Beszélnünk kell Kevinről (2011) 88

We Need to Talk About Kevin
112' · amerikai, angol · dráma 16

1 díj · 5 jelölés

Eva feladja karrierjét és szakmai ambícióit, hogy életet adjon Kevinnek. Az anya és gyermeke közti viszony már a kezdetektől bonyolultan alakul. Mikor Kevin tizenöt éves lesz, egy egészen elképesztő és az egész közösség számára feledhetetlen dolgot művel. Eva saját érzéseivel, a bánattal és a… [tovább]

angol

Képek 9

Szereposztás

Tilda SwintonEva Khatchadourian
John C. ReillyFranklin
Ezra MillerKevin
Jasper Newell6-8 éves Kevin
Ashley GerasimovichCelia
Siobhan FallonWanda
Alex ManetteColin
James ChenDr. Foulkes
Lauren FoxDr. Goldblatt
Hirdetés

Kedvencelte 24

Várólistára tette 192


Kiemelt értékelések

Röfipingvin

Rendezés, fényképezés, casting, operatőri munka rendben.
Mint adaptáció nem tudok nyilatkozni, mert még nem olvastam a könyvet.
Történet, ok-okozat, összefüggések… kemény. Kemény téma, érzékeny téma, vitanyitó téma. Millió kérdésem van. De előbb el kell olvasnom a könyvet.

Jadeline

Kezdem azzal, hogy Ezra Miller miatt kezdett érdekelni. Eddig viszonylag kis szerepekben láttam õt és azt vártam, hogy itt talán többet láthatok az alakításából. De úgy döntöttem elõbb a könyvet olvasom el, viszont már az sem nyerte el a tetszésem… Szigorú vagyok és biztosan lehet ezzel vitatkozni, de az én véleményem az, hogy a regény olvashatatlan, a film meg kifejezetten unalmas és hatástalan, gyenge. Csalódtam benne…

5 hozzászólás
Little_Monster 

Elképesztő erővel szögezett a TV elé ez a film, és egy percét sem élveztem. Vagy minden percét élveztem? Olyan egyetemes tabukat dönget, mire nem sokszor van példa, teszi mindezt hatásosan de nem hatásvadász módon. Tilda Swintonba itt szerettem bele, és határoztam el, hogy egyszer minden filmjét megnézem. Rengeteg kérdés maradt bennem utána: születéskor eldől, vagy folyamatosan válunk azzá, akik leszünk? A legtöbb jelenet nyugtalanító, feszültséggel van tele, mindig ott a nyomasztó kérdés, vajon tényleg lehet valaki ilyen rossz anya? Mikorra talán választ találunk, megszületik a második gyerek, és minden újra megkérdőjeleződik, felborul az addig nagy nehezen kiismert viszonyrendszer. Benyomásaink vannak, tényeket nem ismerünk, mert csak felvillanásokat, emlékeket kapunk. A képi és hangi világ számomra sokkal többet mondott helyenként, mint a szereplők, erősebb is volt a hatás. Ahogy halad előre a történet, kitisztul a kép, és akármilyen borzalmas is az út és a végkifejlet, rögtön tudom, újra fogom nézni. A maga nemében páratlan filmnek tartom, ami után nem sokkal elolvastam a könyvet is. Mindkettő kedvenc lett.

ienski

Nagyon-nagy témákat boncolgatott itt előttem ez a film 112 percen keresztül, s nehezen találom meg a szavakat, hogy mi is a véleményem róla. Először is azt mondanám el, hogy úgy gondolom, lineáris történetvezetéssel valahogy könnyebben emészthetővé tehették volna az alkotást, de nyilvánvalóan azért maradhatott ez bennem, mivel a könyv még nem került a kezembe. Egyébként színészi játékokat tekintve rendben volt, csak kicsit úgy éreztem, túl mély témát akar túl felszínes nézőponttal bemutatni.

Blissenobiarella 

Rögtön a könyv elolvasása után néztem meg ezt a filmet, amikor még friss volt az élmény. Nos, a könyv szerintem valami zseniális, teljesen odáig vagyok tőle. Ugyanezt a dicsfényt nem tudja kiérdemelni nálam a film is, de meg kell hagyni, hogy jól sikerült adaptáció.
Rendkívüli történetről van szó, ami csordultig van tabukkal. Erre készüljön fel mindenki, aki meg szeretné nézni: nem lesz ez egy kellemes szombat esti szupermozi. *

Kerestem mindenféle véleményeket a történetről, és így jutottam arra a felfedezésre, hogy a könyvet olvasók és a csak a filmet megtekintők között jelentős véleménykülönbségek alakulhatnak ki. Ennek fő oka egyértelműen az, hogy a film másként sejtet bizonyos dolgokat. Például a filmben nem igazán derül ki számunkra az, hogy Eva mennyire szereti a munkáját, és hogy amiatt utazott olyan sokat. Magányosnak mutatja be őt is, és az egész családot is a film – rajtuk kívül jóformán alig vannak szereplők. Az időbeni ugrásokat is olykor nehéz követni, és csak a szereplők frizurája igazít el.
Rendkívüli érzékenység bújik meg Tilda Swinton játékában – már csak miatta is érdemes volt megnézni ezt a filmet. Tényleg fantasztikus, és neki köszönhető az, hogy ez egy olyan adaptáció, amely nem csak a cselekményt tudja átemelni a regényből, amely alapján készült. Természetesen a tartalom kevesebb, és azért nekem nagyon hiányzott.
Nagyon tetszett a film „nyelve” is. Az, hogy olyan keveset beszélnek; az, ahogyan a vörös szín vissza-visszatér.
Nem tartom tökéletesnek, de egy roppant finomsággal, érzékenységgel összerakott, jó adaptációnak tartom ezt a filmet, és nekem nagyon tetszett. Ha neked is, mindenképpen olvasd el a könyvet is.

* Különösen kismamákat, vagy a közeljövőben gyermeket tervezőket inteném óva ettől a műtől. Várjanak vele… mondjuk míg a gyerek betölti a 18-at. Akkor már okés.

piciszusz 

Tényleg ezért a befejezésért kellett várnom majdnem két órát? Ha nem kihívás miatt néztem volna meg, tuti kinyomom 15 perc után, mert ez egy nagyon elb*tt és nyomasztó film. Pedig amúgy Tilda Swintont nagyon jó színésznek tartom, de nekem nem volt elég ő se most.

3 hozzászólás
Zajec_Sternenkind 

Nem könnyű film; sem témájában, sem kivitelezésében, sem színészi játékában, sőt, szerkezetében sem. Nagyon lassan bontakozik ki, hogy tulajdonképpen mi is történt, a cselekmény ugrál az időben, egyfajta bomlottságot mutatva, nem értést, ami az anya érzelmeit, gondolatait is szimbolizálja. Miért tette ezt a fiam? Rossz szülő vagyok? Én tehetek róla? Ezek a kérdések kimondatlanul is a színésznő arcára vannak írva, levakarhatatlanul, húsig vésve a bizonytalanságot és kételyt.
Nem hibázott itt senki, hacsak nem abban, hogy nem vitték el pszichológushoz abban a pillanatban a gyereket, mikor spoiler. Kevin egészen egyszerűen pszichopata volt, amiről pedig nem mindig a nevelés tehet, sőt… de a jeleket igenis észre kell venni.
A hangulata a filmnek egyébként hihetetlenül depresszív, nyomasztó, fullasztó. A színészi játék pedig igazán zseniális, naturalisztikus, zsigerből jövő főleg Kevinnél és az anyánál. De felüdülés volt látni J. C. Reillyt egy efféle drámában is.

Dorki

Nagyon nyomasztó hangulatú, erős film ez… Már az első pár jelentnél is ott van az érzés, hogy 'itt valami nagyon rossz fog történni'. spoiler Ezra Miller miatt néztem meg, és nem csalódtam, Tilda Swinton is remekül alakít. A 2-3 idősíkos megoldás is nagyon jól működik, fenntartja a feszültséget.
Nem egy könnyed délutáni/esti szórakozásként, de nagyon ajánlom.

Emese_Szalai 

Legszívesebben ordítanék!!!! Most egy hétig csak vígjátékokat fogok nézni!
Az a probléma, hogy ha megnézek egy filmet, akkor azt azért teszem mert „jól” akarom érezni magam. (és mindegy, hogy thrillerről, krimiről vagy akcióról van-e szó… mert az rendben van, hogy kiráz a hideg az izgalomtól, vagy meg akarom ölni magam ez után a film után!).
Bakker ez nagyon gáz volt! Nem igazán értem, hogy kinek van ötlete ilyen filmet elkészíteni? Miért????
Az egyik problémám, hogy nem esett le a szülőknek, hogy egy rohadt pszichopatát nevelnek? Már gyerekként sem volt normális? Pszichológusról még nem hallottak? Ez rohadtul felidegesít! És az a durva, hogy ilyen pszichopaták mászkálnak körülöttünk! Hányszor hallani iskolai lövöldözésről! (mázli, hogy nem itthon!) Beteg az emberiség!
Tilda Swinton nagyon jól hozza a figurát. Ezrá-ról inkább nem nyilatkozom, mert rohadt ijesztő a srác….

csokidani 

elég erős dráma, végig lappang az emberben valami feszültség tőle.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Eva: But what's the point?
Kevin: There's no point. That's the point.

Ashtray_Heart

Why would I not understand the context? I am the context.

Bohemian 

Jehova tanúja 1: Jó napot, asszonyom! Remélem nem zavarunk.
Eva: Tulajdonképpen, de.
Jehova tanúja 1: Csak néhány rövid kérdést szeretnénk feltenni.
Eva: Miről van szó?
Jehova tanúja 2: Tudja, hogy mi lesz önnel a Túlvilágon?
Eva: Ó, igen. Ami azt illeti, tudom. Megyek egyenesen a pokolba, ahol örök kárhozat vár rám. Remélem. Köszönöm, hogy megkérdezték.

Destiny

Eva: Why?
Kevin: I used to think I knew. Now I'm not so sure.

Ashtray_Heart

Just because you're used to something doesn't mean you like it. You're used to me.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján