A szem tükrében (2014) 124

I Origins
106' · amerikai · sci-fi, dráma

Dr. Ian Gray molekuláris biológus a szem evolúcióján keresztül az emberi lét keletkezését kutatja. Egy este futó kalandba keveredik Sofival, az egzotikus fiatal nővel, aki gyökeresen más véleménnyel van a világ teremtéséről. Évekkel azután, hogy Sofit tragikus körülmények között elveszítette,… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Michael PittIan
Brit MarlingKaren
Astrid Bergès-FrisbeySofi
Steven YeunKenny
AkoNővér
Cara SeymourDr. Simmons
Crystal Anne DickinsonJulie Dairy
Venida EvansMargaret Dairy
William MapotherDarryl Mackenzie
Archie PanjabiPriya Varma

További szereplők

Kedvencelte 46

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

BeL1eVe 

Iszonyatosan elgondolkodtató, nagyon érdekes, spirituális-, létkérdéseket feszegető, lebilincselő alkotás. Mike Cahill-től már a Felettünk a föld is borzasztóan bejött és itt is bőven kitett magáért.

2 hozzászólás
csokidani 

Egyedi témájú, jó kis film.
A Radiohead-ért piros pont.
Töccött.

Fanni_Dorottya

Jó, végignéztem az első kb. 3/4 órát, nem volt szimpatikus a csaj én végig Karennek szurkoltam, de osztálytársam annyira dicsérte, akartam neki adni egy esélyt. Ééés, igaz hogy majdnem 1 teljes óra után, de kezdett nagyon érdekes lenni! Egyre jobban és jobban érdekelt, teljesen beszippantott a téma meg minden, erre…vége. Kihúztam vele egy csomó időt, és ennyi? Kiszúrják a szemem egy hosszú és érdekes folyamat első 20 percével??? Ezt megjegyeztem.

csartak 

Ez a film érdekes témát feszeget, hogy vajon van-e újjászületés, reinkarnáció, és hogy a szemünk mintázata mennyire egyedi, vajon tud ez az egyediség a feltett kérdésre választ adni? Kissé romantikus témájú filmnek indul, olyan két ember kedvesen aranyosan ismerkedik stílusban. Aztán a felénél konkrétan lestem, hogy ez most ebben a filmben valóban megtörténik? Olyan dolog, hogy még poénból gondoltam is, spoiler, erre meg tényleg úgy volt. Innentől kezdve jön be a misztikus szál, a keresgélés, kutatás. (A film trailerét szerintem ne nézzétek meg, spoileres)
Ez a hozzá illő, hangulatos zene meg nagyon tetszett belőle: https://www.youtube.com/watch… (Fall on Your Sword – Driverless Car)

molnani 

Vacilláltam, hogy felhúzzam-e 7 csillagra, de aztán a túlzottan kiszámítható vége miatt csak lefelé görbült a dolog.
Amúgy a felvetett téma érdekes, de sajnos túl sok lett benne a közhely.
Azért egyszer nézősnek ajánlom.

piciszusz 

Az alapkoncepció érdekes volt, de valahol kisiklott az egész és elvesztettem az érdeklődést. A csajnak viszont tényleg különleges szeme van.

Mr_White 

Tudomány vs Isten, nagyjából erről szól a film. Az eleje túl romantikus, a közepe túl közhelyes, a vége meg túl kiszámítható. Tiniknek ajánlható, de felnőtt fejjel egy kicsit kevés.

rhysciar

Annyira reméltem, hogy nagyon jó lesz, de aztán valahol a film közepén elcsúszott az egész sztori, és annyira elcsépelt lett, hogy hálát adtam, amikor vége lett.

Mr_Catharsis91 

Gyönyörű kezdése volt a filmnek, és nagyjából végig tartotta az érdeklődésemet is. Féltem, hogy a közepe fele kicsit leül, de valahogy kitartott a lendület és a befejezés is nagyon tetszett (bár kissé talán giccses volt). Érdemes megnézni……azok a szemek meg egyszerűen fantasztikusak. Ezek után ki ne szeretne bele a szemekbe? :O


Népszerű idézetek

Buzánszky_Dávid

Hallottál már a Phasianidaeről?Egy madár ami képes megtapasztalni az időt egy pillanatba sűrítve.És megénekelni a szerelmet és a bánatot,a félelmet, az örömöt, a szomorúságot,mindet egyben, egy tökéletes hangban kombinálni. Amikor ez a madár találkozik élete szerelmével, egyszerre boldog és szomorú.Boldog, mert látja, hogy a másiknak ez a kezdet,és szomorú, mert tudja, hogy már vége is van.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján