Bruised (2020) 6

A kegyvesztett MMA-harcos megragadja a ketrecben az utolsó esélyt a megváltásra, amikor fia, akiről lemondott, visszatér az életébe.

angol

Képek 1

Szereposztás

Halle BerryJackie Justice
Stephen HendersonPops
Lela LorenMrs. Bradshaw
Adan CantoDesi
Shamier AndersonImmaculate
Adriane LenoxAngel McQueen
Nikolai NikolaeffIgor
Marcella Lentz-Pope
Denny DillonŐrült Esther
Sheila AtimBobbi Buddhakan Berroa

További szereplők

Várólistára tette 15


Kiemelt értékelések

Ascyra 

Emlékszem, hogy mikor befutott, mennyire nagyon utáltam Halle Berryt. Aztán ez az utálat nem tartott tovább egy-két filmnél, mert ez a nő nemcsak megszerettette magát, de simán és baromi gyorsan besétált a nagyok közé, amivel kérdés nélkül vívta ki mély és őszinte elismerésemet. Nemcsak nagyon jó nő, de rettentően nagy szíve van, jó szeme és kellően érzékeny. Gondolom emiatt érezte úgy, hogy neki is, menő módon rendeznie kell. Ráadásul nem akármilyen fába vágta a fejszét: ketrecharc, és tipik amerikai telepi lány hányattatásainak vegyülete volt a recept két alapető hozzávalója, s nem kevesebb volt a cél, mint leutánozni Eastwood zseniális filmjét vagy akár Rocky Balboát csinálni egy 57 kg-os nőből.
Ettől ez a film még nem lett jó, de igazából azt hiszem, most ez nem rajta múlt, mindinkább a forgatókönyvíró megfelelési kényszerén bukott el. Az értékelésem ehelyütt rendkívül elfogult és csak vigyorgok az IMDB 6-án, és a Rotten Tomatoes közepesén. Engem ugyanis 30 perc után megvett kilóra.
A hibáit ettől még tisztán látom, mégsem fogom lejjebb rakni az értékelést, mert én elfogadtam azt, amit Berry adni akart: érzelmeket, küzdelmeket, egyszerű célokat, modern és mégis az emberiség alapvető drámáit.
– Egyediséget ne várjunk a filmtől: minden hálivúdi elvárásnak megfelel. Roppant unom ezt már. Leszbikus: pipa. Erős nő: pipa. Nőket bántalmazás, agresszió: pipa. Családon belüli erőszak: pipa. Gyermekbántalmazás (hatványozottan): pipa. Szegénység, elnyomás, kizsákmányolás: pipa. Sorolhatnám reggelig, hogy mennyi, de mennyi témába kap bele felszínesen, és érezhetően azért, mert csak… mert kell és egyiket sem tárgyalja végig. Fogta az álomgyári listát, majd checklistet csinált belőle. Borzalom, és egyben gyomorforgató.
– Először öt csillagot akartam rá adni, de Berry annyira megveszi a közönségét, annyira maxon tolja a játékot, hogy azt ugyan nem hisszük el neki, hogy ketrecharcos, de elfelejthetjük, hogy színészkedik. Remekül néz ki, nagyon jó formában van és minden benne van a pillantásaiban. Ezt a filmet ő nagyon akarta, nagyon elkapta és nagyon le is rakta, egy percre sem jutott eszembe haragudni rá.
– Remek a zeneválasztás. Ha valaki bírja a keményebb telepi zenét, annak nagyon be fog jönni. Én bólogattam rendesen. A férfi előadók hiánya viszont feltűnt. Ez is szerintem baklövés, de már lehet, hogy ki vagyok hegyezve a mesterkélten feminista művekre.
– A kissrác. Őstehetség. Ez nem vitás, mindenkit lejátszik, némán, a filmről. Nem viccelek, zseni a kölyök.
Összefoglalva, inkább azt tudom, hogy kinek ajánlanám és kinek nem.
Igen: feministáknak, kemény csajoknak, olyan fasziknak, akik nem félnek a kemény csajoktól, olyanok számára, akik távol vannak gettóktól, de érzékenyítenék magukat, olyanok számára, akik bírják a keményebb harcokat, és azoknak akik Berry feltétlen hívei.
Nem: ha utálod a nőket a ringben. Akkor te egyáltalán ne nézd meg, mert semmilyen szinten nem neked való. És itt a ringet értsd átvitt értelemben. Megvan?…

5 hozzászólás
Dawn_Silver

Jó film, igazi dráma, sok érzelemmel és feszültséggel. A színészi alakítás is jó. Az LMBTQ szál meglepett, de örültem is neki. A végén a meccsnél nagyon izgultam :D


Hasonló filmek címkék alapján