó fog kisülni”, másodszor pedig az, hogy „a harmadik résznél biztosan nem lehet rosszabb”. Azóta kétszer láttam moziban, meg egyszer itthon. Hatalmas élmény volt minden alkalommal. Számomra idén a legjobb film eddig. Remek színészt találtak Max szerepére, aki még Mel Gibsonnál is őrültebb figurát hozott, viszont egyértelműen ő csak egy mellékszereplő Charlize Theron Furiosa-ja mellett. Nicholas Hoult szintén nagyot alakított Nux szerepében. A zene fenomenális volt, azóta rengetegszer meghallgattam az OST-t. Külön öröm, hogy a mutatványok nagy része kaszkadőrökkel volt megcsinálva, minimális CGI-al. Várom a folytatást!

Lexy

Ha egy hónappal ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy autósüldözéses disztópikus filmet fogok nézni, biztosan kinevetem. Most azonban itt ülök, és életem legfurcsább filmes élményét boncolgatom magamban, mert ehhez foghatót még soha nem volt szerencsém látni. Az pedig még furcsább, hogy ez az egész ráadásul még tetszett is nekem. Története nem igazán van, mégis van benne valami, ami odaláncol a képernyő elé két hosszú órára. És bár alig értettem belőle valamit, a látvány és Nicholas Hoult mindenért kárpótolt.

2 hozzászólás
Jadeline

Nagyon nem az én műfajom! Alig bírtam végignézni. Csalódtam benne, mert lehet hogy állítólag van valamiféle mondani valója, de én nem tudtam kihámozni az állandó verekedés közül.
Nekem teljesen úgy tűnik mintha végig csak őrjöngenének. :(

4 hozzászólás
lilla_csanyi

Kompromisszummentes akciófilm, nagyon nagyon sok robbanással. Akarok egy lángszórós gitárt!
A látvány fantasztikus, a színek gyönyörűek, a zene mesterien passzol a film világához, a színészi játék tökéletes. Nem érdemes azonban „ahány robbanás, annyi felest iszunk” játékba kezdeni, mert mindenki a detoxban fog kikötni fél órán belül. :D
Az egyetlen furcsaság számomra a helyenként indokolatlanul elnyújtott jelenetváltó fekete vágóképek voltak, melyek kissé kizökkentettek a filmélményből.

4 hozzászólás
BlackWidow 

Nos én nem láttam előző részeket, de ha jól levágtam, akkor annyira nem kapcsolódott ez a film a többihez.
Alapvetően Tom Hardy miatt néztem meg, hogy ne csak a Venomos szereplése alapján tudjam megítélni, de itt se csalódtam benne, mert szerintem nagyon jól alakította Max-et.
Alapvetően az elképzelés tetszett, de számomra nagyon durva volt a humanitás hiánya.
Tetszett, de szerintem ez egy ilyen egyszer nézős film a számomra.

UViki 

Szuper film volt, az akció jelenetek nagyon ott voltak. Érdekes cselekménye és története volt, bár valami azért hiányzott belőle.

Juci

Háh, ez tök rendben volt. Engem az autós üldözések többnyire hidegen hagynak, de ezt nagyon bírtam. Tetszett, ahogyan ki volt találva ez a teljesen őrült világ: a helyszínek, a járművek, a ruhák, a warboyok mitológiája. És a nevek! Rictus Erectus :D Színészileg szerintem Nicholas Hoult vitte most a pálmát, de a többiek is jók voltak.
Hálás vagyok a film készítőinek, hogy képesek voltak olyan akciófilmet csinálni, amin nem untam szét a fejem vagy robbantam fel a dühtől. És még spoiler se kellett ahhoz, hogy jó legyen. Úgy kellett rábeszélnem a férjemet, hogy nézzük már meg moziban, hát hova lesz így ez a világ? :D

Madridista

Tetszett.:)
Egy erős 8-as részemről.
És soha ne felejtsük el a film tanulságát: egy lángszórós gitár a robbanások közepette is elfér.:D


Népszerű idézetek

csartak 

Max Rockatansky: [Narrating] My name is Max. My world is fire and blood. Once, I was a cop. A road warrior searching for a righteous cause. As the world fell, each of us in our own ways were broken. It was hard to tell who was more crazy… me… or everyone else.

csartak 

Nux: If I'm gonna die, I'm gonna die historic on the fury road!

BiRo 

“Where must we go…
we who wander this wasteland in search of our better selves.”

-The First History of Man

BeL1eVe 

Immortan Joe: „I AM YOUR REDEEMER! It is by my hand you will rise from the ashes of this world!”

BeL1eVe 

Immortan Joe: „Do not, my friends, become addicted to water. It will take hold of you and you will resent its absence.”


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján