Csillagember (1984) 32

Starman
111' · amerikai · sci-fi, romantikus

1 díj · 5 jelölés

A földönkívüli űrhajótörést szenved Wisconsin államban, a nemrég megözvegyült fiatalasszony, Jenny farmjának közelében. Hogy a kilétét eltitkolja, a Csillagember a balesetben meghalt férj hajszálának DNS-éből emberré klónozza magát. Az esetlen mozgású, a földi életre rácsodálkozó idegen rabul… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Jeff BridgesCsillagember
Charles Martin SmithMark Shermin
Karen AllenJenny Hayden
Richard JaeckelGeorge
George 'Buck' FlowerCook
Robert PhalenMajor Bell
Tony EdwardsSergeant Lemon
Sean StanekHot Rodder
John Walter DavisBrad Heinmuller
Ted WhiteSzarvasvadász

További szereplők

Kedvencelte 4

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Élvezhetetlen tanmese, 12-16 évesek számára. Bridges fejmozgása inkább mint egy roboté, nem hiszem, hogy eredetibbet nem lehetett volna kitalálni. Karen Allen meg… na jó.

LoneWolf 

Lényegében a szereposztása, a címe és a plakátja miatt dobtam föl a várólistámra, szóval meglepetésként ért, hogy ez egyébként egy John Carpenter film. Aki követte mostanában a nézéseimet, az észrevehette, hogy több darabot is pótoltam a rendező művei közül és közel sem mindegyik nyerte el a tetszésem. Mikor tehát megláttam a nevét, fölkészültem a legrosszabbra, de kellemeset csalódtam. Lényegében ez egy E.T., Carpenter módra, minimális Terminátor beütéssel az elején, melyből a történetünk legnagyobb különbsége fakad. Az emberi testet öltött idegen jóval furább (konkrétabban 'creepy'), mint a telefonálni vágyó kis lényecskénk, nem beszélve egy későbbi fordulatról, amit a gyerekek társaságát preferáló űrlény esetében nem igazán léphettek volna meg. A legviccesebb az egészben, hogy valószínűleg ez a film ihlette Űrlord (Starlord) eredetét a Galaxis Őrzői 2. részében. A lassú tempója ellenére amúgy nekem tetszett, még tanulságot is találhatunk benne, plusz az említett E.T.-vel ellentétben hiányoltam belőle az érzelmi töltetet, mely a végére azért csak bekúszott a szőnyeg alatt, bár sajnos a befejezéssel nem vagyok kibékülve, ami számomra olyan meh… Összességében még így is csak ajánlani tudom, mert Jeff Bridges remekül alakítja az emberi szokásokkal ismerkedő jövevényt.


Népszerű idézetek

Filmdoki

– Mi az, hogy szeretni?
– A szeretet az, amikor a másik fontosabb nekünk, mint saját magunk. Úgy érezzük, hogy vele vagyunk teljesen és egyek vagyunk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján