A szem tükrében (2014) 101

I Origins
106' · amerikai · sci-fi, dráma

Dr. Ian Gray molekuláris biológus a szem evolúcióján keresztül az emberi lét keletkezését kutatja. Egy este futó kalandba keveredik Sofival, az egzotikus fiatal nővel, aki gyökeresen más véleménnyel van a világ teremtéséről. Évekkel azután, hogy Sofit tragikus körülmények között elveszítette,… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Michael PittIan
Brit MarlingKaren
Astrid Bergès-FrisbeySofi
Steven YeunKenny
Hirdetés

Kedvencelte 37

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

Fanni_Dorottya

Jó, végignéztem az első kb. 3/4 órát, nem volt szimpatikus a csaj én végig Karennek szurkoltam, de osztálytársam annyira dicsérte, akartam neki adni egy esélyt. Ééés, igaz hogy majdnem 1 teljes óra után, de kezdett nagyon érdekes lenni! Egyre jobban és jobban érdekelt, teljesen beszippantott a téma meg minden, erre…vége. Kihúztam vele egy csomó időt, és ennyi? Kiszúrják a szemem egy hosszú és érdekes folyamat első 20 percével??? Ezt megjegyeztem.

csartak 

Ez a film érdekes témát feszeget, hogy vajon van-e újjászületés, reinkarnáció, és hogy a szemünk mintázata mennyire egyedi, vajon tud ez az egyediség a feltett kérdésre választ adni? Kissé romantikus témájú filmnek indul, olyan két ember kedvesen aranyosan ismerkedik stílusban. Aztán a felénél konkrétan lestem, hogy ez most ebben a filmben valóban megtörténik? Olyan dolog, hogy még poénból gondoltam is, spoiler, erre meg tényleg úgy volt. Innentől kezdve jön be a misztikus szál, a keresgélés, kutatás. (A film trailerét szerintem ne nézzétek meg, spoileres)
Ez a hozzá illő, hangulatos zene meg nagyon tetszett belőle: https://www.youtube.com/watch… (Fall on Your Sword – Driverless Car)

piciszusz 

Az alapkoncepció érdekes volt, de valahol kisiklott az egész és elvesztettem az érdeklődést. A csajnak viszont tényleg különleges szeme van.

Mr_White 

Tudomány vs Isten, nagyjából erről szól a film. Az eleje túl romantikus, a közepe túl közhelyes, a vége meg túl kiszámítható. Tiniknek ajánlható, de felnőtt fejjel egy kicsit kevés.

rhysciar

Annyira reméltem, hogy nagyon jó lesz, de aztán valahol a film közepén elcsúszott az egész sztori, és annyira elcsépelt lett, hogy hálát adtam, amikor vége lett.

Mr_Catharsis91 

Gyönyörű kezdése volt a filmnek, és nagyjából végig tartotta az érdeklődésemet is. Féltem, hogy a közepe fele kicsit leül, de valahogy kitartott a lendület és a befejezés is nagyon tetszett (bár kissé talán giccses volt). Érdemes megnézni……azok a szemek meg egyszerűen fantasztikusak. Ezek után ki ne szeretne bele a szemekbe? :O

sznyegurocska

Nagyon féltem, hogy túl fogják benne tolni az érzelgős-spirituális vonalat, és hát benne is van rendesen, ha jobban belegondolok (bár szerencsére nem annyira a megoldásban, mintsem az igen naiv felvetés szintjén), de valahogy sikerült mégis úgy megoldaniuk az alkotóknak, hogy filmélménynek nekem kerek volt. Nem morzsoltam el egy könnycseppet se (bár a liftes jelenetnél picit felszisszentem), de nem akartam földhöz se vágni a számítógépet. A karakterek érdekesek és hihetőek voltak, még ha Michael Pitt „tudósságát” picit el is túlozták a külsőségek szintjén. Karennel kapcsolatban pedig az egész film alatt azt gondoltam, hogy Allie Grant játszotta, de nem :) Szóval mindent összerántva abszolút nézhető a film, úgyhogy még az is lehet, hogy ezután az Another Earth-öt is felveszem a várólistára.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Buzánszky_Dávid

Hallottál már a Phasianidaeről?Egy madár ami képes megtapasztalni az időt egy pillanatba sűrítve.És megénekelni a szerelmet és a bánatot,a félelmet, az örömöt, a szomorúságot,mindet egyben, egy tökéletes hangban kombinálni. Amikor ez a madár találkozik élete szerelmével, egyszerre boldog és szomorú.Boldog, mert látja, hogy a másiknak ez a kezdet,és szomorú, mert tudja, hogy már vége is van.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján